Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-11-2004, 20:25   #101
Zielevitz
Użytkownik Forum

Zielevitz's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004

Domyślny

taa.. w tibii też jest koniec świata patrzcie tylko:

Normalnie atak serca
Zielevitz jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-11-2004, 11:31   #102
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Nie chciałbym obraźić nikogo, ale autor wątku ogląda chyba za dużo seriali w stylu "Z archiwum X" czy "Boże ocal". Ten osławiony "Kod Biblii" to książka napisana całkowicie poważnie.... przez bardzo chorego człowieka... (nomen omen jest też film). Na dowód: wyobraźcie sobie co by się stało, gdyby taki kod naprawde istniał.

Co do końca świata... ja tam w żaden nie wierze. Pokierujmy się Biblią:
1. Bóg jest wszechwierzący!!
2. Jeśli Bóg jest wszechwiedzący to wiedział co się stanie (jaki będzie) świat jak stworzy człowieka... wiedział o wszystkich rzeczach, sytuacjach.
3. W Biblii ciągle odnosi się do wieczności (wieczny Bóg, wieczne potępienie...). A zadajcie sobie pytanie ile istnieje człowiek?? W porównaniu do wieczności bardzo mały okres nieprawdaż?? Kto tworzy swój projekt, aby zniszczyć go po paru dniach??

A Apokalipsa?? A może to tylko obraz tego co dzieje się z nami po śmierci... albo zwykłem opowiadania, a jego obecność w Biblii to wielka pomyłka??

Kurcze... ja tam wole iść na piwo, potem pokochać panienki... bo jak koniec świata się zbliża to trza korzystac

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 22-11-2004, 20:02   #103
Heliwurab
Użytkownik Forum

Heliwurab's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
Heliwurab ma numer GG 1036614
Domyślny

hmmm...niedawno na wychowawczej chyba,kolega albo pani mówili/ł/ła o tym.że każdy będzie miał numer blabla...te 666...to z Apokalipsą...prawie wszystko z tego PO nr 2 z offtopica(chodzi mi o te zdania PO tych o Biblii).
Kto wie?może coś będzie z tymi numerami,apokalipsą i 666...czas pokaże
Heliwurab jest offline  
stary 23-11-2004, 08:49   #104
Liber
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 06 2004

LOL

A słyszeliście o kalendarzu majów?
Kończy się na roku 2012 wtedy przylecą kosmici i roz*****a ziemię (x-files)
Liber jest offline  
stary 23-11-2004, 17:17   #105
xaotan
Użytkownik Forum

xaotan's Avatar

Data dołączenia: 22 10 2004
Lokacja: W cieniu drzew...

Domyślny

Może nikt nie zauważył ale ziemia co roku odrobinę przysuwa się do słońca więc w końcu się zpali a to nastąpi za eee... coś tam z piątką
xaotan jest offline  
stary 12-12-2004, 22:25   #106
Szyja
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 12 2004

Domyślny

Nie wiadomo kiedy nastąpi koniec świata. Byłoby to tak samo jak w przypowieści o gospodarzu i nadchodzącym złodzieju. Nieważne czy koniec świata będzie jutro czy w 2012 czy za 15mld lat, ja i tak nie zdąże się wbić na test servera
Szyja jest offline  
stary 12-12-2004, 22:43   #107
LOLO
Użytkownik Forum

LOLO's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Głuchołazy

Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 117
Skille: 96/49
Poziom mag.: 19
LOLO ma numer GG Pisz w tibi jak co ; LOLO ma login Tlenu loloogon@tlen.pl
Domyślny

Ja myślę że koniec świata nienastąpi nigdy.
LOLO jest offline  
stary 13-12-2004, 18:09   #108
gorgi
Użytkownik Forum

gorgi's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!

gorgi ma numer GG 3064753
Domyślny

" a ten kto nie uwierzy , nigdy nie wstąpi do nieba " rozumiecie? to ma sens bóg wiedził że to nastąpi ale nie wiedział kiedy i nadal napewno nie wie nastąpi to wtedy gdy na ziemi będzie za dużo złości pychy i innych grzechów , graliście w blackiwhite? tam też jesteście bogiem i możecie zrównać ten świat którzy sami zrobiliście poprzez usunięcie gry . Więc nie wierzcie ale dzien napewno nastąpi , a co do tego że za 5mln lat ziemie spali ziemia to prawda ale pomyślcie chwile , czy rzez te wszytskie lata epoki itp. człowiek nie mądrzał? na początku byliśmy małpami a teraz? ludzie więc za 5mln lat bedziemy mieli iq wyższe niż einstein ( wtedy nikt go już znac nie bedzie ) my śmiejemy się z naszego puierwszego ukazania a oni będą śmiać sie z nas , napewno będziemy w innej galaktyce , więc dont scary be happy
gorgi jest offline  
stary 13-12-2004, 18:28   #109
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cóż... Koniec świata, Apokalipsa, Armageddon w chrześcijaństwie związany jest z zejściem Czterech Jeźdźców Apokalipsy (Wojny, Śmierci, Głodu i Zarazy), którzy zburzą stary porządek, bo można było stworzyć nowy, oraz z Paruzją, czyli ponownym zejściem Chrystusa na Ziemię, gdzie będzie przez jeden dzień sądzić żywych i umarłych.
Koniec świata możemy obejrzeć nawet i za godzinę. Niczego nie da się przewidzieć.

Co do zniszczenia Ziemi za 5 miliardów lat... Cóż, jak mówił gorgi - za ten czas na pewno będziemy niesamowicie rozwinięci intelektualnie, a kiedy Słońce rypnie, my będziemy w innej galaktyce. Dodałbym jeszcze do tego twierdzenia, że za te 5 miliardów lat i tak się wybijemy. -.-

Poza tym, nie martwiłbym się tak zniszczeniem naszej planety... I tak tego nie dożyjemy.
stary 13-12-2004, 20:09   #110
Hedroxx
Użytkownik Forum

Hedroxx's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004

Domyślny

@up: optymistą jesteś, dajesz ludziom aż 5 miliardów lat... ja nam daję ok. 50-100 lat. [BTW: fajny avatar. najlepsi są czterej jeźdźcy z Prachetta]
Hedroxx jest offline  
stary 20-12-2004, 20:46   #111
Mosquito
Guest

Domyślny

Cytuj:
Hehe. Niektóre historie są na prawdę realistyczne. Ale pomyślcie sobie co będzie PO śmeirci. Czy coś będzie się czuło, czy coś będzie widac, czy będzie neibo (może piekło ) ... A może nic?! Zupełnie taka pustka...
Po prostu tracisz świadomość, więc tak jakby pustka.

stary 26-01-2005, 21:16   #112
Mc macio
Użytkownik Forum

Mc macio's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'

Stan: Aktywny gracz
Świat: Astera
Mc macio ma numer GG 5146998
Domyślny

koniec zycia ludzkiego jeszcze zdeka daleko... wyginiemy tak samo jak dinozaury, i inne gatunki
ludzie zyją bo nie ma powodu zeby nie zyli.

a po śmierci bedzie to samo co przed urodzeniem
Mc macio jest offline  
stary 26-01-2005, 21:58   #113
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Dzisiaj oglądałem Eksploracje na Polsacie i była tam interesująca wizja co ludzie zrobią, kiedy Ziemia nie będzie się nadawać do życia - do tego czasu na księżycu Jowisza Europie roztopią się wszystkie lody i będzie pełno oceanów. Sam księżyc nie jest zbyt duży, ale cóż. Ludzie będą mieszkać w takich budkach na dnie oceanów i mórz, będą tam rośliny, uzyskujące światło przez szklane dachy budek. Cały ekosystem Ziemi zostanie sztucznie przeniesiony na dno wód Europy, więc będzie tlen. Ludzie będą sobie mieszkać i wody też będą mieli pod dostatkiem.
stary 26-01-2005, 22:29   #114
Sokochłap
Użytkownik Forum

Sokochłap's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa

Stan: Na emeryturze
Sokochłap ma numer GG 3342901
Domyślny

A według mnie koniec świata nie nastąpi z powodu meteorytu czy innego kamienia
Wykończy nas....ludzkość
Zauwazyliscie zapewne ze sami dla siebie kopiemy grob...... Chemia! Chemia! w zywnosci....wszedzie! Zginiemy bo MY tak chcielismy....

Sokochłap jest offline  
stary 26-01-2005, 23:30   #115
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sokochłap
A według mnie koniec świata nie nastąpi z powodu meteorytu czy innego kamienia
Wykończy nas....ludzkość
Zauwazyliscie zapewne ze sami dla siebie kopiemy grob...... Chemia! Chemia! w zywnosci....wszedzie! Zginiemy bo MY tak chcielismy....

Ta... co chyba 5 lat czy tam 1 rok rośniemy o 1 cm średnio ;P ciekawe co będzie nie długo przez tą chemie (za 100 lat.... lub za 1k :/ :O ....wyobrażacie to sobie ? koleś ma 10 m wzrostu ;P ) .

Według mnie świat prędzej zginie przez rewanż dinozaurów które pracują w FAst Foodzie lub przez przeludnienie (ponad 5mld w ciągu 100-500 lat :/ za niedługo bedzie 12 mld :/ ...(tera około 6mld) ) lub poprostu UFO porwie nam wszystkie krowy i inne badziewie i nie ma co jeść .

A tak na serrio To jednak coś z tym przeludnieniem jest... lub wojna totalna :/ (totalna = Nuklearna) .
Avager jest offline  
stary 26-01-2005, 23:52   #116
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Czy konieć swiata nastąpi to nie wiem, ale napewno będzie się żle dziac w przyszłości, oto pare mojich osobistych zauważeń(nie zawsze na temat ):

Bomby Atomowe - przez dużo osób uważanych za zagrorzenie dla świata, ale tak wogule po co one są ??, chyba tylko po to by trzymac wrogów w szachu, wytłumacze to na przykładzie:
Ameryka wypowiada wojne Rosji (ciekawe skąd to znacie ), i rypie w nich atomówką, na syberii mamy +50 w cieniu a ludzie świecą po nocach, mateczka Rosja nie będzie dłużna i ameryce przybywa kolejny wielki krater, kolejna wielka rakieta niszczy resztki rosi i tak oto populacja ziemi zmiejszyła sie o 75% w ciągu 2 tygodni. Czyli wiem jedno, teraz, gdy atomówką można wyrównać pół ziemi to raczej nikt jej nie urzyje....

Niesmiertelnośc - prawda, cool być nieśmiertelnym , naukowcy nad tym pracują i jakoś im idzie, wydłurzyli życie jakiegoś pasorzyta 3 krotnie, ale co będzie jak tak każdy człowiek na ziemi będzie niesmiertelny (6mld) i dobiorą się w pary i spłodzą potomstwo (niesmiertelne) czyli uznając, że 1 para da 2 bobasów dale jam to 12mld po pierwszym pokoleniu, 24 w drugim... 96mld w czwartym, dalej nie licze bo to straszne, poprostu nie będzie miejsca naswiecie.

inne zagrorzenia dla ludzkosci zostały omówione wczesniej (chyba), a ja lece spac, bo jutro egzamin ścisły więc cya for all
(błędy poprawie jutro )

Vanhelsen jest offline  
stary 27-01-2005, 08:07   #117
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus

Tak. Imię jego 666. A pisze też, że do nieba pójdzie 144 000 ludzi. Biorąc pod uwagę ilość ludzi, jaka żyła już i ile jeszcze będzie żyło... po co się męczyć, i tak szans nie mamy (BTW: 144 000 to 12 pokoleń które według przekazu żyły od Abrachama do dnia zapisu tego tekstu) do kwadratu razy tysiąc, taka jest oficjalna wersja pochodzenia tej liczby, ot tak sobie ktoś napisał, żeby ładnie dużo było, choć dla nas to niezbyt dużo )
Nie chciało mi sie czytać całości i nie wiem czy już ktoś zwrócił na to uwage, ale chyba masz lekko złe informacje, w to, że do nieba pójdzie 144 000 ludzi wierzą świadkowie jechowy, natomiast biblia, rzeczywiście pisze, że zbawionych zostanie 144 000 osób, ale następne zdanie mówi, iż zbawionymi zostanie wielka liczba ludzi których nikt nie jest w stanie policzyć, podałbym Ci cytat z bibli, ale poprostu nie chce mi się szukać.

Ostatnio edytowany przez Oxygane - 27-01-2005 o 08:09.
Oxygane jest offline  
stary 27-01-2005, 08:08   #118
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Co do czytania co n-tej litery z biblii, to pewien naukowiec wziął program, którego używano do znajdowania tego tekstu (dokładnie ten sam program), wrzucił Moby Dika (czy jak to się pisze, ta książka o białym wielorybie) i znalazł tam bardzo dokładne dane o śmierci księżnej Diany. WOW

Policzmy. Wezmę angielski alfabet, i angielską pisowanię tego wyrazu. COMPUTER.
C=3, O=15, M=13, P=16, U=21, T=20, E=5 , R=18
Zsumujmy... hmm. Mi wychodzi 111. A tobie? A może jakoś inaczej mam to zapisać? albo pomnożyć przez 6 (tylko wymyśl czemu akurat tak )

Tak. Imię jego 666. A pisze też, że do nieba pójdzie 144 000 ludzi. Biorąc pod uwagę ilość ludzi, jaka żyła już i ile jeszcze będzie żyło... po co się męczyć, i tak szans nie mamy (BTW: 144 000 to 12 pokoleń które według przekazu żyły od Abrachama do dnia zapisu tego tekstu) do kwadratu razy tysiąc, taka jest oficjalna wersja pochodzenia tej liczby, ot tak sobie ktoś napisał, żeby ładnie dużo było, choć dla nas to niezbyt dużo )

Biblii nie można brać zbyt dosłownie. Uważam, że to bardzo mądra księga, ale mimo wszystko... Ot, choćby 7 (6?) dniowe tworzenie świata. Ot choćby Adam i Ewa, ich dzieci a dalej? (kazirodztwo?)

"Nie znacie dnia ani godziny", i to jest chyba najdokładniejsze określenie, jakie możemy poznać
Mo więc Matkus, masz zrobić tak:
A=6
B=12
C=18 i tak dalej...
Ale słowo IRC też kryje w sobie liczbę 666;p Podstawcie za I 6, za R 6, i za C też 6!!! To nie może być przypadek...
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline  
stary 27-01-2005, 10:41   #119
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Gildia: Dreamers
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oxygane
Nie chciało mi sie czytać całości i nie wiem czy już ktoś zwrócił na to uwage, ale chyba masz lekko złe informacje, w to, że do nieba pójdzie 144 000 ludzi wierzą świadkowie jechowy, natomiast biblia, rzeczywiście pisze, że zbawionych zostanie 144 000 osób, ale następne zdanie mówi, iż zbawionymi zostanie wielka liczba ludzi których nikt nie jest w stanie policzyć, podałbym Ci cytat z bibli, ale poprostu nie chce mi się szukać.
144000 jest symbolem. oznacza 12 pokoleń po 12000 osób w każdym, czyli całość, cały lud Boży.

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 27-01-2005, 15:14   #120
Bzik
Użytkownik Forum

Bzik's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: ZaWsZe TaM gDzIe JaGa GrA

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Rzubrownia
Poziom: 666
Skille: 10000/1
Poziom mag.: 4
Bzik ma numer GG 4342438 Bzik ma login Tlenu bzik00@tlen.pl
Domyślny

Hmmm... pomyślmy technologia tak sie rozwinie ze bedzie kazdego meteora rozpie***** moim zdaniem za pare miliardów lub milionów lat (czyli kiedy słóńce zgaśnie)

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania