Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 26-03-2006, 15:30   #101
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

@Rith
tylko, że ta cena w przypadku Tibii chyba nie jest wygórowana to wina naszej rodzimej gospodarki krajowej a nie ich
nie przemawiają ich posty to ja tak wizualnie przedstawie
idziesz do piekarni - widzisz chleb ze słonecznikiem, nigdy go jeszcze nie jadłeś, więc go kupujesz i próbujesz.. niestety nie przypadł ci do gustu - więc nie kupujesz go następnym razem
ktoś inny idzie do piekarni, zobaczy owy chleb i go kupi zaciekawiony - no i zasmakuje w nim, to go będzie kupował, gdyż ma przyjemność przy jego spożywaniu

tak więc firmy mimo wszystko to co oferują same wybierają, a nie inni wybierają co dana firma oferuje - a jeśli produkt się spodoba, to go sprzedają, jeśli zaś nie, to dana osoba może zawsze poszukać produktu u konkurencji i tam zakupić owy
każda firma bierze pod uwagę zdanie klientów - jednak w jakim stopniu - czy mniejszym czy większym to zależy tylko od niej samej gdyż taką a nie inną sobie obrała strategie

pamiętać należy, że mówiąc o update'ach w paccu trzeba wliczyć w to co nowe jeszcze to co stare, bo nie płaci się wyłącznie za update, lecz za te udogodnienia, które już zostały wprowadzone - to nie to, że komputer w przyszłym miesiącu ewoluuje i będzie jakiś super hiper w każdej jego części - to to, że każda z części z osobna ulega poprawie i płaci się za to co stare a także za tą drobną różnicę jaka zaszła
to tak jakby się marudziło, że nagle wyszło na rynek mleko 4% i że tylko ilość tłuszczu w nim zmienili a nie dodatkowo smak, barwę i opakowanie

edit: i nie Dobo, bo jego posta tu jakoś nie widziałam, lecz chyba Drom, czy chodziło o inną osobę? i dokładnie czy o jego post ci chodziło? a czy z tego zauważyłeś może, do czego się ten post odnosił?

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..

Ostatnio edytowany przez Taube - 26-03-2006 o 15:35.
Taube jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-03-2006, 17:51   #102
Rith
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 03 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Nie jest problemem cena paaca, bo ta nie jest wygorowana. Na wiele rzeczy wydaje więdzej pieniążków. Chodzi mi głównie o stosunek wydawanych pieniędzy do otrzymanego dobra i olewania przez producentów Tibii zwykłego gracza. Tak chodziło o Dr. Omadera a nie Dobo
Rith jest offline  
stary 27-03-2006, 15:09   #103
-=HuRu=-
Użytkownik Forum

-=HuRu=-'s Avatar

Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: Na PrZeStrZeNi ZieMi ;d

Stan: Niegrający
Imię: Arthe
Profesja: Knight
Gildia: Naction
Świat: Refugia
Poziom: 47?
Skille: 80/80+
Poziom mag.: 5
-=HuRu=- ma numer GG 6609057
Domyślny

I właśnie to jest nazywane komercją . . .
z czasem zaczyna mi być żal CipSoft'u coraz bardziej . . .

"Cip Soft Staff" wracajcie do zdrowia -.-

Cytuj:
(\_/)
(O.o)
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!
-=HuRu=- jest offline  
stary 27-03-2006, 16:47   #104
Godzik
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 03 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Thoria
Poziom: 17
Skille: 48
Poziom mag.: 12
Godzik ma numer GG 4183274 Send a message via Skype™ to Godzik
Żarówka Buhaahah!

Wiecie co napisze wam pare powodów dla których ludzie nie kupuja pacc:
-Pacc Jest Za Drogi
-Kolejne Up DAte Są Coraz Gorsze
Godzik jest offline  
stary 27-03-2006, 17:55   #105
Poprostu Pitbul
Użytkownik Forum

Poprostu Pitbul's Avatar

Data dołączenia: 22 11 2005
Lokacja: forum.tibia.pl i dział "Fake'i"
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ergid
Świat: Kradia
Poziom: 10
Skille: 30 SILY
Domyślny

e tam ja pacca nie kupuje bo nie mam kasy(), i sie troche obawiam ze strace kase()
Poprostu Pitbul jest offline  
stary 27-03-2006, 18:31   #106
Ikares
Użytkownik forum

Ikares's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Ze Skądowa

Stan: Rookstayer
Imię: Rookstayer
Gildia: Wymiatacze
Świat: Superoria
Poziom: 666
Skille: -10/-10
Poziom mag.: -6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taube
@Ikares
nie jestem pewna, czy masz pojęcie co znaczy słowo 'grywalność', więc cię uświadomię
jest to ilość osób, które aktywnie w jakąś grę grają, a na pewno nie jest to sam opis danej gry
czy już wszystko jasne?
to teraz proponuję ci jeszcze raz przeczytać owego 'inteligentnego' posta o którym wspomniałeś i zastanowić się jak 'inteligentnie' wypadł twój własny - niestety muszę cię zmartwić, w moich oczach to nie posiada totalnie logiki - czyli jest wyrwane nie wiadomo skąd, jakbyś się dopiero co obudził i pisał jeszcze na śpiąco.. co to wnosi? do czego się odnosi? czy posiadłeś umiejętność czytania ze zrozumieniem?

czemu gdy ktoś napisze coś 'przeciw' modkom i adminom nagle z góry zakłada, że za to bana dostanie? <- tego to ja naprawdę nie rozumiem.. wszak oni często zostawiają te kwiatki by inni mogli je podziwiać i też mieć z tego frajdę

@Elheril
to znaczy, że przestałeś czerpać z tej gry przyjemności i im zazdrościsz..
ja nie miałam pacc'a i nie spotkałam się z ich strony z jakimś wyszydzaniem
jak się odnosiłam do nich jak do każdego normalnego to też zazwyczaj byłam w ten sam sposób traktowana - i niewiele osób patrzyło na to czy zapłaciłam za grę, czy też gram za darmo
tak samo jak niektórzy mogą się żalić - "jacy to h'lvlowcy są niedobzi, źli, chamscy i znęcają się nad nami biednymi lowlvl'ami.. hlip hlip.." <- no cóż.. nikt przecież nie oczekuje, że wszyscy będą równi i jednacy, szczególnie na starcie, jaką ścieżkę kto obierze tak zostanie na koniec wynagrodzony, a to jak ktoś cię traktuje zależy od tego jak ty innych traktujesz - tu tkwi szkopuł
kłótnia zazwyczaj bywa wywoływana przez kogoś pełnego zawiści lub o wąskich horyzontach, który jest egoistą i któremu coś nie pasuje.. <- który opis byłby ci najbliższy?

d.Taube

BUAHHAHA SAMA NIE WIESZ CO TO JEST GRYWALNOSC A MNIE POUCZASZ! OSWIECE TROCHE TWOJ UMYSL - GRYWALNOSC TO PRZYJEMNOSC CZERPANA Z GRY A NIE ILOSC LUDZI W GRAJACYCH W TA GRE! A WIEC ZANIM COS POWIESZ TROCHE POMYSL
P.S.TWOJ POST TEZ NIE WYPADL ZBYT INTELIGENTNIE WIEC TYLKO ZROBILAS Z SIEBIE IDIOTKE -.-"
P.S.nr. 2 Nie, wcale nie zazdroszcze innym sukcesu, sam osiagnalem wysoki poziom w tibii, ale robienie w kolko tego samego mnie znudzilo -.-

Ostatnio edytowany przez Ikares - 27-03-2006 o 18:34.
Ikares jest offline  
stary 27-03-2006, 18:41   #107
Ikares
Użytkownik forum

Ikares's Avatar

Lokacja: Ze Skądowa

Stan: Rookstayer
Imię: Rookstayer
Gildia: Wymiatacze
Świat: Superoria
Poziom: 666
Skille: -10/-10
Poziom mag.: -6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez baler
www.jakisots.pl to jest najlepsze...macie sicko o tibi ziomki nawet kody,ale niewiem o co w nich chodzi,bo chyba niedzialaja....pozdro
No wlasnie. Po co mam wydawac 90~zł skoro moge za darmo miec wszystkie udogodnienia PACC w OTS?!

Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 29-03-2006 o 12:13. Powód: Nieświadoma reklama ots
Ikares jest offline  
stary 27-03-2006, 19:22   #108
Mithgar XX
Użytkownik Forum

Stan: Aktywny gracz
Imię: Mithgar
Evul

Ech, czytam te wasze posty i nie moge za bardzo pojąć. Doszedłem do paru wniosków:
- pacc daje duzo, chcesz to wydawaj stówkę, leć na pocztę, niech kaska poleci do Dromadera :>
- Ja radze sobie bez pacca już od pół roku. Jestem lepszy od kilkaunastu ludzi na porównywalnych poziomach z moim oraz zlepszymi. Oni maja 50lvl i 68/68 skile, ja wtedy mialem 86/85 i spokojnie se z nimi radzilem pvp. Myślą, że jak kupią pacca na 23lvl, to będą lepsi ?? Pod względem czego?? Tego, że oni mają włosy blond i wyglądają jak Presley i mogą sobie popłynąc na tą całą Tiquande i pozabijac krokodyle, slimy i jakies kury, bo z ni czym lepszym sobie nie poradzą. Mogą sobie popłynąć łódką do innych miast? Niech se pływają i niech mają lepiej. W końcu zaplacili, to im sie należy, nie? :>. Lepiej jest wyskilowac i wpełni korzystać z tego premium account, a nie zabijac crocodyle na 50lvl . PACC to strata kasy.
@ dobra, nie moge pisac dalej, ale jutro edytne posta
PoZdro
Mithgar XX jest offline  
stary 27-03-2006, 22:09   #109
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

"Bezpiecznie-Szybko-Łatwo" ... żeby jeszcze doszło "Tanio" to byłoby idealnie :> Ogólnie rzecz biorąc to tibia jest najlepszą grą mmorpg (tzn. można robić wiele rzeczy poza walką , bo naprzykład Lineage II też jest fajne ale tam tylko walki , walki ,walki), a sądzicie że update'y są coraz gorsze. Są ... ponieważ już praktycznie każdy rodzaj terenu już jest (lodowe wyspy , lasy , pustynie , równiny , bagna itp.) , więc trudno do tej gry zaimpletować jakieś ciekawsze pomysły (zaraz pewnie będzie pełno noobskich postów "niech dodadzą kamehameha!).
stary 27-03-2006, 22:24   #110
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

@Ikares
zastanawiam się, czemu zaszczyciłes moją skrzynkę tym, co napisałeś w poście - może dlatego, że jeśli zostaniesz wyśmiany to ludzie nie zauważą.. ale zastosuję ten sam trick co ty dam to i tu i tu
jeśli uważasz, że gierka, w którą gra 5 osób i bardzo ją lubi ma sporą grywalność, a gierka w którą grają tysiące osób jej nie posiada, gdyż np. nie dażą jej taką uczuciowością
powiem ci jedno - człowiek, który robi to, czego nie lubi to człowiek, który pracuje, a nie gra dla przyjemności, tak więc gywalność i przyjemność są ze sobą powiązane - jednak liczbowo, a przyjemność jaką w liczbie możesz zapisać to pieniądze.. w grywalności ilość osób lubiących, a nie ilość lubienia przez osobę
prosiłabym cię, abyś pomyślał najpierw nim coś napiszesz mój drogi, gdyż wygląda to jak sfoszone dziecko, które wytyka palcem i krzyczy, że oni są be i to i tamto, że oni są gorsi, że ono ma rację bo ma..
czyżbyś przez słowa 'nie wypadł zbyt inteligentnie' i 'idiotkę' pragnął obniżyć poziom, który reprezentuję? wybacz, ale capsem pisane takie próby, w sposób mało inteligentny nie tylko do mnie nie przemawiają, ale powiem ci, że do niewielu osób

wyobraź sobie, że w przeciwieństwie do ciebie teraz który pragnie przez obniżenie mojej inteligencji podwyższyć swoją, nie muszę niczego udowadniać
a moja intuicja jest o stokroć mniej zawodna niźli dziecięce wyobrażenia własne dlatego, że zazwyczaj zgadza się z encyklopedyczną - czemu więc jej nie zaufać, a ufać foszącemu się dziecku jakim ty za pewne jesteś

na przyszłość - nie myl grywalności z popularnością, dobrze?

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline  
stary 28-03-2006, 01:02   #111
pijopiwnik
Użytkownik Forum

pijopiwnik's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Rzeszów

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Domyślny

@up

typowy PACC'ownik..... -.-'

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
Myślą, że jak kupią pacca na 23lvl, to będą lepsi ?? Pod względem czego?? Tego, że oni mają włosy blond i wyglądają jak Presley i mogą sobie popłynąc na tą całą Tiquande i pozabijac krokodyle, slimy i jakies kury, bo z ni czym lepszym sobie nie poradzą.
hauihuaihuaieihueiahuieauhieuiuahei

@topic

i ludzie się na takie frajerstwa nabierają oraz wierzą w takie zabobony

HAUiahuiAHUiuihAUIhuiauh
stary 28-03-2006, 22:16   #112
Mithgar XX
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
Co ma znaczyć twoje ,,hahuiahhaha cos tam dalej"Potwierdza to stan twojego ,,muzgu", dziecino. Wez wracaj na rooka, albo blocz soldiery koleżkom swoim knightem. lol Przeciwnik w sam dla ciebie. cya:d
Mithgar XX jest offline  
stary 29-03-2006, 21:03   #113
Ametystowec
Użytkownik Forum

Ametystowec's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2006
Lokacja: Ustka

Cool 1 post xD

to mój pierwszy post na tym for00m...witam wszystkich i mam nadzieje że zostane "wkupiony" w poczet dobrych forumowiczów :-)...co do topicu rozważyłem całą sprawę i mam kilka wniosków jak spowodować żeby tibia była lepsza...pacc - 90 dych za 3 miechy hmmm nie każdego na to stać ale zalety pacca deczko przeszadzają według mnie pacc powinien być taki że np. ruka SD nie od 45 lv tylko dla pacca powiedzmy 40... a co do ceny myśle że nie jest tania ale też nie jest przesadzona jak se uzbierasz będziesz miał proste...sam zbieram na pacca i myśle że skoro są takie zalety jak w owej reklamie (mam na myśli wolne expy) to bedzie zaje*iście a co do waszej kłutni ehhh modkowie powinni coś z tym zrobić może nawet i rozdać po warnie "wyobraź sobie spacej z dziewczyną w swoim własnym ogródku" big [_ [] [_
Ametystowec jest offline  
stary 30-03-2006, 16:59   #114
Sarin Opheogus
Guest

Domyślny pacc

szkoda że ten pacc nie jest na zawsze tylko na rok za 300zł i szkoda że tego w tibi kupić nie można np.25k na zawsze!!!! tak jak exure albo żecz

stary 30-03-2006, 17:03   #115
Sarin Opheogus
Guest

Cool pacc

szkoda że ten pacc nie na zawsze można by było w sklepie u jakiegoś NPC kupić za kilka "k"

stary 30-03-2006, 18:53   #116
Radosny~
Użytkownik Forum

Radosny~'s Avatar

Data dołączenia: 03 02 2006
Lokacja: HeLL

Imię: Radosny
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 27
Poziom mag.: 45
Radosny~ ma numer GG 1322411
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sarin Opheogus
szkoda że ten pacc nie na zawsze można by było w sklepie u jakiegoś NPC kupić za kilka "k"
ROOOOOOOOFFFFLLLLLLLLL..
CipSoft to FIRMA.. ona MUSI zarabiac-.- co im z gp w grze? jak beda chcieli to beda mieli ich 1000500100900 x)

STOP dla postowania filmow z Tibia.De tutaj!
Radosny~ jest offline  
stary 30-03-2006, 18:57   #117
Mithgar XX
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ametystowec
to mój pierwszy post na tym for00m...witam wszystkich i mam nadzieje że zostane "wkupiony" w poczet dobrych forumowiczów :-)...co do topicu rozważyłem całą sprawę i mam kilka wniosków jak spowodować żeby tibia była lepsza...pacc - 90 dych za 3 miechy hmmm nie każdego na to stać ale zalety pacca deczko przeszadzają według mnie pacc powinien być taki że np. ruka SD nie od 45 lv tylko dla pacca powiedzmy 40... a co do ceny myśle że nie jest tania ale też nie jest przesadzona jak se uzbierasz będziesz miał proste...sam zbieram na pacca i myśle że skoro są takie zalety jak w owej reklamie (mam na myśli wolne expy) to bedzie zaje*iście a co do waszej kłutni ehhh modkowie powinni coś z tym zrobić może nawet i rozdać po warnie "wyobraź sobie spacej z dziewczyną w swoim własnym ogródku" big [_ [] [_
Weź ty sie zastanów, co pisesz :> sd dla pacc od 40lvl i co jeszcze: dla pacc + 10 hp wiecej na lvl i może jeszcze facc mają limit 5h grania na dzien.
Pomijajać twoją wypowiedź, napisze coś świadczące nieco o całkowitej komercji tibii :>. Mój koelga wbija się na chara, ale pacc mu sie skonczyl, chyba zapomnial o tym, ze to dzisiaj, chce utani hur zarzucic, a tu napis wyskakuje: Y o u Ne e d P r e m i u m A c c o u n t
Pozdro
Mithgar XX jest offline  
stary 31-03-2006, 08:51   #118
mwlodi
Użytkownik Forum

mwlodi's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: K-g

Domyślny

Cóż mogę dodać...naciąganie jak cholera. Ci co chcą kupić tego PACCa, to i tak to zrobią prędzej czy później, a pisanie takich reklam przyciąga ich jeszcze bardziej. Jeśli już ktoś kupił PACCa, to pewno uzależnił się od Tibii i nie może bez tego żyć, więc przedłuża sobie i gra dalej
Wiadomo, że PACC jest za drogi, bo nie każdy zarabia 15koła/miesiąc i nie każdego stać na takie luksusy jak podróż na Tiquandę czy spacer z dziewczyną po własnym ogródku.
Pozdrawiam

Ten podpis jest trochę głupi, więc pewnie go nie będzie...
Heh...albo wiecie co...
Nie będzie go...
Bo właśnie go przeczytaliście.
mwlodi jest offline  
stary 31-03-2006, 15:05   #119
Dziki Świstak
Użytkownik Forum

Dziki Świstak's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2005

Domyślny

No tak, fajna reklama. Ja juz tylko czekam na swojego swierzo zamowionego PACCa.. juz 11 dni.
stary 01-04-2006, 08:58   #120
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

Jeszcze jakis czas temu bylem zwolennikiem FACC.. niby kupowałem PACCi ale nigdy na konto od 0, i zawsze uwazałem ze to jednak nie potrzebny dodatek. (ale na demony chodzic trzeba ^.-).
Ostatnio jednak, 'dostałem sobie' pacca na pół roku, wczoraj wziąłem się do gry i.. bez porównania - start od 1 levela na PACC jest piękny po prostu, nawet na Rooku już chce się grać, nie to co na FACC gdzie przechodzenie Rooka czasem jest masakrą..
Gallar jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania