![]() |
#1182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2007
Imię: Litin Kaire
Profesja: Elite Knight
Gildia: Silent Force
Świat: Candia
Poziom: 300
Poziom mag.: 10
|
![]() Wizyta w siedzibie MM, i pani odpowiada na pytanie "Prosze dzwonic na nasza infolinie, i informowac ich tam o klopotach"
Ehe.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1183 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Exhediq
Profesja: Knight
Gildia: Diabelki astery
Świat: Astera
Poziom: 106
Skille: 89/88
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
innego neta nie bedzie brac bo proponowali 2mb za 59zl.. na 2 lata ( chyba ich jeblo ) ale to nie o to chodzi... o dziwo! zadzwonil do mnie technik gdzies o 17:50~ i umowil sie ze mna ze przyjdzie w czwartek miedzy 15 a 18. najlepsze jest to co mi powiedzial - mam lagi, kicki i freezy - hmm jak widze to u pana jest wszystko ok, ale chociaz.. ( westchnal ) i powiedzial ze sygnal jednak jest troche slaby i go podciagnie technik ktory przyjedzie ;o! a jesli dalej beda lagi to do 25 stycznia mam czas powiedziec im czy przedluzam umowe... poczekamy zobaczymy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: Gdynia
Profesja: Sorcerer
Świat: Antica
|
![]() Farciarz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Użytkownik Forum
|
![]() ;P
dzisiaj szlo nawet troche pograc ;o 2% wbite <lol2> HAHAHA |
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2008
Imię: Shining Rossie
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Black Rose Order
Świat: Lunara
Poziom: 98
Skille: 100/88
Poziom mag.: 20
![]() |
![]() Klient chce spierdolić to trzeba pokazać ze MM nie jest takie źle...tydzień po podpisaniu umowy znowu się wypną......................
![]() |
#1187 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Ostróda
Świat: Kyra
Poziom: 50+
|
![]() Cytuj:
Ja: Mam problemy z grami internetowymi objasniam moj problem Facet: U mnie jest wszystko dobrze cos u pani jest zle ale prosze wylaczyc na chwile kabel ktory idzie do modemu Wylaczam Facet: No rzeczywiscie sygnal troche opadl no ale to w dalszym ciagu nie nasza wina. I wez z takim rozmawiaj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Mówiąc szczerze to WĄTPIĘ żeby wam wszystkim MM mówiła teksty typu "proszę na infolinię" czy "u nas nic nie jest źle". Rozumiem, że coś się u was dzieje. Rozumiem, że jesteście niezadowoleni. Ale po
1). Z Neostradą było podobnie (podkreślam czas przeszły), powstawało wiele tematów ale coś nagle zamilkło. Od kumpli nie słyszałem, żeby mieli teraz jakieś problemy. Trzeba więc czekać bo: 2). Pracownicy MM to też ludzie! Nawiążę jeszcze do tego, że osądzacie nie tych ludzi co trzeba. Pani przy telefonie nie ma za zadanie rozwiązywać wasze problemy, tylko przekierowywać do innych działów. A wy tu "jezzzz dzwonie a ta znowu coś pieprzy głupia baba" itp... NIE WIERZĘ, że pracownicy MM siedzą bezczynnie i w dupie mają wasz problem. Coś na pewno robią (o ile problem występuje po ich stronie), a wy niekoniecznie musicie o tym wiedzieć. Tak samo nie wierzę, że zrobiliście wszystko co możecie. Mam tu na myśli format dysku albo chociaż porządny skan, bo niektóre syfy potrafią nieźle zamulać internet. Jeśli ktoś ze znajomych ma laptop / możliwość przyniesienia kompa do was, podłączcie go do waszego modemu, będziecie mieć jasną sytuację czy to coś nie tak z kompem czy modemem / MM. Nie skazujcie czegoś na potępienie tylko dlatego, że was zawiodło. Wiele ludzi ginie w wypadkach samochodowych, ale jakoś ludzie nie odstawili na bok samochodów. Jeśli ktoś myśli, że ten post ma charakter ofensywny w waszą stronę to się MYLI. Próbuję wam pomóc, a najbardziej wytłumaczyć, że niektóre rzeczy nie są tak proste jak się wydaje. Zgadzam się, że to bezsensu, że musicie płacić normalny rachunek za internet chociaż nie możecie go wykorzystać. Próbowaliście pójść z nimi na jakiś kompromis? Dobrym pomysłem było by też ZAŻĄDANIE* od MM jakiegoś technika, który np. spędzi 30 min obserwując waszą grę w Tibię. Byłby świadkiem (i jednocześnie pracownikiem) na to, że jest to dość poważny problem. * - z tego co tu piszecie, wywnioskowałem (mogę się mylić), że przedstawia się to mniej więcej tak: -Witam mam problem, mam lagi. -Dobrze jutro kogoś przyślemy kk? -Kk. Spróbujcie być bardziej stanowczy, żądajcie analizy tego problemu i działania z ich strony, albo chociaż zagwarantujcie sobie pewność, że oni dokładnie wiedzą o tym problemie i próbują mu zapobiec. Info z ostatniej chwili - dowiedziałem się że MM łazi po domach i sprawdza ile gniazdek TV jest aktywnych (ile telewizorów). Podobno jeśli zgłosiło się wcześniej, że ma się więcej niż 1 to nie płaciło się dodatkowej opłaty. Moja sąsiadka zgłosiła wcześniej, ale dostała wyższy rachunek, jednym słowem jest to pic na wodę, żeby ludzie się przyznawali. W tej kwestii to kinda żałosne ^^ Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 06-01-2009 o 15:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2007
Imię: Morderca Cienia
Gildia: -
Świat: Askara
Poziom: 104
Skille: 89/60
Poziom mag.: 19
|
![]() Od 4 miesięcy naprawiaja?
Hmm, ciekawe czy zrobia w tym roku...
![]() |
#1190 |
Użytkownik Forum
|
![]() @2 up ladnie sie rozpisales
![]() szczerze, mam takie lagi od 20 wrzesnia i nic jeszcze nie zrobili ![]() chodz nie jest to wina kompa ani systemu bo format byl ^.^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Stan: Na Emeryturze
Imię: Gondimil
Świat: Harmonia
Poziom: 74
|
![]() jeszcze wam się to nie znudziło ?
ja już dawno mam inne zajęcie ![]() PS. kalendarzowo 5 lat z tibia.pl a chyba 7 z tibia ![]()
![]() |
#1192 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 12 2008
Lokacja: Iława
Świat: Guardia
|
![]() Heh Ja też mam lagi itd od 20 września...
Nic nie jest lepiej może troszke czasem nie mam lagów przez jakies 30minut... Jak nie mam paca to nawet na rl wbic nie zdąże :s przez kolejki |
![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2007
Imię: Morderca Cienia
Gildia: -
Świat: Askara
Poziom: 104
Skille: 89/60
Poziom mag.: 19
|
![]() poszedlem do kolegi mojego ojca, 200m ode mnie
w domu 30 sekundowe lagi, tu tez multimedia - 0 freezow. moze trafilem na taki moment, ale watpie...
![]() |
#1195 | |
Użytkownik Forum
Imię: Shining Rossie
Poziom: 98
Skille: 100/88
Poziom mag.: 20
![]() |
![]() Cytuj:
Co do konsultantów MM to wiadomo ze oni są najmniej winni, ale co do innych pracowników bym się czepiała, gdy miał przyjść technik, akurat był moment ze wszytko działało od przez jakiś czas, zasugerowałam się tym gdy zadzwonił do mnie rano konsultant i zapytał czy internet działa już poprawnie, ja powiedziałam ze tak, a on stwierdził ze w takim razie nie trzeba już technika (który już powinien dawno być), po 2 godzinach od telefonu...powrót do stanu obecnego.. Kolejny przykład jak MM olewa sobie pracowników podać wam? A proszę bardzo: W dniu gdy zakalano mi internet i kablówkę była akurat awaria, technik który nam zakładał wszytko po 30 min krążenia co jest nie tak ze nie chodzi w końcu dowiedział się o awarii. Powiedział ze gdy awaria zostanie usunięta wszystko będzie chodzić w razie ewentualnych problemów zostawił swój nr telefonu i kazał dzwonić...siedziałam cały dzień i wyczekiwałam...faktycznie były momenty gdzie modem świecił się tak jak by był internet ale jednak go nie było, dzwoniłam do tego pana kilka razy (przed 18) nie odbierał...tego dnia odpuściłam stwierdziłam ze jak do jutra się ten pan nie odezwie to zacznę działać inaczej...następnego dnia rano pan także nie odbierał...wiec odszukałam w papierach jego imię i nazwisko i zadzwoniłam do biorą obsługi...okazało sie ze modem nie był aktywowany do tej pory...a że panem ów owym zajmą sie osobiście...usterkę dało się naprawić przez telefon w 1 min tak jak zrobił to pan konsultant. Dalej twierdzisz ze z MM wszystko porządku?
![]() |
![]() |
#1196 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2006
|
![]() Korzystam z multimedi około 4 lata nigdy nie miałem takich problemów jak przez ostatni 2 msc lagi,kicki,lagi,lagi ??
Jest jakaś rada na to czy wszyscy posiadacze Multimedi z Olsztyna tak mają? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Olsztyn
Imię: Jagenu
Poziom: 152
Skille: 101-98
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
twierdzicie ze mamy sie nie czepac ludzi pracujacych w MM? jezeli jest tak powazny problem to powinien byc rozwiazany w tydzien moze 2 a nie 4 miesiace i kazdy kolejny telefon to jest odsylanie z kwitkiem! i to oni sa winni bo tak traktuja Swoich Klientow!!
![]() |
![]() |
#1198 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Stan: Na Emeryturze
Imię: Gondimil
Świat: Harmonia
Poziom: 74
|
![]() Cytuj:
Napisz mi co ma sprzedawczyni w tesco do tego że są kolejki przez pół tesco -.-" No co !? WIELKIE G. MA DO TEGO Iść i nawrzucać to możesz tej osobie która operuje tym internetem, a nie jakiejś biednej kobiecie która tylko odbiera telefony i wie tylko jak sprawdzić kto ma jaki ping.
![]() |
![]() |
#1199 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2006
Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() Ja kiedyś też miałem lagi kicki i wogóle. Potem troche czasu było ok. Przeprowadziłem się 2 miechy bez neta no i wkońcu założyli mi multimedie ( znowu bo umowa była i musieli zakładać nowe kable itp wiecie jak to jest). Od założenia mineło już kilkanaście dni i znowu zaczeły się pojawiać lagi i kicki. No ja tego nie rozumiem jak oni moge puścić słaby sygnał jak przy zakładaniu gość sprawdzał wszysztko ok gites majonez i wogóle ;/ oni sobie w hu... no lecą i wogóle. Czekam rok i zmieniam choćby na neo albo vectre bo też ma kablówke. Z mm nie da się grać wieczorami i tyle...
@aaa Aaa i zapomniałem dodać. Pan szanowny technik co mi to zakładał (mówie szanowny nie z ironii bo naprawde był spoko) współczuł mi że jeszcze tyle musze się z nimi męczyć i szczerze odmawia (własnego pracodawcy) i zachęca do zmiany dostawcy na vectrę (konkurencyjna kablówka w mieście) lub na neo (sam kiedyś pracował w tp sa ale zamknęli oddział i go zwolnili). Wiec tylko czekać aż mi skończy się umowa i uciekać. Ruuuun bitch ruuuuun! Ostatnio edytowany przez demoninator - 06-01-2009 o 22:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Olsztyn
Imię: Jagenu