Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-05-2007, 23:57   #121
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Konin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Garet Zen
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Pg
Świat: Askara
Poziom: 61
Skille: 81/51
Poziom mag.: 16
alkoOholik ma numer GG 8962800
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
A wiesz ze twoj "Nie maniak" MDW pojechal do BIelska Bialej i zaplacil 5000 zl zeby vision nie odpuscilo taifunowi ,bo by go przescignol? jak guwno wiesz to sie nie odzywaj
Boże widzisz to a nie grzmisz... Totalny idiota _/
alkoOholik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-05-2007, 02:34   #122
Melther
Użytkownik forum

Melther's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2007
Lokacja: ŁÓDŹ

Profesja: Elite Knight
Gildia: Violet
Świat: Danubia
Poziom: 127
Skille: 93
Poziom mag.: 8
Domyślny

Nie polecam obecnie rycka moze po updacie sie to zmieni chcesz szybko na starcie expic wybiez druida ze wzgledu na sio ktore umozliwa na poczatku bic Ci trudne potwory bez utamo, na dluzsza mete to sork ze wzgledu na hura na hydrach naprzyklad .
Melther jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-05-2007, 13:02   #123
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Imię: Fagaro
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Na eterni mowimy ze szybkosc wbicia levelu jest wprostproporcjonalna do polewy jakią sie ma z delikwenta kiedy pada. Oznacza to ze jak ktos sie nagle wybija z levelem (Hupaxuda-137 ms w 9 miesiecy, Mohaned~90 przez wieki i nagle 164) to podczas wojny mozna go bic jak worek bo nic poza expieniem w tibi nie opanowal. Hupa~ na wojne poszedl majac 4 uhy i pelno mf. jak go 2 sorcow przeciwnika dopadlo (onaj nizszy level) to z fibuli do thais dobiegl juz bez ssa i many, po drodze wbil pz na noob charze bo nie mogl go przesunac z powodu braku sestroy fieldow. Pozatym, ciezko oceniac umiejestnosc grania kogos kto gra na non-pvp, tam ludzie maja latwiej. Jakbym gral na non-pvp to nie potrzebowalbym 20 bp uhow, bp df, 2 bp explo, 2 bp might ringow itp na sobie. 2 bp uhow i reszte capa w mf by w supelnosci starczylo (ewentualnie hmm/gfb-zaleznie od miejsca polowania) Na non pvp nie ma wojen (tafiun nie expi przez to ze jest w wojnie) i ciezko ludzia z non pvp utzymac takie samo tempo expienia w przeciagu kilku miesiecy. Jak nei wojna, to zawsze mozna sie komus narazic (stefzer tez byl/jest hunted i nie mogl expic, a byl najwyzszym ms na serwerze)
stary 15-05-2007, 20:20   #124
KrEmAs KAc
Użytkownik Forum

KrEmAs KAc's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Nowe Miasto Lubawskie 53° 25' N 19° 35' E

Stan: Niegrający
Świat: ¶♪&#
Poziom: 666
Skille: ↕
Poziom mag.: §§
KrEmAs KAc ma numer GG 8372892
Domyślny

Trochę się temat zboczył ja zrobiłem knight skille 90/90 w 3 miesiące parę godzinek dziennie w wakacje z kumplem i można iść po pekować
KrEmAs KAc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-05-2007, 21:21   #125
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc Pokaż post
Trochę się temat zboczył ja zrobiłem knight skille 90/90 w 3 miesiące parę godzinek dziennie w wakacje z kumplem i można iść po pekować
Takiego trola jeszcze nie spotkalem. Siedziec 300 godizn wpatrujac sie w ekran zeby wbic 90/90 a potem zwastowac chara przez pekowanie. Pozatym druid/mag po 30 godiznach grania bylby lepszym narzedziem do walki.
stary 15-05-2007, 22:16   #126
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post
Pozatym druid/mag po 30 godiznach grania bylby lepszym narzedziem do walki.
niech idzie, polew bedzie.
stary 15-05-2007, 22:27   #127
X-Zero
Użytkownik Forum

X-Zero's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2006
Wpisy bloga: 12

Imię: b.d.
Domyślny

A jak dla mnie knight jest niezły
Wiadomo że może do zabijania jest cienki ale ogólnie mi się podoba taka gra(blokowanie potworków,ciągłe kupowanie UHów xD)...

Wcześniej grałem druem (tym obok) i teraz mam UH makera więc kasy raczej nie tracę...

Ale każdemu podoba się co innego ;]
stary 16-05-2007, 00:49   #128
Dragor
Użytkownik Forum

Dragor's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2006
Lokacja: The Eight Kingdoms

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Guardia
Domyślny

Dziwi mnie, że tyle osób zainteresowało się tym tematem...
ale nie chce być gorszy.
Knight to bardzo pożądana profesja na non-pvp, jest na nich wielkie zapotrzebowanie. Można z tego czerpać nawet korzyści materialne wynajmując się na hunty, ale na PvP rycerzem można się w nos pocałować... wiem z doświadczenia, że wystarczy kiepski trap w stylu 2 summony i moby w jakimś spocie aby knight dedł.

P.S. Z tego topica zrobiła się kłótnia i modkowie może zamiast nabijania się z noobków, zamknęliby go??
stary 16-05-2007, 01:04   #129
Thanal
Użytkownik Forum

Thanal's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: /Wrocław/Breslau/Vratislavia

Imię: ---
Profesja: Sorcerer
Świat: Szukam:P
Domyślny

Ja mam pewne pytanie, poniekąd dotyczące postaci knighta...Otóż interesuje mnie to w jaki sposób blocker dogaduje się ze shooterami/sioherem? Nigdy nie miałem na tyle wysokiego lvla a interesuje mnie to po prostu. Mam nadzieję, że dobrze zrobilem nie pisząc osobnego tematu tylko licząc na Waszą pomoc tutaj . A wracając do tematu to jak to jest? Knight bierze całość loota a shooterzy powinni zadowolić się szybkim expem? 50%, albo może tyle, żeby im się runy/mfy zwróciły ? A jeżeli jest sioher to przecież chyba coś mu powinien dać za nieuzywanie uhów, nie? Nie chodzi mi też o kumpli/znajomych idących na grupowy hunt tylko takie najbardziej popularne rozwiązania w momencie gdy znajdują się nawzajem przez trade/g chat. Znajdźcie pół minuty i odpowiedzcie proszę P ... Pozdrawiam!

[x]- mi sie 2 dni temu snilo ze na przejsciu przez jezdnie bylo ukryte wejscie na basnhee , a ja mailem 1 sdka i 900 many
[x]- odstawilem banshee hunty
Thanal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2007, 01:09   #130
Dark Deni
Użytkownik Forum

Dark Deni's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2006
Lokacja: Barlinek

Stan: Na Emeryturze
Imię: Deni
Dark Deni ma numer GG 500990
Domyślny

ja tam zawsze dziele sie z shooterem po 50 % no i odpalam cos dla Druida aha druidowi za wlasna kase kupuje sorek mf'y
stary 16-05-2007, 01:13   #131
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Domyślny

zalezy od wielu czynnikow. ja np blokuje tylko na zasaadzie "moje runa/mf-moj loot" ponosze cale ryzyko zwiazane z huntem, ale tez nie musze sie dzielic. Generalnie panuje zasada ze knight bierze 50% loota, obojetnie ilu jest atakujacych. ale, wszytko jest zalezne od tego na co polujemy i jak "kosztowny" jest to hunt. Ale, czesciej ludzie rezygnuja z wlasnej czesci loota zeby dac knightowi calosc (w przypadku kiepskiego loota) lub biora tylko tyle zeby starczylo na pokrycie ich kosztow. Trzeba ustalic komu bardziej zalezy, blokerowi czy atakujacym. kiedy blokowalem dla 194 ms hydry w a on walil je z mort to loot dzielilismy po 50%, bo na zabicie 3 hydr potrzebowal 5 sec+moje lurowanie. wiec w 2 godziny z nim zabilismy tyle hydr co z "normalnym" ms w ciagu 5? godzin. i to mi zalezalo na tym zeby z nim polowac.
stary 16-05-2007, 13:49   #132
Nespiss
Użytkownik forum

Nespiss's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2007

Imię: Róóżnie
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 56
Skille: nvmnd
Poziom mag.: 63
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thanal Pokaż post
Ja mam pewne pytanie, poniekąd dotyczące postaci knighta...Otóż interesuje mnie to w jaki sposób blocker dogaduje się ze shooterami/sioherem? Nigdy nie miałem na tyle wysokiego lvla a interesuje mnie to po prostu. Mam nadzieję, że dobrze zrobilem nie pisząc osobnego tematu tylko licząc na Waszą pomoc tutaj . A wracając do tematu to jak to jest? Knight bierze całość loota a shooterzy powinni zadowolić się szybkim expem? 50%, albo może tyle, żeby im się runy/mfy zwróciły ? A jeżeli jest sioher to przecież chyba coś mu powinien dać za nieuzywanie uhów, nie? Nie chodzi mi też o kumpli/znajomych idących na grupowy hunt tylko takie najbardziej popularne rozwiązania w momencie gdy znajdują się nawzajem przez trade/g chat. Znajdźcie pół minuty i odpowiedzcie proszę P ... Pozdrawiam!
@up & 2 up
Dzięki wielkie, o to mi dokładnie chodziło Pozdro!

EDIT: Aff firefox mi się wyłączył i zamiast zedytować to dał nowy post :/ soory za zamieszanie...

Ostatnio edytowany przez Nespiss - 16-05-2007 o 13:50.
Nespiss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2007, 17:23   #133
dejw
Użytkownik Forum

dejw's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2007

Świat: Titania
Domyślny

powiem wam chlopaki, bez urazy, ze cala ta dyskusja, podobnie jak wiekszosc na tum forum, to ZAL.PL powaznie, przejrzyjcie se to na trzezwo, od początku. Ten styl wypowiedzi, ta mądrość... haha xDD

pozdro
dejw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2007, 14:58   #134
Gorlam
Użytkownik forum

Gorlam's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2007

Domyślny

Ja gram knightem 8 lvl skille 40/40 bardzo lubie knightów zawszenimi gralem mialem tylko 1 sorca ale mi sie znudziło skillowanie tez nudne ale naprawde warto poskillowac
Gorlam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania