![]() |
#1241 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto
Stan: Na Emeryturze
Świat: Real
Poziom: 154
|
![]() Cytuj:
![]() *Celowy błąd w 'polskiemu'.
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S Ostatnio edytowany przez Xzonixek - 31-03-2008 o 20:55. |
|
![]() |
|
![]() |
#1242 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie chce mi sie ![]() Wiadomości z frontu ![]() *Grafika zjebana celowo, aby nie lagowało mnie podczasz nadciągającej hordy nieumarlaków ;p
![]() |
![]() |
#1243 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() Masz na mysli outland ? Jezeli tak to polecam ci Nagrand. Moim zdaniem najpiekniejsza kraina w calym wow'ie.
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. Ostatnio edytowany przez kołbaś - 01-04-2008 o 06:41. |
![]() |
![]() |
#1244 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @Kołbaś:
Mam na myśli patch 2.4 I oblężenie tej wysepki ![]()
![]() |
![]() |
#1245 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
|
![]() Ludzie dostali jakiegoś małpiego rozumu z nowym instem MgT ;->
To, że wszyscy cisną questy by otworzyć bramy to jest zrozumiałe.
#1246 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Dla Xzonixek.
Cytuj:
Priest- Z reguly postac leczaca w druzynie(powiedzmy ze tibijski druid) Potrafi podwyzszyc poziom hp dla calego party. Zaleznie od buildu, sprawdza sie rowniez jako DPS(trudniejsze terminy opisze na koncu posta) Moze wskrzeszac poleglych. Mage-tibijski sorcerer. Jego rola to jedynie DPS, potrafi takze zmieniac wrogow w owieczki, co pomaga w instancjach. Potrafi wyczarowac wode dla graczy w party ( ow woda regeneruje mane jak sie ja pije, mozna tez kupic w sklepie) Potrafi tez powiekszyc intelect calego party. ( zwieksza ilosc many i szansce na crita z czarow) Druid-Tank/DPS/healer. Zaleznie od builda, moze byc tankiem lub DPS, healer. Druid moze zmieniac sie w rozne formy np niedzwiedzia ( moze pelnic role tanka w tej formie) kota ( Jest jak rogue w gorszym wydaniu( nie posiada np Sap i paru innych umiejetnosci, o ktorych nie bede sie rozpisywac) Druid moze przybrac forme "podrozna" dzieki czemu porusza sie o 40% szybciej. Posiada czary leczace i atakujace. Druid albo specjalizuje sie w leczeniu, albo w magii atakujacej, albo w silnych formach ( kot niedziedz) zaleznie od buildu. Warlock-DPS,uzywa demonow do walki i glownie DOT'ow potrafi podwyzszyc poziom hp calego party, ma duzo czarow trzymajacych wroga(rowniez gracza) w "strachu" ( biega jak malpa, nie da sie kontrolowac postaci) Nie uzywane w instancjach. W instancjach moze uzywac seduction aby wrog nie atakowal (powiedzmy ze jego kobieta demon rozkochuje w sobie wroga, uniemozliwijac mu jakikolwiek ruch) Shaman-Zaleznie od builda, moze to byc DPS magiczny, DPS walczacy bronmi, lub healer. Potrafi wskrzeszac poleglych. Jak grales w warcraft 3 to wiesz co to totemy u witch doctorow (nie pamietam jak polsku sie nazywal, doktor cos tam) Jak grales w war3 to powiedzmy ze shaman stawia "słupy" wspomagajace party. Np. Podwyzsza leczenie i sile czarow, regenruje mane, powieksza sile itd. Hunter- tibijski paladin.DPS. Posiada z zwierzaka, ktory walczy u jego boku. Walczy na dystans. Moze roztawiac pulapki. Jedna z nich zamraza wroga, przydatne w instancji. Paladin- Healer/DPS/tank ( bloker) zaleznie od buildu. Najczesciej spotykamy healerow, potem blokerow, DPS. Leczy towarzyszy, posiada rozne aury wspomagajace ( np zmniejszajace dmg z czarow typu fire, frost, podwyzszajaca twoj def) Moze takze wrzucic czary dodajace Ci sily, regenerujace mane, zmniejszajace threat ( o tym na koncu) Rogue-DPS. Lotrzyk, bazuje na szybkich atakach i ogluszeniach( nie mozna sie ruszac przez x sekund lub uzywac czarow jakiegos typu), moze wejsc w tryb "skradania sie" przez co go przeciwnicy nie widza. Rogue z po uzyciu specjalnych atakow zdobywa combo pointy, zeby moc uzyc spalic combo pointy uzywajac odpowiedniego ataku ( np. duzy dmg, ogluszajacy, powodujacy krwawienie przez x sek) W instancjach uzywa umiejetnosci Sap, ktora oglusza przeciwnika czlekoksztaltnego ( do 45 sek na potworach, do 10 sekund na graczach) Trudne terminy: DPS- Damage per second.(obrazenia na sekunde) Najczesciej uzywa sie jak potrzeba kogos kto ma zadawac obrazenia na instancji. Healer- osoba leczaca. Instancja- Wyobraz sobie ze idziesz w tibi z kolegami na hunta na powiedzmy D lair venore. A tu jak zwykle D lair oblegane 24h przez gildie rzadzacem serverem, wiec masz po huncie. W wowie istnieja specjalne jaskinie, gdzie jak wchodzisz w party, to dostajesz wlasna kopie jaskini dla calego party. Tzn. moze byc kilka party w tej samej instancji, ale nie koliduja one ze soba, nie widza sie i nie zabijaja sobie nawzajem potworow, bo kazda ma wlasna kopie. Party- z reguly tworzone zeby isc na instancje. Kazde party sklada sie z Tanka, healera i z reguly 3 DPS. Tank- po prostu bloker. Najczesciej to warrior w protection buidzlie, druid w formie niedzwiedza feral build, paladin w protection build. Talent- specjalne punkty otrzymywane od 10 lv. Mozna miec maksymalnie 61 talentow ( na 70 poziomie) Punkty te rozdaje sie w celu np. zwiekszaja sily jakiego ataku, lub otrzymania zupelnie nowej umiejetnosci. Build- Tym ktorzy grali w diablo bedzie latwiej to zrozumiec. Kazda klasa postaci w Wowie ma 3 mozliwe drogi dla talentow. Np. Priest ma magie swiatla, magie cienia, discipline ( niewiem jak to przetlumaczyc ![]() Discipline zwieksza nasza obrone i przezywalnosc. Tzn. podrasowuje nam czar dodajacy hp, wzmacnia czar dajacy nam armor, zwieksza dmg abrosrbowany przez pewien czar priest zwany shield, umozliwiamy regeneracje many podczas walki. Bardzo rzadko ktos idzie tylko w jedno " drzewko" rozwoju. Z reguly miesza sie talenty z powodu ze nie wszystkie czary/ umiejetnosci sa przydatne. CD- cooldown. powiedzmy ze w tibi CD na uzycie uhow trwa ( o ile dobrze pamietam ) 1 sek W wowie zaleznie od umiejetnosci, jest to od 1 sek do 40 min. CC- Crowd Controlled. Skrot oznacza wszelkie umiejetnosci/czary ktore uniemozliwiaja przeciwnikowi atakowanie, uzywanie czarow, swobodne poruszanie sie. Threat- Za kazdym razem jak recznie atakujemy, rzucamy jakis czar, leczymy, zgarniamy threat. W instancji cala zabawa polega na tym ze tank ma zgarniac jak najwiecej threat'a, bo jezeli ktos go przegoni to potwor zmienia cel i atakuje tego ktory przescignal tanka. Aggro- tego kogo atakuje potwor, ten ma na sobie aggro. Czesto ma znaczeniu to samo co Threat Buff- czar wspomagajacy, dziala x minut na graczu. Np . + 1000 hp na 30 min itp
Ostatnio edytowany przez Lord Dreathan - 01-04-2008 o 14:29. |
|
![]() |
![]() |
#1247 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
|
![]() Garść dzisiejszyk nowinek z przymróżeniem oka:
The Molten Core Collector's Edition New Hero Class Revealed: Bard Tauren Marine Diablo Loot Piñata
"W zeszłym roku o tej porze padał deszcz." Ostatnio edytowany przez malkolm - 01-04-2008 o 14:48. Powód: litrówka |
![]() |
![]() |
#1248 |
Użytkownik Forum
|
![]() lol to z bardem najlepsze
![]()
#1249 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() @Lord Dreathan
Omg, nie musisz tłumaczyć mi wszystkiego 'po tibijsku', rozumiem wszystko... |
![]() |
![]() |
#1250 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#1251 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto
Świat: Real
Poziom: 154
|
![]() Mówiłem, że grałem w w3, więc cd, dps i innych nie musiałeś rozpisywać - tylko klasy
![]() ![]()
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S |
![]() |
![]() |
#1252 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
|
![]() Dawno fot nie dawałem, tutaj trochę stare i nie specjalnie ekscytujące ale chętnie pokażę. Spróbuję coś uchwycić w najbliższym czasie.
Oto nasz szanowny Dreathan, którego spotkałem na bg ![]() ![]() Raid boss atakuje! ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
Lokacja: Wrocław
|
![]() Przesyłka doszła, piękne pudełko Battlechest.. instalacja wlasnie jest w toku zaraz będe grał
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 | |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#1255 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jak ma lacze 1 MB to przez nocke powinno sciagnac wiec aktywuj konto dopiero jak bedziesz po pathu zeby nie marnowac cennych chwil.
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
#1256 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cholera macie rację nie przewidziałem tego
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Użytkownik Forum
|
![]() no to teraz wszyscy na bronze dragonflight!
#1258 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() jak to nie priv to czekaj dalej =P
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
#1260 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja (NIE) zapraszam na Auchindoun.