![]() |
#1362 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @Up
Haiiiii! Kazdy jest mile widziany! @Topic Jestem w polowie Claymore, IMO fajne, dobre animacje walki, wystarczajaco krwi (nie to co w EL, ze na czlowieka przypada wanna krwi). Fabula moze byc, mi kojarzy sie z wiedzminem ^^ @Down Onegai, staraj sie zachowac jakis poziom tego tematu i nie przywoluj jetixowych anime... Ostatnio edytowany przez Grocix - 19-07-2008 o 20:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1363 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ogląda z was ktos te nowe Anime na Jetix ?
Nazwya sie "Bo-bobobo-bo -bobo" Ja go nie oglądam bo wole ZnT , ale jak mój brat na to patrzy to normalnie śmieje się niebogłosy ![]()
![]() |
#1364 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Skończyłem Myself; Yourself i powiem, że ... jedno z najlepszych anime, jakie w życiu oglądałem. Możecie gadać, że nie widziałęm nic ciekawego/oglądałem mało, ale to anime jest po prostu cudne.
1. Myself; Yourself, ZnT 2. Melancholy of Haruhi Suzumiya 3. Chobits, GTO, OHSHC (?) : ) *dałn Jakby nie patrzeć to anime. *topic Zapodajcie jakieś anime typu 'proza życia'. Chodzi mi o coś w stylu Myself; Yourself wspomnianego. Niby smutne, ale miejscami można sięteż pośmiać. : ) I żeby zbyt długie nie było - czyt. 15 odcinków~. 25 to już max. Ostatnio edytowany przez Rohas - 19-07-2008 o 21:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Lokacja: Bogatynia
Imię: Eterro
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 90+
Skille: 83/79
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() To co leci na jetixie można anzwać anime?
![]() Elfen Leid - warte obejrzenia?
Ostatnio edytowany przez Xevixon - 19-07-2008 o 21:33. Powód: ort ;x |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1366 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Owszem, warte obejrzenia, ba - ostatnio widzę, że nawet dość modne na tym forum.
![]() |
#1367 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Obejrzenia warte. Lecz raczej się za dużo nie pośmiejesz
![]()
![]() |
#1368 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: ..::RyBnIk::..
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sqito of Knight
Profesja: Knight
Gildia: Big Team
Świat: Guardia
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#1369 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 06 2008
Wpisy bloga: 15
Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Gildia: Szczurkersi
Świat: Azura
Poziom: 5
Skille: 10/13
![]() |
![]() Wie ktoś może gdzie mogę znaleźć Kenshina albo Triguna z polskimi subami w wersji online?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1371 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
A Kenshina nie znalazłem. Jest to napewno pełna nazwa? Btw. o czym te anime są?
![]() |
![]() |
#1372 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Z tym Elfen Lied to jest taka ciekawa sytuacja, że większość początkującej widowni wannabe kocha to anime, daje sobie do sygnaturek, itd. Jednakże gdy są zapytani co w nim fajnego, to kaplica. Anime bardzo fajne, ale żeby je od razu zawsze polecać? Wbrew pozorom jest dosyć ciężkie jak na 1 raz.
Pominę też fakt, że słownictwo(eng) też nie jest bajecznie łatwe, choć w porównaniu do Haruhi... Ostatnio edytowany przez Nadrill - 20-07-2008 o 12:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
Zbanowany
![]() |
![]() @Nari
Wielkie dzięki. Rurōni Kenshin <<pełna nazwa. Jeśli chodzi, o czym one są to myślę, że lepiej niż ja objaśni ci to wikipedia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Bo większość ludzi która oglądała Elfen Lieda jest dzieciarnią którą ciągnie to krwi i brutalności... a na fabularną część Elfen Lieda leją sikiem prostym. Taka jest prawda. A ludzi którzy odbiorą to anime jako coś innego niż brutalna sieczka jest niewiele.
Ostatnio znowu wpadłem w ciąg i oglądam po 10-15, a czasem więcej epków anime ;p Na pierwszy ogień poszła Haruhi, a potem kolejny raz zobaczyłem Full Metal Alchemista. Teraz zacząłem oglądać Murder Princess. I trafiłem w dokładnie taki typ anime na jaki miałem ochotę. Dużo akcji, a do tego mało odcinków więc seria się nie wlecze. Potem chyba Neo Ranga zobaczę bo mi się obrazek z obrazka reklamującego anime spodobał. Takie pytanko co do Soul Eatera mam... Czym się różni late night show od cenzurowanej wersji? Bo słyszałem kilka sprzecznych wersji. Raz że różni się tylko reklamami (które i tak są wycięte) i dodatkiem po endingu. Zaś z innego źródła wyczytałem że cenzurowane wersja jest wersją dziecięcą. Wie ktoś coś więcej na ten temat? I jeszcze jedna sprawa... która grupa wypuszcza late night show? Bo wersja Tadashi którą ściągam jest na 100% "ocenzurowaną" wersją. Wiem że Flomp-Rumbel wypuszczał late night show, ale oni są teraz na 12 odcinku, a ponad to nie ma już oznaczenia odcinka tzn. wcześniej wydawali wersje cut i uncut więc można się było połapać, a teraz jest tylko 1 wersja i do tego nie jest sprecyzowane jaka. BTW. Poleci ktoś anime z dużą ilością akcji? Coś jak Murder Princess. Tzn. jakieś takie nie skomplikowane anime które można obejrzeć jak się wróci ledwo żywym do domu. Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 20-07-2008 o 13:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Claymore, ktore wlasnie koncze ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Zbanowany
![]() |
![]() Przyznam się że po obejrzeniu Elfen Lied byłem pod bardzo dużym wrażeniem( zwłaszcza spodobała mi się wręcz cieknąca brutalnością historia Lucy), niestety ten pogląd utrzymałem tylko przez tydzień;/ Po głębszym zastanowieniu stwierdziłem że autorzy zmarnowali potencjał fabuły poprzez spłycenie jej haremowymi scenkami(IMO nie pasującymi do przedstawionego tu okrucieństwa) i nadmierną ilością krwi( Krwawa rzeźnie to dobry środek do ukazania brutalności, jednak trzeba znać umiar).
Wiem że mimo to będę uważany za dzieciaka który niedocenia głębi i przesłania EL :/. A tak BTW To Neon Genesis Evangelion jest dla mnie przykładem głębokiego anime osadzonego w okrutnym świecie. Posiada rozbudowany wątek psychologiczny, może ma trochę ecchi’owatych scenek, ale to tylko na początku i nie jest to taki nadmiar jak w EL. Jeśli ktoś jest zainteresowany oglądaniem powiem tylko ze od mniej więcej 14 odcinka wątek psychologiczny i filozoficzny idzie na pierwszy plan. @down Mi widok krwi nie przeszkadza. Ostatnio edytowany przez Mr.Pszczola - 20-07-2008 o 14:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2008
Lokacja: Z nienacka.
Wpisy bloga: 9
Świat: Titania
|
![]() Ja tylko niekiedy czytam mangę, z racji słabej znajomości angielskiego.
Częściej oglądam anime. Zero no Tsukaima, Naruto, Naruto Shippuuden, Bleach, Death Note, Elfen Lied, FMA, Ouran High School Host Club (szczególnie warte obejrzenia), Shakugan no Shana, Clannad, Legend of Duo, Paradise Kiss, Green Green, Onegai Twins, Onegai Teacher, Saiunkoku Monogatari (ColourCloud Palace), Loveless, Chrno Crusade, Love Hina, Salior Moon, Myself Yourself, Ayashi no Ceres, Kanon, DB, DB Z, DB GT, Pokemon, Hellsing... Wiem, mało tego. ^^ ysz. Mam Pytanie: Kto lubi yaoi? xD Bo ja jestem zapaloną yaoistką. xDD Moje ulubione pary yaoi: 1. Sasuke i Naruto! SasuNaru forever! <33 2. Sasori i Deidara 3. Ritsuka i Soubi eh.. a co do hentai to czasem mi się zdarzy.. xD Żartowałam. A co do EL: Jest to bardziej anime, które nie jest dla wszystkich. Bo jak ktoś nie lubi widoku krwi, to za Chiny ludowe nie obejrzy. (; Ale o gustach się nie rozmawia. Arigato, jeżeli to wszstko przeczytaliście. xD Enjoy!
![]() |
![]() |
#1379 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Disse
Ja z racji mojej pci (:<), preferuje Yuri |
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 05 2006
|
![]() Wlasnie obejzalem 2 specjal clannadu. I moge powiedziec ze jest swietny. Ktos ma podobne odczucia?
|
![]() |
![]() |