![]() |
#121 |
Guest
|
![]() Jestescie jacys inni !!!!
kto z was sluchal pożądnego hip hopu ???Kto ?? Metal tak ??? Metalowcy czy jak ja ich nazywam "zardzewiałe linki" umieją śpiewać ???Buahahahah.Patrz teraz ja będe metalowcem : AAAAAAAAAAA. Już.Fajnie ? Hip-hop jest o życiu , słuchałeś piosenki naprzykład powiedzmy Peja-Życie kureskie , albo Właściwy wybór ??Gdzie tam jest śłowo strzykawka ? piwo ?? i inne ?? jaki ma sens darcie sie do mirofonu....ludzie i wy kupujecie sobie płyty , na których poprostu ktos sie zaczął drzeć.To jest wasza muzyka ?? Powodzenia , pewnie chodźisz na czarno ubrany w frędzlami , i masz wytatułowane na czole 666 ??? Gratz panie lucyferku prosimy nie przeszkadzać...nara zaraz zmienie se avatar na skatea aby zaprotestować...o własnie.A wasz ubiór ? Niewygodna (chyba) skóra !!!! W lato zakrzaniac w skurze ?? No cuz , a djinsy sa na kardza pogode !!! Tyle powiem...Nara |
|
![]() |
#122 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
2. http://venus.ci.uw.edu.pl/~milek/slo...ortografia.htm 3. Jesteś jednym z tych, co nie potrafią dyskutować, więc lepiej się zamknij. 4. Jakby skóra była niewygodna, to by zwierzęta chodziły w dresach.
![]() |
#123 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Wlazł kotek na płotek I mruga, yo yo siekierap... Yooo kvrwa svka mać! Ahh, idę nagrać płytę, zgarnę łatwy szmal bo teraz wszyscy na hh lecą... Lepiej cI teraz? A słyszałeś kiedykolwiek jakąkolwiek metal-song? Czy po prostu mówisz to z pogłosek? Pfff.... Cytuj:
I jakie kvrwa rycie do mikrofone? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Dodatkowo - skÓra, cÓż, jeensy albo dŻinsy, kaŻdą. Wiecie, chcecie pokazać wyższość hip hopu- wysyłajcie innych krzyżowców na krucjatę....
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
#124 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Knurów
![]() |
![]() Cytuj:
Idz lepiej se posluchac Peji,i jego hitu kurewskie zycie... Ale nie zapominaj kazdego swojego postu przepuscic przez Worda... |
|
![]() |
![]() |
#125 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() @Rootion
No ja też muszę ci coś napisać, bez tego się nie obejdzie bo tu mamy hit miesiąca ![]() - Idiotę, który w życiu nie słyszał metalu, pewnie ci kumple hh-powcy kul ziomale powiedzieli, że metal to darcie się do mikrofonu? - Ten topic jest chyba dla ludzi, którzy- jakby to powuedzueć- są "bardziej" świadomi. Zresztą, ty i tak tego co ja napisałem nie zrozumiesz, a jak odbierzesz? Nie ineteresuje mnie to... - Kvrva, kvrva i jeszcze raz kvrva... Ty rozumiesz życie przez hh (Tego w hh najbardziej nie lubię)? Myślisz, że jesteś niewiaodomojakimądry i, że ty razem z tymi twoimi Pejami rozumiesz życie? A gvwo, panie, gvno... Tacy jak ty mogą sobie tak myśleć, Peja ma z tego kasę, a wy ślepe widzimisię... - Przy okazji to jaki zespół metalowy ma w piosence tylko "AAAA"? Jeśli jakiś ma to ja na pewno takiego nie słucham, a jeżeli już taki by się znalazł to czy jedna piosenka świadczy o całym metalu? Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#126 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() Wiecie mnie sie zdaje, ze ta klotnia jest bez sensu. Bo w większosci hip-hopu sluchaja rozwydrzeni ludzie, ktorzy nie umieja dyskutowacczy tez rozmawiac kulturalnie i przytym 90% dyskutujacych o hh podala beznadziejne i nie uzyteczne argumenty. Takie moje zdanie =.=
Ps. I przy okazji przeciez metale sa zadufani w swpjej muzyce a skejci w swojej więc chyba jej nie znaja tak doglebnie ;] ale niech sie Dobo wypowie ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
|
![]() ja lubie HH ale nie : Libera,Mezo,18L i te inne "hity"....
wole coś polskiego z HH o których zespołach teraz prawie nikt nie pamieta. Wiem że mam 13 lat i powinienem sluchać Verby(niestety teraz leci w radiu), 18L i te inne "gwiazdy". Wole słuchać Kalibra 44 i Paktofoniki... |
![]() |
![]() |
#128 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Jak hit to hit
![]() @She_devil: wiesz... umiem dyskutowac, ale jak czytam wypowiedzi w stylu: "hh to debilizm, a ludzie ktorzy go słuchają to debile" to mnie szlag trafia. Większość osób słuchających hh i wypowiadających się tutaj rzewczywiście nie ma zielonego pojecia o metalu. Ale to dziala w druga strone tez ![]() Nie chodzi mi tutaj o ocene wyzszosci hh nad metalem albo odwrotnie. Nie w tym sęk. Ale ludzie - czy nikt nie potrafi rozmawiac o innym gatunku muzyki nie wyzywając go?? Podając SENSOWNE argumenty. Osobiscie slucham i hh (aczkolwiek juz tylko K44, Liroy i Paktofonika) i metalu (pozatym punk rocka, progresiv rocka, jazzu, r'n'b i wielu innych). I jeśli mam ochote na coś ostrego badz z przeslaniem ambitnym to biore metal. Jesli chce wsluchac sie w bezposredni przekaz to jednak wole hh. Dodam jeszcze wiecej. Ktos wczesniej wspomnial, ze jak jakis hh zobaczy metala to od razu: "zetnij te wlosy ty poje**". Ale wiecie co - jesli ubierasz sie normalnie (czyt. niekoniecznie w koszulki Metallicy czy Behemota, masz rotkie wlosy, chodzisz w tym co ci odpowiada, lubisz sie bawic) to kiedy powiesz, ze sluchasz metalu zestaniesz wystawiony na posmiewisko wsrod "metali", ktorzy od razu zaczna smiac sie, ze "moj" metal to Linkin park, Ich Troje czy Majka Jezowska. Metal czy hh. Kazdy jest czlowiekiem. Gratuluje osobą, które oceniają czlowieka po muzyce jakiej słucha. Napewno ma wielu oddanych kumpli którzy oleją go jak tylko przyzna sie do tego, ze lubi Mandaryne. Muzyka ma budzic emocje, pobudzac do refleksji, byc sztuką. Udaj sie tozarowno muzyce metalowej jak i pospolitemu hh(?). Nie liczy sie to jak, wazne dlaczego. LUDZIE BĄDŹCIE OTWARCI NA RÓŻNE KULTURY. Cytuj:
![]() Żeby nie było ![]() ![]() edit2: zauwazylem, ze jedyny prawdziwy metal,hh, czy inny gatunek muzyki to ten, ktorego slucha piszay posta ![]() ![]()
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 02-03-2005 o 10:48. |
|
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() A ja powtarzam: co to za Argument, że się drą? Muzyka NIE polega tylko na śpiewie, tylko, żeby przyjemnie jej się słuchało. Niestety muzyka w Rapie to tylko "background" a słucha się tekstów, które do najprzyjemniejszych dla ucha nie należą.
|
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Widzisz... kwestia tego jak wlasnie pojmujesz muzyke. Czy chodzi ci o przekaz czy o relax. Bo relaxowac to rownie dobrze mozesz sie przy dzwiekach Kyli Minog (dobrze) albo Edyty Górniak.
#131 |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Jezeli chodzi o Hip-hop, a w szczegolnosci polski to jest to jeden z najwiekszych shit. Jakoz iz w usa panuje moda na hip-chlopa to w polsce tez musi byc... Nie wydaje mi sie, zeby zlozenie jakiegos bitu na kompie i powiedzenie jakiegos tekstu o : zyciu, cpaniu, o tym jak mi zle, laskach, jaki jestem qL i wogole itd. jest trudne... Moze to zrobic kazdy kto ma kompa, odrobine checi i kasy, a sprobuj sobie nagrac plytke rock/metal. Na gitarze nie nauczysz sie grac w 5min, prekusja to samo, wokal tez do latwych nie nalezy... Nigdzie tez nie jest napisane ze "metal" musi miec dlugie wlosy, nosic skore itd... jestem tolerancyjny co do ubioru i nie przeszkdza mi to jak ktos sie ubiera.
@Rootion Jezeli uwazasz ze Pan Peja tworzy porzadny Hip-chłop to ja jestem matka teresa... -.- |
![]() |
![]() |
#132 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: ZOO
|
![]() Cytuj:
![]() |
#133 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
@Drunk : coz, zalezy od gustow. Np ktos woli texty od "background'a". @Gewof : mowisz, ze hh jest z ameryki. A skad jest metal? xD Cos mi sie nie wydaje, zeby byl typowo z Polski...Zreszta, ja tez moge powiedziec, ze metal jest latwo zrobic. Troche pomacham paluchami po gitarze, przeciez nikt nie mowi, ze to musi byc piekna muza. "Troche" podre ryja i bedzie dobrze. I co? I wysmiejesz mnie. Jakbym mialbys robic wg twojego opisu, to wysmialbym cie ja ![]() |
|
![]() |
![]() |
#134 |
Guest
|
![]() KTOŚ COŚ JESZCZE O MNIE POWIE ???
Znalazło się grono intelektualistów.Prosze bardzo ktos tam podał teksty HH teraz prosimy o przedstawienie tekstów żelaza prosimy.Jak powiedzieliście że was wyzywam , spoko , już nie będe.Powiedźieliście iż robię błędy : proszę bardzo nie będe.Ktoś powiedźiał że nie umiem dyskutować.Kto z was oprucz Thero mnie zna ?? Kto ?? Wy nawet nie wiecie jak mam na imię , a mówicie że nie umiem dyskutować.Błąd !! Nie lubie poprostu , gdy ktoś osądza Hip-Hop , jak słuchał pierwszego "hitu" 18 L , i mówi sobie : Ale hh to jest beznadzieja.Nie !! 18 l to jest pop - nie hh ! Tacy artyści jak : doniu , ascetoholix,dka,łona , i inni ; to jest hip-hop.Co do tego postu że mam słuchać peji.Nie , ja nie mówie że ja go słucham , tylko mowie że jeden z jego utworów jest o prawdziwym życiu.A o czym jest blacha ?? tzn metal ?? O czym kto mi powie ?? Nie obrażajcie się , ale mało razy mozna zauważyć gościa który idzie na czarno ubrany , z taką obrożą na szyji , i sie cieszy.Wnioskując z tego , każdy kto gra w tibie słucha metalu ?? Gratz wyboru.HH uczy o życiu , uczy i prawi o tym co się dźieje na świecie.Jak mnie przekonacie do żelazka to może i sie przeżuce. |
![]() |
#135 | |||||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Slyszalem i jakos nie byly zachwycajace. Cytuj:
Widocznie ma skoro ludzie to sluchaja i im sie to podoba. Cytuj:
Cytuj:
Nie to nie jest nasza muzyka. To jest muzyka ktorej sluchamy. Cytuj:
Cytuj:
Kup sobie slownik... Cytuj:
Jestes zalosny, az trudno uwierzyc, ze masz 13 lat...... #edit Zbulwersowala sie dziecina? Doh, bardzo przepraszamy, mozesz nas wyzywac od satanistow i innyck skvrwieli, ktorzy sluchaja "blachy". Chvj mnie to obchodzi, ze hh jest o zyciu. Masz przetlumacozny tekst Nothing Else Matter's chociaz watpie czy go zrozumiesz... Cytuj:
Cytuj:
*- nie napisalem tam "nie" xP Ostatnio edytowany przez Rankor - 02-03-2005 o 18:48. |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
#136 | |||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A w muzyce? Jest coś, co aby stworzyć, trzeba się na tym znać. Nie wystarczy stanąć przed mikrofonem i zacząć rymować. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|||||||||||
![]() |
![]() |
#137 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() HH - Nawet ostatecznie może być
Drechy - Brzydzę się Znane teksty z ulicy są na pewno gorsze niż sam HH. Nienawidzę takich ciot, co śpiewają w takim stylu: "Jestem biedny, matka piła i biła, ojciec padł jak byłem mały, wychowałem się na ulicy i rap jest moim schronieniem". Z kolei ci, którzy chcą się bardziej upodobnić do np. 50 CENT'a robią takie beznadziejne ruchy rękoma, robią teledyski z dziwkami itd. Nienawidzę skrótu HWDP. 1. Zła ortografia 2. Policja jest lekko teges, ale po co robić z siebie większych debili niż oni Bardzo chcę pozbyć się drechów z mojej okolicy, więc w internecie szukam obrazków na których drechy kogoś napadają i rozklejam w szkole. Mam nadzieję, że moja delikatna wypowiedź w ankiecie do kuratorium zostanie wzięta pod uwagę. Oto i ona: "Czy czujesz się w swojej szkole bezpieczny?" TAK NIE Jeśli NIE, to dlaczego? Ponieważ w szkole jest dużo tzw. "blokersów", którzy wywołują we mnie strach. To prawda. Nawet gdy wracam ze szkoły i widzę na swoim przejściu tych debili zwanych drechami wolę iść dookoła. A co do wypowiedzi kogoś, kto powiedział, że metal jest beznadziejny, dlatego że ktoś wychodzi na scenę i drze japę przez 4 minuty itd... Nie mogłem cię zignorować. Powiedz w czym pod względem wychodzenia na scenę i robienia tego i tamtego jest drech. Czekam -.- @down chodzi mi, że na tych teledyskach te dziewczyny się ****ią. Ostatnio edytowany przez Dryb - 02-03-2005 o 16:31. |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Nie widze nic złego w jednym i drugim, głupio by to wyglądało kiedy wykonawca stałby na scenie nie wykonując żadnych gestów ;/
![]() Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 02-03-2005 o 16:16. |
||
![]() |
![]() |
#139 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Po przeczytaniu posta Rootiona, aż się we mnie gotowało, już chciałem pisać, ale naszczęście Baron mnie wyręczył
![]() ![]() Od siebie dodam, że takie posty tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że młodzi poprzez słuchanie hh nie koniecznie robią się od tego bardziej inteligentni, a dokładnie na odwrót ![]() I jeszcze jedno: potrafię zrozumieć takich raperów jak np. Snoop Dogg, którzy śpiewają sobie o niczym, tak dla śmiechu i nie próbują nikogo przekonać o tym, że ich muzyka ma jakieś przesłanie, tacy są ok. Ale jak wyłażą takie Peje, Tede i inne g*wna, ściskają dupę, żeby coś bez sensu zrymować i jeszcze mówią, że ich muzyka ma przesłanie to mnie skręca! Rock i wszelkie jego odmiany to muzyka ponadczasowa i nigdy żadna chwilowa moda (czyt. moda na hh) go nie przewyższy. Słuchajcie sobie hip hopu, ba, nawet go twórzcie jak chcecie, tylko błagam, nie mówcie, że to ma jakieś przesłanie (może w nielicznych przypadkach) i że przewyższa Rock, Metal, bo to poprostu śmieszne. Jak nie potraficie odróżnić sztuki od rymowanek to już niestety wasz problem, bo nikt wam chyba nie powie, że recytowanie do mikrofonu to sztuka. I na koniec: Powtarzam po raz enty (idiotów nie brakuje i ciągle nie rozumieją (czyt. ludzie aka Rootion) - metal to NIE darcie, a w każdym razie nie tylko, należy rozróżnić poszczególne rodzaje metalu, a jak się nie umie to się nie odzywa i nie pieprzy, że metal to darcie (poza Death i Black Metalem, gdzie rzeczywiście się 'drą' istnieje jeszcze wiele innych odłam Metalu)! |
![]() |
![]() |
#140 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: a gdzie mieszkaja krasnoludki?.. hopsa-sasa ! hop-sasa!
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() wedBug MNIE hh to jedno wielkie gówno (pl ofkorz) nie no przynajmniej ja tak uwarzam ka|dy ma swoje zdanie i nie mam nic do tego ... Ale co macie do LP?
![]() |
![]() |