![]() |
#102 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Nie chciałbym obraźić nikogo, ale autor wątku ogląda chyba za dużo seriali w stylu "Z archiwum X" czy "Boże ocal". Ten osławiony "Kod Biblii" to książka napisana całkowicie poważnie.... przez bardzo chorego człowieka... (nomen omen jest też film
![]() Co do końca świata... ja tam w żaden nie wierze. Pokierujmy się Biblią: 1. Bóg jest wszechwierzący!! 2. Jeśli Bóg jest wszechwiedzący to wiedział co się stanie (jaki będzie) świat jak stworzy człowieka... wiedział o wszystkich rzeczach, sytuacjach. 3. W Biblii ciągle odnosi się do wieczności (wieczny Bóg, wieczne potępienie...). A zadajcie sobie pytanie ile istnieje człowiek?? W porównaniu do wieczności bardzo mały okres nieprawdaż?? Kto tworzy swój projekt, aby zniszczyć go po paru dniach?? A Apokalipsa?? A może to tylko obraz tego co dzieje się z nami po śmierci... albo zwykłem opowiadania, a jego obecność w Biblii to wielka pomyłka?? Kurcze... ja tam wole iść na piwo, potem pokochać panienki... bo jak koniec świata się zbliża to trza korzystac ![]()
#103 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() hmmm...niedawno na wychowawczej chyba,kolega albo pani mówili/ł/ła o tym.że każdy będzie miał numer blabla...te 666...to z Apokalipsą...prawie wszystko z tego PO nr 2 z offtopica(chodzi mi o te zdania PO tych o Biblii).
Kto wie?może coś będzie z tymi numerami,apokalipsą i 666...czas pokaże ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 06 2004
|
![]() A słyszeliście o kalendarzu majów?
Kończy się na roku 2012 wtedy przylecą kosmici i roz*****a ziemię (x-files) |
![]() |
![]() |
#105 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 10 2004
Lokacja: W cieniu drzew...
|
![]() Może nikt nie zauważył ale ziemia co roku odrobinę przysuwa się do słońca więc w końcu się zpali a to nastąpi za eee... coś tam z piątką
|
![]() |
![]() |
#106 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 12 2004
|
![]() Nie wiadomo kiedy nastąpi koniec świata. Byłoby to tak samo jak w przypowieści o gospodarzu i nadchodzącym złodzieju. Nieważne czy koniec świata będzie jutro czy w 2012 czy za 15mld lat, ja i tak nie zdąże się wbić na test servera
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Głuchołazy
Imię: Dziki Ryjkowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: 117
Skille: 96/49
Poziom mag.: 19
![]() ![]() |
![]() Ja myślę że koniec świata nienastąpi nigdy.
|
![]() |
![]() |
#108 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() " a ten kto nie uwierzy , nigdy nie wstąpi do nieba " rozumiecie? to ma sens bóg wiedził że to nastąpi ale nie wiedział kiedy i nadal napewno nie wie nastąpi to wtedy gdy na ziemi będzie za dużo złości pychy i innych grzechów , graliście w blackiwhite? tam też jesteście bogiem i możecie zrównać ten świat którzy sami zrobiliście poprzez usunięcie gry . Więc nie wierzcie ale dzien napewno nastąpi , a co do tego że za 5mln lat ziemie spali ziemia to prawda ale pomyślcie chwile , czy rzez te wszytskie lata epoki itp. człowiek nie mądrzał? na początku byliśmy małpami a teraz? ludzie więc za 5mln lat bedziemy mieli iq wyższe niż einstein ( wtedy nikt go już znac nie bedzie ) my śmiejemy się z naszego puierwszego ukazania a oni będą śmiać sie z nas , napewno będziemy w innej galaktyce , więc dont scary be happy
|
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
|
![]() Cóż... Koniec świata, Apokalipsa, Armageddon w chrześcijaństwie związany jest z zejściem Czterech Jeźdźców Apokalipsy (Wojny, Śmierci, Głodu i Zarazy), którzy zburzą stary porządek, bo można było stworzyć nowy, oraz z Paruzją, czyli ponownym zejściem Chrystusa na Ziemię, gdzie będzie przez jeden dzień sądzić żywych i umarłych.
Koniec świata możemy obejrzeć nawet i za godzinę. Niczego nie da się przewidzieć. Co do zniszczenia Ziemi za 5 miliardów lat... Cóż, jak mówił gorgi - za ten czas na pewno będziemy niesamowicie rozwinięci intelektualnie, a kiedy Słońce rypnie, my będziemy w innej galaktyce. Dodałbym jeszcze do tego twierdzenia, że za te 5 miliardów lat i tak się wybijemy. -.- Poza tym, nie martwiłbym się tak zniszczeniem naszej planety... I tak tego nie dożyjemy. ![]()
#110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Świat: Secura
|
![]() @up: optymistą jesteś, dajesz ludziom aż 5 miliardów lat... ja nam daję ok. 50-100 lat. [BTW: fajny avatar. najlepsi są czterej jeźdźcy z Prachetta]
|
![]() |
![]() |
#111 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#112 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'
Stan: Aktywny gracz
Świat: Astera
![]() |
![]() koniec zycia ludzkiego jeszcze zdeka daleko... wyginiemy tak samo jak dinozaury, i inne gatunki
ludzie zyją bo nie ma powodu zeby nie zyli. a po śmierci bedzie to samo co przed urodzeniem |
![]() |
![]() |
#113 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Dzisiaj oglądałem Eksploracje na Polsacie i była tam interesująca wizja co ludzie zrobią, kiedy Ziemia nie będzie się nadawać do życia - do tego czasu na księżycu Jowisza Europie roztopią się wszystkie lody i będzie pełno oceanów. Sam księżyc nie jest zbyt duży, ale cóż. Ludzie będą mieszkać w takich budkach na dnie oceanów i mórz, będą tam rośliny, uzyskujące światło przez szklane dachy budek. Cały ekosystem Ziemi zostanie sztucznie przeniesiony na dno wód Europy, więc będzie tlen. Ludzie będą sobie mieszkać i wody też będą mieli pod dostatkiem.
#114 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() A według mnie koniec świata nie nastąpi z powodu meteorytu czy innego kamienia
Wykończy nas....ludzkość Zauwazyliscie zapewne ze sami dla siebie kopiemy grob...... Chemia! Chemia! w zywnosci....wszedzie! Zginiemy bo MY tak chcielismy.... ![]()
#115 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Cytuj:
Ta... co chyba 5 lat czy tam 1 rok rośniemy o 1 cm średnio ;P ciekawe co będzie nie długo przez tą chemie (za 100 lat.... lub za 1k :/ :O ....wyobrażacie to sobie ![]() Według mnie świat prędzej zginie przez rewanż dinozaurów które pracują w FAst Foodzie lub przez przeludnienie (ponad 5mld w ciągu 100-500 lat :/ za niedługo bedzie 12 mld :/ ...(tera około 6mld) ) lub poprostu UFO porwie nam wszystkie krowy i inne badziewie i nie ma co jeść ![]() A tak na serrio To jednak coś z tym przeludnieniem jest... lub wojna totalna :/ (totalna = Nuklearna) . |
|
![]() |
![]() |
#116 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Czy konieć swiata nastąpi to nie wiem, ale napewno będzie się żle dziac w przyszłości, oto pare mojich osobistych zauważeń(nie zawsze na temat
![]() Bomby Atomowe - przez dużo osób uważanych za zagrorzenie dla świata, ale tak wogule po co one są ??, chyba tylko po to by trzymac wrogów w szachu, wytłumacze to na przykładzie: Ameryka wypowiada wojne Rosji (ciekawe skąd to znacie ![]() Niesmiertelnośc - prawda, cool być nieśmiertelnym ![]() inne zagrorzenia dla ludzkosci zostały omówione wczesniej (chyba), a ja lece spac, bo jutro egzamin ścisły więc cya for all (błędy poprawie jutro ![]()
#117 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Oxygane - 27-01-2005 o 08:09. |
|
![]() |
![]() |
#118 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P
![]() |
![]() Cytuj:
A=6 B=12 C=18 i tak dalej... Ale słowo IRC też kryje w sobie liczbę 666;p Podstawcie za I 6, za R 6, i za C też 6!!! To nie może być przypadek...
![]() |
#119 | |
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#120 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: ZaWsZe TaM gDzIe JaGa GrA
Stan: Aktywny gracz
Imię: Blendy Ortograwidzne
Profesja: Knight
Gildia: Mistżowie Ortograwfi
Świat: Rzubrownia
Poziom: 666
Skille: 10000/1
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Hmmm... pomyślmy technologia tak sie rozwinie ze bedzie kazdego meteora rozpie***** moim zdaniem za pare miliardów lub milionów lat (czyli kiedy słóńce zgaśnie)