![]() |
#13962 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
Stan: Na Emeryturze
|
![]() O tak. Właśnie się dowiedziałem, że wyszła już przetłumaczona kinówka z Higashi no Eden, zassam w jakości 1080p ofc ;p.
http://www.nyaatorrents.org/?page=to...nfo&tid=121231
![]() |
#13963 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Byly i zakupy!
![]() Grocix kupil sobie ksiazke (1sza czesc) bakemonogatari i pierwszy tomik haruhi w oryginale (light novel). Ja haruhi i 2 tomiki ane doki (manga). Do tego visual novelke z Haruhi na Wii xD
![]() |
![]() |
![]() |
#13964 |
Fallen Angel
|
![]() @up
To ty masz Wii? Zrobie Ci kiedyś wiazd na chate zobaczyć to ustrojstwo xD
![]() |
#13965 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Spoko misiek.
Jak kupie force unleashed i budokaia to najprawdopoodbniej bedziesz musial zrobic mi wjazd na chate z zapasem zarcia na kilka dni.
![]() |
![]() |
![]() |
#13966 |
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Eerion/Gro.
Jak tam koszty się rozkładają (lot, lokum, etc.), od dawna mam w planach wypad do Japonii ze znajomym, ale ciągle przekładamy. Stwierdziłem, że nie mam jakoś ochoty oglądać Elemental Hunters i zabieram się za Letter Bee. Czyżby już tylko dwa odcinki fillerów w Bleachu i powrót do Hueco Mundo? Znowu dwa tygodnie bez Naruto, akurat gdy wróciło na tor, ale chyba szybko pójdzie akcja skoro w odcinku 127/158 już Ukryty tekst:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13967 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Jesli chodzi o hotele to cena to od 6k za noc do 8k. W tych po 7-8k spokojnie macie sniadanie w cenie, w zwiazku z tym tez troche oszczedzicie. Pozostale wydatki... Z obiadami mozna sie miescic i w 600-800 yenach. Jesli jednak chcecie poprobowac to czasami bedziecie musieli zalozyc i 2500-3000 yenow. Drogo niestety, ale tak juz jest w Japonii - ale powiem jedno - warto skoczyc na 2-3 tego typu posilki. Zeby sie najesc to na sniadanie z piciem moze ci starczyc i 500-550 yenow. Chyba, ze nie lubisz olbrzymich ilosci ryzu w postaci onigiri, wtedy licz, ze koszty moga wzrosnac o 200-300 yenow. Ja osobiscie doliczylbym ze 150 yenow na extra picie, bo mnie tutaj sushi niemilosiernie i bez alkoholu, ale moze wy nie bedziecie potrzebowac. Podsumowujac - sniadanie 500-1000 yenow. Kolacja - j/w. Mozna jednak zrobic obiadokolacje na miescie i wtedy przeskakujesz kompletnie ten posilek - jest oszczednosc! Lot licz 2500-3500 zlotych w obie. Ale najlepiej to w bazie biletowej lub czyms podobnym, zeby dobra cene miec. Podrozowanie w japonii - kupujesz JR Pass, ktory upowaznia cie do podrozowanie wszystkim z sieci JR w calej japonii. Na 2 tygodnie to kosztuje bodajze 45k yenow. Na tydzien odpowiednio mniej, ale mowie z gory - nie ma co przylatywac na tydzien. To sie mija z celem. Mialem przy sobie wycieczke na 8 dni i wiem, ze to bezsens. JR to shinkanseny i linie metropodobne w miastach (taka ich wlasna siec metra) - dla turysty ten pass to jest mus. Bodajze 4 przejazdy shinkansenem na trasie dlugosci tokyo-osaka splacaja ci shinkansena. A nie wspominam nawet o tym, ze poz shinkansenami (a troche sie najezdzicie) to obsluguje tez dojazd na lotnisko/z powrotem no i skakanie po miescie. No i wstepy do swiatyn i lokum - tak po 500-800 yenow za wejscie srednio.
![]() |
![]() |
![]() |
#13969 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
|
![]() A zakwaterowanie opłaciliście przed wyjazdem (z jakiejś wycieczki, z biura podróży etc.), czy jechaliście w ciemno i wszystko załatwialiście na miejscu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13970 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#13971 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 04 2007
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: L
Gildia: Destroyers of Kira
Świat: Konoha-Gakure ?
![]() |
![]() łaaaaaaa ale waste ;/ Widze ze do japoni szybko sie nie wybiore...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13972 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() Marudzisz...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13973 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
|
![]() Axis Power Hetalia 1 done, teraz tylko czekam aż pojawi się na naszym polskim rynku druga seria.
Manga bardzo sympatyczna, można się z niej wiele nauczyć o historii świata i to w bardzo przemiły i przezabawny sposób. ![]() Shakugan no Shana jest kulaśna! Niewiem czemu większości się nie podoba, dobrze chociaż że są podzielone zdania na temat tego anime. Ja jak na razie jestem wiernym fanem Shany i Yuujiego. Temperament Shany i jej tupet wobec pobliskich osób (a zwłaszcza tych nauczycieli) roxor. ^^ Pierwszą płytkę mam już za sobą, czas brać się za pozostałe trzy. ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#13974 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2009
Lokacja: Ougon Kyou
Stan: Niegrający
Imię: Chris the Necromancer
Profesja: Druid
Świat: Guardia (lulz)
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
O fak, ef2 mnie rozwala. Czuję się trochę jak przy Clannadzie as (który, swoją drogą, też muszę reoglądnąć, po uprzednim reoglądnięciu serii pierwszej), no! Jednak nie idę drogą Gunslinger Girl 1&2+Akira i przerwa. Wystarczająco się obijałem grając w Wiedźmina, AC2 i ME2. Trza nadrobić "zaległości" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13975 |
Użytkownik Forum
|
![]() No tak, dobrze myślałem, że będę miał dylemat: Japonia czy pierwszy samochód XD
![]() |
#13976 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
|
![]() Pierwsze autko kupisz zdecydowanie taniej, wiec chyba problem się rozwiązał?
![]()
![]() |
#13977 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() Ja bym miał lepszy, Polka czy Japonka z junglą gorszą puszcza kampinowska~~
![]() |
![]() |
#13978 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Cóż, japonka jako towar egzotyczny i trudno dostępny w naszym kraju ma pierwszeństwo
![]() Nippah~! Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#13979 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zawsze możesz poprosić, by wygoliła xD
![]() |
#13980 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005