|
Notki |
RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
![]() |
![]() Miałem sen... sen o grze w której decydując się na postać nie musimy wybierać pomiędzy sword/club/axe. O grze w której można żyć nawet nie dotykając miecza, mozna być kupcem, kowalem, tworzyć coraz lepsze bronie i sprzedawać je innym graczom którzy wolą bardziej prostolinijne rozwiązania. Śniłem o grze w której nie mówie w sklepie " Hi" "3 Ham" "yes" "Bye". O grze którą mogę nazwac RPG....
I właśnie dlatego czekam na World of Warcraft... a póki co mam Tibię ![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Cytuj:
Co do Topicu, taki rpg z tibii jak z CS-a strategia ![]() |
|
![]() |
![]() |
#103 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 08 2004
|
![]() Grałem w tibie kiedys i nawet fajnie sie grało, ale w kocu zaczeło mnie nudzic.
Szukałem w necie gry lepszej od tibii. Zaglądałem na rózne strony i fora dyskusyjne i znalezłem... RAGNAROKA. Gra the best jak sie okazło, zobaczyłem screny poprostu super. Okazało sie niestety ze jest płatna. Ale znalazłem info ze mozna grac na prywatnych servach całkiem za darmo. Mówie wam gra wymiata. Gram na serverze MobRo. Ludziki zacznijcie grac w Ragnaroka - jest the best ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() A według mnie to DarkEden jest git
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Offtop:
Przeczytałem początek tematu... I mogę stwierdzić- jak dzieci, jak dzieci... Kłócić się o gry... Ile graczy tyle gustów. Jednemu przypasował Fallout, drugiemu BG 2. I o co tu się kłócić? Nie wiem... :| |
![]() |
![]() |
#106 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Dolina Lodowego Wichru
|
![]() ech... mi się wydaje, że ten temat powinien dotyczyć TYLKO MMORPG (nie jestem pewien jak to się pisze), więc nie gadajcie o falloutach, baldurach i diablach, tylko o MMORPG!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a poza tym to podoba mi się Ultima Online, jednak tibia ma swój klimat i chociaż nie olśniewa rozbudowanymi statystykami postaci to ma w sobie to "COŚ", co przyciąga ludzi. niby taka głupawa gierka, ale jak już "złapie", to nie wypuści ze swoich sideł ![]() ![]() ![]() aha, jeszcze jedno! zauważyłem że tibijczycy są potwornie fanatycznie oddani Ostatnio edytowany przez Bruenor - 03-12-2004 o 22:27. |
![]() |
![]() |
#107 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Stargard
![]() |
![]() Ehh... A grał ktoś kiedyś w MGS3 (Metal Gear Solid 3:Sneak Eater).
Ludziska to najlepsza gra na świecie...wspaniale zrobiona, graficzka poprostu miodzio, bardzo zmyślni i nieprzewidywalni wrogowie, bardzo (nie tak bardzo jak rl ale bardzo ![]() Osobiście mogę powiedzieć że przeszedłem ją już 4 razy chociaż w Polsce wychodzi dopiero 25 III 2005 ![]() ![]() Btw. Gra jest tylko na PS2 (MGS4 będzie już na PS3 ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 12 2004
Lokacja: Wawa
![]() |
![]() Gralem w WoW Beta version i co moge powiedziec gra zapowiada sie fajna chociaz w tej wersi testowaj za wiele nie mozna robic co do RPG najlepsza jest 1 gra tego rodzaju czyl to co dalo poczatek tej dziedzinie gier oczywiscie mowie o D&D(gra typu kartka i olowek jak ktos niewie) w tej grze mozna zrobic wszystko mozna wlasne postacie wymyslac rozwijac ja jak sie chce GM tworzy to coraz to trudniejsze i bardziej rozbudowane sesje.Miło sie gra bo wszystko trzeba sobie wyobrazac ja np mam Czarodzieja który zostal przemieniony w Licha podczas rytualu oczywiscie gra ta wiaze sie z malymi kosztami 3 ksiazki+kosci k3, k6, k8, k10, k20 i k%
|
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Guild Wars = 100% ciekawszy niż tam jakiś WoW (już nawet na "open" beta.... te open ...znaczy sie zapisy trwały 2-3 dni a jeśli ktoś sie niezalogował wtedy to konto mu kasowali... a sama gra trwała...zzz.... eee.... 1 tydzień ??? I już w 3 dniu gry pojawiły się lvl-e 50 (czyt. Speed Hack) , ciekawe jak to będzie w fulll... i tak mnie to gowno obchodzi bo mi sie niepodoba jakos choc lubie warcrafta ale RTS-y tylko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czyli moja ocena 10+++++/10 WoW (nie grałem bo mi konto skasowali ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Legnica
Profesja: Paladin
Świat: Rubera
![]() |
![]() Ojj..wy na bank nie słyszeliście o "Sacred" Albo o rozszerzeniu : Sacred Plus. Na gry.wp.pl nadróbcie straty i ściągnijcie demo. Ale najlepiej by było byście załatwili na początku sobie nVide nobo jest współproducentem. Mówię wam: Edekt niezapomniany. Gdy sprawdziłam statystyki to po 20 g. gry miałam 20 [albo 24 ^^] levele, i mnóssssstwo świata którego obeszłam....A wracając do tibii to całkiem fajna ale grą RPG to...hmm..raczej tego nie nazwę :/
|
![]() |
![]() |
#112 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2004
|
![]() Hmm z tym, że Tibia to nie crpg to się zgodzę. Ale z tym, że Sacred to crpg już się nie zgodzę. Obie te gry to "klikanki" z elementami rpg...
|
![]() |
![]() |
#113 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju
![]() |
![]() Cytuj:
@Topic Jasne, że są lepsze od Tibi, ale ja tylko do Tibi dorosłem : P A wogóle to sprawa gustu, a o gustach się nie dyskutuje : P |
|
![]() |
![]() |
#114 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2004
|
![]() @up: ROTFL
RPG to gra wyobraźni, z mistrzem gry itp. Np Dungeons & dragons, Warhammer, Wampir... cRPG to gra rpg na komputer... |
![]() |
![]() |
#115 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Według mnie najlepszym RPG jest:
- Gothic ( i moja pierwsza gra RPG, jaką grałem ) - Gothic II ( też cool, bardziej lepszy ) - Icewind Dale II ( świetny system postaci, niezłe czary ) - Sacred ( bardzo dobra gra RPG ) - Morrowind ( ogromny świat, system zdobywania poziomów ![]() a co do tibi to powiem że jest średnią gierką i chyba zasługuje na miano RPG ( chociaż jest w tej grze hack'n'slash ) ![]()
#116 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Sacred to RPG ????
<podnosi się po upadku z krzesła> Tibia zasługuje na miano Rpg? Toż to zwykły mmorpg... ja osobiście nigdy bym tibii nie nazwał grą RPG. |
![]() |
![]() |
#117 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() no dobra, pomyliłem się z tym, że Tibia jest RPG
![]() ![]()
#118 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 10 2004
|
![]() Jak wiele osob juz powiedzialo "tibia nie jest RPG".
Wlasciwie malo kto mowil by tak gdyby nie nooby ktore graja w ta gre, i to wlasnie one kreuja tibie na taka jaka jest...Na to ze gra w nia tak duzo ludzi wplywa wiele czynnikownp. 1. Gra prze siec (chyba podstawa w owczesnych latach...) 2. Prostota gry i to chyba wlasnie ona jest powodem gry noobkow(ale bez obrazy , nie tylko) 3. Grafika (na mnie najbardziej dzialajacy czynnik), gdyby zmienili system chodzenia po osobnych kratkach nie mozna bylo by juz stosowac tak wszelakich taktyk... to czyni z niej potrochu gre logiczna xDDDD(jak dla kogo ofkoz)...gdyby zmienili grafike na jakas 3d i radykalnie wyglad postaci.. otoczenia to niektorzy ludzie(i noobki oczywiscie tez, nawet w wiekszej ilosci) zaczeli bygrac tlyko ze wzgledu na ta wlasnie grafikei zapomnieli by o klimacie. Wszystko jest takie przejzyste i w ogole jest za***iste. Reasumujac, ja uwazam ze chodz to "podrobka" RPG i nie wyroznia sie w zaden specjalny sposob grafika i innymi aspektami to zaluguje w moich oczach na najlepsza gre "tego typu" |
![]() |
![]() |
#119 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 11 2004
Lokacja: Częstochowa
|
![]() Widziałem tibię u kolegi. To coś nie zasługuje na miano rpg. Jedynym jej atutem jest to, że gra się z innymi graczami, ale w takim razie można powiedzieć, że czaty i fora to też RPG. Przecież się w nich gada i na swój sposób odgrywa role.
#120 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Wawa
Imię: Necro the bimbrownik
Profesja: Sorcerer
Świat: Morgana
Poziom: 37+
Poziom mag.: 46
|
![]() wedlug mnie tibia jako rpg jest kiepska... w rpg o cos chodzi, wykonujesz jakas glowna misje, nmasz jakis mniej lub wiecej szczytny cel, a w tibii oprocz kilkunastu(lub wiecej nie czepiajcie sie) questow nie ma nic do zrobienia.
W tibii chodzi o to zeby natrzepac lvl i byc niezlym, wymiatac inyych rozwalc coraz lepsze stwory itd. Ale i tak tibia jest za***ista strasznie wciaga troche ogolnikowo mowie ale co tam ![]() |
![]() |