Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-05-2008, 14:52   #101
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheDwarf Pokaż post
Dobra i tak gdyby nie zrobili tej konstytucji przed zaborami, to zrobili by ja po tych zaborach
Ale wtedy nie bylaby juz pierwsza konstytucja w Europie
Cytuj:
Co do tego za kilkadziesiat lat, to mam nadzieje, ze wtedy juz nie bedzie poszczegolnych krajow, tylko cala Europa bedzie jednym, wielkim krajem. Zadnych granic. I wtedy nie bedzie takich swiat typu 3.maja
Oj, tak szybko to mozliwe nie bedzie.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-05-2008, 18:32   #102
TheDwarf
Użytkownik Forum

TheDwarf's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 142
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gimlos Pokaż post
Ale wtedy nie bylaby juz pierwsza konstytucja w Europie Oj, tak szybko to mozliwe nie bedzie.
A to sa do jasnej cholery jakies wyscigi?

Postep myslenia ludzkiego niestety jest zbyt wolny, by szybko stalo sie to mozliwe, ale 50 lat to duzo czasu.

"Od kiedy straciłem rachubę czasu, wiedziałem już, że jedynym sposobem, aby osiągnąć życie wieczne jest wbicie 200 levela bądź 100 shieldingu"

Tomasz z Akwinu
TheDwarf jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-05-2008, 20:53   #103
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Nie kloc sie z Gimlosemm !!11 nie wolno sie klocic z Modami, bo to grzech otd itp. MOD MA ZAWSZE RACJE 11111!1!

Dzisaj tez swietowalm

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-05-2008, 22:23   #104
Gogar
Użytkownik Forum

Gogar's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007
Lokacja: padł mi mózg

Imię: Tolek
Gildia: #;d
Świat: POLNet
Poziom: +o
Skille: Mrok
Gogar ma numer GG 6484638
Domyślny

W sumie, dzień bez komputera mi się udał, chociaż nawet nie wiedziałem o jakiejś takiej akcji. Cały dzień spędziłem w górach i było Zaj&^%(#(%& ; )
Czasem takie dotlenienie i odchamienie dobrze robi.
Gogar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2008, 15:21   #105
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Ja wiem ze byla to podstawa prawna, ktora zmienilila system rzadzenia Rzeczpospolitą i wiem tez ze przed ta w Polsce byla tylko we Francji i USA albo tylko w USA, naprawde nie pamietam, ale mniejsza o to. Konstytucja i tak w efekcie ch*ja dała, bo pare lat pozniej Polska zostala rozebrana. Aha, no i wciaz uwazam, ze skoro swietujemy rocznice powstania konstytucji, to powinnismy tez swietowac rocznice wejscia do NATO, UE, Układu Warszawskiego, podpisania sojuszu z Francją i Wlk. Brytanią (dał tyle samo co ta konstytucja), moze jeszcze podboju Zaolzia w 1938 r. i urodzin papieża. FOR THE MOTHERLAND!
USa, jako pierwsza na świecie, Polska jako pierwsza w Europie, czy to jest wyścig? Nie, ale jest to pewien symbol, że w polsce jako jednym z pierwszych krajów zachodziły takie zmiany. To, że polska padła w parę lat po konstytucji nie umniejsza na jej wartości... Wejście do NATO i UE są wspominane (są raczej świętem wojskowym niż ogólnonarodowym), co do Papieża, podobnie ale religijnie...
Takim pluciem się trochę ośmieszasz ale ok. Nikt (a przynajmniej ja) nie ma zamiaru zmuszać kogoś do świętowania, latania po mieście z flagą i wywieszania sztandaru ale wypada, z uwagi na pochodzenie, z uwagi na historię i inne pierdoły, po prostu wypada to jakoś uszanować. Zniosą święto? Ok, ich sprawa, ja płakać nie będę ale nie mam zamiaru, puki święto istnieje mówić, że mnie ten dzień je...ie...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2008, 16:03   #106
TheDwarf
Użytkownik Forum

TheDwarf's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2006

Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 142
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
USa, jako pierwsza na świecie, Polska jako pierwsza w Europie, czy to jest wyścig? Nie, ale jest to pewien symbol, że w polsce jako jednym z pierwszych krajów zachodziły takie zmiany. To, że polska padła w parę lat po konstytucji nie umniejsza na jej wartości... Wejście do NATO i UE są wspominane (są raczej świętem wojskowym niż ogólnonarodowym), co do Papieża, podobnie ale religijnie...
Takim pluciem się trochę ośmieszasz ale ok. Nikt (a przynajmniej ja) nie ma zamiaru zmuszać kogoś do świętowania, latania po mieście z flagą i wywieszania sztandaru ale wypada, z uwagi na pochodzenie, z uwagi na historię i inne pierdoły, po prostu wypada to jakoś uszanować. Zniosą święto? Ok, ich sprawa, ja płakać nie będę ale nie mam zamiaru, puki święto istnieje mówić, że mnie ten dzień je...ie...
To raczej nie jest powód do dumy, że polska konstytucja byla pierwsza w Europie. Swiadczylo to o nieudolnosci wladz, ktore nie mogly sobie poradzic z rzadzeniem Rzeczpospolita. Nie sadze, ze sie osmieszam, po prostu mam wlasne zdanie. Co do 2giej czesci twojego tekstu, to uwazam, ze swieta ogolnie sa daremne - zarowno religijne i narodowe, bo to sa wlasnie glowne powody podziałów, wojen, zbrodni etc.

"Od kiedy straciłem rachubę czasu, wiedziałem już, że jedynym sposobem, aby osiągnąć życie wieczne jest wbicie 200 levela bądź 100 shieldingu"

Tomasz z Akwinu
TheDwarf jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2008, 17:47   #107
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
To raczej nie jest powód do dumy, że polska konstytucja byla pierwsza w Europie. Swiadczylo to o nieudolnosci wladz, ktore nie mogly sobie poradzic z rzadzeniem Rzeczpospolita. Nie sadze, ze sie osmieszam, po prostu mam wlasne zdanie. Co do 2giej czesci twojego tekstu, to uwazam, ze swieta ogolnie sa daremne - zarowno religijne i narodowe, bo to sa wlasnie glowne powody podziałów, wojen, zbrodni etc.
A czemu nadanie konstytucji a więc oddanie nie koniecznie całej ale części władzy szlachcie uważasz ża oznakę nieudolności? Idąc tym tropem, zdolna władza to władza jednostki, autorytetarna bądz dyktatorska, ewentualnie monahria... A jej pierwszość jak najbardziej dla mnie jest powodem do dumy. Teraz demokracja jest ceniona, jest w pewnym sensie budulcem państwa i cieszę się, że Polska jako pierwszy kraj w Europie to zauważył, że nie nadaliśmy przywilejów szlachcie bo tak zrobili Niemcy, Francuzi czy Anglicy... (tak, wiem, zrobiliśmy tak bo tak zrobili Amerykanie )
Co do świąt jako elementu wojny, każda wojna ma jakieś dodatkowe podłoże, nie ma wojny czysto religijnej gdzie wódz wysyła wojska mając na celu tylko mordowanie niewiernych. Za każdą wojną stoją pieniądze, wpływy i szacunek, religia czy tym podobne sprawy są jedynie argumentami to stworzenia marnej ideologii wojny, tak jak amerykańskie wyzwalanie Iraku i jego demokratyzacja...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2008, 21:13   #108
DeGlord
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 06 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
Poziom: 70+
Skille: 80+
Domyślny

dodac, ze zrobili ja bezprawie 1/3 glosow, bo szlachta odebrala macierzynskie?
DeGlord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania