Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-04-2005, 17:03   #121
Tasiu
Użytkownik Forum

Tasiu's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Rybnik

Stan: Aktywny gracz
Imię: Rhodd
Profesja: Knight
Świat: Rubera
Poziom: 12
Skille: 50/48
Poziom mag.: 2
Tasiu ma numer GG 4602308
Domyślny

Ja bym bral palka, potrenisz do 80/xx i bijesz all z blokerem
Tasiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-04-2005, 13:39   #122
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2004

Profesja: Elite Knight
Strzałka

Dlaczego nie ma Paladyna 200+ lvl ?
Bo nikomu nie chce się targać ze sobą mnóstwa boltów i run. (Knight może wziąć tyle, że starczy na conajmniej 10h i to bynajmniej nie w Cyclopolis)

Team hunt (all):
Dlaczego Sorserer osiągnął 200 lvl, skoro też musi targać mnóstwo run ?
Bo expi zawsze w teamie (Knight niesie dużo run dla sorca) i dlatego, że expi bardzo szybko i opłaca się iść przez 0,5h, expić troche i wracać (np. na Demony)

A Paladyn tak nie może ?
Może, ale expiąc z run + bolty nie jest tak efektywny jak Sorc/Druid, czytaj: koszty są większe (myślę o Demonach).

Czemu nie może expić z samych (tanich) boltów (na "mocnych" potworach) ?
Tak, jest to jakieś rozwiązanie, ale np. na Behemotach, gdzie Cachero expi 150k/h, Paladyn z 95+ distem expi ledwie ponad 60k/h. Przy czym należy pamiętać, że w obu wypadkach bloker traci dużo UH, więc szybsze zabijanie Sorcerera okazuje się dużo tańsze dla blokera.
UWAGA: Widziałem filmik, na którym Setzer expił solo na Behemotach (150k/h), bloker przyniósł mu runy, a potem przyszedł po loot.

PS: A może nie mam racji. Jak ktoś wie, że jest inaczej na 100% to proszę pisać, bo przyznaję, że o Paladynach nie wiem zbyt dużo z doświadczenia, tylko tyle co mi koledzy mówili ;p

Ostatnio edytowany przez Bulboglowy - 29-04-2005 o 13:42.
Bulboglowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-05-2005, 09:27   #123
Everad
Użytkownik Forum

Everad's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2005

Everad ma numer GG 5211866
Domyślny

Bulboglowy gwarantuje CI ze gdyby Walkor gral nadal na Danubi to by zdobyl przynajmniej 190~ sobie zobacz jak dlugo juz on niegra i zobacz jego skille
Everad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-05-2005, 21:11   #124
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Domyślny

No pewnie, żeby miał, ale chodzi mi o to, że najszybszy exp dla paladyna to są WL, Behe i Demony z SD. Jak wiadomo trzeba mieć szczęście żeby się za SD zwracało (szczególnie na starszych światach jak Danubia), drugą kwestią jest to, że Damage z SD Paladyna jest mniejszy niż u Sorcerera, więc hunt jest jeszcze mniej opłacalny.
Pozostają tylko Smoki, albo "tanie" strzelanie z boltów w Demony/Behe.

BTW: Wg mnie najłatwiej zdobyć 200 lvl Knightem, potem Paladynem, więc gracze z profesją Paladyna pewnie są znudzeni, że nie robią tego levela
stary 02-05-2005, 21:28   #125
xemmoe
Użytkownik Forum

xemmoe's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tasiu
Ja bym bral palka, potrenisz do 80/xx i bijesz all z blokerem
A ja bym brał knighta, potrenisz do 80/xx i bijesz all BEZ blokera...

Tak wogóle na wyższych levelach i z WYSOKIMI skilami knight bije dosłownie wszystko co tylko spotka.
Nie mówie tu oczywiście o behe czy demonach - to są monstery które bije się w teamie.

Ostatnio edytowany przez xemmoe - 02-05-2005 o 21:32.
xemmoe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2005, 09:36   #126
Cursed Sinner
Użytkownik forum

Cursed Sinner's Avatar

Data dołączenia: 03 04 2005
Lokacja: Kazz

Domyślny

Miałem se pala... . Bardzo dobra postać. Dość łatwy trening no i ofkoz najszybszy . Polecam! Może też dużo unieść na wyższym lvlu, ma więcej many niż knight co za tym idzie przy wyższym mlvlu kupujemy UH itd. SD !!!
Możemy pakować na zmiane SD i bolty . niemało HP a więc przy wysokich skillach może być lepszym blokerem niż knight ze względu na czary (UH, Exura Gran, Utamo vita). Moim zdaniem świetna postać chociaż też trudna. Trzeba myśleć o skillach, mlvlu i huncie. Hunt może być lepszy bo mamy niewidkę . Jeśli idzie o eq to jest kwestia gustu. Można chodzić w DSM, RH, C legs, Demonka albo P Set ( mam nagrane na filmie - Huychan 85 lvl P set + Boh i OGIEŃ ).
Spiry rules chociaż mają def=0. Chodziłem z nimi w dniu hacka na guardy w kazo z shieldem i było miło .
Aaa... no i taki mały fakt... Bolty trafiają o 50% częsciej bloodhitem niż broń ręczna typu sword itp. Aha...druidzi robią pewne runki (Adeta Sio) dzięki którym wysokolevelowy Pally może mieć swojego summona z tym że to się nazywa Convince. Patent podobny jak przy summon z tym że aby mieć takowego klikamy na rune i na potworka którego chcemy convincować a wtedy spalamy mane np. Monk - klikamy na runkę, na potworka i tracimy 605 pkt. many zyskując tym samym "convinca".

Pally jednak nie jest doskonały... LAG jak złapie to można się na tym przejechać... przy huncie GS ded całkiem możliwy jeśli biegamy z kuszą (brak shielda może dać w d...). Przy duelach np. z knightem to pally może dostać bo nie ma shielda a walka spirami nie ma sensu (knight pozbiera lub wywali).
Pally musi nosić amunicję i jeśli się skończy to trzeba wracać do miasta a więc o kilkudniowych wyprawach bez powrotu nie ma mowy (knight ma mieczyk czy coś i idzie). Amunicja trochę waży więc dużo jej na low lvlu nie zabierzemy ew. mamy czar np. Exevo Con i robimy sobie strzały w trakcie walki lub Bolty (PACC). Pall nie ma ringów (mam na myśli Distance Fighting ring - coś takiego nie istnieje ).

Teraz spróbuje knighta bo wiem już jak trenować ^^. Skille idą wolno ale jak już ma się ten 90 skill i przyłoży się z GS, DL ew WH ... uuuu boli .
Wybór należy do Ciebie. Jeśli masz pytania co do knightów to śmigaj do Sozemega ( siema bro )ew. Gelu The Knight.

Ostatnio edytowany przez Cursed Sinner - 03-05-2005 o 12:57.
Cursed Sinner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2005, 14:08   #127
songo sayan
Użytkownik forum

songo sayan's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Bielsk Podlaski

Domyślny

Moim skromnym zdaniem nie unikniemy sporu o wyższość jednej profesji na drugą. Ale to może być ciekawe. Zauważmy że ilośc liderów na poszczególnych światach i ich profesji rozkłada się tak:
knight - 27 światów
palladyn - 15 światów
sorcerer - 10 światów
Zaznaczyć należy że wśród palladynów wielu jest liderami na młodych światach. Potwierdza to tezę że łatwo jest być palladynowi najlepszym na początku. Natomiast inaczej już wygląda sprawa z knightami i sorkami. Knighci po zdobyciu pewnego levela i skili, a także najprawdopodobniej wykonaniu anihilatora zaczynają prawdziwą droge w górę. Sorki za to potrafią expić szybko, a na wyższych levelach jeszce szybciej. Tu jest tylko kwestia runek. Jeśli chodzi o trud włożony w postac to najcieżej jest z knightem. Trening trening i jeszcze raz trening. Palek jeśli wytreni se skile do 80 właściwie potem już tylko wystarczy mu "trening" na expowaniu. Sorka pomijam ponieważ nie dotyczy tematu. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z mojego knighta. Walka pvp jak już wielu mówiło zależy przedewszystkim od umiejętności graczy. Ale chciałbym zaznaczyć że z moich osobistych doświadczeń to knight palka pojedzie chociaż dużo zależy od skili, stuffu, levelu. Dużo było napisane o waleniu runkami, ale trafić runką nie jest wcale tak łatwo. Tu się przydaje właśnie doświadczenie i umiejetnośc gry.
Ktoś napisał że na tych najtrudniejszych questach większość osób to palki. Ale spróbuj bez knighta wykonać anihilator. Być może jest to możliwe. Po prostu nie słyszałem o takiej ekipie(Nie gram w tibie aż tak długo). Natomiast słyszałem o 4 knightach którzy wykonali anihilator(w teamie). No i pewien knight zapewne wielu sie domyśli jaki ( na pewno nie buble) wykonał demon helmet quest solo. Na koniec chciałbym dodać że i tak najlepsze są duety knight-palek i knight-sorek.
songo sayan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2005, 20:01   #128
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Domyślny

Ze swojej strony dodam, że o wiele łatwiej niż Knightem jest wykonać Demon Helmet Quest Solo Paladynem, ponieważ może używać SD. Byłem wniebowzięty kiedy oglądałem ten wyczyn w wykonaniu Medioty del'Toro (chyba miał 125+lvl).

Co do treningu to dla Paladyna skillowanie na monku z 80+ distem to męczarnia, bo trzeba bardzo uważać by go sobie nie zabić, a Knight jak wiadomo, skilli powoli, ale można pozwolić sobie na chwilę nieuwagi.
stary 07-05-2005, 20:34   #129
Pupulekk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Arherox
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Inshon
Świat: Furora
Poziom: 164
Pupulekk ma numer GG 666
Evul Knight Rox!!!

ja osobiscie wolalbym knighta gdyz palladyn w czasie "laga" moze miec klopoty bez tarczy ...... sam gram knightem wiec cos o tym wiem.. i oprocz tego te speary..

18 lvl
skills: 64\63
mlv : 4

"oko za oko , ząb za ząb , dupa za pieniądze"
Pupulekk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2005, 19:48   #130
Bucik
Użytkownik Forum

Bucik's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Averus
Powstańcie Paldkowie!!! Zebraliśmy się tutaj aby powiedzieć dość tym nOObom Knajtom! Tępi blokerzy nie będą nas poniżać ! Załóżmy że Knajcik (buuuuuuuuu!) zaczyna gre w tym samym momencie co Paldek!(jeeeeeeee!) i co? Paldek daje po rurach zdobywa lvle, a Knajt? Knajt powoli tepi roty! Po tygodniu Knajcik ma 12lvl a paldek 15 do 18! i kto wzgra ta walke? Nie treba byc Einsteinem yebz sie domyslic!!!

PALDEK RULES!!!!!!

muahahaha... 12 lvl w tydzień to minimum jak się gra 30 min dziennie a wogóle to ja po tygodniu se poszedłem z 19 lvlem z kolegą i zaatakował mnie palek 21 lvl sam ale to sam zabilem tego palka bo goscio nie spodziewal sie z mojej strony 4mlvlu no i zdedził a z dogonieniem niemiałem żadnych problemów

gram na arcanii i niestać mnie na pacca...
Bucik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2005, 19:12   #131
Eleander
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Kraków

Domyślny

Knight jest prosty az do bolu.To czołg szybko robisz 50-55 level a potem jest placz, bo sam na mocne potworu nie pojdziesz , mam kbighta na 53 levelu i nuuuuda, a pal jednak bardziej samodzielny jest
stary 13-05-2005, 19:25   #132
Cursed Sinner
Użytkownik forum

Cursed Sinner's Avatar

Data dołączenia: 03 04 2005
Lokacja: Kazz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eleander
Knight jest prosty az do bolu.To czołg szybko robisz 50-55 level a potem jest placz, bo sam na mocne potworu nie pojdziesz , mam kbighta na 53 levelu i nuuuuda, a pal jednak bardziej samodzielny jest
Ta...wszystko ładnie pięknie ale bez blokera ani rusz przy mocniejszych potworach. Załóżmy, że solujesz BeHe palem...nie masz shielda wiec po dupie dostajesz za 300 + hit. Chyba że masz skille 110/95 i bierzesz se speary i solujesz w miejscu. Ale zrób te 110/95...Knight jest bardziej samodzielny. Przy hlvlu wchodzisz gdzie chcesz czy to dziura czy co tam sie nadaży...
a skoro masz knighta to chyba sam dobrze o tym wiesz.
Cursed Sinner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2005, 20:14   #133
Master Yedi
Użytkownik Forum

Master Yedi's Avatar

Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Elbląg

Master Yedi ma numer GG 7146494 Master Yedi ma login Tlenu mateusz-smolak@o2.pl
Domyślny

Paladyn to maszyna Nie jest zły na wysokim poziomie w magi i jest świetnym w ataku z dystansu.Ma sporo many i duzo hp.
Jest szybszy od innych profesji.
Master Yedi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2005, 21:06   #134
Maciosek
Użytkownik Forum

Maciosek's Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005

Imię: Spiney
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
Maciosek ma numer GG 1513626
Domyślny

Hail Knight !!!
Knight wymiata, ja osobiście gram knightem, chociaż do skilli cierpliwości nie mam, jakoś to przetrzymuje.
Dobra, nie będę dawał off topów.
TOPIC
Knight jest dobry jak i paladyn, lecz knight jak ktoś napisał nie musi się o nic martwić, o żadne pierdoły typu mana, strzały jak pallek.
Maciosek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2005, 13:12   #135
milan233
Zbanowany

milan233's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: Radwanice

Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 53+
milan233 ma numer GG 4618271 milan233 ma login Tlenu mialan233@tlen.pl
Domyślny Aaaa...

Knight jest dobry dla slabiakow(lol) chociaz na wyzszych levelach...Knight dobry jest w malych pomieszczeniach i w walce z potforkami dystanswoymi a palek... ale palkiem jak masz 25 lvl i bohy to se mozesz isc na gs-y a knight expic na d-soliderach
milan233 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2005, 13:55   #136
xemmoe
Użytkownik Forum

xemmoe's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Master Yedi
Jest szybszy od innych profesji.
Zastanów się a póżniej pisz.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez milan233
palkiem jak masz 25 lvl i bohy to se mozesz isc na gs-y
Tak możesz jak najbardziej ale z blokerem...
stary 14-05-2005, 14:11   #137
Cauters
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 12 2004

Domyślny

Ja grałme i pallem i knightem( obecnie kina). Stwierdzam iz lepiej mi sie gra knightem. Bo :
Knightem łatwiejszy trening bierzesz ze 2 potworki slaba bron i nawalasz.
Treni ci sie shielding broń jaką wybrałes ( ja cluba) i mlvl oraz fishig lecz nie zawsze. Mozesz sobie poczytac ksiazke jak masz hoty to nic trudnego od czasu do czasu dogladasz go i zarcia dajesz.
A pallem:
Podnoszenie spearów... nudai te wielkie obrazenia dochodzace do 20+/-

POzdro for all
Cauters jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2005, 15:44   #138
Sir Jarema
Użytkownik Forum

Sir Jarema's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004
Lokacja: Wrocław

Imię: Sir Jarema
Świat: Galana
Poziom: 30
Skille: 74/73
Poziom mag.: 5
Sir Jarema ma numer GG 3475996
Domyślny

GS ? Nie sądzę, zwłaszcza ryzyko uzycia haste (strong haste ?) przez tego ostatniego odstrasza...Ale Dragi to już zupełnie inna historia. 20 lvl, 60 dista i możesz spokojnie tłuc dragi nawet bez BOH. Wymaga to co prawda odpowiedniego respa (duzo miejsca) ale i tak jest to bardzo opłacalne...zwlaszcza, ze mamy EV, wiec jak dobrze idzie, nie musimy WOGOLE marnowac UH...
Sir Jarema jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2005, 22:36   #139
hell fire
Użytkownik forum

hell fire's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

hell fire ma numer GG 2596674
Domyślny

Knight vS Palladyn

lvl Knight Pall'.

8 - 20
20 - 30
30
+30
hell fire jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2005, 23:24   #140
Cool
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 04 2005

Stan: Niegrający
Imię: Kaish
Świat: Nerana
Domyślny

Na nowym servie lepiej wziąść palla bo grając nim nie trzeba się martwić o eq. Paladynem się szybciej expi,Knight ma wiecej hp,na światach no pvp paladynem sie bardzo ciężko trenuje nie mając do dyspozysci monka.
Cool jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania