|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() Oto chodzi żeby mieć ich 4 ale znając secure to jakiś zaraz dołączy.Jakie czary obronne ma druid? Bo chyba exura,exura,gran,adura gran i adura vita to czary lecznicze a obronny jaki znam to chyba tylko mana shield.
Edit ![]() Eeit 2:Gremlin mi nei chodziło o to że jak przekręcą wajche to wchodzi następny team.Chodziło mi o to że do druidów na 100+lv dołączy jeszcze jeden i we 4 wykonaja anhilatora nie zrozumiałeś mnie^^(sam siebie nie rozumie czasami ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 06 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Przy 40 lvl zaczyna sie dopiero granie sorcem/druidem na serio i w zadnym wypadku wtedy sie nie jest high lvl.
![]() |
![]() |
#104 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 06 2004
|
![]() Druid jest specem od magii obronnej a sorc od magii ofensyfnej. Druidem sie szybciej zarabia pieniądze.Nie tylko dlatego,że uh jest wczesniej tylko że bardziej się opłaca zrobić bp uhów za 2,5k niż bp sd za 4k.Tu chodzi o koszty w manie.znajomy mojego zioma jest drutem na 15lvl i ma stuff godny knighta na 40lvl( W tym przypadku chodzi oświat Eternia).
>Zorin Sormshadow < >pally 14lvl+ skille 52/40 8 mlvl[[Titania ]] |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Guest
|
![]() Ja gram Druidkiem , lvl 11 narazie a 13 mlvl , moim zdaniem ze jak ktos chce grac i wie jak to rozwinie kazda postac tak ze niebedziecie wiedziec co moze ona zrobic
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Gdzieś w Fareunie
|
![]() Uważam że lepszą postacią jest druid:
1)Może z punktu (jeśli ma mane) zrobić lub wyczarować UH 2)Może szybciej zarobić durzą kase 3)Szybko ma dostęp do wielu czarów w tym UH Dlatego sądze że druid nadaje się tak samo dla początkującego jak dla doświadczonego gracza. BOGOWIE WOJNY, WZYWAM WAS, MÓJ MIECZ JEST PRZY BOKU MYM. SZUKAM ŻYCIA HONORU, WOLNEGO OD FAŁSZYWEJ DUMY. ZŁAMIE BICZ JEDNYM MOCNYM POZDROWIENIEM. OKRYJCIE MNIE ŚMIERCIĄ JEŚLI KIEDYŚ WAS ZAWIODĘ. CHWAŁA, MAJESTAT, JEDNOŚĆ CZEŚĆ, CZEŚĆ, CZEŚĆ ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Wysokie Mazowieckie
Stan: Na emeryturze
Imię: Blooku
Profesja: Sorcerer
Świat: Danubia
Poziom: 41
Skille: 19/24
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Zacznijmy od tego ze druid nie jest podobny do sorca w grze. Dostalem postac druidka zrobilem sobie nia 20 lvl elegancko wszystko cacy druidem kasa szybko leci i posypal sie c armor pozniej reszta przyznam tu ma przewage druid. Ale druid zazwyczaj na takim lvlu nie nosi przy sobie sd bo po co i tu wlasnie jest problem. Byla taka sytuacja ze dwa 7 lvle zabili mi bugi co ja im moge zrobic? explo? szkoda many wiec musialem jakos przebolec. Jako sorc mam przy sobie zawsze sd to mi daje troche odwagi teraz grajac sorcem na 16 lvlu mam przy sobie bp uh wiec starczy mi na dlugo. Druidem nie moglem grac poniewaz brakowalo mi takich czarow jak e wave great energy beam zdaje sie ze to nie przydatne tez tak myslalem do tad az drugim charem podczas treningu sorc 35 lvl zabil mi palka na 28 gdy bylem przez moment afk kilka razy e wave i padl. Sorcek ma kozackie czary ale druid z pacciem moze juz mu sie rownac poniewaz tez nie ma za nudno np. heal friend mass healing wild growth niby nie przydatne czary a jednak one w pewnym stopniu zawazyly na tym ze bede gral sorcem.Zawsze myslalem ze palek jest ciekawy ze 600 boltow qmpel bloker i mozna isc wszedzie teraz zauwazylem ze sorc bierze 2 bp hmm z blokerem i tez mzoe isc wszedzie. Poprostu nie mozna porownywac tych dwoch postaci. Ja wole zamaist uciekac i liczyc na to ze nie skoncza mi sie uhy wole atakowac i liczyc na to ze przeciwnikowi skoncza sie uhy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Heh, ja znowu zaczne sypać bezsensownymi przykładami, ale żeb ymiec na testservie "życie" jakąś magiczną postacią, to trzeba sporo sd/uh/xpl/hmm miec w depo i po każdej śmierci pobierać po BekPesiu xP. A ja sorczakiem na 19 robiłem "rzeź" (skłonnosc do przesady ![]() Cytuj:
Hah, jak grałem sorcem żałowałem, że nie mam druta, jak zrobiłem druta to wróciłem do sorca... Cytuj:
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Dzierżoniów DDZ :P
![]() |
![]() Siema
![]() Ja sądze że dla nizszych lvl tak powiedzmy do 25 lvl druid jest lepszy bo szybciej sie bogaci robiac UH. Ale gdy mag ma juz 25 mlvl zaczyna sie zabawa, mozna chodzic na coraz silniejsze potworki itp. A od 35+ to gdy idzie na hunta to zdobywa zazwyczaj najwiecej expa walac z SD. A co do tego ze druid moze robic Uh a mag nie, to ja myśle ze to jest dobrze bo mag jest postacia raczej ofensywna natomiast druid defensywna. I jak ktos juz na tym forum powiedział Tibia to gra grupowa wiec jezeli idze ekipa na hunta to mag wiecej ataQje a druid ochrania grupe leczac ich uh. I mysle ze przy najblizszym udpate Cipy powinny zrobic cos jeszcze zeby odroznic postac maga od druida. Np. dodac druidowi jakis czar ochraniający przed obrażeniami itp. Ja gram magiem i moge robic Sd i jest wypas ![]() Na ra wszystkim ![]()
![]() |
#110 |
Guest
|
![]() Wszystkie postacie nawzajem sie uzupelniaja... 8) Bez uh i sd nie mozna by robic huntow na bardzo silne potwory.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
Smoki? Z HMM koszty beda ~100gp z twojej strony i 100-200gp ze strony blokera. Z SD ty wydasz ~1k bloker 0-100gp I super zdobyles 650 expa za jednego smoka, ale koles walacy HMM za te same pieniadze za zabije 4-5 smokow dostajac 300-400 exp za kazdego. A moze na guardy pojdziesz z SD? SDeker po 1 SD (200gp) na guarda. Koles z HMM po 5 strzalow (1 runa = 50gp) na guarda. SD uzywa sie: Na Demony, troche na warlocki, ew na Behemoty i do PK, we wszystkich tych przypadkach runy i tak trzeba kupic bo zrobienie 20+ BP SD to dosyc dlugotrwale zajecie (a z mniejsza iloscia to nie hunt). Ew SD sie uzywa do solowania, ale tu tez ciezko uznac to za zwykly hunt gdyz koszty sa w najlepszym przypadku kilka razy wieksze niz w czasie normalnego polowania. Na wszystko inne uzywa sie HMM/GFB/Explo ktore zarowno sorc i druid moze robic. re: Bloq Tak czytam i wedlug ciebie normalne jest ze sorc nosi UH, ale nie normalne jest to ze druid nosi SD... Ja jako druid prawie zawsze mam SD ze soba... ale o dziwo UH prawie nigdy nie nosze ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Wysokie Mazowieckie
Stan: Na emeryturze
Imię: Blooku
Profesja: Sorcerer
Świat: Danubia
Poziom: 41
Skille: 19/24
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() No niby nosi ale bp uh koszuje 2,5k a bp sd 4k.... Moge tez zrobic np. na sd makerze i bede mial bp sd ale przez ten czas zrobilbym 2 bp uh i mialbym z tego wiekszy zysk. Ale musze przyznac ze bezpieczniej bylo druidem:/. Z uhami jeszcze mialem szanse przezyc(mam 23 lvl to szkoda mi cap jak mam go malo) z sorcem trudniej troche ale za to mgoe liczyc ze pker nie spodziewal sie i nie ma duzo uhow.... Zreszta tych postaci nie mozna porownywac!! One sa calkem inne do gry wedlug mnie. Kiedys myslalm ze druid to tak o postac sobie ze nia sie nie da pograc ale jednak da sie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Guest
|
![]() Mi bardziej podobają się Sorcowie, bo mocniej walą, mają SD i UE
|
![]() |
![]() |
#114 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() @Krzywy
Taak extra ide z wami na hunta wy zdobywacie expa a ja trace many i UH gratz Krzywy na władce zagajnika!!! Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A pozatym gdy mam SD czuje sie pewnie i moge kozaczyc sie do kazdego(no troche przesadzilem).Ostatnio robilem sobie UH'y kolo Veno.Zeby mi czas zelcial bawilem sie mino archerami tluklem waspy i trole.To stoje sobie tak na luzie to nagle leci belt 100 i nie ma archera.Zaraz wyskakuje jakis zajarany pal troche mu mina zrzedla bo zauwazyl ze to byl summon,przywolalem 2 i wypilem fluidy i zaczelem przklinac po angielsku(trudno sei nie wkurzyc),gosciu mial 46 lv,ja przeklinam a ten do mnie sorry,wkoncu mowie ze albo daje kase albo mu przywale(4 belty i Sd w ciagu 2 sec to sporo) a bez tarczy boli,to zaczyna znowu sorry i takie tam wkoncu dal mi 9 mana fluidow i 14 hmm i poszed.Wiec druidow tez sie boja,a im wiecej mam run tym strach jest mniejszy,a SD aktualnie nie mam bo mam kryzys z kasa musze zarobic na prmo i eq a to tez kosztuje. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Dołaczę sie do tej dyskusji tylko jednym nowym wątkię
Final Healing co to???????????????? a skąd ja mam wiedzieć??? z CiP softu nie jestem wiem jedno nowy czar dla druidow i tylko dla druidów,ma wynagrodzić brak czaru typu UE Druid 28lvl/42 mlvl czekam na update ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2004
![]() |
![]() Druid to postać do leczenia-nie ma agresywnych czarów
Mag to postać do atakowania ma wszystkie agresywne fajne czary ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#118 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A i BTW. takie pytani do Gremlina.Co bardzie opłaca sie używac do osłaniania summonów skeletami adana mort czy exana mas mort bo adana sciaga 300 many na 2 a exana 500 na xx? EDIT:No tak a o tworzeniu badyli to każdy zapomniał^^ @down THX,a summony sie zeczywiscie glupio ustawia zanim wsadzilem do bunkru archery to z 0,5h minelo,pajace lataja naokolo parceli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Buuuuu
|
![]() re: Up
1. Nigdy nie pamietam zeby zabrac runki ze soba ![]() 2. Jesli wiecej jak 4 szkielety to unded legion taniej 3. Ustawiasz summona na miejscu i walisz Unded legion, a z runkami to trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby ustawic szkielety wszedzie do okola (zanim zrobie wszystkie to kreca sie do okola w zagrodze z parceli).
![]() |
#120 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Dzierżoniów DDZ :P
![]() |
![]() Ja nie rozumie Gremlina i Villena. Czepiacie sie wszytskich i o wszystko.
![]() A moze ktos lubi sobie polowac na smoki z sd i qrwa umiecie tylko krytowac myslicie ze wszystkie rozumy zescie pozjadali wszystkie rozumy i wqrwia mnie takie cos. Kazdy gra w Tibie jak chce, moze gracie dluzej niz ja w Tibie i jestescie bardziej doswiadczeni i to nie powod zebysci mogli krytokowac mnie i innych bywalcow tego forum zanim powiecie nastepna głupote to sie troche zastanowcie bo przez takich jak wy to forum robi sie nie przyjazne dla nowych uzytkownikoow ktorzy dopiero zaczeli grac w Tibie ![]()