Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-06-2004, 18:49   #101
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Tibia.pl w wersji lite

Traktujcie to jak chcecie, ja chciałem się chwile pobawić
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-06-2004, 20:20   #102
majq
Użytkownik Forum

majq's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Piła

majq ma numer GG 4002226
Domyślny

@yon
Ten wygląd stronki jest nawet fajny. Zlikwidowała bym tą świecę po lewej stronie jest (to chyba świeca ) i nie wiem co robi ten ludeQ. Reszta jest spoQo i na miejsciu.
@Dobo
O bosh! To jest istna masakra jakbym weszła na taką stronkę to ze strachu chyba nacisnęła przycisQ "Power" na obudowie 8)

Wróciłam ... nie mam zamiaru kończyć
majq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2004, 20:53   #103
flaki
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Domyślny

A ja uważam że layout Dobo to bardzo dobry pomysł... Nie na strone główną ale na alternatywe np. www.tibia.pl/lite.php . Było by to dobre rozwiązanie dla ludzie ograniczonych... Chocież ja nie mam tego problema 2Mb/s robi swoje
flaki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2004, 23:04   #104
Galahard
Użytkownik Forum

Galahard's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2004
Lokacja: Kraków

Stan: Na emeryturze
Galahard ma numer GG 4385781
Domyślny

Ascii art zostawcie specjalistom od benedyktyńskich prac Pomysł fajny na olternatywną stronę, ale trza by przysiąść nad tym porządnie 8)

Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać.

The Great Journey :: The Undiscovered Celhorn :: Galahard
Galahard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2004, 23:31   #105
Galahard
Użytkownik Forum

Galahard's Avatar

Domyślny

Pierwszy screen layoutu. Bez loga oraz tekstów przykładowych. Nadal kombinuje nad zestawieniem dodatkowych kolorów do stylu. Niedługo następna wersja z logiem i z kolorystyką. Potem wrzuce tekst. Na dole pod screenem zamieszczam uwagi do funkcjonowania strony.

1) U góry jest pas zarezerwowany TYLKO i wyłacznie na logo. To jest podstawa błędów pozostałych layoutów. Banner nie powinien uwłaczać stronie, dlatego u mnie jest system servisowy.

2). Przyciski na dwóch paskach są odnośnikami do map podserwisów, ew. jeżeli dział jest mały to od razu do działów (na język polski: klikając na mapy dostajemy koleną liste odnośników do poszczególnych map, albo jak wolimy od razu do wszystkich map na jednej stronie).

3). Przyciski te będą po najechaniu kursora podświetlane.

4). Menu po lewej zawiera administrację wbudowaną w stronę (jest na index.php docelowo), zaś pola po prawej (oba) stanowią pole ramki, oraz odnośnika php, więc nie kolidują ze sobą i upraszczają robotę z hipertekstem na stronę.

5). Pierwotnie nie miało być przycisków menu, ale doszedłem do wniosku że wprowadzenie w htmlu funkcji name i target ułatwi poruszanie się po servisie. Lista działów musi być w miarę krótka, lub drobną czcionką, by nie wydłużałą sztucznie strony.

6). Statystyki przedstawione jak na wzorze ze starego layu.

7). Czcionki na całej stronie preferowane czarne + białe w menu oraz odcienie dodatkowe, dołącze w następnym screenie.

8). Co do loga, to będzie ono nawiązywać do banneru, tak, aby tworzyło spójną treść.

9). Na dole zamieściłem miejsce na buttony, to czego brak w starym layoucie.

10). Jeżeli jest możliwość prowadzenia javy, to polecam na przyciski na paskach u góry wprowadzić liste rozszerzaną. Będzie to wtedy wyglądało bardzo elegancko i profesjonalnie.

Howk.

EDIT:

Zapomniałem dodać... Całość zajmować będzie śmieszne kb'ty, gdyż całść składa się z kolorów zapisanych w gifach po 650 bajtów, a największy sęk tkwi w tabelach i konstrukcji strony (najwięcej waży logo) 8)

Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać.

stary 07-06-2004, 23:53   #106
Gold Raven
Użytkownik Forum

Gold Raven's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2004
Lokacja: Chrzanów

Imię: Gold Raven
Profesja: Rookstayer
Świat: Danubia
Poziom: 49
Skille: 23/30
Gold Raven ma numer GG 2265742 Gold Raven ma login Tlenu gilette@tlen.pl
Domyślny

@SwiFty

hmm .... ciekawe ... ale ..... nie ma klimatu gry - to jakby layout do serwisu o webmasterstwie lub jakiegoś ogólnego portalu internetowego - a stronka ma być zachętą do przyłączenia się do wspólnej zabawy, gry, przygody itd.

Ale to moje zdanie tylko

@Dobo

lol - powalający - na serio - BIG WOW
Gold Raven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2004, 23:56   #107
Galahard
Użytkownik Forum

Galahard's Avatar

Domyślny

Kalimatu gry mieć na razie nie musi i nie ma, bo nie ma tu w zasadzie połowy rzeczy. Jeśli chodzi o klimat to yon sprostał wyzwaniu dlatego popieram jego lay, z tym że może za dużo zajmować. Stronka powinna być moim zdaniem funkcjonalna i treściwa. Nie komentować tylko tego, bo nie chce tu poruszać dyskusji na ten temat.

Apropo, jaki pierwszy lay , ja żadnego nie walnąłem do tej pory, tylko masę buttonów 8)

stary 07-06-2004, 23:59   #108
Gold Raven
Użytkownik Forum

Gold Raven's Avatar

Domyślny

Fakt - ale ze mnie lol
pomyliło mi sie Yon-em
stary 08-06-2004, 08:12   #109
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Żeby nie było niejasności ten lay w ascii jest robiony dla zabawy~ Akurat historia była taka (rozgrywała się na IRCu)
Gadam z Dromem na hmmm... privie ( ) i rozmawiamy o layoutach. Móiwe że jest tyle zaje.b.istych layoutów, że trzeba bedzie zrobić opcje wyboru... potem wymieniałem jakie bedą - i powiedzialem że ten niebieski zostanie jako wersja lite A Drom na to - ROTFL, wersje lite to masz na www.irc.pl ...
A ja na to dobra I tak powstała ta zabawa... Pozniem może coś jeszcze do tego dodam (jak bede miał czas)

@Swifty
Kewl lay!!
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2004, 10:16   #110
idZi Master Of Dizaster
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 04 2004

Domyślny

@Swifty

yyy no QLL ogólnie ale to prawda brak klimatu gry ;P

@dobo

błeh zajebisteeeeeeeeeeee!!

-.^
idZi Master Of Dizaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2004, 13:25   #111
Gold Raven
Użytkownik Forum

Gold Raven's Avatar

Domyślny

propozycja nr 4c - poprawka

Poprawiłem troche intensywność napisu głównego oraz zmieniłem poprzeczki pionowe.

Zaczynam robić wersje z innym układem menu, banera itp.

Poradźcie co dodać żeby ten lay był lepszy, żywszy, bardziej klimatyczny
stary 08-06-2004, 15:50   #112
Mleczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2004
Lokacja: Rivia ;)

Mleczyk ma numer GG 3445000 Mleczyk ma login Tlenu franticcccc@tlen.pl
Domyślny

@up
yyy... jakoś się do tego nie przekonuje... za malo kolorów? za duże litery? sam ne wiem, ale mimo, że mi to do gustu nieprzypadło to ten lay ma coś w sobie tak trzymaj
@swifty
tez nie czuje klimatu, ale za pewne jesli dodasz reszte bedzie juz troche... yyy... bardziej tibijsko

pozdrawiam

btw. yon rzadzi ;o
Mleczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2004, 23:50   #113
Galahard
Użytkownik Forum

Galahard's Avatar

Domyślny

I następny screen, z lekko zmodyfikowanym układem buttonów. Nie wrzuciłem przykładowej zawartości i układu strony (dolnej części), bo miałaby wyglądać niemalże identycznie jak teraz jest.

cMMt plz 8)

stary 09-06-2004, 09:07   #114
yon
Użytkownik Forum

yon's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2004

Domyślny

maciekpkk:
nie ma co. bardzo fajny lay.
moze sprobuj jakos zmienic logo. bo sie troche zbytnio zlewa z cala reszta. poza tym. poprobuj z kontrastem, kolorem (wcale nie mowie ze zle ze jest monokolor) bo troszke smutno to teraz wyglada

swifty:
well. mimo wszystko nie ma klimatu... nie wiem co chcesz z tym zrobic, ale jak wyprowadzisz to na klimatyczna strone to dobrze bedzie te polprzezroczyste kwadraciki to juz przesada brakuje tylko stroboskopu i animowanej kuli dyskotekowej

nie jestem tez pewien jak bedzie z guzikami umieszczonymi na gorze. jezeli newsy beda dlugie to trzeba bedzie skrolowac strone zeby przejsc do jakiegos innego linku

po mojemu stary uklad strony jest optymalny i dobry. A co najwazniejsze dziecinnie prostacki - nikt nie ma problemu z przyzwyczajeniem sie do niego.
w Babilonie zdrada, kaza nosic jaja
a jaja podnosza emocje i wywoluja wojny
yon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-06-2004, 12:10   #115
Gold Raven
Użytkownik Forum

Gold Raven's Avatar

Domyślny

propozycja nr 4d

Poprawilem kolorystyke, i wykontrastowiłem linie podziału - sami oceńcie czy jest bardziej na + czy na -
Linki po najściu będą miały taki kolor jak "Forum".
stary 09-06-2004, 12:55   #116
yon
Użytkownik Forum

yon's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2004

Domyślny

maciekpkk:
wg mnie na minus ((
musi byc bardziej spojne kolorystycznie a jednoczesnie miec klimat takiego pergaminu (jak mniemam chcesz taki osiagnac) - wiec jesli juz kolory, to wyblakle itp...
hmm. moze musisz sie modkow zapytac. ale mysle ze guzikow bedzie musialo byc wiecej.

-----------------------
wlasnie zrobilem wyliczenia do mojego laya. mam mniej niz 100kB na strone (b. mozliwe ze i mniej niz 60k i mniej niz 200kB na cala tibia.pl....
w Babilonie zdrada, kaza nosic jaja
a jaja podnosza emocje i wywoluja wojny
yon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-06-2004, 16:43   #117
Gold Raven
Użytkownik Forum

Gold Raven's Avatar

Domyślny

Co do przycisków to tutaj jest tylko pokazówka - nierobie wszystkich bo niezmieni to ogólnego wyglądu a jest wiecej roboty.

Co do kolorów .... hmm .... tu jest problem .... moge je przyciemnić ale wtedy znowu niewiele bedą się różnić od czarnego koloru lub szarego i to nie jest to co tygryski lubią najbardziej - ale jak zrobie to wrzuce i ocenicie
stary 09-06-2004, 16:45   #118
Galahard
Użytkownik Forum

Galahard's Avatar

Domyślny

Luz, zbyt intensywne kolorki...
Jeśli chodzi o moje pomysły to pasuje Strona jest servisem, ale nie uda mi się was przekonać że lay dla servisu raczej powinien wyglądać w tai sposób.

Yon, zarzuć następnym screenem layoutu, bo w gruncie rzeczy wykonałeś najsolidniejszą robotę, i raczej wątpliwe żeby ktoś to przebił.

Apropo konkursu jeszcze, kiedy ten koniec wreszcie Ludzi, wakację idą i zaraz się wszyscy porozjeżdżay ;p

No i na koniec żeby wam kompleksów narobić to zapraszam na http://2advanced.com żebyście mogli sobie pooglądać co nieco profesjonalizmu na najwyższym poziomie (zlookajcie też dział portfolio i stronę www.pulseworks.tv)...

Thats all.

stary 09-06-2004, 20:45   #119
n3m3s!s
eX Moderator

n3m3s!s's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck

Stan: Niegrający
Domyślny

Masz racje Swifty, trzeba bedzie wam powiedziec juz ostateczny termin bo nie moze sie to ciagnac w nieskonczonosc.

Jesli chodzi o te flashowe stronki to zadna rewelacja dla mnie. Fakt trzeba lubiec tego typu animacje. Osobiscie mnie meczy przegladanie takich stron.
stary 09-06-2004, 21:46   #120
Galahard
Użytkownik Forum

Galahard's Avatar

Domyślny

Przestudjuj dokładnie co robią panowie z 2adv.com to nie są tylko i wyłącznie strony we flashu! Grafika którą tworzą jest boska, i to mnie urzeka 8)

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania