![]() |
#12101 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
|
![]() Bah... Co chwile slyszy sie ze odwoluja kolejne konwenty. Miejmy nadzieje, ze rok 2010 bedzie szczesliwym rokiem dla konwentowiczow. ;p
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#12102 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Ma ktoś jakiegoś dobrego torrenta Trinity Blood? Jakoś nie mogę znaleźć. W ostateczności ściągnę przez irca.
Widzieliście to? http://content.sankakucomplex.com/images/horo-hd-bd.png Porównanie jakości blu-ray ze słabszymi. Nie spodziewałem się aż takiej różnicy pomiędzy B-r a HD =P.
![]() |
#12103 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Ale przeciez blu-ray to jest nosnik. Na nim dopiero masz nagrane cos w jakosci np. HD.
Mozliwe, ze jest to porownanie nosnikow blu-ray i hd-dvd (pierwsze 2 obrazki), gdzie ten pierwszy wyswietla obraz ciemniejszy. Tak mi sie przynajmniej wydaje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12104 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Tompior
Na samej górze to Blu-Ray w 1080p, a niżej rip z HDTV (jak większość obecnych anime) w 720p. ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12105 |
Użytkownik Forum
|
![]() Temat był na chwile zamknięty, czy mi się wydaje?
@top Zacząłem czytać Kimi no Iru Machi i chociaż zapowiada się na typowe ecchi, ale będe chyba je czytał z przyjemnością. Seria ma narazie 60pare odcinków i wychodzi co tydzień. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12106 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Nie wydaje ci się. Był zamknięty jakieś 10 min.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12107 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Pewnie któryś modek zamknął nie ten temat co chciał. Wypadek przy pracy.
Nipah~! Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12108 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Prawdopodobne, na pewno bardziej niż powody które ja wymyśliłem xDD
![]() |
#12109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2009
Lokacja: Ougon Kyou
Stan: Niegrający
Imię: Chris the Necromancer
Profesja: Druid
Świat: Guardia (lulz)
![]() ![]() |
![]() 'bry wieczór. Obrałem sobie ten temat jako miejsce swojego pierwszego na tym forum posta, bo zarejestrowałem się tutaj głównie dlatego, że na tspy jest za cicho, a przydałoby mi się trochę rad od prawdziwych fanów anime. Ilość serii przeze mnie obejrzanych może na kolana nie powala (Lucky Star, Digimon Tamers, Devil May Cry, To Aru Majutsu no Index, K-ON!, Death Note, Shakugan no Shana, Higurashi no Naku Koro ni (+kai i rei), Rozen Maiden (+Ouverture i Traumend), Clannad (+kontynuacja), Zero no Tsukaima (all of it), The Melancholy of Haruhi Suzumiya (+2nd season ; o), Bakemonogatari, Tears to Tiara, Hayate no Gotoku (+2nd season), Darker than BLACK, Furikuri, CHAOS;HEAD, Toradora! , Green Green i jestem w trakcie oglądania paru jeszcze serii), ale pracuję nad tym. Chodzi o to, że szukam nowych, wartych obejrzenia serii. Co prawda potrafię znaleźć takowe, ale cóż się stanie, jeżeli spytam was o to, co powinienem oglądać? Szukam w tej chwili ciekawych kombinacji komedia+romans, akcja+komedia+fantasy+romans, choć nie pogardziłbym innymi gatunkami (oprócz anime z mechami (chociaż w Xenosagę przyjemnie mi się grało xD)). Co polecacie? Co uznajecie za must-watch? Bardzo bym prosił o poważną odpowiedź osoby raczej orientującej się w anime (choć sądzę, że wszyscy userzy w tym temacie znają się na rzeczy ; )).
EDIT: A, tak, i czy opłaca się oglądać Umineko~? Wg. mojego brata ciotecznego lepiej poczytać VNkę, niż się męczyć z lipnym anime. Prawda li to? : ) Ostatnio edytowany przez Yuri_Hyuga - 17-10-2009 o 23:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Wpisy bloga: 1
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
![]() |
![]() @Up:
Jestem za Fairy Tail. Chociaż tam troche może mało romansu, ale komedia/ akcji /fantasy sie zgadza. Manga powala, pierwszy odcinek anime też całkiem niezły. Jak masz dużo czasu to Inuyasha, Bleach, Naruto, One Piece.
"...zasiedli przy stole szkła pełnego pieczeni soczystej i kielichów wina pełnych, nie tykając jedzenia ni picia każdy wyciągnął małe, metalowe, błyszczące pudełeczko. Otworzyli i nabrali na palce szczyptę brązowego proszku. Przyłożyli palce do nosa i pociągnęli trochę mocniej niż zwykle." |
![]() |
![]() |
![]() |
#12111 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#12112 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A o BECK'u nikt nie wspomina? Poza tym to jeszcze Berserk, Full Metal Alchemist: Brotherhood, Spice and Wolf, Ef- a tale of memories, Black Lagoon, Fate/Stay Night.
A z tego co wychodzi w tym sezonie to śmiało mogę polecić Railguna i Darker than Black 2. O cholera zapomniałbym o najgenialniejszej serii jaka istnieje na tym świecie. Tak genialnej fabuły, kreacji postaci, czy też podejścia do problemów nigdy wcześniej nie widziałem. Po prostu to trzeba obejrzeć, bez tej serii nie możesz powiedzieć o sobie że jesteś fanem anime. O jakim anime mowa? School Days! Nipah~! Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12113 | ||
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Co do Fairy Tail, to mój kumpel mówi o tym samymi superlatywami, ciągle wzdychając. Serio takie dobre? ; o Fajnie, że otrzymałem odpowiedź w tak szybkim czasie xD @Otakuma Oh, right, I forgot to write Fullmetal Alchemist down : / Asz, widzisz, że też tą zaje-kurczę-dwabistą serię zapomniałem xD @UP DtB 2 i Railgun ściągam na twardziela, co odcinek ; ) FMA BH oglądam, chociaż imho od ok. 20 odcinka nudne się robi, Spice&Wolf mam w zamiarze obejrzeć, chociaż PODOBNO jest nudne jak flaki z olejem, albo i gorzej. Black Lagoon ładnie się po opisie zapowiada, a School Days już z samego tytułu brzmi zachęcająco ^.^ Ostatnio edytowany przez Yuri_Hyuga - 18-10-2009 o 00:29. Powód: boze, piszecie z prędkością światła - nawet nie nadazam z czytaniem wszystkich postow O_o |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12114 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2009
Lokacja: Planeta Ziemia
|
![]() J.w na pewno Death Note i Black Lagoon.
A co sądzicie o Claymore, warto to oglądać? ; x Ahh no i Code Geass (jak można tego nie obejrzeć) xd |
![]() |
![]() |
![]() |
#12115 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Lepiej mangę Claymore czytać. Anime niestety pod koniec odrywa się od mangi i serwują na średnio ciekawe zakończenie.
Nipah~! Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12116 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Yuri
No, no, no. Całkiem niezły dorobek i nie chodzi mi tu o ilość ale o jakość. Masz na kącie niezłe cukiereczki ![]() Code Geass i kontynuacja należy do serii must watch, i nie zrażaj się wątkiem mecha, seria jest genialna. Może to co polecę nie bardzo będzie typem przez ciebie poszukiwanym ale serie na prawdę godne obejrzenia. Black Lagoon Kanon 2006 Air Full Metal Alchemist Samurai Champloo Sword of the Stranger True Tears Resztę zajebistych serii wymieniłeś ty ![]() EDIT: A właśnie jeszcze Ef- a tales of memories
![]() |
#12117 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2008
Lokacja: Rybnik
Wpisy bloga: 10
Profesja: Royal Paladin
Świat: Bona
Poziom: 99+
![]() |
![]() Co do tego połączenia, polecam moje dwa pierwsze anime które obejrzałem, a mianowicie "Onegai Teacher" i "Onegai Twins". Jeżeli szukasz takiego połączenia jakim jest komedia + romans, to te dwa anime są na pierwszym miejscu "Must Watch" (wg. mnie oczywiście)!!!!!
Ostatnio edytowany przez Grycan - 18-10-2009 o 00:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12118 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#12119 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dokładnie, czekaliśmy na nową osobę ^^ Przez tydzień będziesz w centrum zainteresowania, potem cię porzucimy i będziemy czekać na kolejną :3
Nipah~! Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12120 | |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Oo, right, jestem emo, jeżeli Clannad mnie poruszył (prawie do łez...ale prawie!)? xd @up Hej, ranisz moje uczucia, kolego : < Aaa, i co znaczy "ban" po japońsku (staram się rozszyfrować twoją sygnaturkę, ale nauka katakany idzie mi jak krew z nosa i nie jestem pewien, czy na pewno o "ban" chodzi...)? Ostatnio edytowany przez Yuri_Hyuga - 18-10-2009 o 00:36. |
|
![]() |
![]() |