Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-07-2009, 17:19   #1301
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
nie kazdy gej to pedofil , ale kazdy pedofil to gej (malo wyjatkow)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wiki
Pedofilia – rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym
Cytuj:
Gej – mężczyzna o orientacji homoseksualnej.
Skoro dzieci, to obie płcie, więc raczej bi a nie homo. Poza tym geje będący homo dla samego seksu to nie homo, tylko pedały, zrozum to wreszcie.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2009, 17:21   #1302
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
HAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH (x500)

P.S.: Jeśli każdy pedofil to gej, to nie może być wyjątków
no to prawie kazdy... juz nie patrz na takie szczegoly...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Skoro dzieci, to obie płcie, więc raczej bi a nie homo. Poza tym geje będący homo dla samego seksu to nie homo, tylko pedały, zrozum to wreszcie.
dla mnie i jedno i drugie jest obrzydliwe i nienormalne i tyle...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"

Ostatnio edytowany przez Albertus - 14-07-2009 o 17:22.
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:23   #1303
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Profesja: Elite Knight
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus
nie kazdy gej to pedofil , ale kazdy pedofil to gej (malo wyjatkow)
Wierzejski mówił to samo. Dopóki nie zlecił badań =]
stary 14-07-2009, 17:23   #1304
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MikeRoyal Pokaż post
Przeczysz sam sobie i histologii, pochwa rogowaciejący, odbyt nierogowaciejący.
Gdzie przeczę samemu sobie? Zgadzam się z tym, że jeżeli naczynia krwionośne w odbycie są bliżej błony śluzowej to ryzyko zakażenia wirusem HIV może być większe. Nie zgadzam się z tym, że pochwa i odbyt są wyścielone dwoma różnymi nabłonkami, jest to jeden i ten sam nabłonek - wielowarstwowy płaski nierogowaciejący.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:23   #1305
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Tak btw, jak można być pedofilem i gejem jednocześnie? Pedofil ma do czynienia i z dziewczynkami i chłopcami, a gej woli podobno tylko płeć męską?

Cytuj:
nabłonek płaski nierogowaciejący - podobny do poprzedniego, nie zawiera jednak warstwy rogowej na powierzchni (pokrywa jamę ustną, gardło, przełyk, pochwę, odbyt i przednią powierzchnię rogówki)
Coś jeszcze?

MikeRoyal, wyobrażasz sobie skórę w pochwie taką samą, jaką mamy na zewnątrz ciała? (dłonie itd).

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 14-07-2009 o 17:26.
stary 14-07-2009, 17:24   #1306
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Jeśli masz rację to zwracam honor.
Z Wikipedii:
The high concentration of white blood cells around the rectum, together with the risk of cuts to the rectum and that one of the functions of the rectum is to absorb fluid, increases the risk of HIV transmission because the HIV retrovirus reproduces within the immune system's T-cells/CD4 cells. Use of condoms and other precautions are a medically recommended way to lessen risk of infections. Unprotected receptive anal sex is the most risky sexual behavior in terms of HIV transmission.

Tłumacząc (niedosłownie, żeby lepiej brzmiało):
Duża koncentracja białych krwinek w pobliżu odbytnicy oraz ryzyko zranień w jej wnętrzu, a także fakt, że jedną z jej funkcji jest wchłanianie płynów, zwiększają ryzyko zakażenia HIV, ponieważ retrowirus ten namnaża się wewnątrz limfocytów T/komórek wyposażonych w receptor CD4. Użycie kondomów i inne zabezpieczenia są zalecane jako medota zmniejszenia ryzyka infekcji. Seks analny bez zabezpieczeń jest (dla "otrzymującego" uczestnika - nie wiedziałem, jak to po polsku nazwać ) najbardziej niebezpiecznym zachowaniem seksualnym, jeśli chodzi o transmisję HIV.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 14-07-2009 o 18:35.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:26   #1307
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
(dla "otrzymującego" uczestnika - nie wiedziałem, jak to po polsku nazwać )
Po prostu odbiorca : p
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:27   #1308
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Duża koncentracja białych krwinek w pobliżu odbytnicy oraz ryzyko zranień wewnątrz odbytnicy, a także fakt, że jedną z jej funkcji jest wchłanianie płynów, zwiększają ryzyko zakażenia HIV, ponieważ retrowirus HIV namnaża się wewnątrz leukocytów T/komórek wyposażonych w receptor CD4. Użycie kondomów i inne zabezpieczenia są zalecane jako medota zmniejszenia ryzyka infekcji. Seks analny bez zabezpieczeń jest (dla "otrzymującego" uczestnika - nie wiedziałem, jak to po polsku nazwać ) najbardziej niebezpiecznym zachowaniem seksualnym, jeśli chodzi o transmisję HIV.
Co nie zmienia faktu, że homo nie są JEDYNYMI roznosicielami HIV.

Cytuj:
dla mnie i jedno i drugie jest obrzydliwe i nienormalne i tyle...
Spójrz na mój podpis, i wiesz już co robić.

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 14-07-2009 o 17:30.
stary 14-07-2009, 17:32   #1309
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Co nie zmienia faktu, że homo nie są JEDYNYMI roznosicielami HIV.
Oczywiście, że nie. Warto zwrócić uwagę, że to zwiększone ryzyko przy seksie analnym w ogóle nie ma znacznie w przypadku lesbijek. To kobiety heteroseksualne są przez to bardziej narażone
stary 14-07-2009, 17:33   #1310
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Tchórzliwe podejście, nieumiejętność poradzenia sobie z przeżyciami. Chodzi o to żeby żyć normalnie wbrew całemu złu jakie spotkało nas/czeka nas na tym świecie, to jest bohaterstwo.
Odważne słowa. Nie życzę ci, żebyś kiedyś musiał je zweryfikować na własnym doświadczeniu. Ale pisać o bohaterstwie jest zawsze łatwo.
Przypomniał mi się wiersz Owena "Dulce et decorum est pro patria mori" ("Słodko i zaszczytnie jest umierać za ojczyznę") - traktuje on właśnie o takim "bohaterstwie na piśmie"...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus Pokaż post
No i? Każdy z nas kiedyś przeżył traumę. Pomaga się ludziom i wychodzą na prostą. Psychologowie najczęściej wiedzą co robią i są w stanie pomóc każdemu.
A to ciekawe, bo medycyna nie jest w stanie pomóc każdemu, ale psychologia - dużo młodsza i słabiej rozwinięta - już tak? Być może w przypadku pojedynczego gwałtu faktycznie tak jest. A co z kimś, kto był przez lata molestowany i maltretowany? Też wierzysz, że psycholog go uleczy jak czarodziejską różdżką?
Cytuj:
nad kazdym z tych pogladow myslalem dlugo oczywiscie gdzies je zobaczylem , przemyslalem i takie mam.
No to podziel się tymi przemyśleniami (o ile nie brzmiały one: "Żydzi to ch**e, Żydzi to ch**e, Żydzi to ch**e..."). Na przykład nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie: Załóżmy, że jestem Żydem. Co takiego jest ze mną nie tak, że mnie nienawidzisz?
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:36   #1311
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Załóżmy, że jestem Żydem. Co takiego jest ze mną nie tak, że mnie nienawidzisz?
No jak to co? ŻYJESZ TĘPIĆ WYNATURZENIA! PLUGAWISZ ZIEMIĘ NASZYCH PRZODKÓW
stary 14-07-2009, 17:37   #1312
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Domyślny

Cytuj:
Z Wikipedii:
The high concentration of white blood cells around the rectum, together with the risk of cuts to the rectum and that one of the functions of the rectum is to absorb fluid, increases the risk of HIV transmission because the HIV retrovirus reproduces within the immune system's T-cells/CD4 cells. Use of condoms and other precautions are a medically recommended way to lessen risk of infections. Unprotected receptive anal sex is the most risky sexual behavior in terms of HIV transmission.

Tłumacząc (niedosłownie, żeby lepiej brzmiało):
Duża koncentracja białych krwinek w pobliżu odbytnicy oraz ryzyko zranień w jej wnętrzu, a także fakt, że jedną z jej funkcji jest wchłanianie płynów, zwiększają ryzyko zakażenia HIV, ponieważ retrowirus ten namnaża się wewnątrz leukocytów T/komórek wyposażonych w receptor CD4. Użycie kondomów i inne zabezpieczenia są zalecane jako medota zmniejszenia ryzyka infekcji. Seks analny bez zabezpieczeń jest (dla "otrzymującego" uczestnika - nie wiedziałem, jak to po polsku nazwać ) najbardziej niebezpiecznym zachowaniem seksualnym, jeśli chodzi o transmisję HIV.
Wikipedia to żadne źródło, bodajże sam tak mówiłeś.

Ale w sumie to brzmi sensownie, nie wiedziałem o tym.

Cytuj:
MikeRoyal, wyobrażasz sobie skórę w pochwie taką samą, jaką mamy na zewnątrz ciała? (dłonie itd).
Cicho, on ma podręcznik od histologii, +2 do skilla od pieprzenia bzdur.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 17:37   #1313
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Odważne słowa. Nie życzę ci, żebyś kiedyś musiał je zweryfikować na własnym doświadczeniu. Ale pisać o bohaterstwie jest zawsze łatwo.
Każdy te słowa weryfikuje żyjąc.
stary 14-07-2009, 17:39   #1314
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Wikipedia to żadne źródło, bodajże sam tak mówiłeś.
Angielska Wikipedii jest zorganizowana inaczej niż polska. W większości przypadków mozna ją wg mnie traktować jako wiarygodne źródło. Np. do tego jednego akapitu w angielskiej wersji podane są trzy źródła zewnętrzne.
stary 14-07-2009, 17:53   #1315
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Każdy te słowa weryfikuje żyjąc.
Ale nie każdy w jednakowym stopniu...
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 18:06   #1316
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Przypomniał mi się wiersz Owena "Dulce et decorum est pro patria mori" ("Słodko i zaszczytnie jest umierać za ojczyznę") - traktuje on właśnie o takim "bohaterstwie na piśmie"...
Świetny wiersz, dzięki za link. Nie jestem specem, ale w mojej interpretacji traktuje on nie tylko o 'bohaterstwie na piśmie', ale także o głupocie oddawania życia za abstrakcyjny twór.
stary 14-07-2009, 18:27   #1317
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Cytuj:
A to ciekawe, bo medycyna nie jest w stanie pomóc każdemu, ale psychologia - dużo młodsza i słabiej rozwinięta - już tak? Być może w przypadku pojedynczego gwałtu faktycznie tak jest. A co z kimś, kto był przez lata molestowany i maltretowany? Też wierzysz, że psycholog go uleczy jak czarodziejską różdżką?
Psycholog nikogo nie leczy, od tego zacznijmy. Psycholog po prostu pomaga ci dojść do porządku z samym sobą. Najczęściej sami wiemy co należy zrobić, zadaniem psychologa jest tylko pokazać nam tą wiedzę. Nie uważam że prz pomocy czarodziejskiej różdżki naprawi całe zło. To jest nie możliwe z tak skomplikowanym problemem. Ale faktem jest, że pomoże żyć z tym co się stało, bez wypierania tego, bez fobii, lęków.
stary 14-07-2009, 18:32   #1318
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

W sumie to ja nie rozumiem, o co wy się kłócicie. Kiedy jestem w swoim zaciszu domowym, mam prawo robić co tylko chcę, z kim tylko chcę (w granicach prawa i oczywiście za pozwoleniem drugiej osoby). Więc jeśli zaproszę do siebie kolegę i mam ochotę zrobić mu laskę, to jest tylko i wyłącznie moja sprawa, a wam nic do tego. Gdy dwóch facetów chodzi za sobą za rękę po mieście - to też ich sprawa. Jak idą tak dziewuszki, to uznajemy to za normę, więc facetom też pozwólmy. Mamy równouprawnienie. No a poza tym, na zewnątrz masz naprawdę dużo przestrzeni i nie musisz patrzeć na tę dwójkę.
Generalnie brak tolerancji (nie mówmy tu o akceptacji, bo to naprawdę potężne słowo) dla odmienności (czyli homoseksualizmu) wynika chyba głównie z, bo ja wiem, ksenofobii? Jeżeli męska para jest ze sobą szczęśliwa, czemu mamy zabierać im to szczęście? I wreszcie, zapytajmy samych siebie, jakim prawem ktoś ma mi dyktować, z kim mogę współżyć, a z kim nie (pomińmy tutaj małe dzieci)?
stary 14-07-2009, 19:02   #1319
Wielkimanitu
Zbanowany

Data dołączenia: 13 01 2009
Lokacja: Kraina zamków i jednego klucza...
Wpisy bloga: 25

Domyślny

Cytuj:
Gwałt na dziecku jest gorszy niż morderstwo.

Może kilkunastoletni Duch faktycznie wolałby umrzeć niż zostać zgwałcony (przez bandę napalonych lasek?), ale zauważ, że mówimy tutaj o kilkulatku, który tego złego pedofila uważa za dobrego wujaszka, bawiącego się z nim, tak jak on się bawi z rówieśnikami. I dopóki jego rodzice nie przyprowadzą go do psychologa, a ten nie wmówi mu, że przeszedł traumę, której nie zmaże do końca życia, to "ofiara" będzie traktowała ten epizod jako coś dziwnego, ale z pewnością nie krzywdzącego. I jest na to wiele świadectw.

Co do HIV-a: tabelka z ryzykiem zakażenia.
Wielkimanitu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2009, 19:18   #1320
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@Duch

No właśnie, może odpowiesz na moje posty?

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...postcount=1281
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...postcount=1292

Przedstaw mi argumenty, które potwierdziły by, że śmierć jest lepsza od bycia zgwałconym. Hmm?
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania