![]() |
#1181 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2008
|
![]() Tylko wiecie , ograniczamy się z swim suit pics do 23:59:59:59:59
Musimy bo inaczej bedzie masakra! Eee to ja bede od ogłaszania "dni czegoś" naprzykładowo niedługo zrobimy see neko girls day. ![]() http://img267.imageshack.us/img267/1...82j4756ji5.jpg http://img67.imageshack.us/img67/5663/bikinis013at5.jpg http://img93.imageshack.us/img93/4607/bikinis011zw9.jpg |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() czemu często głw. boch. są płaskie?
@rukia i saw better... @up a może pokojówek =D?
(Oj tam że nie ma takiego słowa, Shakespeare też bawił się w Neologizmy!) Ostatnia notka jest o czymś w miarę... no właśnie, w miarę jaka? Przekonajcie się sami. Ostatnio edytowany przez Rayza - 10-07-2008 o 14:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1183 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2008
Lokacja: Japan
Stan: Niegrający
Świat: Kyoto
![]() |
![]() Tak dla przypomnienia dla tych co nie czytali bardzo ciekawy art
Japonia oczami fana Pierwsze wrażenia Każdy fan japońskiej kreski wcześniej czy później zaczyna marzyć o wyjeździe do Kraju Kwitnącej Wiśni. Jawi się on nam jako kraina mangą i anime płynąca, spełnienie najdzikszych marzeń każdego fan(atyka). Kiedy więc pewnego razu ni stąd ni zowąd dowiedziałam się, iż lecę do Tōkyō... szczerze mówiąc nie do końca wierzyłam, iż dzieje się to wszystko naprawdę. Dwadzieściakilka godzin lotu, przesiadki, niezjadliwe samolotowe jedzenie i największe nawet podekscytowanie ulatnia się jak ręką odjął. Wymęczony, półprzytomny człowiek zawieziony do hotelu nie marzy o niczym, poza ciepłym i zjadliwym dla odmiany posiłkiem i snem w pozycji odmiennej od siedzącej. Kiedy więc wturlałam się do hotelowego pokoju, mój poziom entuzjazmu trudno było uznać za szczególnie wysoki. Rzuciłam bagaże w kąt, dokonałam błyskawicznego przeglądu otoczenia i rzuciłam się otwierać okno (na zewnątrz prawie 17 stopni, a ogrzewanie działa na pełnych obrotach... zimno jest przecież -- ![]() Tak oto po raz pierwszy chyba w życiu w całej okazałości dotarło do mnie, jak inne jest spojrzenie na Tōkyō oczami fana i zwykłego, nawet interesującego się japońską kulturą, gaijina. Jakże tu bowiem nie paść ze szczęścia, Tōkyō Tower za okienkiem! To naprawdę Tōkyō! I najczęściej roznoszona na części budowla na świecie, jeśli brać pod uwagę fabułę manguś rodzaju wszelkiego. A oni widzieli tu po prostu brzydką i niezbyt udaną podróbkę wieży Eiffela... heretycy. Kolejne godziny pobytu uświadomiły mi dobitnie, iż jeśli kiedykolwiek identyfikowałam się z kimkolwiek poza środowiskiem fanowskim, mogę spokojnie przestać się oszukiwać. Zmęczenie nie zmęczenie, to przecież Tōkyō, czyż nie? A co jest najważniejsze w Tōkyō? No jak to co – sklepy z mangą, oczywiście! Już miałam ruszyć pędem przed siebie w poszukiwaniu najbliższego sklepu i pozbycia się całej gotówki, zastawienia rodziny i ubrań oraz kilku przypadkowych przechodniów, gdy natknęłam się na grupkę osób, które wraz ze mną trafiły do Japonii i jako takie należałoby je zauważać i może nawet spędzić z nimi nieco czasu. Krążyły one dość niepewnie w promieniu kilkudziesięciu metrów od hotelu podziwiając "wielki świat". Na moje pytanie, czy zamierzają wybrać się na podbój miasta, odpowiedziało mi pełne zgorszenia milczenie i jakieś wybączane pod nosem uwagi o możliwości zgubienia się w obcym mieście... Też coś! Jak się zgubię, to się zgubię, przygoda jak każda inna. Poszukamy pana policjanta i będziemy mu chlipać w mundur. ^^ Niezrażona czarnowidztwem kolegów ruszyłam więc przed siebie... by uświadomić sobie po kilku krokach, że nie bardzo wiem dokąd idę. Dopadłam więc grupkę młodych Japończyków i wystraszyłam ich na śmierć, żądając natychmiastowej pomocy w ustaleniu sposobu dotarcia do Nakano. Byli dzielni! Zdobyli mapkę połączeń metra i wytłumaczyli gaijinowi, że ma jechać "bru rajn" (co zapewne miało oznaczać „niebieską linię”, jako że na nią wskazywali), a potem się przesiąść. Uszczęśliwiona podziękowałam i ruszyłam na podbój japońskich sklepów... by utknąć na stacji metra przed przedpotopowym automatem do sprzedaży biletów. Na szczęście pojawił się miły pan Japończyk, który widząc gaijinkę stojącą z wyrazem absolutnej paniki na twarzy przed "zakrzaczkowanym" automatem, postanowił ją uratować i pomógł kupić bilet. I okazało się, żeTōkyō wcale straszne nie jest. Nie zjada ludzi żywcem i da się wrócić skąd się przyjechało, wystarczy zapamiętać nazwę stacji. Fan mangi to wyjątkowy rodzaj człowieka, co uwidacznia się w Tōkyō w sposób szczególny. Normalny człowiek biegnie zwiedzać świątynię, fan biegnie do Totoro Shopu, który wypatrzył po drodze. Normalny człowiek fotografuje ze wszystkich stron wrota tori, fan biega z aparatem dookoła sklepu z mangowym stuffem, uciekając przed obsługą tłumaczącą, że nie wolno robić zdjęć ekspozycji. Normalny człowiek wolne chwile poświęca kupowaniu pamiątek, fan biega po japońskich second-handach mangowych i po j-rockowych w Harajuku. Normalny człowiek wraca bogatszy o wspaniałe wspomnienia, fan o 30 kilo mang, artbooków, gadgetów, płyt i dobra wszelkiego, które trzeba jakoś przemycić przez 20-kilogramowy limit bagażu w samolocie. Ale, o tym i o innych ciekawostkach, opowiem Wam następnym razem...
* I am the bone of my sword. * Steel is my body, and fire is my blood. * I have created over a thousand blades. * Unknown to death. * Nor known to life. * Have withstood pain to create many weapons. * Yet, those hands will never hold anything. * So as I pray, "Unlimited Blade Works." |
![]() |
![]() |
![]() |
#1184 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
to coś można było skrócić w "japończycy są mili + niema problemów z zakupem mang" Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Illy wiec widze ze jedyna droga wyboru jaka ci zostala to malarstwo bo na pisanie artykolow raczej sie nie nadajesz a co do obrazka to skoro tak uwazasz to po co z nami konwersujesz ?? ;s bez pozdro
-------------------------------------- A co do twojego postu pare up to raczej nie badz od wymyslania czegos bo masz z deka chore pomysly Bo jak juz cos chcesz wymyslac to wybieral zue tentacle albo cos w tym stylu ;p j/k ofocz Ale to nie zmienia faktu ze masz chore pomysly
* I am the bone of my sword. * Steel is my body, and fire is my blood. * I have created over a thousand blades. * Unknown to death. * Nor known to life. * Have withstood pain to create many weapons. * Yet, those hands will never hold anything. * So as I pray, "Unlimited Blade Works." Ostatnio edytowany przez Hazuma - 10-07-2008 o 15:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wiesz akurat w moim zyciu duzo nie wniosles wiec plakac po twoim odejsciu nie bede lecz znajac zycie jakis tam znajomkow masz wiec beda cie blagac o pozostanie. A mi to wszystko kolo tentacla lata.
* I am the bone of my sword. * Steel is my body, and fire is my blood. * I have created over a thousand blades. * Unknown to death. * Nor known to life. * Have withstood pain to create many weapons. * Yet, those hands will never hold anything. * So as I pray, "Unlimited Blade Works." |
![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Hazuma, jakiś dziwny ten tekst co dałeś. Mimo, iż Japonia to fajny kraj, jest o wiele gorszym miejscem niż niektórzy sobie wyobrażają. Może kiedyś pojadę i sam się przekonam, taką mam nadzieję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Byłem dziś w empiku gdzie dowiedziałem się, że nie ma możliwości ściągnięcia Haruhi :<< Natomiast byłem pozytywnie zaskoczony ilością mangi, jak na taką dziurę w jakiej mieszkam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1190 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Moze zrobimy cos w stylu zestawieniu aktualnego top 3 w anime w poszczegolnych kategoriach to moze ja zaczne Top Akcja/Bijatyki 1.Devil May Cry 2.Fate Stay Night 3.Ikkitousen // Tenjou Tenge (prawie to samo ;s) Top Horror 1.Higurashi no Naku Koro ni 2.Elfen Lied 3.Death Note Top Komedia/Proza Zycia 1.Girls Bravo 2.Love Hina 3.Gren Gren Top Dramat/Proza Zycia 1.Kanon 2006 2.Myself Yourself 3.Clannad ?? Air ?? (problemy z zdecydowaniem sie ;s) A top 3 Ogolnie 1.Fate Stay Night 2.Zero no Tsukaima 3.Ikkitousen (NIby sam fanserwis ale jakos mnie uzekl ;p) Ostatnio edytowany przez Hazuma - 10-07-2008 o 18:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Hm, ja osobiscie nie umialbym tak po prostu okreslic, ktore mi sie bardziej podobalo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No to wybiez te kture bardziej zapadly ci w pamieci xd
![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Forgotten Land
|
![]() @Nadrill
Powiem szczerze, że takie sobie. Czasem może i zahacza o fajne, ale ogółem średnie. Jakieś jeszcze propozycje? Najlepiej widziane jednoodcinkowe.
![]() Pieśń II: Honor Niech ktoś zawoła, że broda hańbą jest A hańbą dla mnie będzie, go o głowę nie skrócić Niech ktoś zwątpi w prawość mych braci, Niech bogom swym dziękuje, jeśli kalectwem go tylko oszpecę, Bo wstydem jest nie szanować Tego co dla innych święte. Słabością jest duma, jeśli Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana. Rozważania tego, co mianem zabójcy okrzyknięty, Który czuje, a los dla niego jedyny... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Kanona jeszcze nie widziałem więc wywalamy go z listy... za to Myself; yourself powinna pójść na 1 miejsce best ever anime!!
A Fate stay/night i Ikkitousen raczej nie nadają się do best ever. Raczej myself; yourself, Air albo Tokimeki Memorial. Albo jeszcze Death Note może być. A w anime akcji czemu Soul Eatera niema?? Walkami bije wszystkie anime które podałeś oprócz Fate Stay/Night. Btw. ale z was brzydkie spammery Wbijać na chat bo znowu tam sam siedzę. Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 10-07-2008 o 19:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1195 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Ps. To nie jest lista wszystkich uzytkownikow mialem na mysli fakt zeby kazdy dodal swoja liste przebojow ;p aby bylo w czym wybierac wrazie braku ciekawych anime ;p A co do kanona obejzyj go sobie i zorientujesz sie czemu jest przed myself ;p Fakt ze jest za Kanonem wynikac moze z tego ze myselfa ogladalem stosunkowo dawno choc i to anime zapadlo mi w pamieci np przez akcje gdzie blizniaki odjezdaly z peronu a sana ruszyl w poscig ;s (Smutnawo mi sie wtedy zrobilo nie powiem) Dobra ja lece troszke popic bo tak wypadl jakos melanzyk a wy troszke naspamujcie zeby bylo co czytac jak wroce Pozderki ![]() Starym zwyczajem Sw.Pamieci Illyi powrzucajcie moze obrazki jakis fajnych cat girlsow ;p ------------------------------------------------------------------------------------------ A illya nie strzelaj focha tylko wrzucaj se te twoje niemrawe obrazki pozdro
* I am the bone of my sword. * Steel is my body, and fire is my blood. * I have created over a thousand blades. * Unknown to death. * Nor known to life. * Have withstood pain to create many weapons. * Yet, those hands will never hold anything. * So as I pray, "Unlimited Blade Works." Ostatnio edytowany przez Hazuma - 10-07-2008 o 19:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@ten z fajną szarowłosą fanartową laską w avku.... jak dla mnie.. *komedie* -Lucky star -Melancholia Brunetki [czyt. Suzumiyi] -aktualnie nie kojarzę.. *ogolne* -Haruhi -Death note - --- a reszta kryterii nie na moje upodobania...
(Oj tam że nie ma takiego słowa, Shakespeare też bawił się w Neologizmy!) Ostatnia notka jest o czymś w miarę... no właśnie, w miarę jaka? Przekonajcie się sami. Ostatnio edytowany przez Rayza - 10-07-2008 o 19:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Kanona obejrzę w najbliższym czasie. Z tą osobistą listą całkiem fajny pomysł, dobrze że nie chciałeś ogólnej listy zrobić bo zaraz by pojawiło się 1500100900 postów z propozycjami ;p
Illya widzę że znowu zaczełeś obrazki wrzucać xD zaraz temacik odżył. Dzisiaj widziałem 14 epek Soul Eatera i uważam że był świetny... zwłaszcza prezent dla maki i zachowanie Death The Kida ;D Co do mojej listy best anime to wyglądać będzie tak, mniej więcej ze wskazaniem na niezdecydowane mniej: Akcja 1. Soul Eater | Fate Stay/Nights | Full metal Alchemist | Claymore | Shakugan no Shana 2. Bleach ( saga Soul Society i wszelkie odcinki z Grimmjowem ) 3. Ikkitousen | Tenjou Tenge Coś poważniejszego 1. Myself; Yourself | Air 2. Death Note 3. Tokimeki Memorial ( było by 1 miejsce gdyby pod koniec wszyscy zgineli... muahahaha) Śmieszne/Szkolne/Ecchi 1. Haruhi Suzumiya no Yuuutsu | Boukusatsu tenshi no Dokuro-chan | Lucky Star 2. Green Green 3. He is my master Best anime ever 1. Myself; Yourself | Air | Haruhi 2. Death Note | Full metal alchemist 3. Soul eater | Elfen Lied Troszkę długie mi wyszło, ale nie umiałem się zdecydować które anime lepsze, a pozatym troszkę na siłe zrobione bo ciężko ocenia się anime które się bardzo lubi i należa do różnych rodzajów. I o chacie nie zapominac!! Bo czasem sam tam siędze. Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1198 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Cytuj:
Jak pisałeś, z ponurych i z czarnym humorem... Hm, Death Note? Chyba, że wolisz coś innego, to mów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Użytkownik Forum
|
![]() @-
zna ktoś jakieś fajne ova typu _summer? :3 @corgar i nic nie przebije pomocy Stara dla Soula i zachowania Patty [owned xD]
![]() |
![]() |
#1200 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Taa.... jak Patty zaczęła malować pastelami, a potem zrobiła żyrafę to normalnie padłem.
Corgar Frizz |
![]() |
![]() |