Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-08-2006, 09:46   #101
Yasiek
Użytkownik forum

Yasiek's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2006
Lokacja: Radom

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Gildia: brak
Świat: Iridia
Poziom: 16
Skille: 53/44
Poziom mag.: 7
Yasiek ma numer GG 1275074
Domyślny

Ja osobiście wolę spike sworda (może przez moje banalne dodawanie atk do def, czyli spike = 24 + 21 = 45; serpent = 26 + 15 = 41). Spike wg mnie lepiej nadaje się do potworów, z którymi tracimy dużo hp. Ogólnie dla mnie lepiej zabić kogoś powoli i z małą stratą hp na defie niż szybciej i z dużą stratą hp na off. Ale do szybkiego zarobku i expa lepszy jednak serpent.
Yasiek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-08-2006, 11:03   #102
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yasiek
Spike wg mnie lepiej nadaje się do potworów, z którymi tracimy dużo hp. Ogólnie dla mnie lepiej zabić kogoś powoli i z małą stratą hp na defie niż szybciej i z dużą stratą hp na off. Ale do szybkiego zarobku i expa lepszy jednak serpent.
faktycznie, gorzej zabic potwora w 6 kolejek dostajac 6 ciosow po 20 z czego 2 wyblokujemy ( = 80 obrazen ) niz zabic potwora w 10 kolejek blokujac 3 ciosy ( = 140 obrazen ).

Nie wiem skad sie bierze ta glupia koncepcja, ze zabijajac znacznie szybciej dostaniemy wieksze obrazenia ...

Def zmniejsza obrazenia SLADOWO, ze wzgledu na losowosc hitow moze sie nawet zdarzyc, ze majac wiekszy def dostaniemy wiecej obrazen ( wiec zadne regulki an ten temat nie maja sensu ). Atak zwieksza obrazenia WYRAZNIE i nawet po godzinie uzywania mocniejszej broni widac to w srednich hitach.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania