Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-11-2005, 11:15   #61
Goox
Zbanowany

Goox's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2005

Świat: Inferna
Domyślny

no to potrenuje rok i bedzie mial sens! 70 melle i 100~ shielda
bedzie to postac shooter- i bloker w jednym
exura vituje sie i sdkuje
Goox jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-11-2005, 13:08   #62
paw3
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 04 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Potrenuje 6 miesiecy i bedzie miec cos na ksztalt jednomiesiecznego knighta z mniejsza iloscia hp i slabiutkimi sdkami. Robienie palka na melee jest pozbawione jakiegokolwiek ( powtarzam: JAKIEGOKOLWIEK ) sensu. To nie Diablo2, w ktorym w 2-3 dni mozna zrobic kompletnego chara.

Rownie dobrze mozna powiedziec zeby dotrenic sorcem ~35 melee, wziac w lape sca i tez sie bedzie dobrze expic... na dwarfach..
Dlaczego pozbawione sensu? Zrobienie skili melee na poziomie 50 nie jest wcale takie trudne, a przy takich skilach można juz zadawać całkiem sensowne obrażenia np. z war hammera (przynajmniej na tyle aby w miare sprawnie expic). Do tego przy okazji treningu wskoczy przyzwoity mlvl, dzięki czemu na wyższych levelach bedzie w miare opłacalne wspomaganie się podczas expienia runami. Oczywiście taki Palek będzie sporo słabszy niż Palek prowadzony w tradycyjny sposób, ale to jeszcze nie oznacza że jest to bez sensu. Gra takim palkiem mogłaby być nawet ciekawa, taki magiczny rycerz.
paw3 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-11-2005, 19:42   #63
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

no ba..

Z 70 melee nie bardzo jest sens wybierac sie na guardy. Z 50 melee nie bardzo jest sens wybierac sie na soldki. Mlvl i tak nie przekroczy 20-22 ( bo nie ), wiec dla sily czarow jest to bez roznicy. Wspomaganie sie podczas expienia runami to idiotyzm, ze wzgledu na to na czym bedziesz expic ( patrz wyzej ).

Chcecie koniecznie skomplikowac sobie gre ? Grajcie sobie knightem opartym na discie. Ma duzo hp, duzy udzwig boltow i "wcale tak wolno" nie awansuje w discie, a ze skillem 40 moze z kuszy zadawac calkiem sensowne obrazenia...

Bez jaj.
stary 12-11-2005, 09:58   #64
Goox
Zbanowany

Goox's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2005

Świat: Inferna
Domyślny

70 melle- cyclopolis, czasem mozna podczas expa wpasc na kilka behemotow z sdkami
Goox jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-11-2005, 10:47   #65
Texterus
Użytkownik Forum

Texterus's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Pythera
Poziom: 55+
Skille: 80+/80+
Texterus ma numer GG 5168083
Domyślny

Ja tam popieram Kamila, według mnie jest to dobry pomysł bo jak już bedziesz miał skille 50/70 pallem to wymiatasz a wiesz czemu bo możesz blokować dużo potworków a poza tym walisz z sd. Ogladałem filmik z hunta na Grolamie pall shield 76 + tarcza (chyba) demon shield blokował Grolama i walił go z sd Grolam padł bardzo szybko, w ten oto sposób mogłby solować najsilniejsz estworki a uhów nie musi używac bo ma exure vite.
Texterus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2005, 00:52   #66
Drazharm
Użytkownik Forum

Drazharm's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2005
Lokacja: Londyn

Imię: Drazharm
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Wanted
Świat: Azura
Poziom: 168
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez U$er
Może sie zdziwicie ale ja moim pallem mam juz 55/53 w clubach (dluzej od knighta ale zawsze cos) i dzieki temu jestesm "magiem bitewnym" i trenowanie pallem broni typu axe, sword jest dobrym pomyslem a patrzac na wasze posty widac ze wogole sie nie znacie -.-
to o czym mowisz ma sens jak masz lvl 150 i walisz sd po 300
Drazharm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2005, 11:32   #67
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Texterus
Ja tam popieram Kamila, według mnie jest to dobry pomysł bo jak już bedziesz miał skille 50/70 pallem to wymiatasz a wiesz czemu bo możesz blokować dużo potworków a poza tym walisz z sd. Ogladałem filmik z hunta na Grolamie pall shield 76 + tarcza (chyba) demon shield blokował Grolama i walił go z sd Grolam padł bardzo szybko, w ten oto sposób mogłby solować najsilniejsz estworki a uhów nie musi używac bo ma exure vite.
To samo mozna robic ze skillami 10/70.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goox
70 melle- cyclopolis, czasem mozna podczas expa wpasc na kilka behemotow z sdkami
Bylem w cyclo moim knightem 72/72. Nie zwracalo sie za uhy, expo srednie ( znam znacznie lepsze miejscowki ). Roznica polega na tym, ze zrobienie takiego knighta zajmuje miesiac, a zrobienie takiego palka przynajmniej 3-4 razy tyle.
Policz sobie ile bp sd pojdzie ci na "kilka behemotow".

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania