Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 12-05-2007, 22:36   #121
Pacz_mag
Guest

LOL

No extra! Juz sie doczekac niemoglem. Niestety pacc mi sie konczy ale i tak kupie drugiego xD. A tak wogule to ciekwe kiedy uporaja sie z tymi hackami i kickami. Bo jak tak dalej pojdzie i do up'datu tego niezrobia to bedzie dupnie.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-05-2007, 23:49   #122
Valco
Guest

Król Yeeee xD

Moim zdaniem, CipSoft robi UpDate tylko dla Premium Account , ponieważ, gdyby robili to dla facc, wogóle by Im się to nie opłaciło . Wydaja Oni duże sumy pieniędzy na grafików , a przeciez muszą miec te pieniądze . Wiec niestety, gracze nie posiadający Free Account, nie będą mieli tyle radości, z odkrywania nowych terenów, chyba że np z Thais zrobią Busz .

stary 13-05-2007, 00:00   #123
Valco
Guest

Problem

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacz_mag Pokaż post
No extra! Juz sie doczekac niemoglem. Niestety pacc mi sie konczy ale i tak kupie drugiego xD. A tak wogule to ciekwe kiedy uporaja sie z tymi hackami i kickami. Bo jak tak dalej pojdzie i do up'datu tego niezrobia to bedzie dupnie.

Moim zdaniem, rzadna osoba nie miała Hacka z tego powodu. DDoS Polega na wysłaniu spamu() ( w tym przypadku hackerzy musieli "zescalić* ponad 150tys. komputerów" na serwery co powoduje "zjedzenie" pamięci i zawieszenia serwera, więc ludzie, którzy twierdzą. że mieli "Hacka" z ów powodu, nawet nie wiedzą, jak bardzo się mylą.

zescalić*-połączyć

Ostatnio edytowany przez Valco - 13-05-2007 o 00:01.

stary 13-05-2007, 01:28   #124
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

@up
nie ma takiego slowa jak zescalic, jest scalic ale nie zescalic
(www.pwn.pl)
Draggy_Slayer jest offline  
stary 13-05-2007, 01:35   #125
Dee_Jay_Bufer
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 05 2007

Imię: Xenpall
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 18
Skille: 49/32
Poziom mag.: 6
Domyślny

ja też myśle że mogli by zrobić coś fajnego dla facc miejmy nadzieje że coś będzie zobaczymy morze jakieś nowe potworki hehe mnie ciekawi jak wyruwnają postacie. Ja gram knightem wienc pewnie coś mu dołorzą to by było spoko
Dee_Jay_Bufer jest offline  
stary 13-05-2007, 09:23   #126
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Domyślny

dzieci neo nie pisze sie

Tesh itd...

czemu teraz na komunie nie daje sie zegarkow i łańcuszkow?
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 13-05-2007, 09:26   #127
ElynAlvia
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 05 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Xerena
Domyślny

Wszyscy z PACCEM są teraz mądrzy bo go mają ale niech postawią się na miejscu innych graczy tych, których nie maja PAACA albo nie mogą go kupić z różnych powodów... Myślę również, że gadanie, że gracze FAAC są niepotrzebni jest zbędne. Przecież każdy z was był nim kiedyś ( no może nie każdy ale większość..), a poza tym co by było bez FAAC? Zapewne zamiast 50k osób online byłoby z 20k... Komu byście pokazywali jakie to macie fajne outfity ? Moim zdaniem robienie dalszych updatow nastawionych na PACC jest bezsensu... Wiadomo to oni utrzymują serwery ale wkoncu pisze, że tibia jest darmowa! a tu nam wychodzi z niej darmowa wersja demonstracyjna bo jak tak dalej będzie to FACC będzie miało 20% terenów całej tibi, po której może się poruszać a PACC 100%... Tak samo gdyby nie FACC zlikwidowano by troche serwerów... Więc ludzie z PACCEM nie powinni się wymądrzać, że są niby lepsi, i że jeżeli oni zapłacili za PACC to już ich prosze ozłocić bo są najważniejsi, a ludzi z FACCEM pobanowac! Ciekawe z kim byście się bili? Nie mówie tutaj, że mało osób jest do bicia ale napewno byłoby mniej! Mam tylko nadzieję, że Cipsoft to napsiał aby ludzie kupili PACCA, a i tak mają gdzieś coś nowego dla FACCA...

P.S Zapewne zaraz ktoś z PACCEM powie mi, że jeżeli mi nie pasi to moge nie grać albo sobie kupic PACCA... Tylko ciekawe co będzie jeżeli on znajdzie się po tej samej stronie co ja, my ( z faccem ) ? Zaraz będzie sam protestował...
ElynAlvia jest offline  
stary 13-05-2007, 09:45   #128
Sunray
Użytkownik forum

Sunray's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2007

Gildia: Terror
Świat: Askara
Poziom: 32
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ElynAlvia Pokaż post
Wszyscy z PACCEM są teraz mądrzy bo go mają ale niech postawią się na miejscu innych graczy tych, których nie maja PAACA albo nie mogą go kupić z różnych powodów... Myślę również, że gadanie, że gracze FAAC są niepotrzebni jest zbędne. Przecież każdy z was był nim kiedyś ( no może nie każdy ale większość..), a poza tym co by było bez FAAC? Zapewne zamiast 50k osób online byłoby z 20k... Komu byście pokazywali jakie to macie fajne outfity ? Moim zdaniem robienie dalszych updatow nastawionych na PACC jest bezsensu... Wiadomo to oni utrzymują serwery ale wkoncu pisze, że tibia jest darmowa! a tu nam wychodzi z niej darmowa wersja demonstracyjna bo jak tak dalej będzie to FACC będzie miało 20% terenów całej tibi, po której może się poruszać a PACC 100%... Tak samo gdyby nie FACC zlikwidowano by troche serwerów... Więc ludzie z PACCEM nie powinni się wymądrzać, że są niby lepsi, i że jeżeli oni zapłacili za PACC to już ich prosze ozłocić bo są najważniejsi, a ludzi z FACCEM pobanowac! Ciekawe z kim byście się bili? Nie mówie tutaj, że mało osób jest do bicia ale napewno byłoby mniej! Mam tylko nadzieję, że Cipsoft to napsiał aby ludzie kupili PACCA, a i tak mają gdzieś coś nowego dla FACCA...

P.S Zapewne zaraz ktoś z PACCEM powie mi, że jeżeli mi nie pasi to moge nie grać albo sobie kupic PACCA... Tylko ciekawe co będzie jeżeli on znajdzie się po tej samej stronie co ja, my ( z faccem ) ? Zaraz będzie sam protestował...
To nie tak.. rozumiemy, że nie wszyscy mogą sobie na to pozwolić na pacca, ale uważamy, że nam się należy jednak coś więcej, bo płacimy 30 zł / miesiecznie za gre. I na pewno nie uważamy się za lepszych, przynajmniej nie ja.. ja po prostu uważam że teraz gram w tibie... a sama gra jest darmowa, bo jest. możesz zwiedzać większość kontynentu i walczyć z 70% potworków występujących w grze.. a że tereny są nie oplacalne? to dlatego, że na faccu jest za dużo osób i często nie przestrzegają podstawowych zasad (list przed expowiskiem)..
Sunray jest offline  
stary 13-05-2007, 09:49   #129
jEnTkEr92
Użytkownik Forum

jEnTkEr92's Avatar

Data dołączenia: 03 04 2007
Lokacja: <<Jwr>>

Imię: Sermonis
Profesja: Paladin
Poziom: 1+
Skille: zal..
Poziom mag.: 1+
Domyślny :p

Ja mam PACCa i mi to wisi czy ktoś jest Pacc czy Facc to ich sprawa chcą to sobie kupią nie chcą to nie kupią (bądź nie mają za co;/)

Mnie najbardziej interesuję to zbalansowanie postaci
Gram knightem i mam nadzieje że coś mi dodadzą
jEnTkEr92 jest offline  
stary 13-05-2007, 10:08   #130
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

w*****a mnie te forum powoli

wiekszosc to nooby kture nie nabily 40 levela

wszedzie widze komentaze typu

rycerze i palladyni sa gorsi od sorkow i druidow

GUWNO PRAWDA !!!

kazda profesja jest dobra zalezy czy umiesz grac !!!!

co wy wymyslacie !! cos jak UE dla druida ??

DRUID - POstac magiczna specializuje sie w DEFENSYWIE !!!!! a nie w OFENSYWIE !!!!!

wiecej czarow dla knighta ?? LOL wieksze exori!!! szybsze bieganie !!!

KNIGHT - postac silna umiejetnie wlada bronia !! za to noga z magi !!!!

WIEC NIE WKUZAC !!!!!!

a tak pozatym np wesmy 80 lv sorc i 80 lv knight

80 sorc na d lair bez ludzi wyciagnie 50-60 k na godzine
80 knight na zulwiach bez ludzi wyciagnie nawet 80 k na godzine

wiec nie mowic ze to slabsza profesia !
co do palka to akurat nie iem gdzie mogl by expic bo sie nie bardzo na nim znam ale jestem pewien ze tez sa takie pox miejsca tylko poszukac trzeba !!!

NAstepna zecz

I dobze ze dodaja tylko dla pacc !!!

80% Facc = Nooby --- 20 % Facc = to porzadni gracze
80% Pacc = Porzadni gracze ---- 20 % Pacc = Nooby

wiec komu lepiej jest cos dodawac ???
ludziom kturzy to wykozystaja i se poexpia czy cos czy noobom kture beda latac i prosic o free items ????

a pozatym Cip na tym zarabia wiec macie kolejny powod
Albertus jest offline  
stary 13-05-2007, 10:25   #131
Sallim
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 12 2006
Lokacja: Warszawa

Domyślny

@up
tak tak knight jest według ciepie pro evul.. gówno prawda knight to kaleka, mega kaleka, gdzie ci knight zabije coś silnego (demon, czy coś innego) dla knighta większe hity powinny byc np. z avengera przy skillu 80 sworda nie walniesz mniej jak 130 czy ileś (chyba ze dobijasz potwora) knightem sie nie da grac widze że ty masz sorka wiec nic chyba nie wiesz o grze knightem, na poczatku ta profesja wydaje sie zajedwabista lecz 80+ ek w porównaniu z 80 ms jest jak 20 lvl (tak upośledzony i skazany na żołwie, małpy, lizardy itp.) a 80 ms bierze blokera na poi d lair 3 dle+ na klate dla blokera i e wave i juz wpadlo 6k expa+ w doslownie 10 sekund
@topic hmm lodowe wyspy za fajnie tego nie wyobrazam sobie ale moze przejdzie to moje oczekiwania i cos naprawde fajnego bedzie a co do nazwy taka skandynawska wiec jak nie moglo być cos z lodem
najbardziej mnie interesuje balansacja profesji, ja tam sie nawet ciesze ze to dla pacc, chociaz gra sie staje oplatna tylko jak sie kupi pacca wiec zaczyna sie robic grą płatną no ale trudno. powinni zrobic 1 miasto dla facca zeby odludnić pozostałe ;q

@edit
Cytuj:
80 knight na zulwiach bez ludzi wyciagnie nawet 80 k na godzine
z jakimi skillami po 150? pozatym ludzie na zólwiach SA ZAWSZE I ZAWSZE BEDA i sorkiem zobacz jak latwo zabic draga pare visów i juz na redzie

Ostatnio edytowany przez Sallim - 13-05-2007 o 10:29.
Sallim jest offline  
stary 13-05-2007, 11:37   #132
Htarlov
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 09 2006

Imię: Htarlov
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Menera
Poziom: 70
Skille: fish 65
Poziom mag.: 58
Htarlov ma numer GG 9177984
Domyślny

Według mnie knight powinien dostać:
- minimalny dmg, który mógłby się co lvl zwiększać
- mogliby dodać, że wraz z lvl'em/skillem powiększa się także maksymalny dmg (tak jak w przypadku sorca/druida)

Ostatnio edytowany przez Htarlov - 13-05-2007 o 11:40.
Htarlov jest offline  
stary 13-05-2007, 12:31   #133
Vodek
Użytkownik Forum

Vodek's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2007

Imię: Cych
Świat: Danubia
Poziom: 159
Domyślny

Licze głownie na z balansowanie profesji. Częstsze hity po 200+ u wysokich knightow, zlikwidowanie pustych hitów, zrobienie utani gran hur dla rycerza i paladyna bo według mnie to głupi pomysł ze tylko magiczne profesje maja strong haste, powinno być takie same przyspieszenie dla każdej profesji.
Vodek jest offline  
stary 13-05-2007, 13:12   #134
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

uffff... 14 stron, ostro...

Szczerze mówiąc, mam w dupie z jakich powodów nie chcecie/nie możecie kupić sobie pacc, ja za grę płace, i oczekuje że będe miał większe prawa niż 'noob z calin na 8 lvlu'.
I prosze, nie rozśmieszajcie mnie, pisząc w co drugim poście 'plax terenki 4 facc, k?', bo to i tak nic nie da...
Argen jest offline  
stary 13-05-2007, 13:31   #135
semiliren
Użytkownik Forum

semiliren's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: W-wa

Domyślny

Gdyby nie bylo Pacca, nie byloby osob z Faccem. Proste? Osoby z Paccem umozliwiaja gre Faccom, juz o tym gdzies byla mowa...
I jeszcze raz przypominam: KAZDA PROFESJA JEST ZAJE*ISTA!Tylko trzeba nauczyc sie nia grac.

@Salim: Prosze nie mow, ze knight nie ubije demona solo...widac za malo grasz w tibie, zeby to zrozumiec...
Jak jest za duzo ludzi dla ciebie na zolwiach to wstan rano i zacznij grac po save servie!

@Topic: co do upka, to powinni wprowadzic wiecej klimatu RPG...
stary 13-05-2007, 15:04   #136
Sassasea
Użytkownik forum

Sassasea's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2006

Imię: Sassasea
Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
w*****a mnie te forum powoli

wiekszosc to nooby kture nie nabily 40 levela
Nie kazdy siedzi w grze tyle czasu co ty by nabic 40 lvl w tydzien.
Co nie znaczy ze od razu jest noobem. A ty najpierw ortografie powtórz bo ja w 3 klasie podstawówki wiedziałam, że który sie pisze przez ó
Dla mnie większa żenada to wysoki lvl , który się szczyci jaki to jest super extra bo ma Pacc a nie umie nawet pisać.

Co do update , tez jak wiekszość licze na zbalansowanie postaci. Gram knightem i by sie przydało.
Sassasea jest offline  
stary 13-05-2007, 15:14   #137
Polarnik
Użytkownik forum

Polarnik's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005
Lokacja: WKS

Imię: xXx
Gildia: xXx
Świat: Secura
Poziom mag.: 61
Król

ElynAlvia.

Nistety z każdym rokiem tibia staje się coraz bardziej komercyjną grą, nastawioną na zarabianie pieniędzy. Nie możesz więc oczekiwać że Cip urozmaici tzw. FACCa, gdyż ich głównym celem w ostatnich update'ach, jest takie utrudnienie gry, aby gra na facc dalej była możliwa lecz pacc dostarczałby ogromne korzyści i ułatwienia. O to właśnie chodzi, by optymalnie Ciebie zmobilizować do kupna premium i powiększyć ich i tak ogromną kieszeń Zatem jeśli poważnie myślisz o grze w tibie, powinnaś kupić niestety PACC.

Albertus.

Od razu widać że jesteś noobkiem 40-50 lvl który zachłystnął się byciem "pseudo high-lvl". Oczywiście twoje wypowiedzi są kompletnie bez sensu więc jako doświadczony gracz chciałem to skomentowac.

Aktualnie jest ogromna przepaść między profesjami. Niestety do całego zamieszania doprowadził Cip chcąc "dobrze". Profesja knighta nie uległa poważnej zmianie chyba nigdy. 3~lata temu profesje były wyrównane. Wprowadzenie soul points utrudniło gre sorc/druid, gdyż np. na facc można było expić jedynie poprzez runy. Chcąc to naprawić Cip wprowadził rózgi co spowodowało pogrom. Obecnie banalną do expienia i najłatwiejszą profesją są sorc'erzy.

BTW knight 90~na żółwiach MAX wyciąga 40,45k na godzine, gdyż ich po prostu jest za mało. Musi się przy tym wieeele nasiedzieć. Więc proszę nie opowiadać głupot.

Inny przykład: na D Guardach w dolnych kopalniach aby expić normalnie:
Knight 60-70 lvl, dobre skille, super eq, manasy.
Sorc/Druid 30+ lvl, mlvl nie ważny, eq obojętnie, manasy.
Oczywiście expią z tą samą prędkością 20-30k na godzine.
Od razu widać wielką dysproporcje między lvlami do 100 lvl.

W przypadku lvli powyżej 100 ciężko mi się wypowiadać jednak napewno łatwiej jest solować sobie wszystko przez sorc'a i uderzać 200+ z visa, niż męczyć dragi na 120 knight'cie.

Według mnie (lecz to tylko mój prywatny pomysł) wyjściem by było ustalenie dla knightów minimalnych udrzeń, i tzw. Critical Hit Oczywiście inne mniejsze dodatki też mile widziane jak podwójne uderzenie lub coś w tym stylu.

Są dwa wyjscia albo ulepszyć knighta, albo porządnie utrudnić gre druidom i sorcerom, aby wyrównać profesje.

Pozatym na twoim miejscu nie oceniałbym tak łatwo ludzi, a graczy podzielił na doświadczonych i niedoświadczonych.

Kind Regards
Polarnik jest offline  
stary 13-05-2007, 15:21   #138
Jmaundrell
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 03 2007

Domyślny

Albertuj opamiętaj się bo w prawie każdym wyrazie robisz błąd ortograficzny
podobnie jak wiekszość z dzieci piszących na tym forum.

Wskazówka dla dyslektyków!-> "Widzisz w myslach wyraz np "gUwno" to wiedz ze jak jesteś na 100% pewien że nie popełniłeś błędu to właśnie go popełniłeś i pisz odwrotnie - "gÓwno"

Pozdrawiam
Jmaundrell jest offline  
stary 13-05-2007, 15:22   #139
Polarnik
Użytkownik forum

Polarnik's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005
Lokacja: WKS

Imię: xXx
Gildia: xXx
Świat: Secura
Poziom mag.: 61
Domyślny

Może to i złe miejsce ale chciałem się spytać dlaczego nie ogłoszono głośno, na stronie głównej wyników konkursu SMS i dlaczego konsole PS3 wygrał pierwszy lvl... Nie znalazłem na forum komentarzy na ten temat, więc jeśli coś mi umkneło sry. Ale i tak coś tu śmierdzi.....

Pozatym nie podoba mi się że te 10 czy ileśtam PACCów wygrały w połowie lvle 10-20, niektóre zbanowane, posiadające np. 10 dedów lub inne bez profesji.

Kind Regards
Polarnik jest offline  
stary 13-05-2007, 15:32   #140
misiekblade
Guest

Domyślny

Może mi ktoś powiedzieć kiedy bedzie ta aktualizacja?

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania