![]() |
#1301 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1302 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
dla mnie i jedno i drugie jest obrzydliwe i nienormalne i tyle... Ostatnio edytowany przez Albertus - 14-07-2009 o 17:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1303 | |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#1304 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Gdzie przeczę samemu sobie? Zgadzam się z tym, że jeżeli naczynia krwionośne w odbycie są bliżej błony śluzowej to ryzyko zakażenia wirusem HIV może być większe. Nie zgadzam się z tym, że pochwa i odbyt są wyścielone dwoma różnymi nabłonkami, jest to jeden i ten sam nabłonek - wielowarstwowy płaski nierogowaciejący.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1305 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak btw, jak można być pedofilem i gejem jednocześnie? Pedofil ma do czynienia i z dziewczynkami i chłopcami, a gej woli podobno tylko płeć męską?
Cytuj:
MikeRoyal, wyobrażasz sobie skórę w pochwie taką samą, jaką mamy na zewnątrz ciała? (dłonie itd). Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 14-07-2009 o 17:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Z Wikipedii:
The high concentration of white blood cells around the rectum, together with the risk of cuts to the rectum and that one of the functions of the rectum is to absorb fluid, increases the risk of HIV transmission because the HIV retrovirus reproduces within the immune system's T-cells/CD4 cells. Use of condoms and other precautions are a medically recommended way to lessen risk of infections. Unprotected receptive anal sex is the most risky sexual behavior in terms of HIV transmission. Tłumacząc (niedosłownie, żeby lepiej brzmiało): Duża koncentracja białych krwinek w pobliżu odbytnicy oraz ryzyko zranień w jej wnętrzu, a także fakt, że jedną z jej funkcji jest wchłanianie płynów, zwiększają ryzyko zakażenia HIV, ponieważ retrowirus ten namnaża się wewnątrz limfocytów T/komórek wyposażonych w receptor CD4. Użycie kondomów i inne zabezpieczenia są zalecane jako medota zmniejszenia ryzyka infekcji. Seks analny bez zabezpieczeń jest (dla "otrzymującego" uczestnika - nie wiedziałem, jak to po polsku nazwać ![]() Ostatnio edytowany przez Litawor - 14-07-2009 o 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1308 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Spójrz na mój podpis, i wiesz już co robić. Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 14-07-2009 o 17:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1310 | ||
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Cytuj:
Przypomniał mi się wiersz Owena "Dulce et decorum est pro patria mori" ("Słodko i zaszczytnie jest umierać za ojczyznę") - traktuje on właśnie o takim "bohaterstwie na piśmie"... Cytuj:
No to podziel się tymi przemyśleniami (o ile nie brzmiały one: "Żydzi to ch**e, Żydzi to ch**e, Żydzi to ch**e..."). Na przykład nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie: Załóżmy, że jestem Żydem. Co takiego jest ze mną nie tak, że mnie nienawidzisz? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1312 | |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() Ale w sumie to brzmi sensownie, nie wiedziałem o tym. Cicho, on ma podręcznik od histologii, +2 do skilla od pieprzenia bzdur. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Użytkownik Forum
|
![]() Angielska Wikipedii jest zorganizowana inaczej niż polska. W większości przypadków mozna ją wg mnie traktować jako wiarygodne źródło. Np. do tego jednego akapitu w angielskiej wersji podane są trzy źródła zewnętrzne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1316 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#1317 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#1318 |
Użytkownik Forum
|
![]() W sumie to ja nie rozumiem, o co wy się kłócicie. Kiedy jestem w swoim zaciszu domowym, mam prawo robić co tylko chcę, z kim tylko chcę (w granicach prawa i oczywiście za pozwoleniem drugiej osoby). Więc jeśli zaproszę do siebie kolegę i mam ochotę zrobić mu laskę, to jest tylko i wyłącznie moja sprawa, a wam nic do tego. Gdy dwóch facetów chodzi za sobą za rękę po mieście - to też ich sprawa. Jak idą tak dziewuszki, to uznajemy to za normę, więc facetom też pozwólmy. Mamy równouprawnienie. No a poza tym, na zewnątrz masz naprawdę dużo przestrzeni i nie musisz patrzeć na tę dwójkę.
Generalnie brak tolerancji (nie mówmy tu o akceptacji, bo to naprawdę potężne słowo) dla odmienności (czyli homoseksualizmu) wynika chyba głównie z, bo ja wiem, ksenofobii? Jeżeli męska para jest ze sobą szczęśliwa, czemu mamy zabierać im to szczęście? I wreszcie, zapytajmy samych siebie, jakim prawem ktoś ma mi dyktować, z kim mogę współżyć, a z kim nie (pomińmy tutaj małe dzieci)?
![]() |
#1319 |
Zbanowany
|
![]() ![]() Może kilkunastoletni Duch faktycznie wolałby umrzeć niż zostać zgwałcony (przez bandę napalonych lasek?), ale zauważ, że mówimy tutaj o kilkulatku, który tego złego pedofila uważa za dobrego wujaszka, bawiącego się z nim, tak jak on się bawi z rówieśnikami. I dopóki jego rodzice nie przyprowadzą go do psychologa, a ten nie wmówi mu, że przeszedł traumę, której nie zmaże do końca życia, to "ofiara" będzie traktowała ten epizod jako coś dziwnego, ale z pewnością nie krzywdzącego. I jest na to wiele świadectw. Co do HIV-a: tabelka z ryzykiem zakażenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Duch
No właśnie, może odpowiesz na moje posty? http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...postcount=1281 http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...postcount=1292 Przedstaw mi argumenty, które potwierdziły by, że śmierć jest lepsza od bycia zgwałconym. Hmm? |
![]() |
![]() |