Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-04-2008, 18:26   #101
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matheavyk Pokaż post
@Voon: Człowieku nie rób z siebie idioty bo nim nie jesteś. Dobrze wiesz, że nie chodziło mi o żonę, ale o matke/ojca/brata/siostre/babcie/dziadka, może dalej? Pradziadka.. Bo znowu wylecisz z jakimś głupim tekstem niepotrzebnie. I od razu powiem, że nie chodzi mi o to, że przypadkowo, nieplanowany pojawiłeś się na świecie, ale że zostałeś takim człowiekiem jakim jesteś (wcale nie złym, uprzedzając wypowiedzi innych).
To miło, że jako jeden z nielicznych nie uważasz mnie za idiote. Co do mojego przykładu: chodziło mi o rodzine 'moją' czyli taką którą sam stworze i wybiore. Rodziny w której sie urodziłeś sie nie wybiera a tymbardziej nie jesteś jej, tzw 'przywódcą, głową'. Chodziło mi o rodzine którą możesz założyć i cieszyć sie, że jeszcze tu coś znaczysz. Chociaż właściwie to nie był dobry przykład, może być źle odebrany.

@Gimlos:
Cytuj:
Nie przecze, ze w Polsce duzo rzeczy jest "zlych" - czekam tylko az ktos bedzie w stanie w miare sensownie je podac, i podjac dyskusje, z czego one wynikaja.
Złe rzeczy wypływają z ludzi, z ich pierwotnych instyntków, głupoty i łatwemy poddawaniu się bodźcom zewnętrznym. Tym bodźcem zazwyczaj jest władza i ot mamy co mamy.

Ostatnio edytowany przez Voon - 25-04-2008 o 18:28.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-04-2008, 18:39   #102
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
@Up: Ale twoja rodzina nie wybierała Ciebie świadomie. Nie wiedzieli jaki będziesz, nie wiedzieli, że będziesz niewychowany, niekulturalny, arogancki, bezmyślny, nienawistny, naiwny. [...]
Tak, ale rodzina spędza te 15 i więcej lat na wychowywaniu :<

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gimlos Pokaż post
[...] Nie przecze, ze w Polsce duzo rzeczy jest "zlych" - czekam tylko az ktos bedzie w stanie w miare sensownie je podac, i podjac dyskusje, z czego one wynikaja.
Zła jest uwtawa o NFZ i ZUSie, źli są debilni politycy w rzącie o skrajnie-moherowych poglądach, złe jest mieszanie się kościoła do państwa i polityków do kościoła, złe jest ogólnie podejście polityków do "zawodu" (walka o koryto)... no i zdarza się zła pogoda :<

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2008, 18:51   #103
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Wiem, że teraz to już praktycznie offtopic ale:
Komentrz Raczkowskiego do decyzji KRRiT
stary 25-04-2008, 19:01   #104
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Co do Wojewódzkiego to powiem tylko tyle, że pokazał, jak niektórzy traktują polskie znaki narodowe. Co do jego zachowania to nie mam mu tego za złe, zresztą to nie są czasu PRL-u, gdy za wywieszenie Polskiej flagi w złym dniu szło się na xx lat do więzienia. Na tym polega kontrowersja kultury pop-artu, która ukazuje prawdę dosłownie. Chociaż nasi "patriotyczni'' panowie politycy co mogą o tym wiedzieć jak założę się, że nie znają więcej niż 2 zwrotki Mazurka Dąbrowskiego.
neopostman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2008, 20:27   #105
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

@Matheavyk
Z tepieniem "psich gowien" ja sie jak najbardziej zgadzam. Bylem w Londynie o ktorym wspominasz - i rzeczywiscie, przejscie po trawniku nie przypomina tam spaceru sapera. Wiecej, uwazam ze sprzatanie po swoim zwierzaku to dbanie o czystosc i wizerunek kraju, co IMO podchodzi pod "nowoczesny patriotyzm". Uwazam tylko ze Wojewodzki nie powinien mieszac w to polskiej flagi - raz ze oburzyl tym duza rzesze osob, dwa ze duza czesc modnych ostatnio "anty-patriotow" z radoscia odbiera to jako gest antynarodowy. W spoleczenstwie o tak niskiej kulturze politycznej, taki gest wywiera odwrotne skutki od zamierzonych.
@Wieszok
Uwazasz ze rzad PO ma moherowe poglady?
Co do ustaw przez Ciebie wspomnianych - masz jakis pomysl na lepsze wyjscie z tej sytuacji, czy opierasz sie tylko na opinii "ze teraz jest zle"?
@Voon
Zgadzam sie - politycy, ktorzy chca sie "nachapac" sa zmora chyba kazdego kraju na swiecie. Wg. mnie problem wynika jednak w wiekszej mierze z wiedzy i zainteresowania Polaków polityką. Bo media sa w stanie "oglupialemu" spoleczenstwu wcisnac co chca - i to, ze zla decyzja rzadu jest dobra, i to, ze dobra decyzja rzadu jest zla. To samo wciskaja nam politycy. Ale patrzac na moich rowiesnikow - ludzi badz co badz pelnoletnich - ktorzy nie wiedza np. kto jest w polsce MSZ ( i zupelnie ich to nie interesuje - ale narzekac na rzad, o ktorym w rzeczywistosci nie maja pojecia - potrafia godzinami ), trudno mi wierzyc zeby sie to w najblizszym pokoleniu czy dwoch zmienilo.
stary 25-04-2008, 23:45   #106
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Filipeck Pokaż post
Ta flaga symbolizuje naród polski, a więc każdego Polski obywatela, w tym także Ciebie (do wszystkich się zwracam). Wsadzając tą flagę w gówno, wsadził w to gówno też Ciebie (siebie zresztą też). Nie wiem czy wy rozumiecie różnicę pomiędzy obrażaniem polityków, a obrażaniem symboli narodowych, o które walczyli ludzie, o które umierali... a nieraz całkiem gorzej kończyli.
Ja jakos sie nie poczulam obrazona O.o
a tak swoja droga temat mnie rozlozyl na lopatki XD "ZBRODNIA Wojewodzkiego" buahahaha

WAJT PAŁER OI OI OI !!!!!!!

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl

Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 25-04-2008 o 23:49.
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 06:37   #107
vilish
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 04 2008

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Menera
Poziom: 13
Skille: 35+/30+
Poziom mag.: 1
Domyślny

Wojewodzki jest fajny, przynajmniej dzieki niemu okazalo sie, ze Polska ma pseódo patritóf ^.- dajcie wy mu spokój, zrobilbym to samo tylko, ze zamiast polskiej flagi zdjecie prezydenta? co tez by sie tylu patriotóf odesfalO? albo gdybym se wsadzil do gowna na podworko i umiescil filmik na youtube? GOWNO ! czepiacie sie
vilish jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 07:56   #108
Davido16
Użytkownik Forum

Davido16's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń

Stan: Na Emeryturze
Davido16 ma numer GG 6040279 Davido16 ma login Tlenu davido16@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez vilish Pokaż post
Wojewodzki jest fajny, przynajmniej dzieki niemu okazalo sie, ze Polska ma pseódo patritóf ^.- dajcie wy mu spokój, zrobilbym to samo tylko, ze zamiast polskiej flagi zdjecie prezydenta? co tez by sie tylu patriotóf odesfalO? albo gdybym se wsadzil do gowna na podworko i umiescil filmik na youtube? GOWNO ! czepiacie sie
Czekam na link do youtube. Aha, tylko się potem nie zasłaniaj.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten_Obok
Osobiście myślę że Tibia traci swój urok. Jak grałem rok temu w listopadzie to aż mi stawał. Teraz jakoś mniej ;/
Davido16 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 09:59   #109
Glacial
Użytkownik Forum

Glacial's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Uwazam tylko ze Wojewodzki nie powinien mieszac w to polskiej flagi - raz ze oburzyl tym duza rzesze osob, dwa ze duza czesc modnych ostatnio "anty-patriotow" z radoscia odbiera to jako gest antynarodowy. W spoleczenstwie o tak niskiej kulturze politycznej, taki gest wywiera odwrotne skutki od zamierzonych.
Chciałem wtrącić swoje trzy grosze, ale zanim jeszcze otworzyłem gębę zostałem jak najbardziej pozytywnie zgaszony tym postem. Myslę, że nic tutaj więcej dodawać nie trzeba.
Glacial jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 10:20   #110
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

I znowu po raz kolejny. Dobry pomysł, odpowiednio wykonany, wycelowany w sedno problemu. Tylko jak zwykle okazuje się, że za dużo jest debili i półmózgów w naszym kraju, żeby to się mogło udać, lub chociaż zwrócić uwagę większości na problem. Bo zamiast dysktuować "dlaczego to zrobił?" i "co powinienem w związku z tym zrobić?" gówniarze krzyczą "zbrodniarz!" i "ma małego fiuta!".
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 10:52   #111
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
[...]
@Wieszok
Uwazasz ze rzad PO ma moherowe poglady?
Co do ustaw przez Ciebie wspomnianych - masz jakis pomysl na lepsze wyjscie z tej sytuacji, czy opierasz sie tylko na opinii "ze teraz jest zle"?[...]
Aktualny rząd moherowych poglądów nie ma, co nie zmienia faktu, że takie moherowe pomysły się przewijają (choć by ostatni z byłą pani rzecznik dziecka).
Co do ustaw, czy mam jakiś pomysł? Nic konkretnego, nie wiem zbytnio na jakiej konkretnie zasadzie działa NFZ i ZUS więc trudno mi bawić się w pisanie reform. Tego co jestem pewny to obcięcie kosztów administracyjnych tych spółek, uważam, że ZUS to nie bank i nie musi mieć siedzib wykładanych alabastrami i marmurami :<

Thero dla mnie dobrze godo

stary 26-04-2008, 12:41   #112
gyagen
Zbanowany

Data dołączenia: 16 07 2007

Domyślny

Cytuj:
. Czasem odnoszę wrażenie, że pies w tym kraju ma więcej praw, swobody ode mnie, a tak chyba nie powinno być.
Choćby to była twoja wina i to ty będziesz zaczepiał psa a wystarczy , że on Ciebie ugryzie to piesek idzie do piachu. Więc zanim pierdolniesz następnym bezsensem przemyśl to co piszesz.
gyagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 12:51   #113
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero Pokaż post
Dobry pomysł, odpowiednio wykonany, wycelowany w sedno problemu. Tylko jak zwykle okazuje się, że za dużo jest debili i półmózgów w naszym kraju, żeby to się mogło udać, lub chociaż zwrócić uwagę większości na problem. Bo zamiast dysktuować "dlaczego to zrobił?" i "co powinienem w związku z tym zrobić?" gówniarze krzyczą "zbrodniarz!" i "ma małego fiuta!".
Jak widac po reakcji spoleczenstwa - wykonany nieodpowiednio ( dlaczego - mozesz przeczytac w opinii zacytowanej przez Ten Co Wie ). Dodatkowo, radze pohamowac sie z rynsztokowym jezykiem wypowiadanych przez ciebie opinii.

Ostatnio edytowany przez Gimlos - 26-04-2008 o 12:59.
Gimlos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 12:56   #114
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gyagen Pokaż post
Choćby to była twoja wina i to ty będziesz zaczepiał psa a wystarczy , że on Ciebie ugryzie to piesek idzie do piachu. Więc zanim pierdolniesz następnym bezsensem przemyśl to co piszesz.
No i bardzo dobrze - czyzby piesek nie powinien chodzic na smyczy i w kagancu?
stary 26-04-2008, 13:31   #115
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Domyślny

@Up
Sam go nie chciał założyć? IMHO właściciel powinien ponosić konsekwencje (do piachu?).

Cytuj:
Jak widac po reakcji spoleczenstwa - wykonany nieodpowiednio ( dlaczego - mozesz przeczytac w opinii zacytowanej przez Ten Co Wie ).
A ja odniosłem wrażenie, że taki właśnie efekt miało to odnieść (może grzeczniej się nie dało). Tzn. miało oburzać i wzbudzać kontrowersje. Tylko większość ludzi nie głowi się dlaczego.

Cytuj:
Dodatkowo, radze pohamowac sie z rynsztokowym jezykiem wypowiadanych przez ciebie opinii.
E tam, ja tylko cytowałem parę wyrazów zasłyszanych przed przedszkolem. Skoro ładnie prosisz, już nie będę.
Btw. Dobrych rad nie daje się karząc ostrzeżeniami.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Thero dla mnie dobrze godo
No ba.

Ostatnio edytowany przez Thero - 26-04-2008 o 13:33.
stary 26-04-2008, 13:50   #116
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero Pokaż post
@Up
Sam go nie chciał założyć? IMHO właściciel powinien ponosić konsekwencje (do piachu?).
[...]
Wybacz, ale ewolucja jakoś tak zrobiła, że to człowiek stoi nad czworonogiem :<

stary 26-04-2008, 20:13   #117
Guras
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 04 2008

Domyślny

Jak zniewazyl flage to niech teraz placi za swoje czyny !
Guras jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2008, 20:33   #118
Matheavyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 11 2004

Matheavyk ma numer GG 9086214
Domyślny

@Up: Głupota nie zna granic, naiwność i łatwowierność też.

Ehm, co do piesków. To chyba jasne, że powinien iść do piachu. Jak napadniesz człowieka z nożem i policja Cię złapie to (przynajmniej teoretycznie) nie idziesz do więzienia? Idziesz, albo przynajmniej solidna kara. Teraz zobacz, to samo zrobił pies, i przepraszam Cię, ale to JA mam płacić ze swojego podatku na jakiegoś zwierzaka teraz bo on w społeczeństwie ludzi nie umie żyć? Mam głodować, żeby on sobie konsumował steki w 'pieskim więzieniu'? Społeczeństwo i w ogóle wszelkie populacje różnych gatunków są tak zrobione, że osobnik nieodpowiedni jest izolowany/wyrzucany z grupy. Psów też to dotyczy. Nie chciał założyć kagańca?! Nawet nie wiem jakim przymiotnikiem opisać moją reakcję/odczucia. Nie mówiąc o tym, że to ty nim powinieneś rządzić, być jego panem, a nie na odwrót. To wyobraź sobie sytuację, która czasem się zdarza, bo słyszałem parę przypadków. Jakieś dziecko bawiło się na podwórku, normalna zabawa jak każdy się kiedyś bawił. Przybiegł pies i pogryzł dziecko, wylądowało w szpitalu, w stanie ciężkim. A potem długa rehabilitacja i leki nie za parę groszy. Z nadzieją, że może odzyska pełną sprawność kiedyś... Bo pies nie chciał kagańca założyć?! To jest absurd.

@Zastanawiam się, co jeszcze mógł wojewódzki włożyć jak nie flagę? Przecież on chciał zasymbolizować Polskę. Jak dla mnie dobrze postąpił wkładając flagę, a nie wizerunek prezydenta, bo to by było bynajmniej niegrzeczne i bezcelowe, no z wyjątkiem obrażenia głowy państwa.

@PO jako jedyne chce znieść dofinansowania partii z budżetu państwa, czyli podatków, czyli kasy Jana Kowalskiego, dla której siedział te 12h w robocie. A są to spore sumki i można by za nie wyczyścić kupki, czy dać głodnemu zupy, zbudować place zabaw, albo wiele innych rzeczy. Na razie idą w badziewne kampanie reklamowe, co nikomu pożytku nie dają, a przeszkadzają w filmach .

@Najśmieszniejsze jest to, że Ci politycy, którzy rządząc tylko po to, by mieć kasę i okradają ojczyznę i rodaków, mówią potem o patriotyźmie i chcą uczyć tego 'złą' młodzież.

Ostatnio edytowany przez Matheavyk - 26-04-2008 o 20:36.
Matheavyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2008, 10:39   #119
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Ehm, co do piesków. To chyba jasne, że powinien iść do piachu. Jak napadniesz człowieka z nożem i policja Cię złapie to (przynajmniej teoretycznie) nie idziesz do więzienia?
Wydaje mi się, że większość atak psów (nie mówię o bezpańskich) jest wynikiem niedopilnowania i nieodpowiedzialności ze strony istoty wyżej stojącej na drabinie ewolucji (wyysooko nad czworonogiem).
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja temat psów-morderców potraktowałem dość lekko. Nie uważam, żeby właściciel miał iść do piachu za złe zachowanie swojego pupilka. Żeby była jasność.
Cytuj:
Idziesz, albo przynajmniej solidna kara.
Skąd ta pewność? Jesteś prawnikiem?
Cytuj:
JA mam płacić ze swojego podatku na jakiegoś zwierzaka teraz bo on w społeczeństwie ludzi nie umie żyć? Mam głodować, żeby on sobie konsumował steki w 'pieskim więzieniu'?
Hehehhehe . Jakby istniało takie pieskie więzienie, od razu widać, kto by więźniom najbardziej zazdrościł.
Cytuj:
Społeczeństwo i w ogóle wszelkie populacje różnych gatunków są tak zrobione, że osobnik nieodpowiedni jest izolowany/wyrzucany z grupy.
Przeważnie. Z tym, że cały czas mówisz jakby pieski były przyczajonymi maszynami do zabijania. A to nie prawda. Badaniami tego nie poprę, bo żadnych nie znam, ale nie myśl, że każdy pies zaatakowałby bez powodu.
Cytuj:
Nie chciał założyć kagańca?! Nawet nie wiem jakim przymiotnikiem opisać moją reakcję/odczucia. Nie mówiąc o tym, że to ty nim powinieneś rządzić, być jego panem, a nie na odwrót.
No i właśnie z tego powodu ten cały pan powinien pomyśleć i założyc psu kaganiec, a na spacer wyprowadzać go na smyczy. Potem, po spacerku, powinien brać torebeczkę, a zgromadzone w niej odchody wrzucać do śmietnika "psia kupka".
Aha, mam wrażenie, że nie do końca zrozumiałeś to, co napisałem w poprzednim poście.
Cytuj:
To wyobraź sobie sytuację, która czasem się zdarza, bo słyszałem parę przypadków. Jakieś dziecko bawiło się na podwórku, normalna zabawa jak każdy się kiedyś bawił. Przybiegł pies i pogryzł dziecko, wylądowało w szpitalu, w stanie ciężkim. A potem długa rehabilitacja i leki nie za parę groszy. Z nadzieją, że może odzyska pełną sprawność kiedyś...
No wyobraziłem sobie. Parszywy kundel na pewno zapłaci za to, że jego właściciel wypuścił go bez kagańca do małych dzieci na podwórko. Zrozumiałbym gdyby psem mordercą był pudelek, ale tego wyobrazić sobie nie mogę. Prawdopodobnie był to przedstawiciel groźnej rasy? Nie szkodzi - winy właściciela w tym wszak widzieć nie można, bo to on jest wyżej w ewolucji. (Jest bardziej pazerny, samolubny potrafi zabijać bez powodu, nie czuje wstydu kiedy kradnie, ale zawsze może powiedzieć "jestem hen wysoko").
Cytuj:
Bo pies nie chciał kagańca założyć?! To jest absurd.
Nie unoś się, tylko postaraj się zrozumieć, o co mi chodzi.
stary 27-04-2008, 11:51   #120
gyagen
Zbanowany

Data dołączenia: 16 07 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
No i bardzo dobrze - czyzby piesek nie powinien chodzic na smyczy i w kagancu?
a jeśli ten pies latał sobie w okolicach swojego domu , który jest oczywiście ogrodzony a ty wszedłeś na teren posesji i prowokowałeś go i zaczepiałeś to co?
gyagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania