Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-10-2004, 22:19   #101
_DaviD_X
Użytkownik Forum

_DaviD_X's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004

Problem :[

A ja mam nadzieje ze Cip Soft go wprowadzi jesli cos ci nie pasuje to mozesz go nie uzywac. Zrozum tez tych co z utesknieniem wyczekuja skillbara gdyz np duzo trenuja i jest im to bardzo potrzebne chociazby do sprawdzania wydajnosci treningu.

Nasze forum: http://pea.org.pl/phpBB2/index.php
Oraz nasz serwis: http://pea.org.pl/

Gorąco zapraszam i Pozdrawiam
_DaviD_X jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-10-2004, 00:05   #102
Lord Slash
Użytkownik Forum

Lord Slash's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Sieradz

Lord Slash ma numer GG 3962915
Król Moje pomysły

Skillbar baardzo sie przyda :tongue:. Oby tylko tereny pod przeróbkę nie oznaczały Folda, bo nie będzie gdzie lootu zbierać na low lvl . Moim zdaniem CIPowie mogli by dać jakś lokacje tylko dla FACC (niech PACC zazdroszczą ). Przydał by sie również jakiś wskaznik, który mowił by FACC ile jest ludzi ponad normę na serwerze i jak długo bedą się musieli logować ( no i czy jest szansa na zalogowanie wogole ) . Jeszcze o skilbaru - lepiej by było gdyby skillbar nie pokazywał paska postępu tylko procent zdobytego skilla (czytelniej by było). Wpadłem jeszcze na genialny pomysł. Jest to raczej nie realne ale warto napisać. Mianowicie mogliby zrobić jakieś miejsce do skilowania Ale takie zeby moc skilować z qmplem obok, a żeby inni nie mogli by cię atakować. Poza tym mogli by zmienić system czaszek - czaszka nie powinna pojawiac sie w momencia kliknięcia na danego gracza tylko w momencie jego uderzenia, to zapobiegało by w większym stopniu miss clickom i niesłusznym deadom. . No i oczywiście mogliby przyśpieszyć system raportowania. Warto by dać możliwość wylogowania sie z gry nawet jeśli ktoś cię atakuje pod warunkiem, że ma on czache(czyn przeciw masowym pk).
-------------
PS. Słyszałem, że w Kozordoonie mają dorobić kolejny poziom, na którym spawnować będą Bohemoty ale to jeszcze nie jest podtwierdzone.

Ostatnio edytowany przez Lord Slash - 15-10-2004 o 00:07.
Lord Slash jest offline  
stary 15-10-2004, 00:38   #103
voolygar
Użytkownik Forum

voolygar's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Slash
Skillbar baardzo sie przyda :tongue:. Oby tylko tereny pod przeróbkę nie oznaczały Folda, bo nie będzie gdzie lootu zbierać na low lvl . Moim zdaniem CIPowie mogli by dać jakś lokacje tylko dla FACC (niech PACC zazdroszczą ). Przydał by sie również jakiś wskaznik, który mowił by FACC ile jest ludzi ponad normę na serwerze i jak długo bedą się musieli logować ( no i czy jest szansa na zalogowanie wogole ) . Jeszcze o skilbaru - lepiej by było gdyby skillbar nie pokazywał paska postępu tylko procent zdobytego skilla (czytelniej by było). Wpadłem jeszcze na genialny pomysł. Jest to raczej nie realne ale warto napisać. Mianowicie mogliby zrobić jakieś miejsce do skilowania Ale takie zeby moc skilować z qmplem obok, a żeby inni nie mogli by cię atakować. Poza tym mogli by zmienić system czaszek - czaszka nie powinna pojawiac sie w momencia kliknięcia na danego gracza tylko w momencie jego uderzenia, to zapobiegało by w większym stopniu miss clickom i niesłusznym deadom. . No i oczywiście mogliby przyśpieszyć system raportowania. Warto by dać możliwość wylogowania sie z gry nawet jeśli ktoś cię atakuje pod warunkiem, że ma on czache(czyn przeciw masowym pk).
-------------
PS. Słyszałem, że w Kozordoonie mają dorobić kolejny poziom, na którym spawnować będą Bohemoty ale to jeszcze nie jest podtwierdzone.

to w takim razie po co by pacc kupowali :> zryty pomysl

ja poprostu chce nowe potwory tereny i to mi do szczescia wystarczy
voolygar jest offline  
stary 15-10-2004, 04:50   #104
Pasorzytek
Użytkownik Forum

Pasorzytek's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Pasorzytek ma numer GG 3955373 Pasorzytek ma login Tlenu pasorzytek@tlen.pl
Domyślny

albo zamiast skillbara np zmieniejace sie kolory nazw skili jak np mamy zielony to widac ze nam w gore idzie cos takiego np
stary 15-10-2004, 08:26   #105
Vegefa Ziom
Użytkownik Forum

Vegefa Ziom's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju

Vegefa Ziom ma numer GG 6128566
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Helixaw
Z tego co pamiętam to jest to nieoficjalny skillbar stworzony przez jednego z graczy.
Dodam jeszcze, że jestem przeciw skillbarowi Przecież on odbierze całą frajdę zdobywania skilli/mlvl. Już nie zobaczę, np. expiąc na cyckach pięknego napisu "you advanced in axe fighting" i będę się cieszyć, że się tego nie spodziewałem. Podobnie gdy zdobyłem 5mlvl wychodząc z kopalń, także się go nie spodziewałem i byłem mile zaskoczony. Nie byłbym tak szczęśliwy gdybym wiedział, że następne "utevo" zagrawantuje mi advanca. Skillbar moim zdaniem odebrałby sporo klimatu z tak pięknej gry, tą niepewność: wskoczy/nie wskoczy i mam nadzieję, że cipsoft go nie wprowadzi.
Mam za to nadzieję, że cipy wprowadzą kolejkę do logowania dla facc, choć i tak tego nie zrobią, bo to by było to samo logowanie co przy paccu. Co najwyżej czekało by się trochę dłużej.
Ale za to modlę się aby w końcu dali jakiś cholerny środek transportu. Byle co: rower, konia, samochód wrotki, cokolwiek byleby tylko można się poruszać szybko między miastami.
Moim skromnym zdaniem koń albo rower(?) psuje bardziej klimat tibi niż skillbar. A mi skillbar by się baardzo przydał. Kiedy mi skill wskakuje to czuję radość bo to w końcu około 8 godzin treningu mnie kosztowało, ale po chwili wracam na ziemię i zastanawiam się ile męk muszę przeżyć jeszcze na kolejnego... I tu się skillbar przydaje. po pewnym czasie
Vegefa Ziom jest offline  
stary 15-10-2004, 12:10   #106
Res
Zbanowany

Res's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: gdansk

Res ma numer GG 4405964
Domyślny

Wg mnie powinni dodac do rooku:
Swamp Trolle (jakis Quest z nimi )
Z 1 scorpa w szczegolnym miejscu z brdzo trudnym questem

Powinni tez dodac nowe potworki

Goblin Shaman XD
50 expa wali z Lmm

Troll Shaman

Nie chce mi sie myslec

I powinny dodac takie rozdzki ze np:Mozesz strzelic z Lmm 20 razy
Res jest offline  
stary 15-10-2004, 12:40   #107
Ithelios
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2003

Ithelios ma numer GG 1869980
Domyślny

Cytuj:
Z tego co pamiętam to jest to nieoficjalny skillbar stworzony przez jednego z graczy.
Dodam jeszcze, że jestem przeciw skillbarowi Przecież on odbierze całą frajdę zdobywania skilli/mlvl. Już nie zobaczę, np. expiąc na cyckach pięknego napisu "you advanced in axe fighting" i będę się cieszyć, że się tego nie spodziewałem. Podobnie gdy zdobyłem 5mlvl wychodząc z kopalń, także się go nie spodziewałem i byłem mile zaskoczony
Z tym,że ten "element zaskoczenia" większość graczy(w tym mnie),cholernie wkur**wia.Jak by na to nie patrzeć,wprowadzenie skillbara nadałoby grze WIĘKSZEGO realizmu.Dlaczego??Przecież,nie jest tak,że trenujesz np.walke mieczem i nagle "BĘC!!!"-oooo dostałem awansa!!!Lepiej się bije!!Postać chyba czuje podczas całego treningu,jak zwiększa swoje umiejętności i obrazujący to skillbar powinien być.

A Tibia i tak jest totalnie wyprana z klimatu.Polecam grę na klimatycznych shardach UO(oraz gry fabularne w RL,takie jak D&D,Warhammer itp.),tak jak ja to robię.A w Tibię gram z przyzwyczajenia(ma w sobie to COŚ).
Ithelios jest offline  
stary 15-10-2004, 17:41   #108
szopenfeldziarz
Użytkownik Forum

szopenfeldziarz's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: pod mostem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ithelios
A Tibia i tak jest totalnie wyprana z klimatu.Polecam grę na klimatycznych shardach UO(oraz gry fabularne w RL,takie jak D&D,Warhammer itp.),tak jak ja to robię.A w Tibię gram z przyzwyczajenia(ma w sobie to COŚ).
Jak totalnie wyprana z klimatu, to jak możesz mówić, że ma to COŚ. Owo COŚ to właśnie klimat. :tongue:
szopenfeldziarz jest offline  
stary 15-10-2004, 17:56   #109
Lord Slash
Użytkownik Forum

Lord Slash's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Sieradz

Lord Slash ma numer GG 3962915
LOL

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez voolygar
to w takim razie po co by pacc kupowali :> zryty pomysl

ja poprostu chce nowe potwory tereny i to mi do szczescia wystarczy
nie rozumiesz, nie chodzi o jakąś kolejke wchopdzenia ale tylko o info ile jest ludzi ponad normę i teoretycznie ile sie bedzie czekac
Lord Slash jest offline  
stary 15-10-2004, 18:02   #110
Brave
Użytkownik Forum

Brave's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa

Brave ma numer GG 1472401
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Slash
nie rozumiesz, nie chodzi o jakąś kolejke wchopdzenia ale tylko o info ile jest ludzi ponad normę i teoretycznie ile sie bedzie czekac
Nie da się określić ile się będzie czekać, bo to zależy od tego czy ktoś sie wyloguje czy nie.

...Growing darkness, taking down
I was me but now he's gone...

Brave jest offline  
stary 15-10-2004, 18:22   #111
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Ja to widze tak
-Skillbarprawie)wszyscy na niego czekają, ale nic oficjanie na jego temat nie wiedomo.
-Logowanie się. Obecny system jest do chrzanu. Leprzy byłby kolejkowy. Coś w tym rodzaju:Jak jest max osób na serwerze to logować się mogą tylko pacce. Ale jak masz facc i chcesz się zalogować to dodaje cię do kolejkii. Gdy zwolni się miejsce na serwerze to pierwsza osoba w kolejce wchodzi do gry. A kolejnym licznik kolejki spada o jeden.
W ten sposób to czy się dostajesz czy nie zależałoby czy masz cierpliwość, a nie od tego czy szybko i długo wpisujesz passy. I tibia proxy przestałaby mieć racje bytu.
-Nowe outfity dla facc:Obejde się bez.
-Nowe tereny i potwory dla facc:Oj przydałoby się.
-Muzyczka:Niektórzy mówią że to by zwiękrzyło lagi. Ale jakby dali jakieś dzwięki generowane przez klijęta??
stary 15-10-2004, 18:32   #112
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Co do dźwięku:
Trzeba było by wybierać między jakością gry (lagi) a miejscem zajmowanym przez klienta na dysku. Nigdy więc nie bęzie 100% zadowolonych. Chyba, że zrobili by wersję z dźwiękami wpakowanymi do klienta, z dźwiękami pobieranymi z serwera albo bez dźwięków. Zresztą jak sobie wyobrażasz pobliże depotu, gdzie wiele ludzi trenuje albo robi runki... to błby szum, a nie dźwięk.
Descartes jest offline  
stary 15-10-2004, 18:47   #113
Hallabard
Użytkownik Forum

Hallabard's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)

Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
Hallabard ma numer GG 9015684
Domyślny

Oj żeby dali jakiegoś nowego potężnego cluba mocniejszego od war hammera i skull stafa ale dostępnego z jakiegos potworka. I Thunder hammer z questa

Hallabard jest offline  
stary 15-10-2004, 18:57   #114
Ithelios
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez szopenfeldziarz
Jak totalnie wyprana z klimatu, to jak możesz mówić, że ma to COŚ. Owo COŚ to właśnie klimat. :tongue:
Mój drogi określenie "klimat" to pojęcie względne.Ja mówiąc o klimacie mam na myśli odgrywanie postaci,odpowiedni język i wczucie się w realia.Ty czegoś takiego pewnie nigdy nie doświadczyłeś najwyraźniej.To o czym mówisz(To "COŚ")to po prostu grywalność,którą Tibia ma sporą.Dla przykładu zaznacze,że gram w UT od 3 lat i ta gra ma niewyobrażalną grywalność(e-sports),ale nie posiada klimatu.
Ithelios jest offline  
stary 15-10-2004, 22:59   #115
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Z tym,że ten "element zaskoczenia" większość graczy(w tym mnie),cholernie wkur**wia.Jak by na to nie patrzeć,wprowadzenie skillbara nadałoby grze WIĘKSZEGO realizmu.Dlaczego??Przecież,nie jest tak,że trenujesz np.walke mieczem i nagle "BĘC!!!"-oooo dostałem awansa!!!Lepiej się bije!!Postać chyba czuje podczas całego treningu,jak zwiększa swoje umiejętności i obrazujący to skillbar powinien być.
[...]
To w sumie nie powinno być skilli takich jak są teraz tylko powinno być doświadczenie walki mieczem dajmy na to, które rosnęłyby nonstop w czasie walki, np. na początku mamy 123232xp sworda, a po zabiciu szczurka w 2hitach 123234xp i już mamy wyzszy skill. To by minimalnie obrazowało doświadczenie jakie zdobywamy w RL. Minimalnie, ale napewno lepiej niż jest dotychczas, bo w rzeczywistości nasze zdolności są niepoliczalne i aby je przybliżyć w grze powinna być znacznie większa skala płynnie rosnąca, czego nie da się zrobić. W rzeczywistości przecież rysując godzinę brzydko nagle doznajesz olśnienia i już ci rysunki wychodzą ładniej. To także zależy od talentu (uczymy się szybciej lub wolniej), w tibii możemy to przyrównać to efektywnego treningu- albo ktoś ma ten "dar" i umie trenować albo nie.
Skillbarowi mówię trzy razy nie!!! I nie piszcie, że mogę go po prostu nie używać. Jestem zbyt ciekawski i na pewno bym zerkał

Cytuj:
Mój drogi określenie "klimat" to pojęcie względne.Ja mówiąc o klimacie mam na myśli odgrywanie postaci,odpowiedni język i wczucie się w realia.Ty czegoś takiego pewnie nigdy nie doświadczyłeś najwyraźniej.To o czym mówisz(To "COŚ")to po prostu grywalność,którą Tibia ma sporą.Dla przykładu zaznacze,że gram w UT od 3 lat i ta gra ma niewyobrażalną grywalność(e-sports),ale nie posiada klimatu.
Zgadzam się, że grywalność i klimat to dwie różne rzeczy, ale trzeba się także liczyć, że są różni i ludzie mający różne gusta. Dla mnie np. najbardziej klimatyczną grą było AvP2. Do najbardziej grywalnych zaliczam boskie UT i trochę gorsze UT2k4, ale także Tibie, która jest bardzo grywalna a zarazem klimatyczna(choć może dla ciebie tylko grywalna). Grając w Tibie czuję sie jakbym był w grze. Czuje strach przed jakimiś nowymi podziemiami, czy gdy np. spotkam PK. Gdyby nie Tibią, którą odkryłem w czerwcu to pewnie nadal grałbym w UT, nie przejmowałbym się paccem i skillami czy lvl, może byłbym w jednym z silniejszych klanów I właśnie w tibie jest to odwzorowane- nigdy nie wiesz co się zaraz stanie, kogo spotkasz, co zaraz zrobisz i to jest właśnie klimat wg. mnie.
Uff ale coś mnie wena naszła dzisiaj. Aha Ithelios nic do ciebie nie mam chociaż odpowiadałem tylko na twoje posty, po prostu coś mnie od środka zmusiło (hmm alien?) do tego aby coś do nich dopisać od siebie.

Ostatnio edytowany przez Helixaw - 15-10-2004 o 23:20.
Helixaw jest offline  
stary 15-10-2004, 23:04   #116
Ithelios
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
To w sumie nie powinno być skilli takich jak są teraz tylko powinno być doświadczenie walki mieczem dajmy na to, które rosnęłyby nonstop w czasie walki, np. na początku mamy 123232xp sworda, a po zabiciu szczurka w 2hitach 123234xp i już mamy wyzszy skill. To by minimalnie obrazowało doświadczenie jakie zdobywamy w RL. Minimalnie, ale napewno lepiej niż jest dotychczas, bo w rzeczywistości nasze zdolności są niepoliczalne i aby je przybliżyć w grze powinna być znacznie większa skala płynnie rosnąca, czego nie da się zrobić. W rzeczywistości przecież rysując godzinę brzydko nagle doznajesz olśnienia i już ci rysunki wychodzą ładniej. To także zależy od talentu (uczymy się szybciej lub wolniej), w tibii możemy to przyrównać to efektywnego treningu- albo ktoś ma ten "dar" i umie trenować albo nie.
Skillbarowi mówię trzy razy nie!!! I nie piszcie, że mogę go po prostu nie używać. Jestem zbyt ciekawski i na pewno bym zerkał
Owszem-płynna skala tak jak chociażby w Morrowindzie byłaby najlepszym rozwiązaniem.
Ithelios jest offline  
stary 18-10-2004, 22:44   #117
Pasorzytek
Użytkownik Forum

Pasorzytek's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Pasorzytek ma numer GG 3955373 Pasorzytek ma login Tlenu pasorzytek@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Owszem-płynna skala tak jak chociażby w Morrowindzie byłaby najlepszym rozwiązaniem.
lub taki pasek

[#######___________](01) co zonaczalo by np ze mamy 1% i tyle co na pasku jak pelen pasek wskakuje nam 2% itd... bardzo plynie by to szlo z poczatku by skakalo ;p
stary 27-10-2004, 19:47   #118
joey
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

@up
żeby zamieścic zdięcie trzeba mieć własną stronę.
joey jest offline  
stary 28-10-2004, 08:50   #119
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!

Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

cożmoże skillbar by pozwolił mi wrócić do tibii bo od ok. 3 tydni ne gram. skillbar by się bardzo przydał bo wiedział bym ile potrzebuje do advanca
stary 28-10-2004, 15:47   #120
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kodi
Tak, i potrzeba tez Promocję.
Czy ty kiedykolwiek kupowales knightem czary dla premmy i promotion?
Jesli sie nie orienyujesz w temacie to sie nie wypowiadaj, bo tylko wprowadzasz niepotrzebne zamieszanie. Czar berserk kupuje sie u szczura na edron bez promocji, promocja potrzebna jest zeby kupic challenge u erema.Ludzie jak nie iwecie to sie nie wysilajcie na odpowiedz w ktorej jest tylko polowa prawdy albo i mniej.
emilok jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania