![]() |
#121 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
Pytania: 1. Czy pala również dotyczy ten system skillowania na dmg? 2. Na jakiej zasadzie rosną skille knighta podczas expa? (np. hity 100+ liczą się jako 2 trafienia, a 150+ jako 3 trafienia?) 3. Może te "mocniejsze ciosy rycerza licza sie bardziej do skilli niz slabsze" są uwzględniane tylko, gdy używasz 2-ręcznej broni? (lub jest to rekompensata za niemożność trenowania skilla i wszystkie trafienia liczą się podwójnie jak u pala) Cytuj:
Hmm, gienialne. Cytuj:
Cytuj:
Exori vis - 10gp HMM - 15 gp Exori jest mocniejsze, ale HMM działa na dystans. HMM nie jest nawet 2x mniej opłacalne. (chyba, że jednak jest, to proszę o odpowiedź) |
||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#122 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sample This Academy
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
![]() |
![]() Cytuj:
![]() wiec parokrotnosc jest mozliwa;P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Rzeszów
Świat: World
|
![]() Mogliby wprowadzić coś takiego, że 1lvl to 0,5 do max obrażeń. I dla knighta i dla palka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
NIE JEST TO DOBRE ROZWIĄZANIE. Nie dlatego, że za mało da. Właśnie uważam, że da zbyt dużo. Granica między profesjami jest widoczna, ale żeby ją przekroczyć nie trzeba aż tak mocno ulepszać fizyków. Trzeba brać pod uwagę, że hity z melee są darmowe (prawie darmowe w przypadku palków), a dodatkowo mogą wspomagać się czarami. Co z tego że ich zaklęcia są słabsze, skoro dochodzi do tego darmowy dmg z melee? Powinni dodać taki system. Skill zwiększony o lvl/8 u pala i lvl/12 w przypadku knighta (bo jego bronie mają więcej ataku). Na lvlach 50- różnice byłyby minimalne, ale na 120 taki pal miałby ten dmg o 30 większy, a knight z SoV/SCA nawet o 35 mocniejszy. Wychodzi 1 dmg na 4 lvle. Nie tryńcie, że to nic, bo nadal ich bronie są darmowe w użytku. Albo po prostu +1 dmg na 3,5 lvla (najpierw po 3 lvlach +1 dmg, a potem po 4 -> dla niekumatych). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Co do wplywu obrazen, mozna to bardzo latwo sprawdzic trenujac dajmy na to X godzin na slimach z sickle a potem X godzin na monku z KA. Teoretycznie tym latwiej to zrobic im dluzszy czas na awans, poniewaz wiarygodnosc dwu-trzygodzinnych testow jest mocno podwazalna. Nie mowie 'nie', nie mowie 'tak', zachecam do sprawdzenia.
![]() |
![]() |
#127 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 11 2004
Lokacja: Bytom
Imię: Sargoth
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
Poziom: 71
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() tych co nie moga zyc bez treningu pewnie ucieszy fakt ze zwiekszyli dropy kamieni (gobliny 1-3, gargoyle ~~7-10), niestety nie moge powiedziec czy rozpadaja sie wolniej bo nie chcialo mi sie testowac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
|
![]() Eee...? Jednoręczna? Nie sądze... Jest 2 razy cięższa od zwykłej, to pewno musi być dwuręczna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Guest
|
![]() no ja też jestem tym załamany zawsze miałem palladyna miałem ich chyba 10 (każdy zchakowany
![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze jedno jak najlepiej palkiem nabić sensowny dist bo trole są zasłabe ale się wkó****em i niechce chodzić jak na razie na coś mocniejszego niż trole bo długa droga do depo i kasa słaba a z troli i speary wypadają i sensowna kasa tak za jeden hunt na nich wyciągam około 30 spearów więc niewiem na co się teraz przeżucić czy sobie zarobić na trolach do 45 dista bo jesetem 10 39/32 z czego marnuje około 50 tylko się znajduje w bakach, zwłokach troli lub świeżo ubitym trolu speara.. i ja chce mieć co najmniej 45 shielding do 15 lvl i 50~ dist doradźcie coś.. Ostatnio edytowany przez ZdicH - 19-12-2006 o 18:45. |
![]() |
![]() |
#132 |
Guest
|
![]() a ja nieczje typków co piszą że spokojnie mogą chodzić od 35 dista na potwory z łukiem to szaleństwo za strzały się nie zwróci potwory lekko bijesz a tymbardziej że je trzeba kópować to czyste strasty kasy -.- ja już mam 41 dist i siedze dalej na trolach o speary sie nie boje bo najwięcej 50 spearów z jednego hunta wybrałem które kumplowi dałem bo niemiał i sorki że się rozpisuje ale lubie
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
eX Moderator
![]() |
![]() Pojdziesz z lukiem na dobre rotowisko, z lootbagiem zarobisz na 2x tyle strzal ile zuzyles + dodatkowa kase na spiry. Expic bedziesz w granicach 2x szybciej niz ze spirow.
![]() |
#134 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() a gdzie jest dobre rotowisko twoim zdaniem? :>
![]() |
#135 |
Guest
|
![]() no i to ten bul ja byłem z łukiem nieraz na jakimś expowisku nawet słabszym i poszło mi około 100 strzał na zabicie 5 orków a rotworm jest mocniejszy więc to by mi się nie opłacało albo mam innego palka
|
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() @ Goku
fibula (teraz bardziej carionnisko...) darama |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
eX Moderator
![]() |
![]() a mi przy 23 dista szly 4-5 strzal na 1 rota, po cenach sklepowych zwracalo sie z samego zlota.
![]() |
#138 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2006
Lokacja: Białystok
Imię: Rexar Blacksun
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 37
Poziom mag.: 34
![]() |
![]() Cytuj:
Dobre ![]() ale wydaje mi sie ze za same 6-7k to sie wbija bez problemu 60 dista
![]() |
![]() |
#139 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Lokacja: Gdańsk
Profesja: Knight
Gildia: Dragonhearts
Świat: Candia
![]() |
![]() Może i masz racje ale myśle że palladyn jest tak piękną postacią że nawet jeśli
jest kosztowny to i tak ludzie nia grali grają i będą grać. Jeśli chodzi o speary idziesz na trolle i masz z pustych lootów. Pozdro @LL |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2006
Lokacja: NH
Imię: Kszysio misio
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rookgaard Fury
Świat: Jamera
Poziom: 23
Skille: 21/25
|
![]() jesli chodzi o speary to najlepiej jest skilowac na amazon camp na walkiriach z dwarven shieldem...dobrze skill idzie puzniej po skilach 55 proponuje full dystans i skilowanie do 60 ....) a speary co chwile wypadaja...///ale temat byl inny???chyba?? ja tam nie mam nic do palka,fakt,cos mogloby sie zmienic ale tak jak jest teraz jest okej,i wcale pieniedzy nie trzeba ja tez zaczynalem od 0 i narazie mam 21 lvl i skile po 60+.........palek jest dla osob ktore nie patrza nerwowo na level tylko czerpia radosc z grania..
|
![]() |
![]() |