Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-08-2006, 11:58   #101
AnElKa
Użytkownik Forum

AnElKa's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
AnElKa ma numer GG 3969326
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik
Ilu terrorystów Hezbollagu zgineło w tej wojnie?są jakieś statystyki?bo mam wrażenie że 100%więcej zgineło zwykłych ludzi
.
Obawiam się, że cywilów zginęło 600% więcej...

@Carellione (Jak się pomyliłem to przepraszam)
Widzisz, w Libanie takie alarmy są CAŁY CZAS to w autostradę, to w dom, to w ambasadę, to w szpital et cetera, et cetera...

Nie jestem po NIKOGO stronie, ponieważ uznaję to wojnę jako niepotrzebną. Przyznaję, że w poprzednim poście trochę "nagmatwałem" pierduł, przepraszam.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-08-2006, 13:33   #102
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Zdaje mi się, że w każdej wojnie ginie więcej cywili niż wojska. Ale nie rozumiem jak można się cieszyć z czyjejś śmierci, a wręcz życzyć mu tego ;s

Cytuj:
Bo żal mi tych cywilów z Libanu którzy zgineli za nic,te dzieci,wszyscy oni.
A żydów ci nie żal? No jasne, kto by ich żałował... przecież oni są tacy źli, zwyrodniali i w ogóle chcą rządzić światem.

Cytuj:
Ale jak ktoś na***** w domy niewinnych ludzi mówiąc tam był Hezbollah to wybacz ale to żenua
Liban na*******a w domy niewinnych ludzi (ginie zdecydowanie mniej ludzi, ale czy to ważne?), nie mówią nic i są dobrzy?

Czy może ty myslisz, że arabowie strzelają tylko do żołnierzy?

Widzę, że do ciebie zupełnie nie trafia argument, że hezbollahowie zabili od groma żydów w zamachach terrorystycznych. Ale co tam, to przecież tylko żydzi, kto by się nimi przejmował, no nie? Czemu miałoby nam byc ich żal?
stary 07-08-2006, 14:13   #103
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Caerlionne daj sobie na luz. Oni naprawde chyba myslac, ze tam ludzie chodza w koszuklach "hezbollah" czy "cywil"

Prawda jest taka, ze to Liban zaczal ta WOJNE. Z akcentem na WOJNA. Tu nie ma ani dobrych ani zlych. Tam ludzie dziela sie na zywych i martwych. Wy w ktorej grupie chcecie byc?

Wszystko bnylo ok jak hezbollah zabijal matki i DZIECI w zamachac w Izraelu, ale teraz jak Izrael pokazal ze bedzie sie bronil to juz jest zle? Boli was, prawda.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2006, 14:51   #104
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Nie zrozumieliśmy się.Ucieszyłem się że wrzeszczie ktoś trafił w to co trzeba!i to jeszcze strona przegrywająca.Chociaż bombki powinny spadać tylko na ludzi odpowiedzialnych za wydanie rozkazu:wpadamy do Libanu, no i z drugiej stronyorywamy żołnierzy
ps.3/4 rakiet i sprzętu Hezbollahu szlag trafił?dobre dobre:-)to ciekawe ile oni tego mieli
Ta wojna szybko się nie skończy a szkoda
edit.Można cieszyć się z czyjejś śmierci,nawet nie wiesz jak bardzo,u mnie gdy podali w wiadomościach pojawił się tylko uśmiech.Jak Ghołstiet życzy śmierci Naziście to nie masz do niego ale i nie piszesz mu takich notek tak baJdeŁej

Ostatnio edytowany przez PiXik - 07-08-2006 o 14:55.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2006, 15:06   #105
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Ucieszyłem się że wrzeszczie ktoś trafił w to co trzeba!
Po obu stronach było już sporo ofiar wśród żołnierzy...

Cytuj:
ps.3/4 rakiet i sprzętu Hezbollahu szlag trafił?dobre dobre:-)to ciekawe ile oni tego mieli
No 3/4 to napewno nie, 1/4 - tak. Mają ok. 15 tys. pocisków do katjuszy i nie wiadomo ile rakiet dalekiego zasięgu

Taka ciekawostka:
Libańczycy są naprawdę genialni. Zamiast wystrzelić rakiety na Izrael, wystrzelili je na Syrie Zamiast na południe strzelić na północ? Zdolne chłopaki ;]

@Matek:
Chyba masz racje, powinienem dać sobie spokoj
stary 07-08-2006, 15:37   #106
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Taka ciekawostka:
Libańczycy są naprawdę genialni. Zamiast wystrzelić rakiety na Izrael, wystrzelili je na Syrie Zamiast na południe strzelić na północ? Zdolne chłopaki ;]
A myślałem, że takie rzeczy to tylko w Polsce są możliwe. Rotflmao!
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2006, 17:42   #107
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Domyślny

myślisz,że to przypadek?oni chcieli dać taki znak Syrii.DO BOJU
stary 07-08-2006, 18:22   #108
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Tak jest! Znak dla Syrii! Ostrzelali im wioske, genialny znak
stary 07-08-2006, 21:06   #109
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Domyślny

wiesz genialni ludzie genialny znak
stary 10-08-2006, 12:15   #110
andrek
Guest

Domyślny

witam ,

mam pytanie do ludzi ktorzy sa obecnie w Izraelu, jak wygalada zycie w okolociy TEL AVIV ? Chodzi mi dokladnie o miejscowosc Rishon le Zion, mam tam znajomych i jestem zaniepokojony..

Ostatnio edytowany przez andrek - 10-08-2006 o 12:19.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2006, 13:53   #111
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Jak Ghołstiet życzy śmierci Naziście to nie masz do niego ale i nie piszesz mu takich notek tak baJdeŁej
a) Nazista to ścierwo i skorupa po człowieku - dla takich ludzi nie ma we mnie ducha chrześcijańskiej dobroci, wybacz.
b) Ghołstiet? Usiłujesz być zabawny, chcesz mi dopiec, przekręcając mój nick, czy jesteś po prostu głupi, synku?
stary 10-08-2006, 16:07   #112
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@andrek:
W Tel Awiwie jest spokojnie, życie toczy się swym normalnym tokiem, więc narazie nie masz się o co martwić
stary 10-08-2006, 16:25   #113
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
a) Nazista to ścierwo i skorupa po człowieku - dla takich ludzi nie ma we mnie ducha chrześcijańskiej dobroci, wybacz.
b) Ghołstiet? Usiłujesz być zabawny, chcesz mi dopiec, przekręcając mój nick, czy jesteś po prostu głupi, synku?
ile razy moj nick przekręcałes albo Twoi koledzy czepiałem się?N.I.E mam ochoty na tego nudnego i długiego offtopa
@Wojna:Ciekawe rozwiązanie ma ONZ co chwile przekładają te swoje szczyty i w gruncie rzeczy pozwalają na to co się dzieje;/
stary 10-08-2006, 16:33   #114
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
ile razy moj nick przekręcałes albo Twoi koledzy czepiałem się?
Ja twojego nicka ani razu nie przekręciłem, bo zdrobnienia i przekręcanie czyichś imion na złość to tylko dowód tego, jaki człowiek jest maluczki i jakie żałosne metody stosuje.

@Ad. Izrael vs. Liban
IMHO ta wojna jest bez sensu, jak każda wojna zresztą - z czego jakbym miał wybierać, to bym poparł Izrael, jako że Liban w praktyce jest legalną organizacją terrorystyczną.

@down
Napisałem, że poparłbym Izrael, wybierając mniejsze zło, gdybym musiał wybierać. Na stan obecny jestem kompletnie bezstronny.

Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 10-08-2006 o 19:41.
Ghost Nieudany jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2006, 16:51   #115
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
@Ad. Izrael vs. Liban
IMHO ta wojna jest bez sensu, jak każda wojna zresztą - z czego jakbym miał wybierać, to bym poparł Izrael, jako że Liban w praktyce jest legalną organizacją terrorystyczną.
Tak samo mozna powiedziec rowniez o Izraelu tyle, ze oni maja armie z najnowoczesniejszym sprzetem.
I zeby troche przyblizyc userom fakty. Tylko nie gadac, ze popieram terrorystow -.-"
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wikipedia
Hezbollah (arab. حزب الله - Hizb'allah – Partia Boga) jest libanską partią politiczną islamskich szyitów, która została utworzona w roku 1982[1]. Od początku była wspierana i finansowana przez Iran, także przez dotacje ich zwolenników [2].

Hezbollah jest uważany przez niektóre państwa za organizację terrorystyczną, przede wszystkim przez Stany Zjednoczone[3], Wielką Brytanię, Izrael [4] i Kanadę[5]. Stany Zjednoczone zaczęły określać Hezbollah organizacją terrorystyczną po jego atakach na amerykańskie bazy wojskowe i ambasadę amerykańską w Libanie w czasie wojny między Libanem, Izraelem i USA w latach osiemdziesiątych [6], chociaż jest to niezgodne z akceptowaną definicją terroryzmu. Wiekszość krajów, między innymi Unia Europejska[7] i Rosja, nie wpisują Hezbollahu na listę "organizacji terrorystycznych".

Niektórzy przypisują Hezbollahowi udzial w zamachu na ambasadę Izraela w Buenos Aires w roku 1992 [8], mimo że nie ma na to zadnych dowodów.

Na terenie Libanu Hezbollah zbudował swego rodzaju państwo w państwie, które znajduje sie de facto poza kontrolą władz Libanu. Hezbollah zamuje się ekstensywnym programem rozwoju socjalnego. Prowadzi przynajmniej cztery szpitale, 12 klinik, 12 szkół i dwa centra agro-gospodarcze. Pomoc medyczna organizowana przez Hezbollah jest tańsza niż w wiekszośći szpitali prywatnych w Libanie [9].

Walka Hezbollahu z "małym szatanem", czyli Izraelem[brak źródła], ma na celu do 2000 roku spowodowanie wycofania się wojsk izraelskich z Libanu[10]. Od tego roku ramię militarne Hezbollahu pozostało w południowym Libanie deklarując cel ochrony kraju[11], uwolnienie libańskich więźniów w Izraelu i odzyskanie terytorium farmy Shebaa[12], które jeszcze do dzisiaj jest okupowane przez Izrael. Liderzy Hezbollahu deklarują także solidarność z palestyńskim ruchem oporu i wspierają destrukcję państwa Izraelskiego[13].

Hezbollah w ostatnim czasie stara się robić wrażenie ugrupowania umiarkowanego. Duchowy przywódca Hezbollahu szejk Mohammed Hussein Fadlallah potępił zamach na World Trade Center, a przywódcy Partii Boga wielokrotnie podkreślali, że są dalecy od fanatyzmu reprezentowanego przez ludzi z organizacji Osamy bin Ladena[brak źródła]. Pojawiły się jednak również informacje o sojuszu Al-Kaidy, Hamasu i Hezbollahu[brak źródła].

12 lipca 2006 w odpowiedzi na izraelską operację w Strefie Gazy nazywaną "summer rain” (czyli 'letni deszcz') Hezbollah uprowadził dwóch izraelskich żołnierzy. Reakcją wojska izraelskiego było natychmiastowe bombardowanie stolicy Libanu, Bejrutu, co doprowadziło do intensywnego konfliktu

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania