Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-07-2009, 13:26   #121
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Honera
Domyślny

@Vil
ten tekst nie jest moj, pobralem to z szalikowcy.com, tylko troche poprawilem

@topic
Jak powiedzial LoluU$ zaraz zacznie sie sezon, moze cos wiecie o oprawach swoich klubow na inauguracje??
Полскa!!!
Gordorczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-07-2009, 23:05   #122
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
Domyślny

W sezonie żużlowym nadchodzi czas najważniejszych rozstrzygnięć, zwłaszcza na dole tabeli. Zapowiada się ciekawie, zwłaszcza, że w niedzielę czeka nas wyjazdowy mecz z Wybrzeżem Gdańsk, naszą zgodą a zarazem głównym rywalem do walki o 6. miejsce gwarantujące play'offy Emocje będą i na trybunach i na torze, postaram się wrzucić kilka zdjęć, żeby przybliżyć atmosferę tego meczu

Ostatnio edytowany przez Gierubesoen - 23-07-2009 o 23:09.
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2009, 18:33   #123
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

"Wycieczka" do Gdańska udana pod każdym względem, jedynym małym minusikiem jest wynik który praktycznie spuszcza nas do 1. ligi!

Na początku była sektorówka "Gdański Wrocław Wrocławski Gdańsk":

Potem troszkę pirotechniki:

No i na koniec konfetti:

stary 28-07-2009, 00:52   #124
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Domyślny

@up
zajebiste (szczegolnie podobaja sie dla mnie race )

w sobote moja Jagusia gra mecz z Odra, postaram sie wrzucic jakies foty z tego meczu na pewno bedzie na co popatrzec
Полскa!!!

Ostatnio edytowany przez Gordorczyk - 28-07-2009 o 00:53.
stary 30-07-2009, 00:40   #125
niemamnogi
Użytkownik Forum

niemamnogi's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2009

Domyślny

Praktycznie od urodzenia jestem kibicem bytomskiej Polonii. Do 13-tego roku życia na mecze chodziłem z ojcem/kuzynem, później już z kolegami. Co prawda nie należę do żadnej grupy Ultras, ale mogę tak siebie nazywać. W minionym sezonie nie opuściłem żadnego meczu 'u siebie' i opuściłem tylko dwa wyjazdy. Miejmy nadzieję, że w tym sezonie uda mi się zaliczyć wszystkie mecze.

Jak każdy prawdziwy kibic powinien wiedzieć, tutaj na śląsku mamy straszną rozbierzność w kibicowaniu. W jednym mieście można znaleźć nawet cztery różne grupy kibiców różnych klubów, przykład Piekary Śląskie - głównie Ruch Chorzów i Górnik Zabrze, oraz garstki fanów Polonii i Zagłębia. Od kilku lat nie mieszkam w Bytomiu. W moim rejonie 90% fanów, to kibice Ruchu Chorzów. Ci starsi i bardziej kumaci szanują mnie za to, że nie jestem pierdolniętym dzieciakiem, który uważa się za fana, bo ubierze bluzę i dużo gada. Spotykam się czasem z wyzwiskami i groźbami, ale to głownie od małokumatych dzieciaków.

Pamiętajcie 'Football without Ultras is NOTHING!'.
niemamnogi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2009, 22:35   #126
metiu
Użytkownik Forum

metiu's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2004

metiu ma numer GG 9026598
Domyślny

Na każdą dobrą wrzutę się wpierdolą z tym swoim "ultras jagiellonia białystok". Nic nie mam jak coś fajnego skleją na mieście, no bo są i tacy siekacze ale nie kosztem czyjejś pracy.
metiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2009, 19:25   #127
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Domyślny

@up
przyklad?

@ temat
mialem cos napisac o oprawie na jutrzejszy mecz z Odra wiec narazie wiem tylko ze beda kartony chyba w barwach Polski dla uczczenia powstania warszawskiego oraz bedzie transparent: pilka nozna dla kibicow
ten trans to odpowiedz na ustawe ktora wchodzi w zycie 1 sierpnia 2009 i ktora zakzuje uzywania pirotechniki () na stadionach itp
Полскa!!!
stary 31-07-2009, 19:56   #128
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Polski Związek Piłki nożnej za pośrednictwem Ekstraklasy SA przesłał do klubów nową uchwałę regulującą zasady wieszania przez kibiców flag w czasie trwania spotkań piłkarskich.

Uchwała zakazuje eksponowania flag o charakterze politycznym, jak również dotyczących działań jakichkolwiek ugrupowań politycznych. Zabroniona jest prezentacja symboliki totalitarnej, faszystowskiej, rasistowskiej nawołującej do nietolerancji, szowinizmu, ksenofobii, chuligaństwa. Wśród treści niepożądanych wymieniono również wulgaryzmy oraz transparenty zachęcające do zachowań agresywnych, obrażające jakikolwiek klub lub jego przedstawicieli niezwiązane z klubem lub rozgrywkami.
Cytuj:
Już od soboty każdy wobec kogo sąd orzekł "zakaz stadionowy" będzie musiał stawić się w czasie meczu na komisariacie. Jeśli tego nie zrobi, grożą mu nawet trzy lata więzienia.
Państwo policyjne...
stary 01-08-2009, 15:09   #129
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Państwo policyjne...
Trochę się wam właduje w temat, ale skoro Ultras to czyste kibicowanie a na chuligankę mówicie 'be' to o co chodzi? Z tego co wyczytałem z tego fragmentu to uchwała wymierzona jest w chuliganów (transparenty typu 'Legia kurwa' czy burdy na meczach).
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2009, 18:36   #130
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Pokaż post
Z tego co wyczytałem z tego fragmentu to uchwała wymierzona jest w chuliganów (transparenty typu 'Legia kurwa' czy burdy na meczach).
Tak to może z pozoru wyglądać, ale te wszystkie zakazy, ograniczenia, kontrole itd. uderzają nas, zwykłych kibiców. Zamiast skupić się na wyłapywaniu pojedynczych jednostek, lepiej udupić wszystkich i mieć "to z głowy". Niedługo w ogóle nie będzie można wieszać flag, wstawać podczas meczu i wchodzić w bluzach z kapturem...
stary 01-08-2009, 18:59   #131
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Zwykli kibice, którzy bluzgają gdzie i jak popadnie, patrzący na fanów przeciwnego klubu z rządzą mordu? Ciekawe.

Dobrze robią.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2009, 19:03   #132
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
którzy bluzgają gdzie i jak popadnie
Teraz nie napisałeś o normalnych kibicach, tylko o zwykłych pijaczkach którzy przeszkadzają w dopingu i sieją ferment na sektorze ;]
stary 01-08-2009, 19:45   #133
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen Pokaż post
Teraz nie napisałeś o normalnych kibicach, tylko o zwykłych pijaczkach którzy przeszkadzają w dopingu i sieją ferment na sektorze ;]
Więc wskaż mi co z twojego cytatu (to o nowych zasadach z kibicowaniem) niekorzystnie wpływa na NORMALNEGO kibica.
stary 01-08-2009, 20:12   #134
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Pierwszy przykład z brzegu- 2 dni przed meczem grupa osób dwoi się i troi żeby zrobić transparent dość mocno motywujący zawodników do walki a przy próbie wniesienia go na stadion jakiś pajac z urzędu mówi "NIE"...
stary 01-08-2009, 22:32   #135
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen Pokaż post
Pierwszy przykład z brzegu- 2 dni przed meczem grupa osób dwoi się i troi żeby zrobić transparent dość mocno motywujący zawodników do walki a przy próbie wniesienia go na stadion jakiś pajac z urzędu mówi "NIE"...
Widocznie ma symbolikę totalitarną, faszystowską lub rasistowską nawołującą do nietolerancji, szowinizmu, ksenofobii, chuligaństwa.
stary 01-08-2009, 22:39   #136
niemamnogi
Użytkownik Forum

niemamnogi's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2009

Domyślny

Nie rozumiesz, że na takiej fladze może być podobizna Pikachu, a oni i tak uznają, że łamie jakiś przepis. Państwo policyjne.
niemamnogi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2009, 22:41   #137
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Stan: Niegrający
Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Ukradłem telefon, a psy mówią że to źle. Gdzie wolność :/ Państwo policyjne
stary 01-08-2009, 22:46   #138
Ulrikk
Guest

Domyślny

Porównywanie kradzieży telefonu do wywieszenia transparentu z pikachu jest tak samo trafne jak porównywanie homoseksualizmu do pedofilii.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2009, 22:47   #139
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez niemamnogi Pokaż post
Nie rozumiesz, że na takiej fladze może być podobizna Pikachu, a oni i tak uznają, że łamie jakiś przepis. Państwo policyjne.
No tak, jak ja lubie te podwórkowe gadki gimnazjalistów: psy to ***je, czynią same zło etc etc. Gdybyś ty rządził, to byłaby tu pewnie rozpusta na sto dwa.
stary 01-08-2009, 22:58   #140
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Widocznie ma symbolikę totalitarną, faszystowską lub rasistowską nawołującą do nietolerancji, szowinizmu, ksenofobii, chuligaństwa.

Hmm, popatrzmy- typowy transparent zawierający treści rasistowskie, symbolikę totalitarną, nawołującą do ksenofobii, pedofilii a w dodatku popiera nadmierne obżarstwo i złodziejstwo!!!

A tak na serio, jak już wcześniej pisałem- zwykła motywacja dla zawodnika który bierze grubą kasę praktycznie za nic ;> Oczywiście ochrona rzuciła się w kierunku transparentu jak wygłodniały pies na kiełbasę.

Cytuj:
No tak, jak ja lubie te podwórkowe gadki gimnazjalistów: psy to ***je, czynią same zło etc etc.
Chyba Cię wyobraźnia ponosi, albo ja coś przeoczyłem...

Ostatnio edytowany przez Gierubesoen - 01-08-2009 o 23:01.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania