|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
@Gimlos: Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Voon - 25-04-2008 o 18:28. |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Zła jest uwtawa o NFZ i ZUSie, źli są debilni politycy w rzącie o skrajnie-moherowych poglądach, złe jest mieszanie się kościoła do państwa i polityków do kościoła, złe jest ogólnie podejście polityków do "zawodu" (walka o koryto)... no i zdarza się zła pogoda :<
![]() |
![]() |
#103 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Wiem, że teraz to już praktycznie offtopic ale:
Komentrz Raczkowskiego do decyzji KRRiT ![]()
![]() |
#104 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Co do Wojewódzkiego to powiem tylko tyle, że pokazał, jak niektórzy traktują polskie znaki narodowe. Co do jego zachowania to nie mam mu tego za złe, zresztą to nie są czasu PRL-u, gdy za wywieszenie Polskiej flagi w złym dniu szło się na xx lat do więzienia. Na tym polega kontrowersja kultury pop-artu, która ukazuje prawdę dosłownie. Chociaż nasi "patriotyczni'' panowie politycy co mogą o tym wiedzieć jak założę się, że nie znają więcej niż 2 zwrotki Mazurka Dąbrowskiego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() @Matheavyk
Z tepieniem "psich gowien" ja sie jak najbardziej zgadzam. Bylem w Londynie o ktorym wspominasz - i rzeczywiscie, przejscie po trawniku nie przypomina tam spaceru sapera. Wiecej, uwazam ze sprzatanie po swoim zwierzaku to dbanie o czystosc i wizerunek kraju, co IMO podchodzi pod "nowoczesny patriotyzm". Uwazam tylko ze Wojewodzki nie powinien mieszac w to polskiej flagi - raz ze oburzyl tym duza rzesze osob, dwa ze duza czesc modnych ostatnio "anty-patriotow" z radoscia odbiera to jako gest antynarodowy. W spoleczenstwie o tak niskiej kulturze politycznej, taki gest wywiera odwrotne skutki od zamierzonych. @Wieszok Uwazasz ze rzad PO ma moherowe poglady? Co do ustaw przez Ciebie wspomnianych - masz jakis pomysl na lepsze wyjscie z tej sytuacji, czy opierasz sie tylko na opinii "ze teraz jest zle"? @Voon Zgadzam sie - politycy, ktorzy chca sie "nachapac" sa zmora chyba kazdego kraju na swiecie. Wg. mnie problem wynika jednak w wiekszej mierze z wiedzy i zainteresowania Polaków polityką. Bo media sa w stanie "oglupialemu" spoleczenstwu wcisnac co chca - i to, ze zla decyzja rzadu jest dobra, i to, ze dobra decyzja rzadu jest zla. To samo wciskaja nam politycy. Ale patrzac na moich rowiesnikow - ludzi badz co badz pelnoletnich - ktorzy nie wiedza np. kto jest w polsce MSZ ( i zupelnie ich to nie interesuje - ale narzekac na rzad, o ktorym w rzeczywistosci nie maja pojecia - potrafia godzinami ), trudno mi wierzyc zeby sie to w najblizszym pokoleniu czy dwoch zmienilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() Cytuj:
a tak swoja droga temat mnie rozlozyl na lopatki XD "ZBRODNIA Wojewodzkiego" buahahaha WAJT PAŁER OI OI OI !!!!!!!
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 25-04-2008 o 23:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 04 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lamarr Flaut
Profesja: Knight
Świat: Menera
Poziom: 13
Skille: 35+/30+
Poziom mag.: 1
|
![]() Wojewodzki jest fajny, przynajmniej dzieki niemu okazalo sie, ze Polska ma pseódo patritóf ^.- dajcie wy mu spokój, zrobilbym to samo tylko, ze zamiast polskiej flagi zdjecie prezydenta? co tez by sie tylu patriotóf odesfalO? albo gdybym se wsadzil do gowna na podworko i umiescil filmik na youtube? GOWNO ! czepiacie sie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() I znowu po raz kolejny. Dobry pomysł, odpowiednio wykonany, wycelowany w sedno problemu. Tylko jak zwykle okazuje się, że za dużo jest debili i półmózgów w naszym kraju, żeby to się mogło udać, lub chociaż zwrócić uwagę większości na problem. Bo zamiast dysktuować "dlaczego to zrobił?" i "co powinienem w związku z tym zrobić?" gówniarze krzyczą "zbrodniarz!" i "ma małego fiuta!".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
Co do ustaw, czy mam jakiś pomysł? Nic konkretnego, nie wiem zbytnio na jakiej konkretnie zasadzie działa NFZ i ZUS więc trudno mi bawić się w pisanie reform. Tego co jestem pewny to obcięcie kosztów administracyjnych tych spółek, uważam, że ZUS to nie bank i nie musi mieć siedzib wykładanych alabastrami i marmurami :< Thero dla mnie dobrze godo ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2007
|
![]() Choćby to była twoja wina i to ty będziesz zaczepiał psa a wystarczy , że on Ciebie ugryzie to piesek idzie do piachu. Więc zanim pierdolniesz następnym bezsensem przemyśl to co piszesz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Gimlos - 26-04-2008 o 12:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() No i bardzo dobrze - czyzby piesek nie powinien chodzic na smyczy i w kagancu?
![]() |
#115 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Sam go nie chciał założyć? IMHO właściciel powinien ponosić konsekwencje (do piachu?). Cytuj:
Cytuj:
Btw. Dobrych rad nie daje się karząc ostrzeżeniami. No ba. Ostatnio edytowany przez Thero - 26-04-2008 o 13:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Wybacz, ale ewolucja jakoś tak zrobiła, że to człowiek stoi nad czworonogiem :<
![]() |
#117 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 04 2008
|
![]() Jak zniewazyl flage to niech teraz placi za swoje czyny !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2004
![]() |
![]() @Up: Głupota nie zna granic, naiwność i łatwowierność też.
Ehm, co do piesków. To chyba jasne, że powinien iść do piachu. Jak napadniesz człowieka z nożem i policja Cię złapie to (przynajmniej teoretycznie) nie idziesz do więzienia? Idziesz, albo przynajmniej solidna kara. Teraz zobacz, to samo zrobił pies, i przepraszam Cię, ale to JA mam płacić ze swojego podatku na jakiegoś zwierzaka teraz bo on w społeczeństwie ludzi nie umie żyć? Mam głodować, żeby on sobie konsumował steki w 'pieskim więzieniu'? Społeczeństwo i w ogóle wszelkie populacje różnych gatunków są tak zrobione, że osobnik nieodpowiedni jest izolowany/wyrzucany z grupy. Psów też to dotyczy. Nie chciał założyć kagańca?! Nawet nie wiem jakim przymiotnikiem opisać moją reakcję/odczucia. Nie mówiąc o tym, że to ty nim powinieneś rządzić, być jego panem, a nie na odwrót. To wyobraź sobie sytuację, która czasem się zdarza, bo słyszałem parę przypadków. Jakieś dziecko bawiło się na podwórku, normalna zabawa jak każdy się kiedyś bawił. Przybiegł pies i pogryzł dziecko, wylądowało w szpitalu, w stanie ciężkim. A potem długa rehabilitacja i leki nie za parę groszy. Z nadzieją, że może odzyska pełną sprawność kiedyś... Bo pies nie chciał kagańca założyć?! To jest absurd. @Zastanawiam się, co jeszcze mógł wojewódzki włożyć jak nie flagę? Przecież on chciał zasymbolizować Polskę. Jak dla mnie dobrze postąpił wkładając flagę, a nie wizerunek prezydenta, bo to by było bynajmniej niegrzeczne i bezcelowe, no z wyjątkiem obrażenia głowy państwa. @PO jako jedyne chce znieść dofinansowania partii z budżetu państwa, czyli podatków, czyli kasy Jana Kowalskiego, dla której siedział te 12h w robocie. A są to spore sumki i można by za nie wyczyścić kupki, czy dać głodnemu zupy, zbudować place zabaw, albo wiele innych rzeczy. Na razie idą w badziewne kampanie reklamowe, co nikomu pożytku nie dają, a przeszkadzają w filmach ![]() @Najśmieszniejsze jest to, że Ci politycy, którzy rządząc tylko po to, by mieć kasę i okradają ojczyznę i rodaków, mówią potem o patriotyźmie i chcą uczyć tego 'złą' młodzież. Ostatnio edytowany przez Matheavyk - 26-04-2008 o 20:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja temat psów-morderców potraktowałem dość lekko. Nie uważam, żeby właściciel miał iść do piachu za złe zachowanie swojego pupilka. Żeby była jasność. Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
Cytuj:
Aha, mam wrażenie, że nie do końca zrozumiałeś to, co napisałem w poprzednim poście. Cytuj:
Cytuj:
|
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2007
|
![]() |
![]() |