Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-07-2006, 14:00   #121
Apocalipsus
Użytkownik Forum

Apocalipsus's Avatar

Data dołączenia: 25 12 2005

Apocalipsus ma numer GG 7310420
Domyślny

Zgadzam sie z panem Up ;D Powiedzial dokladnie to co chcialem napisac !

Noobowaty mistrz a ty mnie postem swoim zamiast przekonac na strone sorka tylko rozmieszyles.... skoro sork schowa sobie manasy to knight sobie schowa uhy xD
Wogole ... nie ma co porownywac hp do many.... Bo hp mozesz uleczyc 1/2 uhami a mane ?DD Aaaaah... Aaaaah.... Aaaaah....

Jesli chodzi o nastepna rzecz to nie chodzil mi ze przy epxie wchodza swietnie skil ... ogolnie chodzilo mi o rozwoj postaci ... ze np bedzie expl... potem dobije skile i jest !

Podsumowujac Z takiego duela knight vs sork ( mowie o dwoch doswiadczonych graczach,przygotowanych itp etc) wygrac moze ten kto srobi blad... a jesli nie bedzie bledu to bic moga sie do zasranej smierci...

I Dzieki panu up bo wyreczyl mnie
Apocalipsus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-07-2006, 14:10   #122
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
joke ?
Nie.
Cytuj:
+ explo, + exori
100 lvl elite knight zakladajac ze ma 8 mlvl uderza w ludzi z tych czarow z nastepujaca sila:
Explo - srednio 56, minimum 0, max 112
Exori - srednio 165, minimum 110, max 193.
Tak wiec 100 lvl elite knight ma szanse zabic 20 lvl zwyklego sorca, o ile uzyje czaru exori bo z explo robi smieszny dmg, z broni tez smieszny dmg (podobny do tego co z explo). A z exori nie jest latwo trafic w biegu. No ale zalozmy ze 20 lvl sorca jeszcze zabije. Ale 30 lvl zwyklego sorca juz nie ma zadnych szans zabic bo jego max combo bedzie zabieralo mniej niz 30 lvl zwykly sorc ma hp.
Cytuj:
wiesz ile musi wychlac manasow ok 20 sorc ? ok 5-6 na cała mane. to trwa 10-12 sec. a Knight Uhem całe Hp na 2-3 UHy co daje 4-6 sec. Szybciej ?
Wolniej bo na manasy nie ma exhausted wiec te 5-6 manasow bedzie w stanie sorc po najblizszym update wypic w ciagu jednej tury, gora dwoch.
Cytuj:
Knight bedzie mógł szybko zabierać tą mane sorcowi bo mimo, ze ma duzo "hp" [ms] to ma słabiutkiego defa
Sorc bedzie sobie dodawal mane manaskami duzo szybciej niz knight ja zabieral. A poza tym mam pytanie za 100 punktow: jak knight bedzie zabieral mane sorcowi? Z tych swoich smiesznych hitow za 50 z melee czy ze swojego mega explo tez za 50?
Cytuj:
tak czy inaczej nie zawsze bedzie o tym pamiętal. Tzn. biorąc pod uwage że został zaskoczony i troszeczkę panika... chociaz w sumie mało prawdopodobne
Sorc bez mana shielda moze byc tylko wtedy kiedy expi sobie na slabszych potworach i nagle knight mu sie na resp wbija i atakuje. Ale knight wali na tyle slabe hity ze zanim zdazy zjechac sorca do yellow to ten juz wrzuci mana shielda.
Cytuj:
W takim wypadku sorc będzie dostawał dośc spore hity od knighta, jesli nie będzie miał eq :/ tarcza to podstawa. Knight też moze mieć utani hur i w tym czasie kiedy jeszcze widzi sorca walić z explo.
Bzdura. Ja na skillach 88/87 z dragon lance swoim knightem walil w kolesia bez eq i ledwo raz mi sie udalo go trafic za 106. reszta hitow gdzies w okolicach 50-75. Takimi "szczałami" to nawet 20 sorc by pogardzil. Tarcza absolutnie nie jest podstawa bo tak czy siak knight wiekszosc uderzen trafia wiec niewiele tutaj zdzialamy tarcza. Knight moze miec utani hur ale sorc w tym samym czasie moze miec utani gran hur i knight juz wrecz go nie bedzie bil ani z exori. Walic z explo? Pewnie ze moze. Tylko powiedz mi co zrobia temu sorcowi te hity knighta z explo za 50? Co najwyzej smiech moga wywolac bo walac za 50 hp to knight nawet 1 lvla by nie zabil w dwoch turach.
Cytuj:
nie takie znowu złe... ale ryzyko, ze ktos te manasy ukradnie jest dośc spore.
Odpowiednio schowane (najlepiej w miejscu do ktorego nooby nie dochodza) = 10% szans ze ktos odnajdzie. A nawet jak juz ktos odnajdzie to mozna skoczyc po kolejne. (chocby se uciec po prostu, poczekac na koniec pz locka i wziac z depo)
Cytuj:
sam porównujesz newbie knight vs. doświadczony sorc Sorc nie jest wszystko wiedzący i też nie zauważy jak knight łapie runy zza drzewa [zresztą po co ? i tak ma dużo cap.]i mw da się bez problemu ominąć.
Ale szansa ze sorc zauwazy jak knight bierze runy z kryjowki wynosi 50% bo sorc moze wziac na follow knighta i caly czas bedzie go mial w zasiegu wzroku i bedzie szedl przy nim bo jest szybszy. A knight nigdy nie zobaczy jak sorc bierze runy lub manasy z kryjowki bo sorc jest duzo szybszy i wyjdzie poza ekran. Jak sie skoncza runy knightowi to praktycznie na 99% ma deda bo sork jest szybszy i bedzie go caly czas bil, a jak sie skoncza sorcowi to wlacza utani gran hura i knight go i tak nie ma szans zabic. Tak wiec sorc moze walczyc bez konca bo jest szybszy i zawsze wezmie sobie nowe runki/manasy a knight moze walczyc tylko do skonczenia uhow ktore ma na sobie bo pozniej pz lock i nie ucieknie do dp, z kryjowki nie wezmie run bo sork je zauwazy, a uciec nie ma szans bo jest wolniejszy.
A co do mwalli? 1 mozna latwo ominac, wiecej juz nie tak prosto. Ale tak naprawde te mwalle i tak nie sa bardzo sorcowi potrzebne bo wystarczy utani gran hur i caly czas jest przy knighci sorc i moze go spokojnie zabic jak knight nie ma run. Te m-walle podalem tylko po to zeby nie trzeba bylo follow robic na knighcie chociaz tak naprawde wielkiego wplywu to nie ma bo tak czy siak sorc bedzie biegl przy knighcie i knight mu nie ucieknie)
Cytuj:
chyba że z sorca poleci jakis miły item
Zeby polecial item to najpierw trzeba chyba zabic tego sorca no nie?
Cytuj:
Cytuj:
Ja jak wiem ze moge pasc to nigdy nie ryzykuje i jade sorcem na utamo vicie.

a ja trzymając na sobie UHa

Cytuj:
Jak ktos nie jest newbie i zna teren w ktorym huntuje to wie gdzie jest ryzyko deda i tam wlacza utamo vite.

albo trzyma UHa.
No tak.
Tylko ze manasy sa bardziej oplacalnym sposobem leczenia niz uhy. (lepszy wspolczynnik zycie/koszt)
Cytuj:
Ty zrobiłes na odwrót
Ja zrobilem doswiadczony knight vs doswiadczony sorc.
Cytuj:
Noobowaty mistrz a ty mnie postem swoim zamiast przekonac na strone sorka tylko rozmieszyles.... skoro sork schowa sobie manasy to knight sobie schowa uhy xD
Nie bo sorc wezmie follow na knighta i zobaczy gdzie sa jego uhy. A sorc wlacza utani gran hura i knight traci go z pola widzenia.
Cytuj:
Wogole ... nie ma co porownywac hp do many.... Bo hp mozesz uleczyc 1/2 uhami a mane ?DD Aaaaah... Aaaaah.... Aaaaah....
Jak beda hotkeye to manasami bedzie mozna spokojnie szybciej sobie punkty many dodawac niz uhami hp bo na manasy nie ma exhausta wiec jak beda hotkeye to i 6 w jednej turze spokojnie bedzie mozna wziac.
Cytuj:
Jesli chodzi o nastepna rzecz to nie chodzil mi ze przy epxie wchodza swietnie skil ... ogolnie chodzilo mi o rozwoj postaci ... ze np bedzie expl... potem dobije skile i jest !
A sorc bedzie tylko expil i jest !
Cytuj:
Podsumowujac Z takiego duela knight vs sork ( mowie o dwoch doswiadczonych graczach,przygotowanych itp etc) wygrac moze ten kto srobi blad... a jesli nie bedzie bledu to bic moga sie do zasranej smierci...
Nie do zasranej smierci tylko do momentu kiedy sie knightowi koncza uhy i wtedy knight pada. (bo sorcowi jak sie koncza runy/manasy to utani gran hur wrzuca i biegnie po nowe). Tak wiec sorc moze walczyc do usranej smierci (tzn do momentu kiedy skonczy mu sie zapas manasow w dp i schowanych jesli schowal przed walka a knight moze walczyc tylko do momentu kiedy wszystkie uhy jakie ma na sobie sie skoncza i po tym zalicza nieuchronny zgon.

I jeszcze raz powtarzam:
Sorc jak chce uciec od knighta i uzupelnic zapasy itp to po prostu wrzuci utani gran hura, oddali sie od sorca, battle sign zniknie, wejdzie do dp, wezmie nowe manasy/runy i idzie walczyc dalej. A knight nie ucieknie do dp po kolejne runy bo sorc jest szybszy i zawsze go dogoni a jak sorc biegnie przy knighcie to go atakuje i knight ma caly czas battle sign i pz lock. (i knight ma deda bo przeciez minuta czasu spokojnie wystarczy sorcowi na jego zabicie podczas gdy knight nie ma run - przez minute nawet eternala mozna spokojnie zabic)

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 20-07-2006 o 14:24.
noobowaty mistrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 14:30   #123
Yoshu Thor
Guest

Domyślny

Knight wali wedlug ciebie po 50? ciekawa teoria..
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 14:41   #124
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Np na skillach 88/87 z dragon lancy sredni hit w czlowieka bez zadnego eq wynosi 67 (sprawdzone)
stary 20-07-2006, 14:48   #125
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoshu Thor
Knight wali wedlug ciebie po 50? ciekawa teoria..
60 EK walił wemnie max hity po 65, wiec wali troszunkie wiecej niż 50 xD
moje eq :
dark helmet, tower shield,nooble armor, p legi, i rozdzka,

mi spokojnie wystarczyło leczenie się ihami...., od desert questa( wyjscie po wzieciu nagrody) do Venore(początku miasta) wystarczyło mi 15 IH i jedna exura później dedłem....jak bym miał full manny(a tak mialem tylko 50;/) to na 65 % doszedł bym do swojego domku....
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 15:01   #126
Apocalipsus
Użytkownik Forum

Apocalipsus's Avatar

Domyślny

Nie do zasranej smierci tylko do momentu kiedy sie knightowi koncza uhy i wtedy knight pada. (bo sorcowi jak sie koncza runy/manasy to utani gran hur wrzuca i biegnie po nowe). Tak wiec sorc moze walczyc do usranej smierci (tzn do momentu kiedy skonczy mu sie zapas manasow w dp i schowanych jesli schowal przed walka a knight moze walczyc tylko do momentu kiedy wszystkie uhy jakie ma na sobie sie skoncza i po tym zalicza nieuchronny zgon.
Omfg -.- A czy to nie rozumiesz ze sorkowi sie szybciej wszystko skonczy ? Dlaczego ? Bo np 2/3 sd na 1/2 uhy to Roznica kasy ! Bo Sork ma owiele mniej capa !
Ale oczywscie mowisz ze biegnie po schowane manafluidiy runy etc.. skoro biegnie po te runy i mf to knight w tym czasie biegnie po uhy xDDD
Ale znowu mowisz ze sork zauwazy na 50 % runy schowane przez knighta...
Jesli ktos schowa np za drzewem runy,w boxie to chyba biegnacy sork nie bedzie otwieral po drodze kazego boxa i sprawdzal kazdego drzewa!
Zreszta sork chyba bije na dystans wiec knight ktory otwiera boxa ma 3/4 kratki za soba sorka .

A wiec: Jesli knight jest przygotowany, nie musi nawet byc tak jak sork ( moze wydac o wiele mniej kasy na runy) i umi sie uhac co 2/3 sd sorka
a sork nie jest noobem i umi sie uhac to nikt nie wygra ale kto wyjdzie gozej po takiej walce ? Knight = uh ,uh , explo ( jak chce) , mf ( jak chce)
Sork = Uh,Sd,MF, i inne runy jesli chce je uzywac

Tylko ze co 2/3 sd sorka ( to jest670/1005 gp ) Knight traci 1/2 uhy( to jest 175/350 gp ) / Sork + uhy,mf

Aha, i przy moich skilach (81/81) ja w sorkow (20 lvle,30lvle) z eq bije po 50/80 !
a ty mowisz ze o lepszych skilach w sorkow bez eq bijesz podobnie ?

Ostatnio edytowany przez Apocalipsus - 20-07-2006 o 15:04.
stary 20-07-2006, 15:03   #127
Apocalipsus
Użytkownik Forum

Apocalipsus's Avatar

Domyślny

Sry za double :<

Ostatnio edytowany przez Apocalipsus - 20-07-2006 o 15:05.
stary 20-07-2006, 15:11   #128
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Omfg -.- A czy to nie rozumiesz ze sorkowi sie szybciej wszystko skonczy ? Dlaczego ? Bo np 2/3 sd na 1/2 uhy to Roznica kasy ! Bo Sork ma owiele mniej capa !
No to sork sobie ucieknie i uzupelni runy. Knight nie.
Cytuj:
Ale oczywscie mowisz ze biegnie po schowane manafluidiy runy etc.. skoro biegnie po te runy i mf to knight w tym czasie biegnie po uhy xDDD
Ale znowu mowisz ze sork zauwazy na 50 % runy schowane przez knighta...
Jak skoncza sie zapasu schowane to trzeba pojsc do dp i wziac nastepne z dp. Sorc to zrobi, knight nie.
Cytuj:
esli ktos schowa np za drzewem runy,w boxie to chyba biegnacy sork nie bedzie otwieral po drodze kazego boxa i sprawdzal kazdego drzewa!
Zreszta sork chyba bije na dystans wiec knight ktory otwiera boxa ma 3/4 kratki za soba sorka .
Nawet w zwarciu mozna zeby miec knighta jak najblizej. Nie robi to wiekszej roznicy bo knight z melee wali hity po 50.
Cytuj:
A wiec: Jesli knight jest przygotowany, nie musi nawet byc tak jak sork ( moze wydac o wiele mniej kasy na runy) i umi sie uhac co 2/3 sd sorka
a sork nie jest noobem i umi sie uhac to nikt nie wygra ale kto wyjdzie gozej po takiej walce ? Knight = uh ,uh , explo ( jak chce) , mf ( jak chce)
Sork = Uh,Sd,MF, i inne runy jesli chce je uzywac
Sork wyda kase ale zabije knighta. Na pewno mu sie to nie zwroci, ale wygra. Dlaczego wygra? Bo sorc uzupelni zapasy z depo/domku a knight nie.
Cytuj:
Tylko ze co 2/3 sd sorka ( to jest670/1005 gp ) Knight traci 1/2 uhy( to jest 175/350 gp ) / Sork + uhy,mf
A knight traci zycie.
Cytuj:
Aha, i przy moich skilach (81/81) ja w sorkow (20 lvle,30lvle) z eq bije po 50/80 !
a ty mowisz ze o lepszych skilach w sorkow bez eq bijesz podobnie ?
Ile czasu testowales? Bo ja ponad godzine. Po 30 hitach trudno wyciagnac dobre wnioski.
Cytuj:
60 EK walił wemnie max hity po 65, wiec wali troszunkie wiecej niż 50 xD
moje eq :
dark helmet, tower shield,nooble armor, p legi, i rozdzka,
67 to sredni hit knighta na skillach 88/87 z dragon lancy w czlowieku ktory nie ma na sobie NIC. Testowane przez godzine (nawet lekko ponad), wiec musi byc wiarygodne.
Cytuj:
mi spokojnie wystarczyło leczenie się ihami...., od desert questa( wyjscie po wzieciu nagrody) do Venore(początku miasta) wystarczyło mi 15 IH i jedna exura później dedłem....jak bym miał full manny(a tak mialem tylko 50;/) to na 65 % doszedł bym do swojego domku....
Aha, to ja ci powiem tyle: Jestes Newbie (nie mylic z noobem bo noobem nie jestes). Bo jak 20 sorc sie normalnie leczy to nie ma bata zeby 100 knight zabil go z samej broni a co dopiero 65 knight z samej broni.

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 20-07-2006 o 15:17.
stary 20-07-2006, 15:32   #129
Arcydemon
Użytkownik Forum

Arcydemon's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 31
Skille: 62/60
Poziom mag.: 5
Domyślny

Zaraz się potne takie bzdury piszesz
Cytuj:
DLACZEGO NIE !? no kuffa, dlaczego ?
Cytuj:
Jak skoncza sie zapasu schowane to trzeba pojsc do dp i wziac nastepne z dp. Sorc to zrobi, knight nie.
a wiesz co to jest pz ? :|
Cytuj:
Nawet w zwarciu mozna zeby miec knighta jak najblizej. Nie robi to wiekszej roznicy bo knight z melee wali hity po 50.
haha !!! no jasne, walcz z knightem stojac obok niego :|
Cytuj:
Sork wyda kase ale zabije knighta. Na pewno mu sie to nie zwroci, ale wygra. Dlaczego wygra? Bo sorc uzupelni zapasy z depo/domku a knight nie.
Dlaczego nie !? utani gran hur nie daje az takiego kopa, zeby odsadzic knighta, doleciec do dp, poczekac aż zniknie pz i jeszcze wziasc runy.
Cytuj:
A knight traci zycie.
omg ! no to sie Uha, no nie? Jak jestes juz taki błyskotliwy, to wiedz, że jakby knight miał gdzieś schowane Uhy, to na ostatnim BP Uhów biegłby po te schowane, a w biegu wziąść boxa/baga do bp to nie jest żaden wyczyn.

Cytuj:
67 to sredni hit knighta na skillach 88/87 z dragon lancy w czlowieku ktory nie ma na sobie NIC. Testowane przez godzine (nawet lekko ponad), wiec musi byc wiarygodne.
67 to więcej niż Twoje 50.....

Cytuj:
Aha, to ja ci powiem tyle: Jestes Newbie (nie mylic z noobem bo noobem nie jestes). Bo jak 20 sorc sie normalnie leczy to nie ma bata zeby 100 knight zabil go z samej broni a co dopiero 65 knight z samej broni.
hahahahaha ROTFL !!
To powiedz jeszcze że sorc wygra
Knight takiego sorc nie zabije z jednego powodu szkoda skulla. i nic więcej.
taki knight jest wypakowany po brzegi Uhami i explo [ale po co, jak ten sorc zabierze mu max 400hp] a sorc ? e vita/gran ? po każdym ciosie knighta. ile moze mieć UHów 20 levelowa postać ? 5 to jest grubo przesadzone, ale ok. + 2 bp mf. [chociaz nawet ja 31 knight tyle nie nosze...] 20 levelowa postać wali po ok 30 z tego co pamietam z WoP. nie dość, ze sorc jest dużo wolniejszy, to na 20 lvl nie stać go na bohy. więc nawet jakby miał extra PvP, to nie ma szans żeby przeżył. mana się szybko skończy, te mf też na długo nie staczą. taki 100 lvl knight wali pewnie po 70 w człowieka.
17:13 aaa: a juz mialem bohy kupowac :/
17:14 bbb: nie radze
17:14 aaa: czemu?
17:14 bbb: nie widac ruznicy
17:14 aaa: o to nowosc
17:14 bbb: jak kupilem to myslalem ze sa zepsute
---
Cytuj:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Tak, jest jeden nowy super item na roku. Nazywa siem slownik. Naprafde, jest super ekstra! Muwie Ci, zaizyj do njego!
Błędy celowe.
A gdzie on jest i do czego słóży? To jakiś qest? pliz msg me
Arcydemon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 15:44   #130
Apocalipsus
Użytkownik Forum

Apocalipsus's Avatar

Domyślny

Aha knight nie.. :< szkoda ze knight nie :< pewnie knight sie boi skoczyc do dp po nastepne runy lub po schowane przez siebie szkoda

Knight znowu sie boi isc do dp po runy ?
Mowiles ze nie porownujesz doswiadczonego sorka z niedoswiadczonym knightem, wlasnie to widac

Naprawde nie wiem dlaczego ci takie hity wchodza ...
Nieraz wejdzie za 12, a nieraz za 100
Tyle ze ja w ludzi bez eq bije na luzie od 40 do 100 +

"a knight nie." Kurde... nasuwa sie tu tylko jedno pytanie :
Mowa o knighcie noooobie czy knighcie doswiadczonym ?
Bo ja nie rozumie dlaczego knight nie pojdzie do dp po runy ;/
Zreszta knightowi przy jego capie run wystarczy 2 razy dluzej niz sorkowi , jak nie wiecej ;D

A knight traci zycie.

Nie rozumie cie... powiedzialem ze knight sie uha i traci 175/350 gp
Tyle ze sork traci po przez uzywanie smaych sd 2 +razy wiecej !
Nie biorac pod uwage innych run i mf !

Ile czasu testowales? Bo ja ponad godzine. Po 30 hitach trudno wyciagnac dobre wnioski.

Ja osobiscie nigdy nie stalem 2 h przy postaci ktora nie miala przy sobie eq i jej nie bilem...
Wiem bo gram juz ta profesja z jakies 2 lata ( na roznych swiatach)
Pozatym ogladam filmy,czytam i duzo widze ;o

Tyle ze on napisal ze mial 15 ihow i 50 many -.- wiec nie mial za wiele do powiedzenia

Ostatnio edytowany przez Apocalipsus - 20-07-2006 o 15:49.
stary 20-07-2006, 16:34   #131
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz
zabrakło mi manny oraz run, dlatego padłem. Leczyłem się normalnie, zeby ten knight mnie ubił ( gdybym miał przynajmniej uhy), nie wystarczyło by same meele ( jeden moj uh to około 3 blood hity po 60) z explo tez by mi dużo nie zrobił 9 ale wtedy trza by było więcej runek )
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 16:42   #132
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Zaraz się potne takie bzdury piszesz
OK
Cytuj:
DLACZEGO NIE !? no kuffa, dlaczego ?
Bo knight nie straci pz lock.
Cytuj:
a wiesz co to jest pz ? :|
No to po to sorc ma utani gran hur zeby uciec i pozbyc sie pz lock.
Cytuj:
haha !!! no jasne, walcz z knightem stojac obok niego :|
Bo knight go bedzie za 50 walil?
Cytuj:
Dlaczego nie !? utani gran hur nie daje az takiego kopa, zeby odsadzic knighta, doleciec do dp, poczekac aż zniknie pz i jeszcze wziasc runy.
Wystarczy ze bedzie biegl przed siebie i zgubi knighta.
Cytuj:
omg ! no to sie Uha, no nie? Jak jestes juz taki błyskotliwy, to wiedz, że jakby knight miał gdzieś schowane Uhy, to na ostatnim BP Uhów biegłby po te schowane, a w biegu wziąść boxa/baga do bp to nie jest żaden wyczyn.
Uha sie jak ma uhy, a jak nie ma to dead. Sorc natomiast jak nie ma run ani manasow to wrzuca utani gran hur i idzie do dp po nastepne.
Cytuj:
67 to więcej niż Twoje 50.....
Bo ta srednia 67 to byla w czlowieka bez zadnej eq ktory nie mial na sobie KOMPLETNIE NIC.
Cytuj:
To powiedz jeszcze że sorc wygra
bo wygra.
Cytuj:
Knight takiego sorc nie zabije z jednego powodu szkoda skulla. i nic więcej.
ROTFL
Cytuj:
taki knight jest wypakowany po brzegi Uhami i explo [ale po co, jak ten sorc zabierze mu max 400hp] a sorc ? e vita/gran ? po każdym ciosie knighta.
Dopoki obaj maja run to ok, nikt nie padnie. Ale jak knight nie ma run to pada a jak sorc nie ma to idzie na utani gran hurze po kolejne. I tym sie te 2 profesje roznia. I sorc nie musi stosowac exura vity po kazdym ciosie knighta bo knight tym swoim wspanialym explo zabiera tylko 50 hp, czyli co jakies 4 tury co najwyzej musi sorc sie leczyc exura vita. (bo wrecz nie bije sorca bo jest za wolny). A jesli knight dojdzie sorca bo ma wyzszy lvl o 70 to i tak jego combo bron+explo to ~100 hp wiec co 2 tury jedynie trzeba sie leczyc exura vita. A jezeli knight uzywa exori to i tak jego combo wynosi mniej hp niz ma 25 sorc a manasy teraz bedzie mozna brac z hotkeyow wiec zaden problem pic manasy i sie leczyc exura vita.
Cytuj:
ile moze mieć UHów 20 levelowa postać ? 5 to jest grubo przesadzone, ale ok. + 2 bp mf. [chociaz nawet ja 31 knight tyle nie nosze...] 20 levelowa postać wali po ok 30 z tego co pamietam z WoP. nie dość, ze sorc jest dużo wolniejszy, to na 20 lvl nie stać go na bohy. więc nawet jakby miał extra PvP, to nie ma szans żeby przeżył. mana się szybko skończy, te mf też na długo nie staczą. taki 100 lvl knight wali pewnie po 70 w człowieka.
K**** nie wali za 70 w czlowieka. Ile razy mam mowic ze sprawdzilem? :/
Zakladajac ze 20 sorc nie ma eq tylko same manaski (bo po co ma nosic eq skoro knight walnie wtedy za niewiele mniej) ktore sa bardziej oplacalne niz noszenie eq to jest w stanie dojsc do dp pijac manaski i leczac sie za pomoca exura vity (bo manasy mozna szybko hotkeyami pic a combo knigha explo+bron bierze mniej hp niz ma sork, knight ma szanse jedynie jesli wejdzie mu mocne exori co sie czesto nie zdarza). 20 lvl jeszcze moze zabic jak uzyje exori ale 30 lvl sorka juz za *** 100 knight nie zabije.
Cytuj:

Aha knight nie.. :< szkoda ze knight nie :< pewnie knight sie boi skoczyc do dp po nastepne runy lub po schowane przez siebie szkoda

Knight znowu sie boi isc do dp po runy ?
Mowiles ze nie porownujesz doswiadczonego sorka z niedoswiadczonym knightem, wlasnie to widac
Bo sork gubi knighta, traci pz lock, wchodzi do dp i zastawia wejscie m-wallami a "odwazny" rycerz se czeka az sork uzupelni amunicje.
Cytuj:
Naprawde nie wiem dlaczego ci takie hity wchodza ...
Nieraz wejdzie za 12, a nieraz za 100
Tyle ze ja w ludzi bez eq bije na luzie od 40 do 100 +
Raz 12, raz 100 czyli srednio = 56
Od 40 do 100+? Moze i tak. Ale srednia z tych hitow z przedzialu od 40 do 100+ wynosi mniej wiecej 67 (komus moze wyjsc 70, innemu 64).
Cytuj:
"a knight nie." Kurde... nasuwa sie tu tylko jedno pytanie :
Mowa o knighcie noooobie czy knighcie doswiadczonym ?
Bo ja nie rozumie dlaczego knight nie pojdzie do dp po runy ;/
Zreszta knightowi przy jego capie run wystarczy 2 razy dluzej niz sorkowi , jak nie wiecej ;D
Bo sork ma cos takiego jak m-walle a knight nie ma poza EO, sero i kilkoma innymi
Cytuj:
Ja osobiscie nigdy nie stalem 2 h przy postaci ktora nie miala przy sobie eq i jej nie bilem...
Wiem bo gram juz ta profesja z jakies 2 lata ( na roznych swiatach)
Pozatym ogladam filmy,czytam i duzo widze ;o
Nie stales 2 godziny? A ile stales? Minute? Bo ja stalem troche ponad godzine wiec moje wyniki musza byc wiarygodne. Wiesz bo grasz? Nie, bo bicie potworow to zupelnie co innego. Ogladasz filmy? Ogladales jakis film gdzie przez godzine jest dmg testowany? Nie? No to skad mozesz wiedziec. Po kilka uderzeniach nie mozna kompetnie zadnych wnioskow wyciagnac bo dmg w tibii jest bardzo losowy. Z czytanie tez raczej sie nie dowiesz bo kazdy moze pisac co chce.
Cytuj:
zabrakło mi manny oraz run, dlatego padłem. Leczyłem się normalnie, zeby ten knight mnie ubił ( gdybym miał przynajmniej uhy), nie wystarczyło by same meele ( jeden moj uh to około 3 blood hity po 60) z explo tez by mi dużo nie zrobił 9 ale wtedy trza by było więcej runek )
No i widzicie k****? On byl swiadkiem ataku knighta i ze slabym eq walil go po 60 wiec nie p******cie ze z lepszym eq bedzie za wiecej walil. Kazdego lepszego sorka jeszcze slabiej bedzie bil. Takimi hitami za 60 to on 8 lvla zabije w 3 turach a co dopiero 20 albo 30 lvl. Jak knight chce kogos zabic to musi uzyc exori a nawet jak uzyje to i tak lepszego lvla niz 20-25 nie zabije. (zakladajac ze knight ma 100 lvl)

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 20-07-2006 o 16:54.
stary 20-07-2006, 17:02   #133
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

@noobowaty mistrz- co ty kurwa trolling nam tu urzadziles czy co?
Myslisz, ze myslisz. Rozwazania teoretyczne, planowanie gowno daje-wazne jest opanowanie i znajomosci.

Zacytuj mnie kolejny raz i odpowiedz:
-czy istniejie w swiecie tibii miejsce do ktorego nie moze dotrzec pomoc w postaci kolegow (np. innych MSow) aby uratowac "zrytego" najta? Albo chociaz dostawa uhow pod nos za doplata?
-Czy kazdy czlowiek grajacy najtem pojedynkuje sie z MSami srednio raz na 2h?
-Slyszales o lekkich lagach? Gdy nawet wlaczy sie UGH to przy niewielkich lagach mozna wiele stracic z tej przewagi jaka daje predkosc.

Na Boga! Powtarzam to po raz kolejny- pojedynki sa oplacalne chyba tylko na e-pvp gdzie dostaje sie exp za zabitych przeciwnikow, w normalnej grze nie widzialem jeszcze durniow zabijajacych sie solo dla zabawy czy rozrywki, widzialem zeby:
-zabijac dla loota(atakowanie h-lvl z aolem jest bez sensu...)
-zabijac dla wladzy-ale tutaj sa juz zawsze grupy ludzi, na zadnym serverze jedna osoba nie przejela jeszce wladzy
Dla rozrywki zwyklerobi sie lan-party z kolegami 2nd charami a nie uzywa main chara-to niepotrzebne ryzyko.
Acha jeszce jedno- uwazasz, ze najt nie a prawa zwiac do dp be nie zniknie mu pz lock? A kto kurwa powiedzial ze bendzie go mial, przeciez kto sie odwazy zaatakowac "poteznego" sorcerera?

Ostatnio edytowany przez Stożek - 20-07-2006 o 17:05.
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2006, 17:24   #134
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
-czy istniejie w swiecie tibii miejsce do ktorego nie moze dotrzec pomoc w postaci kolegow (np. innych MSow) aby uratowac "zrytego" najta? Albo chociaz dostawa uhow pod nos za doplata?
Nie, ale ja zakladalem ze jest to pojedynek 1vs1 a nie z pomoca kumpli.
Cytuj:
-Czy kazdy czlowiek grajacy najtem pojedynkuje sie z MSami srednio raz na 2h?
Nie, co nie zmienia faktu ze knight jest gorsza profesja od sorca.
Cytuj:
-Slyszales o lekkich lagach? Gdy nawet wlaczy sie UGH to przy niewielkich lagach mozna wiele stracic z tej przewagi jaka daje predkosc.
Opcja follow albo kliknac dowolne miejsce na mapie i juz postac sama idzie niezaleznie od lagow.
Cytuj:
Acha jeszce jedno- uwazasz, ze najt nie a prawa zwiac do dp be nie zniknie mu pz lock? A kto kobieta lekkich obyczajówa powiedzial ze bendzie go mial, przeciez kto sie odwazy zaatakowac "poteznego" sorcerera?
No bo ja mialem na mysli pojedynek 1vs1 pomiedzy knightem i sorcem. Skoro taki pojedynek trwa to normalne ze knight atakuje tez sorca a nie tylko sie uha.
stary 20-07-2006, 17:29   #135
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Jak sobie zalozyles ze kazdego MSa ktory cie zaatakuje bendziesz probowal zabic sam to dobrze. Szanujemy cie. (reklama popa plx ) Lecz ja wole zawolac "koleguf hajt leweli" do pomocy-pojedynki najczesciej sa tylko dla zabawy i tylko do red hp.
stary 20-07-2006, 17:30   #136
Arcydemon
Użytkownik Forum

Arcydemon's Avatar

Domyślny

Wysiadam jak czytam Twoje teorie

Cytuj:
Bo knight nie straci pz lock.
a sorc oczywiście tak. Jeśli chcesz wiedzieć, to jeśli sorc podjął walke to sobie postoi pod depo, a nie wejdzie. chyba że mówmy o samym uciekaniu.... to i tak w tym jepszy jest knight.
Cytuj:
No to po to sorc ma utani gran hur zeby uciec i pozbyc sie pz lock.
sorry, ale nie wiem ile trwa pz. ale wątpie, zeby tak krótko, że knight nie zdązy dobiec i nadal walczyć.
Cytuj:
Bo knight go bedzie za 50 walil?
no niech sobie wali za te 50, ale raz udezy za 2, a za drugim razem za 100+ i sorc się może zdziwić.

Cytuj:
Wystarczy ze bedzie biegl przed siebie i zgubi knighta.
hmm... dziwne, w takim razie sorc jest do dupy w PvP, bo tylko ucieka. Ciekawa ta Twoja teoria.

Cytuj:
Uha sie jak ma uhy, a jak nie ma to dead. Sorc natomiast jak nie ma run ani manasow to wrzuca utani gran hur i idzie do dp po nastepne.
Jak nie ma Uhów ani manasów, to moze tez nie miec many i nici z utani gran hur. Czemu cały czas zakładasz, że to knightowi sie wszystko skończy, zę nie może mieć gdzieś zapasów itp. ?

Cytuj:
Bo ta srednia 67 to byla w czlowieka bez zadnej eq ktory nie mial na sobie KOMPLETNIE NIC.
no własnie średnia... a może się zdażyć że walnie 3 razy pod rząd 100+

Cytuj:
bo wygra.
wyżej twierdziłeś, zę zgubi knighta.... zresztą, pokaż mi 30 sorca [wczesniej mówiliśmy o 20 lvl, w następnym poście będzie mowa o 40 lvl, a za 2 strony dojdziemy do Taifuna, tak ?] który da rade zabic 100 lvl knighta.

Cytuj:
Dopoki obaj maja run to ok, nikt nie padnie. Ale jak knight nie ma run to pada a jak sorc nie ma to idzie na utani gran hurze po kolejne.
I znowu knight udupiony smutne ale jesli mowa o 100 lvl knight i 30 lvl sorc, to knight dogoni sorca z utani gran hurem i pewnie nawet bohami, jesli sam ma bohy i utani hur.
Cytuj:
I tym sie te 2 profesje roznia. I sorc nie musi stosowac exura vity po kazdym ciosie knighta bo knight tym swoim wspanialym explo zabiera tylko 50 hp, czyli co jakies 4 tury co najwyzej musi sorc sie leczyc exura vita. (bo wrecz nie bije sorca bo jest za wolny).
To profesje się czymś różnią ? :O niesamowite...
no uparłeś się na to 50 hp z explo
może być tak, ze z broni walniesz 4, z explo 2 w jednej turze... sorc Cie wyśmieje. a w następnej turze explo 80, z łapy 120 i sorc red hp... i na to straci 160 many na e vite.
wspaniały sorc na 30 lvl non stop ma włączony ugh i jest szybszy od 100 lvl knighta... piękne
Cytuj:
A jesli knight dojdzie sorca bo ma wyzszy lvl o 70 to i tak jego combo bron+explo to ~100 hp wiec co 2 tury jedynie trzeba sie leczyc exura vita.
:O :O żeby bic z explo trzeba podejść do przeciwnika :O
i to jest conajmniej 120 jeśli iczyc średnią. Ale moze też być razem 6, albo 200+...
Cytuj:
A jezeli knight uzywa exori to i tak jego combo wynosi mniej hp niz ma 25 sorc a manasy teraz bedzie mozna brac z hotkeyow wiec zaden problem pic manasy i sie leczyc exura vita.
te wspaniałe manasy z hotkeyów... każdy 30+ sorc/drut to wręcz Ferumbrass.

Cytuj:
K**** nie wali za 70 w czlowieka. Ile razy mam mowic ze sprawdzilem? :/
67 to średnia knighta..... sam to napisałeś ale faktycznie 3 hp to ogromna różnica.
Cytuj:
Zakladajac ze 20 sorc nie ma eq tylko same manaski (bo po co ma nosic eq skoro knight walnie wtedy za niewiele mniej)
właśnie zabiłeś całą ekonomie w Tibi. po co sorc/drut ma sprzedawac runy które zrobi ? i tak nie musi zarabiać, eq mu niepotrzebne. knight i pal to jedyni kupcy armorów, tarcz, broni itp....
Cytuj:
ktore sa bardziej oplacalne niz noszenie eq to jest w stanie dojsc do dp pijac manaski i leczac sie za pomoca exura vity (bo manasy mozna szybko hotkeyami pic
Jezu jeszcze nawet nie wiesz jak będzie wyglądała sprawa manasów z hotkeyami a juz wymyślasz !! moze za pomoca hot~ będzie można pic manasa co 2-3 sec ? takie utrudnienie, żeby nie było zbyt kolorowo...
Cytuj:
a combo knigha explo+bron bierze mniej hp niz ma sork, knight ma szanse jedynie jesli wejdzie mu mocne exori co sie czesto nie zdarza). 20 lvl jeszcze moze zabic jak uzyje exori ale 30 lvl sorka juz za *** 100 knight nie zabije.
Hmm... to powiedzmy, ze łączne kombo sorca to jakieś 500 hp... hej !! to mój 31 knight jest też nie do pokonania, bo ma więcej hp niz kombo sorca!! Hura !
a Taki 100+ to już w ogóle czołg niezniszczalny.

Cytuj:
Bo sork gubi knighta, traci pz lock, wchodzi do dp i zastawia wejscie m-wallami a "odwazny" rycerz se czeka az sork uzupelni amunicje.
a depo ma nieskończenie wiele backpacków run, mf i całej reszty...

Cytuj:
Raz 12, raz 100 czyli srednio = 56
Od 40 do 100+? Moze i tak. Ale srednia z tych hitow z przedzialu od 40 do 100+ wynosi mniej wiecej 67 (komus moze wyjsc 70, innemu 64).
niesamowite, a jednak knight może walnąć za 70!! :O
Cytuj:
Bo sork ma cos takiego jak m-walle a knight nie ma poza EO, sero i kilkoma innymi
cudowny sorc, ma takie BARDZO PRZYDATNE runy jak m-walle ! teraz to już wymiata! a wiesz ile one trwają, i ile tego potrzeba, zeby sie skutecznie odgrodzić od knighta ? a wiesz że to już kolejny bp Uhów ?
Cytuj:
Nie stales 2 godziny? A ile stales? Minute? Bo ja stalem troche ponad godzine wiec moje wyniki musza byc wiarygodne.
Nie powiem co mi to przypomina
no i oczywiście Ty sprawdzałeś i Ty masz racje, a w ogóle to nikt nie może mieć innego zdania.
Cytuj:
dmg w tibii jest bardzo losowy.
jestem pod wrażeniem ! :O przedtem liczyła się tylko średnia, a teraz losowość też ma coś do powiedzenia cud miód i orzeszki poprostu
Cytuj:
No i widzicie k****? On byl swiadkiem ataku knighta i ze slabym eq walil go po 60 wiec nie p******cie ze z lepszym eq bedzie za wiecej walil.
a jaki lvl miał ten knight ? 100+ ?
Cytuj:
Kazdego lepszego sorka jeszcze slabiej bedzie bil. Takimi hitami za 60 to on 8 lvla zabije w 3 turach a co dopiero 20 albo 30 lvl.
nom... a najgorsze jest to, ze ten 8 lvl to taki Pr0 i ma setki Uhów...
Cytuj:
Jak knight chce kogos zabic to musi uzyc exori a nawet jak uzyje to i tak lepszego lvla niz 20-25 nie zabije. (zakladajac ze knight ma 100 lvl)
Autorze tematu. własnie uzyskałeś odpowiedź na pytanie zawarte w pierwszym poście. Sorc jest najpotęzniejsza profesją. nie dość że na 30 levelu rozwala 100+ knighta, który ma kilka razy więcej HP, dużo więcej cap, run, jest szybszy, itp. to jeszcze sam jest niezniszczalny. a Teraz pytanie. Co pokona 100+ sorca/druida ?
---
Cytuj:
Cytuj:
Tak, jest jeden nowy super item na roku. Nazywa siem slownik. Naprafde, jest super ekstra! Muwie Ci, zaizyj do njego!
Błędy celowe.
stary 20-07-2006, 18:05   #137
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Jak sobie zalozyles ze kazdego MSa ktory cie zaatakuje bendziesz probowal zabic sam to dobrze. Szanujemy cie. (reklama popa plx ) Lecz ja wole zawolac "koleguf hajt leweli" do pomocy-pojedynki najczesciej sa tylko dla zabawy i tylko do red hp.
Masz racje. Ale ja jednak zalozylem ze jest to pojedynek na smierc i zycie 1vs1 sorca z knightem. Dlaczego? Zeby udowodnic ktora z tych profesji jest lepsza.
Cytuj:
Wysiadam jak czytam Twoje teorie
OK
Cytuj:
a sorc oczywiście tak. Jeśli chcesz wiedzieć, to jeśli sorc podjął walke to sobie postoi pod depo, a nie wejdzie. chyba że mówmy o samym uciekaniu.... to i tak w tym jepszy jest knight.
Wystarczy ze sorc bedzie biegl a nie stal w miejscu i juz knight go nie dogoni a po pewnym czasie jak knight bedzie poza zasiegiem wzroku to sorc straci pz lock. A w uciekaniu duzo lepszy jest sorc bo ma utani gran hur.
Cytuj:
sorry, ale nie wiem ile trwa pz. ale wątpie, zeby tak krótko, że knight nie zdązy dobiec i nadal walczyć.
No nie zdazy bo utani gran hur jest sporo lepsze od utani gran hura czyli sorc jest szybszy wiec jak ma knight dobiec skoro sorc szybciej biegnie od knighta? Jak sorc sie nie zatrzyma to knight nie ma zadnych szans go dogonic.
Cytuj:
no niech sobie wali za te 50, ale raz udezy za 2, a za drugim razem za 100+ i sorc się może zdziwić.
110 nie zrobi wielkiej krzywdy sorcowi. Nawet w polaczeniu z exori jest to hit za mniej hp niz ma sorc.
Cytuj:
hmm... dziwne, w takim razie sorc jest do dupy w PvP, bo tylko ucieka. Ciekawa ta Twoja teoria.
Przeciez napisalem wyraznie ze ucieka tylko wtedy jak nie ma run/manasow.
Cytuj:
Jak nie ma Uhów ani manasów, to moze tez nie miec many i nici z utani gran hur.
Jak koles nie jest newbie to sobie zostawi mane na utani gran hura. Ja rozwazam walke 2 dobrych graczy.
Cytuj:
Czemu cały czas zakładasz, że to knightowi sie wszystko skończy, zę nie może mieć gdzieś zapasów itp. ?
Bo knight ucieknie knightowi, skonczy sie pz, wejdzie do dp i wezmie zapas run/manasow a knight nie wejdzie do dp i nie wezmie tego.
Cytuj:
no własnie średnia... a może się zdażyć że walnie 3 razy pod rząd 100+
Za wiecej jak 110 nie trafi a to w polaczeniu z exori jest combo za mniej hp niz ma sorc 30 lvl.
Cytuj:
wyżej twierdziłeś, zę zgubi knighta.... zresztą, pokaż mi 30 sorca [wczesniej mówiliśmy o 20 lvl, w następnym poście będzie mowa o 40 lvl, a za 2 strony dojdziemy do Taifuna, tak ?] który da rade zabic 100 lvl knighta.
Nie pokaze ci, bo takiego nie ma.
A teraz ty mi pokaz 100 lvl knighta ktory jest w stanie zabic 30 lvl sorka? Tez nie ma bo 100 lvl ek wali mniejsze combo niz hp ma sorc.
Cytuj:
I znowu knight udupiony smutne ale jesli mowa o 100 lvl knight i 30 lvl sorc, to knight dogoni sorca z utani gran hurem i pewnie nawet bohami, jesli sam ma bohy i utani hur.
30 lvl knight zwieje 100 lvl ek bo zakladajac ze obydwaj maja time ringi i bohy to knight jest tylko nieznacznie szybszy o 10 lvli. A 100 ek wali sporo mniejsze combo niz 30 lvl sorc ma hp wiec 30 lvl sorc nie zostanie zabity przez 100 lvl ek i dojdzie do dp zywy. (sam tez 100 lvl ek nie zabije)
Cytuj:
może być tak, ze z broni walniesz 4, z explo 2 w jednej turze... sorc Cie wyśmieje. a w następnej turze explo 80, z łapy 120 i sorc red hp... i na to straci 160 many na e vite.
No moze byc tak ale zauwaz ze po najblizszym update leczenie manasami na mana shieldzie bedzie banalnie proste za pomoca hotkeyi. (nawet 6 manasow w turze bedzie mozna brac bo nie exhausta) wiec sorc bedzie spokojnie sobie walczyl na mana shieldzie i nie musi martwic sie o red hp.
Cytuj:
wspaniały sorc na 30 lvl non stop ma włączony ugh i jest szybszy od 100 lvl knighta... piękne
Jest tylko nieznacznie wolniejszy co powoduje ze i tak moze spokojnie przerzyc starcie z 100 ek.
Cytuj:
:O :O żeby bic z explo trzeba podejść do przeciwnika :O
Sorry zle napisalem. Oczywiscie mialem na mysli exori. -.-
Cytuj:
i to jest conajmniej 120 jeśli iczyc średnią. Ale moze też być razem 6, albo 200+...
Jakby nawet bylo 250 to i tak sorc ma wiecej hp.
Cytuj:
te wspaniałe manasy z hotkeyów... każdy 30+ sorc/drut to wręcz Ferumbrass.
Moze nie Ferumbrass ale na pewno leczy sie duzo szybciej na manashieldzie niz knight uhami.
Cytuj:
67 to średnia knighta..... sam to napisałeś ale faktycznie 3 hp to ogromna różnica.
67 hp to srednia knighta w gracza ktory nie ma na sobie NIC. Jak ktos ma eq to srednia spada do ~50.
Cytuj:
właśnie zabiłeś całą ekonomie w Tibi. po co sorc/drut ma sprzedawac runy które zrobi ? i tak nie musi zarabiać, eq mu niepotrzebne. knight i pal to jedyni kupcy armorów, tarcz, broni itp....
Do walki 1vs1 knighta z sorcem to sorcowi akurat eq bardzo potrzebny nie jest. Przy expieniu juz tak. A palkowi eq nie jest bardziej potrzebny niz sorcowi/drutowi. Do expienia jedynie knight musi meic dobre eq.
Cytuj:
Jezu jeszcze nawet nie wiesz jak będzie wyglądała sprawa manasów z hotkeyami a juz wymyślasz !! moze za pomoca hot~ będzie można pic manasa co 2-3 sec ? takie utrudnienie, żeby nie było zbyt kolorowo...
A dlaczego by mialo tak byc? Byc moze ograniczenie rzeczywiscie bedzie, ale na pewno bedzie sie manasy szybciej pilo niz uzywalo uhow bo tak jest od zawsze.
Hmm... to powiedzmy, ze łączne kombo sorca to jakieś 500 hp... hej !! to mój 31 knight jest też nie do pokonania, bo ma więcej hp niz kombo sorca!! Hura !
Tylko ze 31 knight uhajac sie leczy duzo mniej niz te 500 hp i po kolejnym ciosie sorka ma deda.
Cytuj:
a Taki 100+ to już w ogóle czołg niezniszczalny.
Dopoki mu sie runy nie skoncza - tak.
Cytuj:
a depo ma nieskończenie wiele backpacków run, mf i całej reszty...
Wystarczy ze knightowi sie skoncza uhy i juz pada bo nie wejdzie do dp a sorc wcale nie musi miec duzo swoich rzeczy. (musi miec tylko tyle zeby doprowadzic do stanu takiego ze knight nie ma run i jest zwyciestwo)
Cytuj:
niesamowite, a jednak knight może walnąć za 70!! :O
A czy ja mowilem ze nie moze?
Cytuj:
cudowny sorc, ma takie BARDZO PRZYDATNE runy jak m-walle ! teraz to już wymiata! a wiesz ile one trwają, i ile tego potrzeba, zeby sie skutecznie odgrodzić od knighta ? a wiesz że to już kolejny bp Uhów ?
Koszty duze ale dzieki temu jest w stanie zabic knighta.
Cytuj:
Nie powiem co mi to przypomina
no i oczywiście Ty sprawdzałeś i Ty masz racje, a w ogóle to nikt nie może mieć innego zdania.
Jak ja godzine sprawdzalem to nie widze powodu zeby komus innemu wyszlo zdecydowanie inne wyniki. (moga sie roznic co najwyzej o 5hp)
Cytuj:
jestem pod wrażeniem ! :O przedtem liczyła się tylko średnia, a teraz losowość też ma coś do powiedzenia cud miód i orzeszki poprostu
A co mowilem ze sie nie liczy?
Cytuj:
a jaki lvl miał ten knight ? 100+ ?
100+ by niewiele mocniej walil bo skille u knighta duzo hitow nie zwiekszaja.
Cytuj:
nom... a najgorsze jest to, ze ten 8 lvl to taki Pr0 i ma setki Uhów...
Nie ma uhow i dlatego zabije go w 3 turach. Ale juz 30 lvla nie zabije bo ma uhy.
Cytuj:
Autorze tematu. własnie uzyskałeś odpowiedź na pytanie zawarte w pierwszym poście. Sorc jest najpotęzniejsza profesją. nie dość że na 30 levelu rozwala 100+ knighta, który ma kilka razy więcej HP, dużo więcej cap, run, jest szybszy, itp.
30 lvl sork nie rozwala 100 lvl knighta, a jedynie nie daje mu sie zabic. I 100 knight jest nieznacznie szybszy od 30 sorca z utani gran hurem zakladajac ze knight ma utani hur.
Cytuj:
to jeszcze sam jest niezniszczalny. a Teraz pytanie. Co pokona 100+ sorca/druida ?
nie jest niezniszczalny. Moze go pokonac inny 100 sorc/drut jak ma farta.
stary 20-07-2006, 18:50   #138
Arcydemon
Użytkownik Forum

Arcydemon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Masz racje. Ale ja jednak zalozylem ze jest to pojedynek na smierc i zycie 1vs1 sorca z knightem. Dlaczego? Zeby udowodnic ktora z tych profesji jest lepsza.
nie ma profesji lepszej.

Cytuj:
Wystarczy ze sorc bedzie biegl a nie stal w miejscu i juz knight go nie dogoni a po pewnym czasie jak knight bedzie poza zasiegiem wzroku to sorc straci pz lock. A w uciekaniu duzo lepszy jest sorc bo ma utani gran hur.
a czemu go niedogonie ? Takie ciekawe spostrzeżenie:
przez wszystkie posty upierałes sie, ze 30 lvl sorc z ugh itd. jest duzo szybszy od knighta na 100 lvl+ i sorc ucieknie mu z pola widzenia, dobiegnie do depo, zabierze runy itp. a Tu wałek, bo już w tym poście zaznaczyłeś że knight na uh jest szybszy niże 70 lvl sorc z ugh. Pada cała teoria, o zapsach mf i run w depo, o uciekaniu jak skończą sie runy, a nawet o tym, ze knight nic sorcowi nie zrobi, bo go nie dogoni i jedynie będzie bił z explo.

Cytuj:
No nie zdazy bo utani gran hur jest sporo lepsze od utani gran hura czyli sorc jest szybszy wiec jak ma knight dobiec skoro sorc szybciej biegnie od knighta? Jak sorc sie nie zatrzyma to knight nie ma zadnych szans go dogonic.
no jest lepsze, jasne że jest ale nie wtedy gdzy przeciwnik ma 70 lvl więcej

Cytuj:
110 nie zrobi wielkiej krzywdy sorcowi. Nawet w polaczeniu z exori jest to hit za mniej hp niz ma sorc.
ale hity z broni może dostawac cały czas, a UHy/mf sie skończa kiedyś...

Cytuj:
Bo knight ucieknie knightowi, skonczy sie pz, wejdzie do dp i wezmie zapas run/manasow a knight nie wejdzie do dp i nie wezmie tego.
chyba sorc przypominam, ze knight jest szybszy. no i nie musi wchodzić, bo ma duzo więcej cap i ma jeszcze spore zapasy run

Cytuj:
Za wiecej jak 110 nie trafi a to w polaczeniu z exori jest combo za mniej hp niz ma sorc 30 lvl.
może paść, jak nie będzie mógł się leczyć.

Cytuj:
Nie pokaze ci, bo takiego nie ma.
rozczarowałeś mnie. wcześniej napisałeś, ze sorc wygra, a teraz że takiego nie ma
Cytuj:
A teraz ty mi pokaz 100 lvl knighta ktory jest w stanie zabic 30 lvl sorka? Tez nie ma bo 100 lvl ek wali mniejsze combo niz hp ma sorc.
w Tym momencie każdy 100+ knight zastanawia się co Ty bredzisz. Dobry knight potrafiłby ubić i 60 ms, a taki 30 lvl to dla niego nic. szkoda zabijać bo loot i tak pewnie sux.

Cytuj:
30 lvl knight zwieje 100 lvl ek bo zakladajac ze obydwaj maja time ringi i bohy to knight jest tylko nieznacznie szybszy o 10 lvli.
chyba znowu chodziło o sorca sam sobie zaprzeczasz. sorc z ugh, bohami i t ringiem mając 70 lvl mniej jest o 10 lvl wolniejszy niż knight z uh, bochami i t ringiem. Ale mu ucieknie O.o gdzie tu logika ?
Cytuj:
A 100 ek wali sporo mniejsze combo niz 30 lvl sorc ma hp wiec 30 lvl sorc nie zostanie zabity przez 100 lvl ek i dojdzie do dp zywy. (sam tez 100 lvl ek nie zabije)
Wierz mi, ze ek zabije każdą profesje na 30 lvl

Cytuj:
No moze byc tak ale zauwaz ze po najblizszym update leczenie manasami na mana shieldzie bedzie banalnie proste za pomoca hotkeyi. (nawet 6 manasow w turze bedzie mozna brac bo nie exhausta) wiec sorc bedzie spokojnie sobie walczyl na mana shieldzie i nie musi martwic sie o red hp.
hmm.... jesteś tutorem ? wiesz, ze można użyć 6 mf w jednej turze ? bo wiesz... jakoś nie bardzo chce mi sie wierzyc, ze sorc, który już teraz wymiata w pvp, byłby jeszcze lepszy.

Cytuj:
Jest tylko nieznacznie wolniejszy co powoduje ze i tak moze spokojnie przerzyc starcie z 100 ek.
cały czas podobno znikał z pola widzenia... a teraz jest wolniejszy ? bug? :>

Cytuj:
Jakby nawet bylo 250 to i tak sorc ma wiecej hp.
ma 295... czyli musiałby się leczyć mając niecałe zielone HP... waste.

Cytuj:
Moze nie Ferumbrass ale na pewno leczy sie duzo szybciej na manashieldzie niz knight uhami.
kierowanie strzałkami, wciskanie hota, trafianie myszką w siebie... to tylko człowiek, a nie bot
Cytuj:
67 hp to srednia knighta w gracza ktory nie ma na sobie NIC. Jak ktos ma eq to srednia spada do ~50.
hmm.. wcześniej pisałeś, zę niewielka różnica jest pomiędzy brakiem eq, a mając na sobie całe eq. no i pisałeś, ze najlepiej chodzić bez eq, zeby zabrac więcej run/mf... gubisz się w tym

Cytuj:
A dlaczego by mialo tak byc? Byc moze ograniczenie rzeczywiscie bedzie, ale na pewno bedzie sie manasy szybciej pilo niz uzywalo uhow bo tak jest od zawsze.
Ale to nie oznacza 3 mf na sec zreszta musiałbyś miec dobry refleks, zęby tak nawalać w te klawisze

Cytuj:
Tylko ze 31 knight uhajac sie leczy duzo mniej niz te 500 hp i po kolejnym ciosie sorka ma deda.
Ale sorc nie trafia go co ture w SD...
Ale teraz ten cudowny update wszystko zj****ł :/

Cytuj:
Wystarczy ze knightowi sie skoncza uhy i juz pada bo nie wejdzie do dp a sorc wcale nie musi miec duzo swoich rzeczy. (musi miec tylko tyle zeby doprowadzic do stanu takiego ze knight nie ma run i jest zwyciestwo)
ehh... biedny knight nawet do depo nie może wejśc z tego co pamiętam, pz trwa tyle samo, o ile sorc zaatakował knighta. jesli nie... to po co ma wychodzić i tracić mf/UHy na... ucieczkę ?

Cytuj:
Koszty duze ale dzieki temu jest w stanie zabic knighta.
oh lol... wyżej mówiłeś, ze nie ma 30 sorca który zabije 100 knighta

Cytuj:
100+ by niewiele mocniej walil bo skille u knighta duzo hitow nie zwiekszaja.
to nowość.

Cytuj:
Nie ma uhow i dlatego zabije go w 3 turach. Ale juz 30 lvla nie zabije bo ma uhy.
Ile Uhów ma 30 lvl sorc/drut ?

Na koniec chiałem powiedzieć, ze tak naprawde sorc/drut w PvP jest najlepsza profesją. o ile lvl jest wyrównany, to sorc/drut prawie zawsze wygra. Jest to zbyt dobra profesja, której wystarczy kilka bp mf i może masowo PKowac :/ Ja chce tu tylko udowodnic, ze nie jest aż tak dobrą profesją, żeby mając 70 lvl mniej uciec na luzie/zabic knighta.

EDIT:

@up: szybszy

i dzięki za wyjaśnienie exhoust na mf nigdy nie sprawdzałem
---
Cytuj:
Cytuj:
Błędy celowe.

Ostatnio edytowany przez Arcydemon - 20-07-2006 o 19:00.
stary 20-07-2006, 19:03   #139
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Srednio co mf odnawia to ~100 mp, UH zaczyna sie od 250, high lvl rycerz moze leczyc sie naraz 2-3 i wiecej razy tyle... mf tez sa objete exhoust
Ale mfy maja duzo mniejszy exhausted co powoduje ze w sumie szybciej sorc dodaje sobie mane niz knight hp.
Cytuj:
Doswiadczony sorc doskonale sobie zdaje sprawe ze nie ma najmniejszego sensu non stop odnawiac mana shield.
Dlatego odnawia co 2,5-3 minuty a nie non-stop. Podczas walki 1vs1 mana shield sie przydaje.
Cytuj:
Hahaha
Test nadchodzi, wystaw swojego najlepszego sorca vs mojego rycerza, idziesz bez eq... zobaczymy jak na tym wyjdziesz
Sredni hit w czlowieka bez eq rycerzem ze skilami 88/87 i dragon lance wynosi 67. Sprawdzone przez godzine.
Cytuj:
Dobiega na miejsce i okazuje sie ze nic tam nie ma bo jakis newb sobie szukal lootbagow z ustawionymi przezroczystymi grafikami
To idzie do dp i stamtad bierze runy/manaski.
Cytuj:
A sorc jak nie ma many? A paladyn jak go koledzy zwiarza w szafie?
To dopiero dead jak nic
Jak sie koncza manasy sorcowi to idzie po nastepne.
Cytuj:
Jak expisz w kopalni to sie nie dziwie, normalnie expiac skille rosna 2-3 razy wolniej max.
Nie expie w kopalni. Tak jest na wiekszosci expowisk.
Cytuj:
20-30 lvl? Poczekaj jeszcze z 50 lvl to sie dowiesz czemu nie oplaca sie chodzic non stop z mana shield.
A czy ja napisalem ze chodze non-stop? Nie. Ja napisalem tylko ze jak ide na potwory ktore moga mnie zabic w 1 turze to uzywam mana shielda.
Cytuj:
"Nie pojawia sie napis" a "nie ma" to dwie rozne rzeczy, manasy mozna uzywac z dokladnie taka sama predkoscia co runy.
Exhausted jest ale duzo mniejszy niz na uhy. Ja jakos pilem manasy i moglem wypic 3 w ciagu jednej tury, z botem jeszcze wiecej.
Cytuj:
Battle zniknie po minucie, w tym czasie nawet anemiczny knight znajdzie cie z exiva.
Knight nie dogoni sorca jesli ten biegnie a nie stoi w miejscu.
Cytuj:
Powiem ze na TS sorc bez eq to bardzo miekka sprawa, ciosy wchodza tak ze musi sie leczyc co 2-3 ciosy inaczej ryzykuje oberwanie cambo z exori i zgon, ale on oczywiscie znalazl rycerza z niewiadomo jakimi skillami ktory cos nie mogl go trafic.
88/87 z dragon lance i przez godzine bijac wyszla mi srednia 67hp w kolesia bez eq. Chyba bardziej wiarygodnego testu zrobic sie nie da.
Cytuj:
Uzupelnianie zapasow w depo w czasie walki pvp 1 vs 1 to mit bo nikt ci nie da na tyle czasu zeby ci pz lock zniknal... a jak jestes w stanie uciec na tyle daleko zeby ci PZ lock znikl to koles zrobi madra rzecz i pojdzie tez to pz bo wie ze masz 50 lvl wiecej niz on i nie ma szans cie zabic
Jak sorc biegnie na utani gran hurze latwo zgubi knighta i przez minute moze tak biec zeby knight go nie znalazl. A knight nie wejdzie do pz bo mozna zastawic m-wallami. A wlasnie mam na mysli sytuacje kiedy zarowno knight jak i sorc maja 100 lvl.
Cytuj:
Ile ci UH na to poszlo?
Bo jak mowisz prawde to wychodzi mi ze poszlo ci minimum 60 BP UH/Fluidow
Nie ma to jak poswiecenie dla testow... pewnie ze 3 razy musiales chodzic pod trzewka i uzupelniac runy/fluidy
W tym miejscu koncze odpowiadac na twoje "teorie" bo widac ze pleciesz 3 po 3 i jeszcze wyciagasz jakies urojone testy.
Dokladnie 72 bp uh poszlo. To bylo juz dawno temu, jeszcze sporo przed tym update z soul pointsami. Wtedy mialem farme druidow 11 lvowych i zrobienie 100 bp uh nie bylo trudne. (10 postaci na mc = tylko troche ponad 30 godzin robienia uhow)
Cytuj:
nie ma profesji lepszej.
Jest sorc lepszy.
Cytuj:
a czemu go niedogonie ? Takie ciekawe spostrzeżenie:
przez wszystkie posty upierałes sie, ze 30 lvl sorc z ugh itd. jest duzo szybszy od knighta na 100 lvl+ i sorc ucieknie mu z pola widzenia, dobiegnie do depo, zabierze runy itp. a Tu wałek, bo już w tym poście zaznaczyłeś że knight na uh jest szybszy niże 70 lvl sorc z ugh. Pada cała teoria, o zapsach mf i run w depo, o uciekaniu jak skończą sie runy, a nawet o tym, ze knight nic sorcowi nie zrobi, bo go nie dogoni i jedynie będzie bił z explo.
Te moje teorie dotyczy walki 100 knight vs 100 sorc, a o 30 sorcu wspomnialem tylko tyle ze knight nie jest w stanie go zabic.
Cytuj:
no jest lepsze, jasne że jest ale nie wtedy gdzy przeciwnik ma 70 lvl więcej
Wtedy tez ma znaczenie bo zmneijsza roznice predkosci obydwu postaci.
Cytuj:
ale hity z broni może dostawac cały czas, a UHy/mf sie skończa kiedyś...
Zawsze mozna isc po nowe.
Cytuj:
chyba sorc przypominam, ze knight jest szybszy. no i nie musi wchodzić, bo ma duzo więcej cap i ma jeszcze spore zapasy run
K**** mam na mysli tutaj walke 100 lvl vs 100 lvl
Cytuj:
może paść, jak nie będzie mógł się leczyć.
Nie bo wlaczy utani gran hur i ucieknie
Cytuj:
rozczarowałeś mnie. wcześniej napisałeś, ze sorc wygra, a teraz że takiego nie ma
Ja napisalem ze sorc ma cien szansy na wygranie w pojedynku 100 lvl sorc vs 100 lvl knight. o 30 lvlu tylko tyle wspomnialem ze nie da sie zabic 100 lvl elite knightowi.
Cytuj:
w Tym momencie każdy 100+ knight zastanawia się co Ty bredzisz. Dobry knight potrafiłby ubić i 60 ms, a taki 30 lvl to dla niego nic. szkoda zabijać bo loot i tak pewnie sux.
Niby jak zabije skoro 100 lvl ek robi mniejsze combo niz 30 sorc ma hp?
Cytuj:
chyba znowu chodziło o sorca sam sobie zaprzeczasz. sorc z ugh, bohami i t ringiem mając 70 lvl mniej jest o 10 lvl wolniejszy niż knight z uh, bochami i t ringiem. Ale mu ucieknie O.o gdzie tu logika ?
Mialem na mysli nie tyle to ze mu ucieknie ile to ze da rade dojsc do dp bo roznica predkosci mala i knight go nie zablokuje.
Cytuj:
Wierz mi, ze ek zabije każdą profesje na 30 lvl
Niby jak?
Cytuj:
hmm.... jesteś tutorem ? wiesz, ze można użyć 6 mf w jednej turze ? bo wiesz... jakoś nie bardzo chce mi sie wierzyc, ze sorc, który już teraz wymiata w pvp, byłby jeszcze lepszy.
Na pewno bedzie mozna czesciej uzywac manasow niz uhow bo tak jest od zawsze.
Cytuj:
cały czas podobno znikał z pola widzenia... a teraz jest wolniejszy ? bug? :>
Ja mialem na mysli ze 100 ms znika z pola widzenia 100 ek.
Cytuj:
ma 295... czyli musiałby się leczyć mając niecałe zielone HP... waste.
Waste ale nie padnie.
Cytuj:
kierowanie strzałkami, wciskanie hota, trafianie myszką w siebie... to tylko człowiek, a nie bot
Strzalkami kierowac nie potrzeba ani tym bardziej trafiac myszka w siebie.
Cytuj:
hmm.. wcześniej pisałeś, zę niewielka różnica jest pomiędzy brakiem eq, a mając na sobie całe eq. no i pisałeś, ze najlepiej chodzić bez eq, zeby zabrac więcej run/mf... gubisz się w tym
No bo 17 hp to niewielka roznica.
Cytuj:
Ale to nie oznacza 3 mf na sec zreszta musiałbyś miec dobry refleks, zęby tak nawalać w te klawisze
W hotkeye nie problem.
Cytuj:
Ale sorc nie trafia go co ture w SD...
Jak nie?
Cytuj:
ehh... biedny knight nawet do depo nie może wejśc z tego co pamiętam, pz trwa tyle samo, o ile sorc zaatakował knighta. jesli nie... to po co ma wychodzić i tracić mf/UHy na... ucieczkę ?
Wychodzi zeby walczyc dalej i probowac zabic knighta.
Cytuj:
oh lol... wyżej mówiłeś, ze nie ma 30 sorca który zabije 100 knighta
Bo mowiac o zabiciu mam na mysli pojedynek 100 lvl vs 100 lvl.
Cytuj:
to nowość.
Normalka nie nowosc. Miales kiedys knighta?
Cytuj:
Ile Uhów ma 30 lvl sorc/drut ?
Wystarczajaco duzo zeby uciec do depo.
Cytuj:
Na koniec chiałem powiedzieć, ze tak naprawde sorc/drut w PvP jest najlepsza profesją. o ile lvl jest wyrównany, to sorc/drut prawie zawsze wygra. Jest to zbyt dobra profesja, której wystarczy kilka bp mf i może masowo PKowac :/ Ja chce tu tylko udowodnic, ze nie jest aż tak dobrą profesją, żeby mając 70 lvl mniej uciec na luzie/zabic knighta.
K**** to po ** sie klocisz przez 10 stron tematu zeby mi pozniej racje przyznac? Wlasnie mi chodzilo o to ze 100 lvl sorc zabije 100 lvl knighta a nie o to ze 30 lvl sorc zabije 100 lvl knighta!!! 30 lvl sorc to moze uciec i nie dac sie zabic 100 lvl knightowi i to wlasnie chcialem udowodnic.
Cytuj:
i dzięki za wyjaśnienie exhoust na mf nigdy nie sprawdzałem
To wyjasnienie raczej nie jest w 100% prawdziwe.

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 20-07-2006 o 19:23.
stary 20-07-2006, 19:18   #140
Arcydemon
Użytkownik Forum

Arcydemon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To idzie do dp i stamtad bierze runy/manaski.
jest wolniejszy od knighta, nie zniknie mu pz

Cytuj:
Jak sie koncza manasy sorcowi to idzie po nastepne.
Jak ?

Cytuj:
Exhausted jest ale duzo mniejszy niz na uhy. Ja jakos pilem manasy i moglem wypic 3 w ciagu jednej tury, z botem jeszcze wiecej.
jak używasz botów to wiesz...

Cytuj:
Knight nie dogoni sorca jesli ten biegnie a nie stoi w miejscu.
Dogoni.

Cytuj:
Jak sorc biegnie na utani gran hurze latwo zgubi knighta i przez minute moze tak biec zeby knight go nie znalazl. A knight nie wejdzie do pz bo mozna zastawic m-wallami.
które znikają po kilku sec
Cytuj:
A wlasnie mam na mysli sytuacje kiedy zarowno knight jak i sorc maja 100 lvl.
mówiłem, mówiłem najpierw 20, później 30, a teraz sorc ma już 100 lvl ^^

Cytuj:
Dokladnie 72 bp uh poszlo. To bylo juz dawno temu, jeszcze sporo przed tym update z soul pointsami. Wtedy mialem farme druidow 11 lvowych i zrobienie 100 bp uh nie bylo trudne. (10 postaci na mc = tylko troche ponad 30 godzin robienia uhow)
i znowu te boty... brak słów
---
Cytuj:
Cytuj:
Błędy celowe.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania