![]() |
#1222 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
|
![]() Może za mało miejsca na partycji systemowej? Jak najedziesz myszką na ten znaczek to nie wyświetla sie żaden napis?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Stan: Na Emeryturze
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Stawiałbym na brakujące biblioteki wymagane przez jeden z uruchamianych przy starcie programów. Nie mam pojęcia jaki dokładnie i do czego te biblioteki, bo google zwraca 0 wyników, więc z całą pewnością są to jakieś własne biblioteki tego programu.
Pomyśl co ostatnio instalowałeś, albo wyinstalowałeś. A najlepiej start -> uruchom -> msconfig: 1. Zakładka Uruchamianie i sprawdź, czy znasz wszystkie programy z listy (w razie wątpliwości google), niepotrzebne odznacz. Sprawdź po reboocie czy komunikaty nadal się pojawiają. 2. W tym samym miejscu zakładka Usługi, zaznacz "Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft" i analogicznie wywal niepotrzebne/nieznane (po konsultacji z google). Ostatnio edytowany przez Rothes - 27-08-2008 o 12:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Takie informacje się od razu podaje. To jest pozostałość po którymś z nich... hijackthis i albo sam przeanalizuj log przy pomocy www.hijackthis.de albo wklej na któreś z for, pełno ich w necie.
![]() |
#1227 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Mój problem tkwi natomiast w tym, że wiele ikonek na pulpicie jest pozakrywana przez czarne kwadraciki ; S. Dodam, że mam Viste, ale planuję zamienić na Win~ Xp. Obrazek iknoki wkleję, kiedy wrócę do domku ; P.
@ down nie, za chwilke wypróbuję ; P Ostatnio edytowany przez neopostman - 27-08-2008 o 13:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
@up To instaluj ; ). Ostatnio edytowany przez Slythia - 27-08-2008 o 13:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zbanowany
|
![]() Otoz mam dziwny problem z moim laptopem. Najpierw opisze sprzet a potem co i jak, a wiec tak laptop to Acer Aspire 9140Z procesor dual-core 1,86 GHz, 533 MHZ FSB, 1GB DDR2 667 MHz greafika GeForce Go 7300 256MB, reszta chyba niepotrzebna.
Problem jest taki: zainstalowalem sobie aidia everest, wlaczam sobie tibie i pokazuje mi program everest ze uzycie procesora rdzen nr.2) 80%~~ i jak wlaczam powiedzy jakis film czy cos innego robie na komputerze to pierwszy rdzen procesora jest calkowicie martwy i tylko drugi uzywa.Nawet jak jest na 100% i dalej wlaczam inne programy to procesora pierwszego rdzenia nawet nietknie;/ Jezeli wie ktos co jest z tym nie tak to prosze o pomoc i z gory dziekuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 12 2007
Imię: Sir Energia
Świat: Celesta
Poziom: 77+
Skille: 90/74
Poziom mag.: 18
|
![]() @erranero
Wlacz komputer po czym wyloguj sie. Wcisnij dwa razy alt+ctrl+delete i zamiast loginu wpisz poprawnie Administator(konto awaryjne) po czym BEZ HASŁA wcisnij eter z poziomu konta Administator odpal gierke |
![]() |
![]() |
![]() |
#1231 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 08 2008
|
![]() Ok ja mam takie pytanie:
Jest ono dosc glupie, ale ja sie na tym nieznam... Jak mozna wyczyscic dysk, w sesie by zostaly tylko takie programy, jakie byly przy kupnie PCta... Bo przez 2 lata nazbieralo mi sie troche smieci na kompie, i teraz pytam czy da sie to jakos wszystko wyczyscic by bylo jak przy kupnie komputera.. @DOWN Niemam na mysli defragmentacji, a wyczyszczenia dysku ze wszystkich smieci jakie mam. Ale dziekuje za pomoc .) Ostatnio edytowany przez Ambaro - 31-08-2008 o 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() start>programy>akcesoria>narzedzia systemowe>defragmentator dysku
![]() |
#1233 |
Użytkownik Forum
|
![]() Raczej tylko ręcznie. Dodaj/Usuń, przegląd Program Files i czystka z użyciem EasyCleanera czy Ccleanera lub podobnych. (pomijając formatkę i reinstalację;p)
![]() |
#1234 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2007
Stan: Niegrający
Imię: Haer Isaac
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 64
Poziom mag.: 50
|
![]() Jak wyłączyć Karte dźwiękową (Od razu wmontowana na płycie głównej) w biosie ?
Pytam bo chce zrobić mały test, czy to karta dźwiękowa stwarza problemy z kompem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2008
Lokacja: Siemianowice Śląskie
![]() |
![]() A ja mam pytanie do użytkowników ''Laptopów'' tzn:
Jak wrzucam Płytke DVD to niezawsze mi ją czyta ,tak jakby w ogole jej nie było , musze nie raz kilka razy wyciągnąć i włorzyć i dopiero zaskoczy ale to nie zawsze niekiedy w ogole niechce zaskoczyć , a jak wciepne zwykłą CD to bez problemów ... hmm czy to wina DVD-Rom'u czy poprostu laptopy tak mają . Kumpel stwierdził ,ze to tak w all Laptopach sie dzieje ... a jak u was? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Użytkownik Forum
|
![]() @loonyxd
U mnie w BIOSie nie ma chyba takiej funkcji. Nie oznacza to, że u Ciebie też nie, ale ciężko mi to powiedzieć. Najlepiej zrobisz przeglądając opis BIOSu w instrukcji twojej płyty głównej. Tam może coś znajdziesz; ale powtórzę, nie wiem czy w ogóle taka funkcja może istnieć. Ale z drugiej strony u mojej siostry też komp się wieszał przy rzeczach wymagających dźwięku, ale to wyjęcie jednej kości RAMu(dwie nie chciały współpracować) pomogło. Może tego spróbuj? @Hanndo90 Hmm, nie wydaje mi się żeby ten problem dotyczył wszystkich laptopów. ;d A próbowałeś różnych płytek czy jednej, tej samej? Zakładam że jednak różnych, więc chyba nie jestem w stanie pomóc. Może napisz do pomocy technicznej, pójdź do serwisu, jeśli masz możliwość wypróbuj inny napęd.
![]() |
#1238 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam pytanie trochę mniej związane z problemami. Dałoby się ustawić w XP Home aby konto było ukryte, tak jak konto Administratora w XP Pro? Tzn. nie byłoby widoczne w oknie logowania, a żeby się na nie zalogować trzeba by było użyć CtrlAltDel i tam wejść? Da się coś takiego?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2007
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() Mam problem z monitorem, albo komputerem.Od pewnego czasu czasem jak kliknę jakiś link,zdjęcie czy coś takiego to monitor jakby się wyłącza na sekundę, ale lampka ciągle jest zielona,Od czasu do czasu też to jakiś kwadracik wystąpi na chwilę to jakaś kreska itp.Raz z kursora jakiś kwadracik się zrobił.Problem dość błachy, ale trochę irytuje.Jakby to się przydało to mam monitor LCD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Widzę, że więcej tu pytań, niż odpowiedzi, no ale...
Otóż od dwóch dni nie mogę uruchomić jednej witryny. Wszystkie inne mi działają, tylko nie www.footstar.org. Nic nie instalowałem, nic nie wywalałem. Nie działa na zadnej dostępnej mi przeglądarce - FrajerFox, Opera i... IE. Standardowe 'Nie można odnaleźć serwera'. Oczywiście wszystkim innym działa. Hleb!
![]() |
![]() |