![]() |
#1301 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Prędkość expienia ustala się na podstawie średniej expa na godzine...
A knight i pall expią na tych potworach, na których jest im wygodniej i bardziej się opłaca - to logiczne. O średnich hitach już mówiliśmy ale ty nadal nie rozumiesz: Dragon: Paladyn dist 85 - 20 hitów. Knight 85 sworda (GS) - 6-10 hitów. Nadal takie trudne do zrozumienia? Na innych potworach może to wyglądać inaczej ale nadal z broni dwuręcznej knight na full ataku będzie miał większą średnią. (Nie wspominam nawet o Avengerze).
![]() |
|
![]() |
#1302 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Selena
Poziom: -0
Skille: Niskie
|
![]() Ej sorry że się spytam ale większość mówi inaczej...
hity pala z arrows i bolts potwory nie mogą tarcza zablokować? bo nigdy się nie przyglądałem swoim przeciwniką ![]()
||
![]() |
![]() |
#1303 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czytanie ze zrozumieniem rox.
Jeśli potwór ma więcej armora czy tam shielda to knight będzie udeżał mniejsze hity(średnia) ale nie będą to na tyle niskie jak paladyna. Różnica 16 ataku broni robi jednak dużą różnicę. No ale cóż, nie mam ci nic do powiedzenia bo kariera "krzykaczy" i "bluzgaczy" na forum nie trwa długo. ![]()
Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 21-06-2007 o 15:23. |
![]() |
![]() |
#1304 | ||||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 04 2007
Imię: Sonya the Sunray
Profesja: Elite Knight
Gildia: Terror
Świat: Askara
Poziom: 32
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
Spojrzmy (zalozmy ze potwory ani defa ani arma nie maja): Sorc: 78.. 99.. 102.. 88.. 73.. 85.. 101.. 108.. 93.. 82.. Knight: 55.. 180.. 9.. 37.. 102.. 45.. 177.. 47.. 122.. 85.. policz sobie gdzie wychodzi wiecej... a i tak nie jest tak rozowa jak to sie wydaje, uproscilam na maxa.. bo ciagle zapominasz o DEFIE i chmurkach! Cytuj:
Paladyn dist 85: 20 hitow Knight 85 sword +gs: 6-30 hitow (z naciskiem na 30) Cytuj:
To jakby porownywac poduszkę z granatem.. co z tego ze poduszka jest wieksza od granata jesli rzucajac kogos poduszka nic mu nie zrobisz a granatem rozerwiesz na strzepy? Cytuj:
|
||||
![]() |
![]() |
#1305 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie no Sunary daj sobie spokój. Paladyn nie będzie zadawał większych hitów niż knight! (przed updatem).
Nie wtrącaj mi tu o Bright Swordzie, bo Paladyn używając kuszy ma broń dwóręczną, więc knight z bronią dwóręczną którą jest GS/DL będzie o wiele łatwiej zabijał te dragi... Pewnie nie wiesz dlaczego paladyni mogą expić szybciej ale podpowiem ci, że my do tej pory mogliśmy używać run bez większego waste (głównie HMM na semi lvlach). Dlatego paladyni expią szybciej niż knighci. Koniec rozmowy ja się już nie będe wypowiadał bo to bez sęsu.
Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 21-06-2007 o 15:40. |
![]() |
![]() |
#1306 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Struktura hitow knighta moze wygladac tak: 15,230,88,0,172,215,0,0,45,67,50 itp
Pala: 9,130,142,115,68,102,45,111 Relatywnie gralem baardzo dlugo knightem i braardzo dlugo palem moja kairera siega ponad 4 lat. I zarecze ci ze pal ma oczywiscie slabszy max hit ale dzieki piercingowi boltow znie ma chmurek (0) oraz relatywnie ma wiecej hitow 100+ od knighta. Mowie tu o dragach zwyklych bo przy roznych potworkach roznie sie to uklada. Btw knight tez moze uzywac hmm Zalozmy 100 pal 21 mlvl i 100 kina 8 mlvl Wiesz jaka jest roznica dmg? Naprawde smiesznie mala w hmm dajmy na to - ja na 113 levelu palem z mlvlem 22 mam tylko i 4-5 pkt wieksza srednia z hmm niz 125 kina z 8 mlvlem - jakos tak mniej wiecej se porowywalismy ostatnio.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz Ostatnio edytowany przez mago - 21-06-2007 o 15:49. |
![]() |
![]() |
#1307 |
Użytkownik forum
|
![]() a chara na allegro zdobyl, jestem pewna... =) nie zna podstaw wogole
|
![]() |
![]() |
#1308 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2006
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Isara/Harmonia
|
![]() oto jak upadaja sorcowie i druidzi update suxx(
mdw nawalajacy z sd po 500 i seromontis ktory bije draga na 2 hity chyba nie kupie pacca...........
#1309 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Tylko nie rozumiem cie Asiloterro, bo nic na ciebie nie mowilem a takie slowa mozesz sobie wiadomo gdzie wsadzic bo wrazenia tym na nikim nie zrobisz... Bo za tym Najt nie musi lazic ciagle z Dw-reczną bronia -.- Zamiast uhow mozna na tych ZÓŁWIACH zuzywac mfy co wychodzi chyba taniej niż uhy.... Sorc placi za dragi, ale najt sobie wezmie KURWA ELDER DRUIDA ZEBY MU SIO DAWAL I JUZ MA KURWA EXP I ZAROBEK ZE JA P I E R D O L E!!!!!! Pozatym knight zarabia tyle kasy zeby mogl sobie spokojnie POwascic i tz poexpic wyjebanie -.- Zal mi twoich wypowiedzi Asil |
|
![]() |
#1310 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
... |
|
![]() |
![]() |
#1311 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Knight zeby normalnie expic w miare musi lazic z dwureczna bronia - nie mowie o knightach sredniolewelowych dla ktorych i 35k czasami na godzine to good exp. Oczywiscie moze latac z sovem czy sca ale jak by i z czym by nie latal jego glownymi potworkami sa smiecie (nie liczac dragow) i naprawde nie da sie tego twojego super expa na tym wbic. Jesli knight bierze siokera to sorc moze wziasc przeciez blokera. Myslisz ze sioker nic z tego nie ma? Jak ja bym byl druidem wolalbym sam se expic i zuzywac mane liczac na loot niz latac za knightem i go leczyc za free , druidom i sorcom loot sie zwraca , im wyzszy lewel tym bardziej sie zwraca. Wypowiedzi niektorych swiadcza o tym ze nie osiagneli nigdy lewela 80+ Wiec powtorze jeszcze raz ![]() 1. Knight jakikolwiek by mial lewel wali z broni zawsze tak samo (zalezy od skili) , na wyzszych lewelach 100+ powoli przechodzi na runy a im wyzszy lewel tym bron zaczyna stanowic tylko dodatek dla knighta - a wiadomo jaki knight jest silny w magii. 2. Sorc im ma wyzszy lewel tym taniej expi (wieksza sila ataku = szybsze i zarazem tansze zabicie potworka) i to sie nie zmienia po prostu mag na 150 lewelu ma juz znaczna przewage nad knightem w expie i knight zeby chociaz robic tylko 100k/h mniej od sorca musi wywalac tony run. Na 200 lewelu sorca i knighta to juz jest przepasc a na 300 to kosmos. Faktem jest ze sorc czy druid na lewelach 50-80 ma nie za fajnie chyba najciezej wtedy jest nim grac - odchodza w zapomnienie wandy czy rozdzki a magia jest jeszcze na tyle slaba ze mozna doplacac czasem do interesu ale potem dla postaci magicznych jest bajka. Faktem tez jest ze knight czy pal od lewela 120+ zaczynaja miec powoli pod gorke a na lewelach 140+ to juz ostro. Musza wywalac tony run ofenzywnych by jakos expic. I nie martwcie sie magowie. Powiedzieli ze do 80 lewela niewiele wasza sila sie zmieni a jak potrenicie mlvl moze nawet lekko wzrosnie. A potem i tak z kazdym lewelam bedziecie mieli coraz lepiej. Ale nie tak jak teraz gdy 100+ sorc gdzie nie poszedl a nie byl noobem zawsze mu sie zwracalo (poza demkami gdzie loot jest zadki i raz umoczysz sporo raz zarobisz sporo).
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
|
![]() |
![]() |
#1312 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Knight zeby normalnie expic w miare musi lazic z dwureczna bronia - nie mowie o knightach sredniolewelowych dla ktorych i 35k czasami na godzine to good exp. Oczywiscie moze latac z sovem czy sca ale jak by i z czym by nie latal jego glownymi potworkami sa smiecie (nie liczac dragow) i naprawde nie da sie tego twojego super expa na tym wbic. Jesli knight bierze siokera to sorc moze wziasc przeciez blokera. Myslisz ze sioker nic z tego nie ma? Jak ja bym byl druidem wolalbym sam se expic i zuzywac mane liczac na loot niz latac za knightem i go leczyc za free , druidom i sorcom loot sie zwraca , im wyzszy lewel tym bardziej sie zwraca. Wypowiedzi niektorych swiadcza o tym ze nie osiagneli nigdy lewela 80+ Wiec powtorze jeszcze raz ![]() 1. Knight jakikolwiek by mial lewel wali z broni zawsze tak samo (zalezy od skili) , na wyzszych lewelach 100+ powoli przechodzi na runy a im wyzszy lewel tym bron zaczyna stanowic tylko dodatek dla knighta - a wiadomo jaki knight jest silny w magii. 2. Sorc im ma wyzszy lewel tym taniej expi (wieksza sila ataku = szybsze i zarazem tansze zabicie potworka) i to sie nie zmienia po prostu mag na 150 lewelu ma juz znaczna przewage nad knightem w expie i knight zeby chociaz robic tylko 100k/h mniej od sorca musi wywalac tony run. Na 200 lewelu sorca i knighta to juz jest przepasc a na 300 to kosmos. Faktem jest ze sorc czy druid na lewelach 50-80 ma nie za fajnie chyba najciezej wtedy jest nim grac - odchodza w zapomnienie wandy czy rozdzki a magia jest jeszcze na tyle slaba ze mozna doplacac czasem do interesu ale potem dla postaci magicznych jest bajka. Faktem tez jest ze knight czy pal od lewela 120+ zaczynaja miec powoli pod gorke a na lewelach 140+ to juz ostro. Musza wywalac tony run ofenzywnych by jakos expic. I nie martwcie sie magowie. Powiedzieli ze do 80 lewela niewiele wasza sila sie zmieni a jak potrenicie mlvl moze nawet lekko wzrosnie. A potem i tak z kazdym lewelam bedziecie mieli coraz lepiej. Ale nie tak jak teraz gdy 100+ sorc gdzie nie poszedl a nie byl noobem zawsze mu sie zwracalo (poza demkami gdzie loot jest zadki i raz umoczysz sporo raz zarobisz sporo).
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
|
![]() |
![]() |
#1313 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#1314 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Vil
masz w zupelnosci racje , bron typu spir , kamien itp jest traktowana tak jak normalna bron. dlatego tez np jak jestem z blokerem np na hero i wale z boltow pufy zdarzaja sie niezywkle zadko i tylko przy pudlach a jak jestem solo na hero z gwiazdkami pufy sie dosc zcesto zdarzaja. dlatego tez szybciej zabije hero z bolta atk 30 niz z gwiazdki atk 35 mimo iz z gwiazdki mam lepszy max hit spiry itp tylko tym sie roznia od zwyklej broni ze maja wiekszy piercing (penetracja armora) dzieki temu i tak szybciej zabije hero z gwiazdki niz np drugi knight (nie ten co blokuje) z broni dwurecznej zauwaz ze bronia rzucana typu spir lub boltami na moim skilu bardzo czesto wchodza hity 100+ u knighta tak nie ma (mowie o potworkach z dobra obrona) , gwiazdki tylko zatrzymuja mi sie na shieldzie potwora , to jest cos posredniego miedzy boltami a bronia zwykla bolty = dobry piercing , ignorowanie shielda spiry = dobry piercing , mozliwosc zablokowania bron = slaby piercing , mozliwosc zablokowani za to bron zwykla ma prawie 100% skutecznosc (zdarzaja sie nie trafienia zaliczane jako puff) ale niezwykle zadko , nie mowcie mi ze puff na racie to oznacza to ze moj ave na skilu 93 nie przeszedl przez shield rata ![]() uzytkownikow zarejestrowanych 4 - widze 3 ;P Vil sie ukrywa ![]() Ale to juz oddzielny temat wrocmy to tematu tego postu. ;P Jak wspomnialem juz w wielu postach musieli to zrobic. I plakac nad tym moga tylko ci co maja 100+ postacia magiczna bo bez pzresady na lewelach 80-100 az tak roznicy nie odczujecie. Teraz wszyscy na lewelach 100+ beda mieli mniej wiecej tak samo ciezko pod gorke. Bo co ma powiedziec knight ktoremu zabrano gfn , explo czy hmm do wbijania 150k/h expa , sila ataku broni mu tego nie zwroci , a czarami? te czary ktore bedzie posiadal beda kosztowaly mane i watpie by mialy na wyzszych lewelach az taki dmg jak gfb , co innego exori tu mozna na 121 lewelu poscic se spam za 1k hp , ale to trwa 5 sekund i zezre 600 many kosztem ilus tam manasow , badz exori gran 2 razy za 680 many zadajac tez mniej wiecej 800-900 dmg
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz Ostatnio edytowany przez mago - 21-06-2007 o 20:24. |
![]() |
![]() |
#1316 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wątpliwe. Cipsoft nic o tym nie wspominał, oraz nikomu to raczej nie przeszkadza. Większe hity na update zrekompensują dotychczasowy czas skilowania
![]()
![]() |
![]() |
#1317 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Iridia
Poziom: ~
Poziom mag.: ~
|
![]() Cytuj:
75 skill ? Chodzi mi o porownanie poswieconego czasu na zrobinie skila 75 i mlvl 64 .... Zeby bic po updacie jak kina hity sorc/drut (chodzi o visa)bedzie musial miec taki mlvl ze jeszcze na tibia.pl w newsach o awansach sie nie pojawil. Czemu nie mozecie zrozumiec ze kazdy cios sorca/druta kosztuje(no chyba ze maja powrocic stare czasy ,jak sie do mozliwosci summonowanie latalo w war hammerem po dwarfach czy rotach,bo niczemu innemu sie nie dawalo rady...wtedy faktycznie jest taniej. Sorc,drut kiedys mial starszny start,wrecz dramatyczny,ale nikt wtedy nie piszczal ze to niesprawiedliwe,ze zbalansowac profesje itd.,ale jak juz sorc zrobi sie mocny na okreslonym lvl i z mlvl to krzyki sie podniosly. A kto najbardziej krzyczy ? Ci co mieli od zawsze najlatwiejszy start...... Nie obchodzi ich ze do 100(przykladowo)lvl sorc/druid wydaje mase kasy na manasy zeby jakos expic,ze stoi godzinami palac runy zeby byla kasa na exp,bijac lepsze monstery czesto jest waste(nie piszcie mi o summonach bo wtedy nie mozna nazwac tego expem),bo sami wiecie jak czesto leci np.vamp shield czy bohy z necro i do tego mini lag i dead...itd.(ci co graja postaciami magicznymi widza o czym pisze) Ale jak juz zaczyna mu sie fajnie zyc(drut/sorc) w tibijskim swiecie,monstery wyklada na 2-3 strzaly to teraz ma sie nagle cofnac w rozwoju i bic jak iles tam lvl temu..... Knight/pally sami wiecie jak serce boli po deadzie ,stracie skili w szczegolnosci I my magiczne postacie teraz bedziemy mieli taka sytuacji i to jakbysmy padli ofiara hacka i stacili 30+ lvl w dol. Wiec prosze was zrozumcie nasza irytacje !!!! A jak teraz zrobicie POI bez shooterow co wala po 600+ ? Annihilatora knight potrafi zrobic na 100+ lvl z duza szansa ,palek na 110+,a sorc czy druid ? 120+ to jest minimu bezpieczenstwa...... Knightem wyUHasz sie nawet przy 2+ demonach,a postac magiczna ? Zejdzie mana na utamce i dupa blada... Wiec o jakim balansie mowimy ? Rozumiem was ze 200+ sorc wymiata,ale zeby zrobic ten 200+ to ma (juz w miejszym stopniu dzieki rozgom)ciezkie zycie. Knightom i pallom szybciej pojdzie zrobinie skila,niz mlvl u magikow, zeby zadawane damage byly porownywalne,wiec kto ma latwiej ? A teraz po updacie jak bedzie ? Jeszcze gorzej !!!!! Pozdrawiam wszystkich dyskutantow,szczegolnie Mago xD A i jeszcze jedno,kto teraz kupi od nas SDs ? druid only ,chociaz druid i tak zawsze ma kaski duzo bo UHs zawsze schodzily i schodza to go bedzie stac na runy w sklepie xD Sorc starsznie dostanie " po dupie",bo trenujac swoj mlvl na niczym nie zarobi ,bo kto teraz bedzie kupowal runy jakich sam nie wypali ? Dramat jednym slowem. Sprawiedliwosc jak by PiS byl w zarzadze Cipsoftu.... Moim zdaniem najprostszym rozwiazaniem zbalansowania profesji byloby wprowadzenie minimalnego hita dla knighta /palla zaleznego od skila,tak jak jest teraz z magikami i mlvl i stala mana na exori dla knighta,to moim zdaniem by wystarczylo w zupelnosci. Tak sie powini do tego zabrac.... Piszecie ze tibia staje sie ots przez magikow co wymiataja na 200+ lvl ,a teraz co bedzie ?OTS dla knightow i palkow na 200+ lvl,bez magikow,to faktycznie bedzie zbalansowanie profesji...... Ostatnio edytowany przez Panicz - 22-06-2007 o 01:14. |
|
![]() |
![]() |
#1318 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmm... moim zdaniem łatwiej jest trenować mlvl niż skilować. Aby wytrenować mlvl potrzeba tylko jedzenia, a aby trenować knight potrzebuje ciągle pilnować się na slimach (musi uważać na pk albo na nobów którzy wybijają slimy), paladyn potrzebuje speary i small stonesy (na semi skilu przydaje się już monk).
Fakt faktem, że rekordowy skill to 115 a rekordowy mlvl to 90, ale siła jest ustalona przez cipsoft proporcjonalnie. *ale co do faktu samego treningu to wygodniej trenować mlvl. *Edit: Co do "cofania w rozwoju" to jest to konieczne, bo profesje magiczne zdobywając poziomy za bardzo zwiększały swoją siłę uderzenia. Przed to dla takiego MDW granie na rl stało się jak granie solo na otsie - hity po 1100-1550 i brawo ![]()
Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 22-06-2007 o 01:15. |
![]() |
![]() |
#1319 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Knight niestety poza nowymi atakami i zmienionym exori (nie wspomne o oslabionych runach) ma zawsze minimumalny atak rowny 0 a srednia wychodzi tragiczna , dodatkowo sorc wali 2 razy szybciej od knighta. Z tej racji 64 mlvl raczej powinienes porownac z 128 skilem ;P 2. Tibia to gra rozwojowa a nie gra do 100 lvla. Latwiej jest przemeczyc poczatek i miec jakas nadzieje na przyszlosc niz miec latwy start i brak perspektyw. A to ma knight i pal dotychczas. Do 50 lvla i tak postacie magiczne maja dobrze trenia expiac mlvl leci wandy rozdzki itp bajery , postacie fizyczne musza cierpliwie trenic , faktem jest tez ze miedzy 50-80 levelem sytuacja sie odwraca , postacie fizyczne juz wytrenowane maja lepszy exp od postaci magicznych ktore na tym poziomie sie mecza , ale powyzej 80 levela sytuacja zaczyna sie zmieniac na 120 levelu staje sie juz dosc niekorzystna dla postaci fizycznych a od 150 levela wrecz tragiczna. Atak knighta tez kosztuje manasy badz uhy , moze mniej ale wysokopoziomowy knight wydaje naprawde fortune , musi uzywac masowo run , wszystko zalezy od levela a ty bierzesz przyklad 50-80 levela gdzie to w tym krotkim okresie knight ma lepiej niz sorc. 3. Sorc na 100+ levelu ma waste? No fakt zalezy na co sie pojdzie ale dobrze okreslajac miejscowki waste nie powienien miec juz przy tej sile. Znam mase sorcow jak aktywny czlonek serwera na ktorym jakos jestem lubiany i nie znam naparwde zadnego sorca ani druta ktory by mial w ogolnym rozrachunku waste - czasami sie zdarzy ale to kwestia szczescia. 4. Mowimy o takim balansie ze sorc , drut wraz ze wzrostem levela zwiekszali swoja sile i mogli to robic w nieskonczonosc a knight i pal stali z sila w miejscu
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz Ostatnio edytowany przez mago - 22-06-2007 o 01:40. |
|
![]() |
![]() |
#1320 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Wiecznie Zapomniany
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 45
|
![]() Najśmieszniejsza wypowiedź? Knight ze skilem 85 i 2-ręczną bronią ubija smoka na 6-10 hitów ^^ Większych głupot nie słyszałem.
Mam skile w profilu, zabiłem już nieco dragów (100+, wiem i tak mało) i nigdy nie zdarzyło mi się wziąść draga z GS na 6 hitów ^^ A dodam, że nieraz jest to ~20 hitów, zwłaszcza jak smok ma po ~10 hitach red hp, ucieka a ja nie trafiam 3 razy, albo za 15 i uleczony smok... Paladyn na 85 skilu 20 boltów w smoka? Chyba strzał... P.S. Jak ktoś liczy średnią hitów knighta (min dmg + max dmg) / 2 , to albo zapomina o miss'ach, albo jest idiotą, albo nie zna podstaw matematyki...
"This is 10% luck, 20% skill, 15% concentrated power of will, 5% pleasure, 50% pain and a 100% reason to remember the name." Ostatnio edytowany przez Mutilator - 22-06-2007 o 01:34. |
![]() |