Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Nebula

Notki

Nebula Wydarzenia ze świata Nebula

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-06-2007, 20:01   #121
Artas
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Safe Pokaż post
Biedny Hidek nie dostal TSa to zaczal sie wyzalac na forum :<...
przykre
Lol, nie jestem Hidkiem i gówno mnie obchodzi kto nie dostał TSa a kto go ma
Nie jestem nikim od was.
JO MEN!
Artas jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-06-2007, 20:43   #122
Webi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 03 2005

Domyślny

moge ci zapewnic ze, ani tana, ani celandia, ani nikt inny nigdy i nigdzie nie bedzie mial zadan sprawdzajacych zdolnosc rozumowania przyczyno-skutkowego.
stary 25-06-2007, 20:48   #123
TheDwarf
Użytkownik Forum

TheDwarf's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 142
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Webi Pokaż post
moge ci zapewnic ze, ani tana, ani celandia, ani nikt inny nigdy i nigdzie nie bedzie mial zadan sprawdzajacych zdolnosc rozumowania przyczyno-skutkowego.
Cytat z zaswiadczenia egzaminu gimnazjalnego:

"i uzyskal nastepujace wyniki:

(...)

w czesci mat.-przyr. w zakresie:

(...)

wskazywania i opisywania faktow, zwiazkow i zaleznosci, w szczegolnosci przyczynowo-skutkowych, funkcjonalnych, przestrzennych i czasowych".

Wiec jednak.
TheDwarf jest offline  
stary 25-06-2007, 22:46   #124
Webi
Użytkownik Forum

Domyślny

To chyba czytania ze zrozumieniem nie zaliczyles zdolnosc rozumowania przycyzno-skutkwego a przycyznowo-skutkowego rozni sie od siebie tym co stół od stółowki ze tak sobie porownam. Jezeli dalej nie rozumiesz to chodzi mi po prostu o blad jezykowy.
stary 25-06-2007, 23:18   #125
Artas
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheDwarf Pokaż post
Pare dni śledziłem wasze odpowiedzi, siedzac cicho jak mysz pod miotla, ale to co pokazales w tym poscie sprawilo iz zostalem zmuszony do wejscia na swoja skrzynke pocztowa, w celu uzyskania hasla by pozniej sie zalogowac.

Otoz drogi, safe, myslac ze artas to ja popelniasz diametralny blad i zycze Ci zebys w egzaminie gimnazjalnym ktory napiszesz za rok nie mial wiele zadan, ktore sprawdzaja twoja zdolnosc rozumowania przyczyno-skutkowego, bo moze byc ciezko ze znalezieniem odpowiedniej szkoly sredniej.

Gadalismy nie raz, i nie dwa i znasz moja ideologie nt. Nebuli i tego co sie tam dzieje, natomiast niektore slowa uzytkownika "Artas" były sprzeczne z ta ideologia, tak mocno ze nawet slepy by to zauwazyl, ale Ty miales z tym problem.

Wiec, przejdzmy do konkretow:

Pierwsza czesc zdania zgadza sie z moimi dzialaniami - zachowanie co po niektorych ludzi z Viribus bylo dla mnie conajmniej glupie, byl to jeden z powodow mojego dolaczenia do AA.

Druga czesc zdania sie nie zgadzała, gdyz jak ktos kto kurwa jest wrogiem mojego wroga, moze nie byc moim faworytem do walki z wrogiem?!

Trzecia czesc zdania to jest kurwa parodia no.1, nigdy bym takich słów nie powiedział - z prostej przyczyny - zwyciestwo VU nie oplaca mi sie pod zadnym wzgledem i k&%%a wbij sobie do łba, że chocbym byl tym artasem i pisal takie rzeczy, i zaplacil caly moj tibijski dorobek to i tak nie zyskalbym wolnosci, wiec jesli ktos pisze takie cos, a Ty uznajesz ze to ja, to albo nie jestes prawdziwym safe albo masz problem z logicznym mysleniem.

Tego też bym nigdy nie napisal, sadze ze po updacie kiedy sila razenia VU znacznie spadnie macie szanse wygrac.

Idąc dalej uzytkownik 'Artas' napisał wiele rzeczy sprzecznych z tym co mysle, ponadto ja pod kazdym kontem forumowym mialem wyraznie napisany nick gdyz nigdy nie balem sie wyglaszac wlasnego zdania.

I odnosnie Twoich slow z TS'em - lekko sie zdenerwowalem gdy dowiedzialem sie ze TSa dostali ludzie bez charow/70-80 lv, nie mniej jednak z mostu z tego powodu nie skoczę i wciaz licze na wasze zwyciestwo, bo to chyba moja jedyna szansa na wolnosc. Pamietajcie, ze zawsze mozecie liczyc na moja pomoc.

/Yours, Sir Hidek

PS Odnosnie pisania na forum, mogles zadzwonic/napisac w Tibii/napisac SMS'a, a nie oczerniac mnie na forum ale ok - rozni sa ludzie. Szkoda, ze wczesniej wydawali sie inni.
Teraz mi chłopak zaimponował.
A co do tego że po update siła rażenia VU się zmieńszy jesteś w dużym błędzie.
Ponieważ:
Jakich knightów ma FF, a jakich VU...
Jakich palków ma FF,a jakich VU...
Do tego, VU ma dużo kasy a w FF 1/7 nie ma pacca, a 1/5 blessów.

PS.Hidek, zmieniaj server ^^
JO MEN!

Ostatnio edytowany przez Artas - 25-06-2007 o 23:20.
Artas jest offline  
stary 25-06-2007, 23:25   #126
August
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2005

August ma numer GG 4786311
Domyślny

@Hidek
Nasza sila spadnie? Zobacz ile wy macie sorcow w gildi, a ile innych profesji...
August jest offline  
stary 26-06-2007, 00:01   #127
Karbid
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Safe Pokaż post
Biedny Hidek nie dostal TSa to zaczal sie wyzalac na forum :<...
przykre
Ehhh... Nigdy nic do ciebie nie miałem ale tym pokazałeś jaki z ciebie kolega.
Hidek zawsze każdemu starał się pomóc, a ty?
Patrzyłeś tylko na siebie.

stary 26-06-2007, 00:13   #128
TheDwarf
Użytkownik Forum

TheDwarf's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To chyba czytania ze zrozumieniem nie zaliczyles zdolnosc rozumowania przycyzno-skutkwego a przycyznowo-skutkowego rozni sie od siebie tym co stół od stółowki ze tak sobie porownam. Jezeli dalej nie rozumiesz to chodzi mi po prostu o blad jezykowy.
Nikt z nas nie jest idealny, kazdy z nas popelnia bledy, ale dzieki za poprawe, wyciagne wnioski na przyszlosc.

Cytuj:
Teraz mi chłopak zaimponował.
A co do tego że po update siła rażenia VU się zmieńszy jesteś w dużym błędzie.
Ponieważ:
Jakich knightów ma FF, a jakich VU...
Jakich palków ma FF,a jakich VU...
Do tego, VU ma dużo kasy a w FF 1/7 nie ma pacca, a 1/5 blessów.
Nie chodzilo mi raczej o to zeby komukolwiek imponowac, a zeby pokazac jaka jest prawda, bo widze ze juz nawet 'koledzy' probuja mnie oczernic. Co do knajtów/pallów teraz bardziej bedzie sie liczyla taktyka niz level. Do tej pory Arcticus, Arthas, Celandia i Asanil mogli wlaczyc NG-bota, pojsc na open battle i wygrac X:0 (w miejsce x wpisz liczbe wrogow), gdyz ich sila SD wynosila 1.5k hp, wiecej raczej nikt u nas nie mial. Teraz zeby zabic np. mnie, bedzie mnie musialo zaatakowac naraz ok. 8-10 osob, wiec VU bedzie do tylu.
Co do kasy to mysle ze w wypadku ludzi, ktorzy dolaczyli przed powstanie BZN jest duzy problem, rzeczywiscie, padalismy i tracilismy duze kwoty.

Cytuj:
PS.Hidek, zmieniaj server ^^
Nie mam wyboru.

Cytuj:
@Hidek
Nasza sila spadnie? Zobacz ile wy macie sorcow w gildi, a ile innych profesji...
Po pierwsze juz nie wy, po drugie to co wyzej napisalem. Zreszta wyobraz sobie, ze całe Ordo + Phy+ AA + FG + SW + BZN staje przeciw Wam. Byłoby kilkadziesiąt osób, z czego b. duzo pallów i EKów. Fakt, faktem mentalnosc pokonanych ludzi jest imho fatalna, bo ja na ich miejscu nawet majac cieply fotel na Galanie, Obsidii czy innej Askarze zrobilbym wszystko zeby wyjebac z serva, ludzi ktorzy wczesniej ich wyjebali.
TheDwarf jest offline  
stary 26-06-2007, 00:49   #129
Dedalek
Użytkownik Forum

Dedalek's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2005
Lokacja: Gdynia

Stan: Na Emeryturze
Świat: Obsidia
Poziom: 145
Domyślny

@Sir Hidek

Możesz być na 100% pewny, że pewni ludzie (Majqu, Xendosa) nie będą razem walczyć. Więc będąc na miejscu VU, nie bał bym się o to. Poza tym ludzie, wyrzuceni z servera przez VU, nie są tobą i nie za bardzo garną się do zrobienia wszystkiego, aby wrócić na Nebule.

"Don't forget the success of others doesn't lessen your skills, and jealousy doesn't increase it either"
Brixx
Dedalek jest offline  
stary 26-06-2007, 00:53   #130
TheDwarf
Użytkownik Forum

TheDwarf's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dedalek Pokaż post
@Sir Hidek

Możesz być na 100% pewny, że pewni ludzie (Majqu, Xendosa) nie będą razem walczyć. Więc będąc na miejscu VU, nie bał bym się o to. Poza tym ludzie, wyrzuceni z servera przez VU, nie są tobą i nie za bardzo garną się do zrobienia wszystkiego, aby wrócić na Nebule.
Doskonale zdaje sobie z tego sprawe, to co napisalem to bylo cos z serii 'marzenia'.
TheDwarf jest offline  
stary 26-06-2007, 01:52   #131
Webi
Użytkownik Forum

Domyślny

szwedzi maja swoja wojne na galanie Swoja dorga bardzo ciekawa to wojna bo walcza miedzy soba trzy gildie na zasadzie kazdy przeciwko kazdemu co jest swego rodzaju ewenementem i ja w swojej krotkiej 'karierze' tibijskiej o tym nie slyszalem;p
stary 26-06-2007, 07:26   #132
August
Użytkownik Forum

Domyślny

@ Hidek
Sowqu, Wickanina, Koqu (niegra w tibie bardzo dlugo, a na wakacje ma robote.)
Shargas (tez juz dlugo niegra na nebuli, poza tym nic tu niema) Lis Zapinator (o ile kupic pacc) Wina, Korrn, Siedl~, Estana, Szaki~, Xakan (o ile przekonacie austryjakow do powrotu) Exiz~, Thor~, Zelarz, Majqu, Mevionek, Kaytek~
17 osob, z tego kilku nieuda wam sie namowic do powrotu, kilku niebedzie ze soba walczylo (chodzi mi o stare ordo i akcje jakie tam odchodzily), jak cos pozostaje jeszcze bariera jezykowa, ktora jest duza przeszkoda tak jak pokazalo ordo. Wiec zostaje wam okolo 10 osob w tym 2 ktore beda bic naprawde mocno.

Poza tym, sila sorcow az tak drastycznie nie spadnie, wiec nie przelicz sie w tych swoich obliczeniach, a poza tym My raczej mamy wiecej palkow/najtow gotowych do walki i zgranych ze soba, chociaz w malym stopniu. Poza tym bot NG to niewszystko, taktyke tez trzeba miec, niewiem czy grales tu jak byla wojna VU vs OF, jesli tak to przymnij sobie poczatek nas bylo 17 na ich okolo 35-40.
August jest offline  
stary 26-06-2007, 09:44   #133
Safe
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 03 2007
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: VO
Świat: Nebula
Poziom: 140
Skille: oO/Oo
Poziom mag.: 70
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karbid Pokaż post
Ehhh... Nigdy nic do ciebie nie miałem ale tym pokazałeś jaki z ciebie kolega.
Hidek zawsze każdemu starał się pomóc, a ty?
Patrzyłeś tylko na siebie.
Ano zawsze patrzalem na siebie, zwalszcza gdy spatrywalem sie w lustro
Jak juz powiedzialem, Karbid dla mnie zostales zakompleksionym 14sto latkiem ktory nie dostal tsa ^^
@Hidek
Nie przezywaj kurwa jakbys nie mial rl life, bo mimo woli masz co dalo sie w jakiksm stopniu zauwazyc, niewiem czy Twoja ideologia byla z tym zgodna czy nie, ale poprostu nie kazdy ma czas siedziec 24/7 na forum i spamowac F5, jezeli tak bardzo chcesz wiedziec nei dostales TSa przez pisanie na forum i nie jest to zadna wielka tajemnica, nie jestes na pozycji straconej, bo jeszcze duzo osob nie dostalo ip, a dostana, tyle, ze w swoim czasie.
Okazalem sie inny? Przykro mi... ludzi, ktorzy na jednym stwierdzeniu buduja swoj poglad na kogos, to tak jakbym zobaczyl bezdomnego (pomimo tego iz mialbym np. 18lat doswiadczen i kolorowego zycia) i zmienil swoj swiatopoglad na taki, ze wszyscy to bez domnie i ja tez nim bede, taki sposob myslenia jest wg. mnie chory - ale robta co chceta : )
Safe jest offline  
stary 26-06-2007, 09:48   #134
Adikeen
Użytkownik Forum

Adikeen's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: WroceK

Profesja: Master Sorcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez August Pokaż post
@ Hidek
Shargas (tez juz dlugo niegra na nebuli, poza tym nic tu niema) Lis Zapinator (o ile kupic pacc) Wina, Korrn, Siedl~, Estana, Szaki~, Xakan (o ile przekonacie austryjakow do powrotu) Exiz~, Thor~, Zelarz, Majqu, Mevionek, Kaytek~
17 osob, z tego kilku nieuda wam sie namowic do powrotu, kilku niebedzie ze soba walczylo (chodzi mi o stare ordo i akcje jakie tam odchodzily), jak cos pozostaje jeszcze bariera jezykowa, ktora jest duza przeszkoda tak jak pokazalo ordo. Wiec zostaje wam okolo 10 osob w tym 2 ktore beda bic naprawde mocno.

Poza tym, sila sorcow az tak drastycznie nie spadnie, wiec nie przelicz sie w tych swoich obliczeniach, a poza tym My raczej mamy wiecej palkow/najtow gotowych do walki i zgranych ze soba, chociaz w malym stopniu. Poza tym bot NG to niewszystko, taktyke tez trzeba miec, niewiem czy grales tu jak byla wojna VU vs OF, jesli tak to przymnij sobie poczatek nas bylo 17 na ich okolo 35-40.
HAHAHHA sam sobie przypomnij poczatek wojny, was bylo 20~ a nas 26 wiec widze jak pokazujesz wojne ze swojej strony

K4r4biN
Adikeen jest offline  
stary 26-06-2007, 15:04   #135
August
Użytkownik Forum

Domyślny

Dobrze pamietam na poczatku bylo nas 17. Was bylo okolo 30, po tym jak dostawaliscie po uszach, plecach i pyskach. Dolaczyl do was cybe, xendosa i reszta tego shitu, nas nadal bylo 17, przybylo nas po akcji na ankrahmun kiedy to przemyslaki i kilku innych kolesi zraszowalo wam plecy. Myle sie ponczusiu?
Ponczek bez ronczek.
August jest offline  
stary 26-06-2007, 15:35   #136
TheDwarf
Użytkownik Forum

TheDwarf's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@ Hidek

Jezeli liczymy wszystkich mogacych walczyc eków/rp'ów to dolicz sobie jeszcze: Hidek, Karbid, Xiahev, Sqeensy, Armann, Jilixi, Avara, Sudish, Meleandra, Bandar (huntado?), Royal Faldt, Nabonit Aldix, Lipek Aldix, Prabmar i wielu innych ktorych zapomnialem napisac.

Co do tej taktyki, to was rzeczywiscie bylo 17, ale ordo bylo mniej. Tylko ze wasza jedyna taktyka byli sneaki, ktore ordo zlekcewazylo i zawiodla w wojnie psychika.

Cytuj:
Ano zawsze patrzalem na siebie, zwalszcza gdy spatrywalem sie w lustro
Jak juz powiedzialem, Karbid dla mnie zostales zakompleksionym 14sto latkiem ktory nie dostal tsa ^^
@Hidek
Nie przezywaj kurwa jakbys nie mial rl life, bo mimo woli masz co dalo sie w jakiksm stopniu zauwazyc, niewiem czy Twoja ideologia byla z tym zgodna czy nie, ale poprostu nie kazdy ma czas siedziec 24/7 na forum i spamowac F5, jezeli tak bardzo chcesz wiedziec nei dostales TSa przez pisanie na forum i nie jest to zadna wielka tajemnica, nie jestes na pozycji straconej, bo jeszcze duzo osob nie dostalo ip, a dostana, tyle, ze w swoim czasie.
Okazalem sie inny? Przykro mi... ludzi, ktorzy na jednym stwierdzeniu buduja swoj poglad na kogos, to tak jakbym zobaczyl bezdomnego (pomimo tego iz mialbym np. 18lat doswiadczen i kolorowego zycia) i zmienil swoj swiatopoglad na taki, ze wszyscy to bez domnie i ja tez nim bede, taki sposob myslenia jest wg. mnie chory - ale robta co chceta : )
Lawl, WBREW POZOROM nie siedze na forum 24/7, do wczoraj siedzialem moze chwilke, zeby czasem poczytac jakies 'madrosci', ale zaczales o mnie pisac, wiec musialem znow poswiecic jakis czas temu. Co do tego powodu i ze nie jest to tajemnica - to dobrze wiedziec, chyba jednak byla to tajemnica, bo mogl mi to ktos napisac, a wszyscy pisali "idz do X, ja nie moge rozdawac."
Co do tego ze dostane - sam w to juz nie wierze, skoro powod lezy w forum. Tylko nie rozumiem o co konkretnie chodzi - nie mozna pisac na forum bo to jest beeee, cool, not trendy? Czy nie mozna pisac dlugich postow or smth? No o co chodzi?

Po 1 stwierdzeniu nie zbudowalem swojego pogladu na Ciebie, tylko zachowales sie w najgorszy mozliwy sposob, bo wiedzac ze artas to nie jest moje konto, wyjechales na mnie ze to niby moje konto. Bez obrazy, ale to moglo byc tak samo moje konto, jak i twojej matki, psa od sunze i popularnej na tym forum ostatnio "Marty". Moj poglad na ciebie wbrew pozorom nie jest taki zly, chociaz zawiodles mnie tym tekstem.
TheDwarf jest offline  
stary 26-06-2007, 15:51   #137
Karbid
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheDwarf Pokaż post
Jezeli liczymy wszystkich mogacych walczyc eków/rp'ów to dolicz sobie jeszcze: Hidek, Karbid, Xiahev, Sqeensy, Armann, Jilixi, Avara, Sudish, Meleandra, Bandar (huntado?), Royal Faldt, Nabonit Aldix, Lipek Aldix, Prabmar i wielu innych ktorych zapomnialem napisac.
Bandar się na "nich" wypnie , nabonit również, Lipek był szpiegiem(na początku myślałem że to nie on, ale jednak.. ;/)
Szwedów nie licz, bo oni nie raczej nie mogą

stary 27-06-2007, 02:08   #138
El_payaso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 06 2007

Domyślny

HAHAHAHAHA avara, royal faldt, hahahahha xDDDDDDD
El_payaso jest offline  
stary 27-06-2007, 08:30   #139
August
Użytkownik Forum

Domyślny

Siedllczanin Jun 27 2007, 07:12:37 CEST Killed at Level 122 by Hinogoos
and by Morrderca

Kaytek Ziom Jun 27 2007, 07:18:31 CEST Killed at Level 102 by Lord Arcticus
and by Asanil

A podobno sila naszych sorcow spadla...
August jest offline  
stary 27-06-2007, 09:39   #140
Dregar
Użytkownik Forum

Dregar's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Sadze ze gildia BZN SW i inne troszke sie zawiodly na update, bo sorcow nie pogorszono strasznie chociaz fakt faktem sa gorsi i czuc ta ruznice, a znowu knighty i pale nie wala takich wielkich hitow (do 400? 130ek?).
Pozatym sila to nie wszystko, przyklad julera chyba brazole z przewaga lvl i wszyskiego dostaja po tylku? ale sadze ze na nebuli nie bedzie 2 julery
Dregar jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania