Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Furora

Notki

Furora Wydarzenia ze świata Furora Moderowanie nowych tematów na tym forum zostało włączone. Proszę pilnie czekać na akceptację tematu. Moderowanie postów w niektórych tematach zostanie włączone.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-01-2009, 14:13   #12461
siemacotam
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 12 2008

Domyślny

reasonTHC Pjontka _/
siemacotam jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-01-2009, 15:23   #12462
Sr@x
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 06 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Pytanie

kto z was gra w combat arms?
stary 17-01-2009, 17:30   #12463
Gniewomir
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 12 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yakky Pokaż post
Dlaczego Świat broni Hamasu skoro to terroryści? (a niech giną niechumanitarnie jebać ich)
50% tych "terrorystów" to kobiety i dzieci. Cziasz? 500 kobiet i dzieci zostało zbombardowanych bo się kilku żydom tak podobało. I Nikt Hamasu nie broni bo każdy się boi podskoczyc żydkom. Jak by ciebie nazwano terrorystą bo bronisz swojego kraju/narodu/czegokurwakolwiek to odrazu można by cię było jebac? Weź ogarnij życie człowieku, wypowiadaj się o Pasterzach itd a nie o czymś o czym nie masz pojęcia.

:*
Gniewomir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 17:37   #12464
player01
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gniewomir Pokaż post
50% tych "terrorystów" to kobiety i dzieci. Cziasz? 500 kobiet i dzieci zostało zbombardowanych bo się kilku żydom tak podobało. I Nikt Hamasu nie broni bo każdy się boi podskoczyc żydkom. Jak by ciebie nazwano terrorystą bo bronisz swojego kraju/narodu/czegokurwakolwiek to odrazu można by cię było jebac? Weź ogarnij życie człowieku, wypowiadaj się o Pasterzach itd a nie o czymś o czym nie masz pojęcia.

A ty kierwa synek od kiedy jestes taki wulgarny? Po wyjsciu z tej dobrej katolickiej szkoly nigdy nie mowiles w ten prostacki sposob
stary 17-01-2009, 17:48   #12465
Gniewomir
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez player01 Pokaż post
A ty kierwa synek od kiedy jestes taki wulgarny? Po wyjsciu z tej dobrej katolickiej szkoly nigdy nie mowiles w ten prostacki sposob
Podałbyś chociaż jeden argument przeciwko temu co napisałem -.-
stary 17-01-2009, 18:03   #12466
player01
Użytkownik Forum

Domyślny

Argument przeciwko temu niezrozumianemu belkotowi?
Jezeli dzialanie z uzyciem sily gwalci prawo jest nazywazne terroryzmem
btw ty moglbys podac cos konkretnego na co mozna odpowiadac
ah nie zapominajmy o tym ze to hamas zawiesil rozejm
i hezbollah przez z Pan hezbollah?

Ostatnio edytowany przez player01 - 17-01-2009 o 18:10.
player01 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 18:06   #12467
montura
Użytkownik Forum

montura's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2007
Lokacja: B-stok

Stan: Na Emeryturze
Imię: Montura
Profesja: Master Sorcerer
Świat: furora
Poziom: 170
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gniewomir Pokaż post

Gdyby te 50% kobiet nie glosowalo na hesbollah (moglem pomylić pisownię), ktory po dojsciu do wladzy obiecywal zniszczenie narodu izraelskiego raz w tygodniu to nie doszloby do tego. Palestynczycy twierdza uparcie ze Izarael nie ma prawa buty, bo oni byli na "tych" ziemiach pierwsi. Podczas gdy Oba te narody powstaly pod koniec(podczas) drugiej wojny swiatowej. Z tym ze izrael zajal sie budowa panstwa a palestyna starala sie znisczyc oponenta. Izrael zajal strefe gazy poniewaz z terytorium tego obszary prowadzono ostrzal rakietowy. Nie oddal go to fakt, ale po co mialby to robic? Zeby znowy bac sie rakiet? Kilka lat temu, mimo wszystko Izrael wycofal sie ze strefy gazy i dazyl do pokoju. W koncu kazdy maprawo do zycia, a Palestynczycy moze w koncu docenia to ze Izrael ich nie zniszczyl (co palestynczycy zrobiliby na pewno gdyby sytuacja militarna byla odwrotna).
Co wtedy zrobili muzulmanie? Oczywiscie wybrali demokratycznie terrorystyczna organizacje ktora zasiada teraz w najwyzszych kregach wladzy. Co wiecej wnowili oni ostrzal rakietowy terytorium Izraela. Co sie jeszcze zdazylo w regionie? Swiezo wybrany prezydent Iranu rowniez zapowiada zniszczenie Izraela.

Ja osobiscie wogole im sie nie dziwie ze w koncu postanowili cos z tym zrobic. Mam tylko nadzieje ze inne kraje beda kontrolowac aby nie dochodzilo do ludobójstwa.

@edit
Nie bede odpisywal no-nameom

Ostatnio edytowany przez montura - 17-01-2009 o 18:23.
montura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 18:16   #12468
reasonTHC
Zbanowany

Data dołączenia: 24 12 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez siemacotam Pokaż post
reasonTHC Pjontka _/
pjontka ziomeq _/

@up ladna wixe miales pewnie jak to pisales

ejej bo 90% tego forum jest chyba za nerwowa, zeby czytac posty, nas szanowanych obywateli polZKI !

Ostatnio edytowany przez reasonTHC - 17-01-2009 o 18:20.
reasonTHC jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 18:16   #12469
dopalacz.Vis
Użytkownik Forum

dopalacz.Vis's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2008
Lokacja: In Your head

Profesja: Knight
Gildia: Upon my Lord
Skille: 95/92
Poziom mag.: 08
Domyślny

Człowiek z twarza w kiblu powiedzial co wiedzial Po co poruszacie takie tematy jak nikt z was co pisza i tych co czytaja to guzik interesuje ?
dopalacz.Vis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 18:35   #12470
siemacotam
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 12 2008

Domyślny

http://www.youtube.com/watch?v=7fM6B...eature=related

chyba youena tam widac wielkiego hulligana legi
siemacotam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 18:35   #12471
montura
Użytkownik Forum

montura's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2007
Lokacja: B-stok

Imię: Montura
Profesja: Master Sorcerer
Domyślny

Tyle na tym forum mowi sie o zydach, wiec pomyslalem ze jeden post wiecej nie zaszkodzi. Na furorze i tak sie nic nie dzieje a mi sie akurat nudzi.
stary 17-01-2009, 18:37   #12472
dopalacz.Vis
Użytkownik Forum

dopalacz.Vis's Avatar

Domyślny

@laryx

To Ty nie wieszz ze tu wszyscy sa wszech wiedzacy na wszystkie tematy i jak jakis YakkY napisze "Dlaczego Świat broni Hamasu skoro to terroryści?" to sztab troli zaraz swoje mądrosci prawi hahaha
stary 17-01-2009, 18:46   #12473
player01
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dopalacz.Vis Pokaż post
@laryx

To Ty nie wieszz ze tu wszyscy sa wszech wiedzacy na wszystkie tematy i jak jakis YakkY napisze "Dlaczego Świat broni Hamasu skoro to terroryści?" to sztab troli zaraz swoje mądrosci prawi hahaha
Hahahah
to wy nie wiecie ze kazdy wasz post dopalacz potrafi trafnie przeanalizowac wydac opinie oraz program leczenia
Dziekujemy za kieszonkowa psychoanalize domorosly psychologu
Teraz mozesz sie postarac ladnie i z polotem mi odpowiedziec
tylko zebym sie nie zanudzil
stary 17-01-2009, 18:57   #12474
Tymuss
Użytkownik Forum

Tymuss's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2008
Lokacja: Włocławek

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Furora/Nebula
Poziom: 80~
Skille: 83/72
Poziom mag.: 18
Domyślny

@Montura]Gdyby te 50% kobiet nie glosowalo na hesbollah (moglem pomylić pisownię), ktory po dojsciu do wladzy obiecywal zniszczenie narodu izraelskiego raz w tygodniu to nie doszloby do tego. Palestynczycy twierdza uparcie ze Izarael nie ma prawa buty, bo oni byli na "tych" ziemiach pierwsi. Podczas gdy Oba te narody powstaly pod koniec(podczas) drugiej wojny swiatowej. Z tym ze izrael zajal sie budowa panstwa a palestyna starala sie znisczyc oponenta. Izrael zajal strefe gazy poniewaz z terytorium tego obszary prowadzono ostrzal rakietowy. Nie oddal go to fakt, ale po co mialby to robic? Zeby znowy bac sie rakiet? Kilka lat temu, mimo wszystko Izrael wycofal sie ze strefy gazy i dazyl do pokoju. W koncu kazdy maprawo do zycia, a Palestynczycy moze w koncu docenia to ze Izrael ich nie zniszczyl (co palestynczycy zrobiliby na pewno gdyby sytuacja militarna byla odwrotna).
Co wtedy zrobili muzulmanie? Oczywiscie wybrali demokratycznie terrorystyczna organizacje ktora zasiada teraz w najwyzszych kregach wladzy. Co wiecej wnowili oni ostrzal rakietowy terytorium Izraela. Co sie jeszcze zdazylo w regionie? Swiezo wybrany prezydent Iranu rowniez zapowiada zniszczenie Izraela.

Ja osobiscie wogole im sie nie dziwie ze w koncu postanowili cos z tym zrobic. Mam tylko nadzieje ze inne kraje beda kontrolowac aby nie dochodzilo do ludobójstwa.

Zapomniales dodac ze panstwo palestynskie(strefa gazy,itp) dzieli sie na 2 strefy. Jedna bardziej przychylna Izraelowi a druga nastawiona negatywnie (Hamas). Jezeli zydki nie zrobia porzadku z terrorystami,to tak jak pare lat temu beda wystepowac ataki samobujcze a media beda trabily o tragedi narodu izraelskiego. Podczas kazdej wojny(jezeli mozna to nazwac wojna) gina cywile, to sprawa naturalna. Za Izraelem stoja Stany Zjednoczone ktore od parudziesieciu lat wspomagaja zydow finansowo, militarnie. Wedlug moich przypuszczen sprawa bedzie wygladala tak samo jak w Iraku: zydy unicestwiom Hamas na stanowiskach rzadowych obsadzom im dogodnych ludzi, a ataki samobojcze beda sie powtarzac i to zwielokrotnione.

Ostatnio edytowany przez Tymuss - 17-01-2009 o 19:00.
Tymuss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 19:03   #12475
dopalacz.Vis
Użytkownik Forum

dopalacz.Vis's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Hahahah
to wy nie wiecie ze kazdy wasz post dopalacz potrafi trafnie przeanalizowac wydac opinie oraz program leczenia
Dziekujemy za kieszonkowa psychoanalize domorosly psychologu
Teraz mozesz sie postarac ladnie i z polotem mi odpowiedziec
tylko zebym sie nie zanudzil
Niby co mam Ci napisac ? Że za dużo mądrych słow w Twojej wypowiedzi i nie zrozumialem ? Odpisałem Ci, ale prawde mówiac nie ma sensu ze Ci odpisywal bo wyjdzie z tego błędne koło

@tymuss
Samob"Ó"jcze

Ostatnio edytowany przez dopalacz.Vis - 17-01-2009 o 19:05.
stary 17-01-2009, 19:18   #12476
uno89
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 06 2008
Lokacja: wodzislaw sl

Świat: Shanera
Domyślny

@z jednej strony wkurza mnie ten polski antysemityzm, ja nie mam nic do Zydow jako ludzi, ale panstwo Izrael... jakos nie wzbudzaja mojej sympatii.

Ciekawe czy jakby ktos wtargnal do polski i zamknal nas w getcie, ogrodzil nas murem, ponizal przy kazdym kroku, nie pozwalal normalnie zyc, odcial od wszelkich srodkow do zycia czy wtedy glosowalibyscie na takie partie, ktore ustepuja wrogowi... W dodatku wrog jest taki wazny i pewny siebie tylko dzieki wielkiemu sojusznikowi USA, ktory sponsoruje ich od poczatku powstania panstwa Izrael. I pozniej tacy burza palestynskie wioski i swoje osielda sobie tam buduja i sie zwia "osadnikami". Kazdy inny narod na swiecie w takiej sytuacji popieral by najbardziej radykalne ugrupowanie, ktore probowaloby cos zmienic, tak wcale sie nie dziwie, ze ludzie tam sa za Hamasem. A glupia wojna Izraela tylko to poparcie zwiekszy. Niewinnych cywili ginie masa... Mowicie, ze podczas kazdej wojny gina cywile, dlatego wlasnie nie powinno byc wojen! A jak narazie prawie wszystskie wojny sa powodoowane przez usa/ich sojusznikow.
uno89 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 19:41   #12477
Gniewomir
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez montura Pokaż post
Gdyby te 50% kobiet nie glosowalo na hesbollah (moglem pomylić pisownię), ktory po dojsciu do wladzy obiecywal zniszczenie narodu izraelskiego raz w tygodniu to nie doszloby do tego. Palestynczycy twierdza uparcie ze Izarael nie ma prawa buty, bo oni byli na "tych" ziemiach pierwsi. Podczas gdy Oba te narody powstaly pod koniec(podczas) drugiej wojny swiatowej. Z tym ze izrael zajal sie budowa panstwa a palestyna starala sie znisczyc oponenta. Izrael zajal strefe gazy poniewaz z terytorium tego obszary prowadzono ostrzal rakietowy. Nie oddal go to fakt, ale po co mialby to robic? Zeby znowy bac sie rakiet? Kilka lat temu, mimo wszystko Izrael wycofal sie ze strefy gazy i dazyl do pokoju. W koncu kazdy maprawo do zycia, a Palestynczycy moze w koncu docenia to ze Izrael ich nie zniszczyl (co palestynczycy zrobiliby na pewno gdyby sytuacja militarna byla odwrotna).

@edit
Nie bede odpisywal no-nameom
To jest straszne co mówisz... To, że częśc Palestyńczyków wybrało Hamas, to znaczy, że z tego powodu mają ginąc? Uważasz, że ponad 5000 rannych osób w Gazie zasłużyło na to?

To tak jakbyś chciał karac Polaków za to że wybrali Kaczyńskich albo Tuska. To, że ktoś jest głupi, czy nie potrafi przewidziec prawdziwych intencji kogoś, to nie znaczy, że on i jego dzieci mają byc mordowane? o.O Od kiedy odpowiedzialnośc zbiorowa jest dla ciebie czymś normalnym?
Cytuj:
Jezeli dzialanie z uzyciem sily gwalci prawo jest nazywazne terroryzmem
Przyznajesz, że żydzi to terroryści? Według rezolucji ONZ Izrael zgwałcił obecnie każde prawo międzynarodowe przeprowadzając rzeź w Gazie.
Wyobraźcie sobie jakby Polska np. zbombardowała jakieś miasteczko Niemieckie bo jest tam pełno neo-nazistów, którzy biją Polaków. Byłby spory gewałt na świecie. Izrael natomiast zabija tysiąc ludzi i nikt nie reaguje.

Jeszcze na koniec - ja wcale nie uważam, że któraś ze stron jest bez winy. Dla mnie Palestyńczycy i żydzi są siebie warci. Ale dlaczego umierają niewinni na tak ogromną skalę? Już nie mówiąc o odmowie dostępu do prądu, jedzenia i szpitali. Byłem sam osobiście w Gazie i widziałem jak Izrael buduje mury, jak trzeba czekac godzinami przy przejsciach z jednej dzielnicy do drugiej by przewiezc rannych, by kupic cos do szamania...

PS Jeśli kogoś nie interesuje temat i ma tylko zamiar mi powrzucac to niech nie komentuje :-)
stary 17-01-2009, 19:53   #12478
dopalacz.Vis
Użytkownik Forum

dopalacz.Vis's Avatar

Domyślny

@Gniewny mirek

A powiedz mi co sądzisz o sprawach politycznych Cypru ? Czy to że Turki wygonili polowe mieszkanców na drugą strone wyspy a ich dobra przygarneli? Czy oni zachowali sie Ok czy też nie ?
stary 17-01-2009, 20:01   #12479
Gniewomir
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dopalacz.Vis Pokaż post
@Gniewny mirek

A powiedz mi co sądzisz o sprawach politycznych Cypru ? Czy to że Turki wygonili polowe mieszkanców na drugą strone wyspy a ich dobra przygarneli? Czy oni zachowali sie Ok czy też nie ?
Ale kiedy to było? Jakoś w latach '70? Cypr i tamtejsze konflikty Grecko-Tureckie to zupełnie inna historia, i w to trzeba by się było też porządniej zagłębi by zrozumiec...

Natomiast śmierc 1000+ ludzi przez Żydków w przeciągu kilku ostatnich tygodni to trochę bardziej aktualny i poważniejszy problem :-)
stary 17-01-2009, 20:19   #12480
Borin
Użytkownik Forum

Borin's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2007
Lokacja: Grodzisk Maz.

Imię: Noob
Profesja: Elder Druid
Gildia: ...
Świat: Furora
Poziom: ...
Skille: **/**
Poziom mag.: **
Domyślny

Wy wszyscy jestescie pojebani... Marionetkowe kukielki kontrolowane przez rzad ktory ma was w dupie. Takie jest zycie... w tym czasie kiedy pisaliscie requesty na te posty w Afryce rebelianci armi pana ( jezeli wiecie o czym pisze) pewnie zmasakrowali kolejna wioske, spalili domy, porwali dzieciaki by wcielic ich do armi, a kobiety zgwalcili... Pytanie czemu ONZ na to pozwala i nic z tym nie robi? Bo nie ma ropy, nie ma zysku... Tak samo w palestynie... Nie ma zyskow, pozostawili ich samych sobie. Gdyby chcieli caly konflikt zakonczylby sie w miesiac. Ale coz my nedznicy nic z tym zrobic nei mozemy....
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 3 (zarejestrowanych: 0, gości: 3)

Zasady postowania