Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-03-2005, 20:07   #121
Rootion
Guest

Domyślny X(

Jestescie jacys inni !!!!
kto z was sluchal pożądnego hip hopu ???Kto ??
Metal tak ??? Metalowcy czy jak ja ich nazywam "zardzewiałe linki"
umieją śpiewać ???Buahahahah.Patrz teraz ja będe metalowcem :
AAAAAAAAAAA.
Już.Fajnie ? Hip-hop jest o życiu , słuchałeś piosenki naprzykład powiedzmy Peja-Życie kureskie , albo Właściwy wybór ??Gdzie tam jest śłowo strzykawka ? piwo ?? i inne ?? jaki ma sens darcie sie do mirofonu....ludzie i wy kupujecie sobie płyty , na których poprostu ktos sie zaczął drzeć.To jest wasza muzyka ?? Powodzenia , pewnie chodźisz na czarno ubrany w frędzlami , i masz wytatułowane na czole 666 ??? Gratz panie lucyferku prosimy nie przeszkadzać...nara zaraz zmienie se avatar na skatea aby zaprotestować...o własnie.A wasz ubiór ? Niewygodna (chyba) skóra !!!! W lato zakrzaniac w skurze ?? No cuz , a djinsy sa na kardza pogode !!! Tyle powiem...Nara

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-03-2005, 20:23   #122
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rootion
AAAAAAAAAAA.
Już.Fajnie ? Hip-hop jest o życiu , słuchałeś piosenki naprzykład powiedzmy Peja-Życie kureskie , albo Właściwy wybór ??Gdzie tam jest śłowo strzykawka ? piwo ?? i inne ?? jaki ma sens darcie sie do mirofonu....ludzie i wy kupujecie sobie płyty , na których poprostu ktos sie zaczął drzeć.To jest wasza muzyka ?? Powodzenia , pewnie chodźisz na czarno ubrany w frędzlami , i masz wytatułowane na czole 666 ??? Gratz panie lucyferku prosimy nie przeszkadzać...nara zaraz zmienie se avatar na skatea aby zaprotestować...o własnie.A wasz ubiór ? Niewygodna (chyba) skóra !!!! W lato zakrzaniac w skurze ?? No cuz , a djinsy sa na kardza pogode !!! Tyle powiem...Nara
1. Nie obrażaj mnie.
2. http://venus.ci.uw.edu.pl/~milek/slo...ortografia.htm
3. Jesteś jednym z tych, co nie potrafią dyskutować, więc lepiej się zamknij.
4. Jakby skóra była niewygodna, to by zwierzęta chodziły w dresach.
stary 01-03-2005, 20:25   #123
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
AAAAAAAAAAA.
Zardzewiała linka yourself. Hip hopowcy umieją śpiewać? Patrz, będę hip hopowcem:
Wlazł kotek na płotek
I mruga, yo yo siekierap...
Yooo kvrwa svka mać!

Ahh, idę nagrać płytę, zgarnę łatwy szmal bo teraz wszyscy na hh lecą... Lepiej cI teraz? A słyszałeś kiedykolwiek jakąkolwiek metal-song? Czy po prostu mówisz to z pogłosek? Pfff....
Cytuj:
jaki ma sens darcie sie do mirofonu
Jaki ma sens pieprzenie o czymś, co i tak każdy dobrze zauważa...
I jakie kvrwa rycie do mikrofone?
Cytuj:
ludzie i wy kupujecie sobie płyty , na których poprostu ktos sie zaczął drzeć.
Np. Rootwater - Under, Metallica - The Best Ballads, czy Metallica - Black Album. Yup,wszystko się zgadza. Pfff, chcesz się kłócić, to najpierw odrób zadanie domowe z zadanego tematu...
Cytuj:
Powodzenia , pewnie chodźisz na czarno ubrany w frędzlami , i masz wytatułowane na czole 666 ??? Gratz panie lucyferku prosimy nie przeszkadzać...
Chodzę na czarno. Frędzle?Frędzel yourself. 666? Po kiego? Co do Lucyfera... Tak, mam na 3 imię Lucyfer. Zabronisz? A wiesz chociaż co to imię znaczy?
Cytuj:
Lucyfer
Imię pochodzenia łacińskiego o znaczeniu – niosący światłość, promienny. Jest to także nazwa planety Wenus.

Cytuj:
? Niewygodna (chyba) skóra !!!
Chyba. A wasz ubiór? Spodnie, w których wyglądacie, jakbyście nasrali w pampersa...Też musza być niewygodne.
Cytuj:
W lato zakrzaniac w skurze ?? No cuz , a djinsy sa na kardza pogode !!! Tyle powiem...Nara
Wszędzie biegać w czapce lepiej, tak jak to wy robicie?Lato zima, deszcz czy słońce...
Dodatkowo - skÓra, cÓż, jeensy albo dŻinsy, kaŻdą.

Wiecie, chcecie pokazać wyższość hip hopu- wysyłajcie innych krzyżowców na krucjatę....

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline  
stary 01-03-2005, 20:32   #124
Ma$ter MatiK
Użytkownik Forum

Ma$ter MatiK's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Knurów

Ma$ter MatiK ma numer GG 5400468
Domyślny

Cytuj:
AAAAAAAAAAA.
Wypowiedz na poziome 8 latka...
Idz lepiej se posluchac Peji,i jego hitu kurewskie zycie...
Ale nie zapominaj kazdego swojego postu przepuscic przez Worda...
Ma$ter MatiK jest offline  
stary 01-03-2005, 20:47   #125
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

@Rootion

No ja też muszę ci coś napisać, bez tego się nie obejdzie bo tu mamy hit miesiąca:
- Idiotę, który w życiu nie słyszał metalu, pewnie ci kumple hh-powcy kul ziomale powiedzieli, że metal to darcie się do mikrofonu?

- Ten topic jest chyba dla ludzi, którzy- jakby to powuedzueć- są "bardziej" świadomi. Zresztą, ty i tak tego co ja napisałem nie zrozumiesz, a jak odbierzesz? Nie ineteresuje mnie to...

- Kvrva, kvrva i jeszcze raz kvrva... Ty rozumiesz życie przez hh (Tego w hh najbardziej nie lubię)? Myślisz, że jesteś niewiaodomojakimądry i, że ty razem z tymi twoimi Pejami rozumiesz życie? A gvwo, panie, gvno... Tacy jak ty mogą sobie tak myśleć, Peja ma z tego kasę, a wy ślepe widzimisię...

- Przy okazji to jaki zespół metalowy ma w piosence tylko "AAAA"? Jeśli jakiś ma to ja na pewno takiego nie słucham, a jeżeli już taki by się znalazł to czy jedna piosenka świadczy o całym metalu?

Cytuj:
Powodzenia , pewnie chodźisz na czarno ubrany w frędzlami , i masz wytatułowane na czole 666 ??? Gratz panie lucyferku prosimy nie przeszkadzać...nara zaraz zmienie se avatar na skatea aby zaprotestować...o własnie.A wasz ubiór ? Niewygodna (chyba) skóra !!!! W lato zakrzaniac w skurze ?? No cuz , a djinsy sa na kardza pogode !!! Tyle powiem...Nara
Jakbyś za kilka lat zobaczył to co napisałeś to byś zapewne sam długo nie mógł uwierzyć, że to twoje..
Thero jest offline  
stary 01-03-2005, 22:38   #126
she_devil
Użytkownik Forum

she_devil's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.

Domyślny

Wiecie mnie sie zdaje, ze ta klotnia jest bez sensu. Bo w większosci hip-hopu sluchaja rozwydrzeni ludzie, ktorzy nie umieja dyskutowacczy tez rozmawiac kulturalnie i przytym 90% dyskutujacych o hh podala beznadziejne i nie uzyteczne argumenty. Takie moje zdanie =.=

Ps. I przy okazji przeciez metale sa zadufani w swpjej muzyce a skejci w swojej więc chyba jej nie znaja tak doglebnie ;] ale niech sie Dobo wypowie
she_devil jest offline  
stary 02-03-2005, 08:06   #127
TiTuS
Użytkownik Forum

TiTuS's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004

Domyślny

ja lubie HH ale nie : Libera,Mezo,18L i te inne "hity"....
wole coś polskiego z HH o których zespołach teraz prawie nikt nie pamieta. Wiem że mam 13 lat i powinienem sluchać Verby(niestety teraz leci w radiu), 18L i te inne "gwiazdy". Wole słuchać Kalibra 44 i Paktofoniki...
TiTuS jest offline  
stary 02-03-2005, 08:12   #128
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Jak hit to hit

@She_devil: wiesz... umiem dyskutowac, ale jak czytam wypowiedzi w stylu: "hh to debilizm, a ludzie ktorzy go słuchają to debile" to mnie szlag trafia. Większość osób słuchających hh i wypowiadających się tutaj rzewczywiście nie ma zielonego pojecia o metalu. Ale to dziala w druga strone tez Jak metal moze mowic, ze hh nie ma przesłąnia skoro tak naprawde nie słuchałzadnej piosenki. SŁUCHAŁ nie słyszał. To tak jak ja bym ocenił np. Metallice po dwoch, trzech kawałkach i to np. z ostatniej płyty. Zraziłbym się do niej.

Nie chodzi mi tutaj o ocene wyzszosci hh nad metalem albo odwrotnie. Nie w tym sęk. Ale ludzie - czy nikt nie potrafi rozmawiac o innym gatunku muzyki nie wyzywając go?? Podając SENSOWNE argumenty.

Osobiscie slucham i hh (aczkolwiek juz tylko K44, Liroy i Paktofonika) i metalu (pozatym punk rocka, progresiv rocka, jazzu, r'n'b i wielu innych). I jeśli mam ochote na coś ostrego badz z przeslaniem ambitnym to biore metal. Jesli chce wsluchac sie w bezposredni przekaz to jednak wole hh.

Dodam jeszcze wiecej. Ktos wczesniej wspomnial, ze jak jakis hh zobaczy metala to od razu: "zetnij te wlosy ty poje**". Ale wiecie co - jesli ubierasz sie normalnie (czyt. niekoniecznie w koszulki Metallicy czy Behemota, masz rotkie wlosy, chodzisz w tym co ci odpowiada, lubisz sie bawic) to kiedy powiesz, ze sluchasz metalu zestaniesz wystawiony na posmiewisko wsrod "metali", ktorzy od razu zaczna smiac sie, ze "moj" metal to Linkin park, Ich Troje czy Majka Jezowska.

Metal czy hh. Kazdy jest czlowiekiem. Gratuluje osobą, które oceniają czlowieka po muzyce jakiej słucha. Napewno ma wielu oddanych kumpli którzy oleją go jak tylko przyzna sie do tego, ze lubi Mandaryne.

Muzyka ma budzic emocje, pobudzac do refleksji, byc sztuką. Udaj sie tozarowno muzyce metalowej jak i pospolitemu hh(?). Nie liczy sie to jak, wazne dlaczego.

LUDZIE BĄDŹCIE OTWARCI NA RÓŻNE KULTURY.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raynold
Jakby skóra była niewygodna, to by zwierzęta chodziły w dresach.
Spadłęm z krzesła jak to przeczytałem LOL. Pojechales na maxa <rotfl>

Żeby nie było http://hiphopart.pl/czytelnia/artykul.php?czytaj=59 ze tylko sie rapuje jak to zle. Ale to tylko przykła

edit2: zauwazylem, ze jedyny prawdziwy metal,hh, czy inny gatunek muzyki to ten, ktorego slucha piszay posta Ciekawy sposob na zycie

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 02-03-2005 o 10:48.
Matek jest offline  
stary 02-03-2005, 10:49   #129
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

A ja powtarzam: co to za Argument, że się drą? Muzyka NIE polega tylko na śpiewie, tylko, żeby przyjemnie jej się słuchało. Niestety muzyka w Rapie to tylko "background" a słucha się tekstów, które do najprzyjemniejszych dla ucha nie należą.
Dr.Unknown jest offline  
stary 02-03-2005, 10:54   #130
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Widzisz... kwestia tego jak wlasnie pojmujesz muzyke. Czy chodzi ci o przekaz czy o relax. Bo relaxowac to rownie dobrze mozesz sie przy dzwiekach Kyli Minog (dobrze) albo Edyty Górniak.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 02-03-2005, 12:04   #131
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Jezeli chodzi o Hip-hop, a w szczegolnosci polski to jest to jeden z najwiekszych shit. Jakoz iz w usa panuje moda na hip-chlopa to w polsce tez musi byc... Nie wydaje mi sie, zeby zlozenie jakiegos bitu na kompie i powiedzenie jakiegos tekstu o : zyciu, cpaniu, o tym jak mi zle, laskach, jaki jestem qL i wogole itd. jest trudne... Moze to zrobic kazdy kto ma kompa, odrobine checi i kasy, a sprobuj sobie nagrac plytke rock/metal. Na gitarze nie nauczysz sie grac w 5min, prekusja to samo, wokal tez do latwych nie nalezy... Nigdzie tez nie jest napisane ze "metal" musi miec dlugie wlosy, nosic skore itd... jestem tolerancyjny co do ubioru i nie przeszkdza mi to jak ktos sie ubiera.

@Rootion

Jezeli uwazasz ze Pan Peja tworzy porzadny Hip-chłop to ja jestem matka teresa... -.-
Gewof jest offline  
stary 02-03-2005, 13:07   #132
slonik
Użytkownik Forum

slonik's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: ZOO

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Patimrok
Hip-Hop co to za muzyka, recytowanie wiersza plus muzyka z playbacku, Teledyski (najczęstsze) gość stoi przed kamerą, trzęsie się i macha łapami, jakieś tam panienki tańczą, sry, ale dla mnie to nie jest muzyka, jeśli nie zobaczyłem "prawdziwego" Hip-Hopu to sry, ale moim głównym źródłem inormacji o HH jest telwizja, więc jeżeli się myle to dajcie mi jakiś przykład. A co do metalu, to się nie zgodzę, że każdy słuchający tej muzyki jest satanistą itd (np ja nie )

@down

no w sumie to masz rację, ale to trochę dziwnie wygląda

i jeszcze coś a mianowcie słowo "Muzyka" które mowi samo za siebie, nie musi być tekstów (chociaż przydałyby się ), ważna jest muzyka
a slyszales kiedys chlopie takiego pana co sie zwie DKA???przeslanie,glos,slowa,muza,itd POLECAM
stary 02-03-2005, 13:28   #133
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez slonik
a slyszales kiedys chlopie takiego pana co sie zwie DKA???przeslanie,glos,slowa,muza,itd POLECAM
Nom, DKA jest calkiem, calkiem. W przeciwienstwie do Jeden Osiem ****, ktory jest "tylko" marna podrobka.

@Drunk : coz, zalezy od gustow. Np ktos woli texty od "background'a".
@Gewof : mowisz, ze hh jest z ameryki. A skad jest metal? xD Cos mi sie nie wydaje, zeby byl typowo z Polski...Zreszta, ja tez moge powiedziec, ze metal jest latwo zrobic. Troche pomacham paluchami po gitarze, przeciez nikt nie mowi, ze to musi byc piekna muza. "Troche" podre ryja i bedzie dobrze. I co? I wysmiejesz mnie. Jakbym mialbys robic wg twojego opisu, to wysmialbym cie ja Aha - gdyby tak latwo sie robilo hh, hh-zespolow bylyby miliony -.- Wiec JEDNAK troche cos porobic, zeby hh "przeszedl".
Ashlon jest offline  
stary 02-03-2005, 15:05   #134
Rootion
Guest

Domyślny

KTOŚ COŚ JESZCZE O MNIE POWIE ???
Znalazło się grono intelektualistów.Prosze bardzo ktos tam podał teksty HH teraz prosimy o przedstawienie tekstów żelaza prosimy.Jak powiedzieliście że was wyzywam , spoko , już nie będe.Powiedźieliście iż robię błędy : proszę bardzo nie będe.Ktoś powiedźiał że nie umiem dyskutować.Kto z was oprucz Thero mnie zna ?? Kto ?? Wy nawet nie wiecie jak mam na imię , a mówicie że nie umiem dyskutować.Błąd !! Nie lubie poprostu , gdy ktoś osądza Hip-Hop , jak słuchał pierwszego "hitu" 18 L , i mówi sobie : Ale hh to jest beznadzieja.Nie !! 18 l to jest pop - nie hh ! Tacy artyści jak : doniu , ascetoholix,dka,łona , i inni ; to jest hip-hop.Co do tego postu że mam słuchać peji.Nie , ja nie mówie że ja go słucham , tylko mowie że jeden z jego utworów jest o prawdziwym życiu.A o czym jest blacha ?? tzn metal ??
O czym kto mi powie ?? Nie obrażajcie się , ale mało razy mozna zauważyć gościa który idzie na czarno ubrany , z taką obrożą na szyji , i sie cieszy.Wnioskując z tego , każdy kto gra w tibie słucha metalu ?? Gratz wyboru.HH uczy o życiu , uczy i prawi o tym co się dźieje na świecie.Jak mnie przekonacie do żelazka to może i sie przeżuce.

stary 02-03-2005, 15:09   #135
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Cytuj:
rotfl? Czyli jestem inny bo NIE* slucham hh? Idz sie naucz tolerancyjnosci dziecko....
Cytuj:
Ja.
Cytuj:
AAAAAAAAAAA.
No widzisz, nawet nie umiesz podac powazniejszych argumentow.
Cytuj:
Już.Fajnie ? Hip-hop jest o życiu
Znajdz kilka tlumaczen piosenek np. Metalliki, o ile potrafisz czytac ze zrozumieniem dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy....

Cytuj:
, słuchałeś piosenki naprzykład powiedzmy Peja-Życie kureskie , albo Właściwy wybór ??Gdzie tam jest śłowo strzykawka ? piwo ?? i inne ??

Slyszalem i jakos nie byly zachwycajace.
Cytuj:
jaki ma sens darcie sie do mirofonu...

Widocznie ma skoro ludzie to sluchaja i im sie to podoba.

Cytuj:
ludzie i wy kupujecie sobie płyty , na których poprostu ktos sie zaczął drzeć.
Yep, kupujemy plyty na ktorych ktos zaczal sie po prostu drzec, zabronisz nam? Zmienisz nasze podejscie do muzyki?
Cytuj:
To jest wasza muzyka ??

Nie to nie jest nasza muzyka. To jest muzyka ktorej sluchamy.

Cytuj:
Powodzenia , pewnie chodźisz na czarno ubrany w frędzlami , i masz wytatułowane na czole 666 ???
Geeez fajnie sie nosi gacie po tacie? Co do 666, Ty chyba nie wiesz co to znaczy....

Cytuj:
Gratz panie lucyferku prosimy nie przeszkadzać...nara zaraz zmienie se avatar na skatea aby zaprotestować...o własnie.A wasz ubiór ? Niewygodna (chyba) skóra !!!! W lato zakrzaniac w skurze ??
j/w fajnie sie nosi spodnie z kroczem na wysokosci lytki?
Kup sobie slownik...

Cytuj:
No cuz , a djinsy sa na kardza pogode !!! Tyle powiem...Nara
A czy do cholery jasnej kazda osoba sluchajaca metalu tak sie ubiera? Jestesmy z innej planety i nie znamy takich materialow jak jean's czy sztruks.

Jestes zalosny, az trudno uwierzyc, ze masz 13 lat......

#edit
Zbulwersowala sie dziecina?
Doh, bardzo przepraszamy, mozesz nas wyzywac od satanistow i innyck skvrwieli, ktorzy sluchaja "blachy". Chvj mnie to obchodzi, ze hh jest o zyciu.

Masz przetlumacozny tekst Nothing Else Matter's chociaz watpie czy go zrozumiesz...

Cytuj:
Nothing Else Matters
"I nic innego sie nie liczy"
"I nic innego si
Cytuj:
Jesteśmy sobie tak bliscy
Niezależnie od tego , jaka odległość nas dzieli
Nasze serca nie mogą sobie już więcej ofiarować
Ufać będziemy sobie zawsze
I nic innego się nie liczy

Nigdy jeszcze nie byłem tak szczery
Ale to przecież my decydujemy jak chcemy przeżyć życie
Tego wszystkiego nie mówię ot, tak sobie
Nic innego się nie liczy

Szukam ufności i znajduję ją Szukam ufności
Każdy dzień odkrywa dla nas coś nowego
Umysły nasze są otwarte na odmienny punkt widzenia

Nigdy nie dbałem o to, co oni robią
I nie dbałem o to co wiedzą
Bo wiem, że

Jesteśmy sobie tak bliscy
Niezależnie od tego , jaka odległość nas dzieli
Nasze serca nie mogą sobie już więcej ofiarować
Ufać będziemy sobie zawsze

Nigdy nie dbałem o to, co oni robią...

Nigdy jeszcze nie byłem tak szczery
Ale to przecież my decydujemy jak chcemy przeżyć życie
Tego wszystkiego nie mówię ot, tak sobie
Nic innego się nie liczy

Szukam ufnoci i znajduję ją Szukam ufności
Każdy dzień odkrywa dla nas coś nowego
Umysły nasze są otwarte na odmienny punkt widzenia

Nigdy nie dbałem o to, co oni mówią
Nigdy nie dbałem o to, w co oni grają
Nigdy nie dbałem o to, co oni robią
I nie dbałem o to, co wiedzą
Bo wiem, że

Jesteśmy sobie tak bliscy...

*- nie napisalem tam "nie" xP

Ostatnio edytowany przez Rankor - 02-03-2005 o 18:48.
Rankor jest offline  
stary 02-03-2005, 15:19   #136
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Znalazło się grono intelektualistów.
Znalazł się dyskutant.
Cytuj:
Prosze bardzo ktos tam podał teksty HH teraz prosimy o przedstawienie tekstów żelaza prosimy.
Żelazo, chłopcze, nie mówi. Więc ciężko przytoczyć jego teksty. Idąc po tWOIM, jakże błyskotliwym, sposobie rozumowania dochodzę do wniosku że chodzi cI o metal... Znasz angielski? W takim wypadku, proszę bardzo.
Cytuj:
So close no matter how far
couldn't be much more from the heart
forever trusting who we are
and nothing else matters

never opened myself this way
life is ours, we live it our way
all these words I don't just say
and nothing else matters

trust I seek and I find in you
every day for us something new
open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

so close no matter how far
and nothing else matters

but I know

never opened myself this way
life is ours, we live it our way
all these words I don't just say

trust I seek and I find in you
every day for us something new
open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
and I know

so close no matter how far
no nothing else matters
Nie znasz? No to coś polskiego...
Cytuj:
C.O.X.

In nomine Patri, et Fili et Spiritu Sancti

Kto wierzy w moc Twą
Tego nigdy nie ogarnie zło
Oto ja i to jest moja wiara
Nieustanne drżenie rąk
Chylę głowę, cały kulę się w sobie
A nowy dzień... przeklinam go
Z całych sił przeklinam go
Czemu więc z mojego gardła śmiech
Wieczny ból, ciągłę lęki i lśnienia
'Człowiek' - tak nie mówią mi
Mój bólu głos nie różni się od westchnienia
A jeśli się śni...
A jeśli się śni, to na pewno nie jest spokojny sen
On mówi 'nie będziesz miał', chłód trwa, wciąż ginę
Jad we mnie
Pali mnie, trawi mnie
Pali mnie, niszczy mnie
Pali mnie, niszczy mnie
Lecz nie zabija
Znam ten ból, jest mój
Znam ten ból, tylko on jest mój

Oto ja i to jest moja wiara
Nowa krew dla moich rąk
Raju obrazy, gdy zaczyna działać
Powrót do życia, gdy przepływa prąd
To nie jest sen i nigdy nie był nim
A dni, gdy żyłem, nie pamiętają mnie

I choć nie wierzę
Do Ciebie zwracam się
I choć nie wierzę
Nie wiem, co robić, ocal mnie!
Przed bezludziem, samotnością
Wiecznym snem, co jest gorszy niż śmierć
Otępieniem i utratą wspomnień
Nie wiem, co robić, ocal mnie!

W czarnym jak noc pokoju patrzę na swe ręce unurzane we krwi... Nie czuję strachu, nie czuję nic, nawet nie jestem pewien, czy mi się to śni... Żyły napięte do ostatnich granic, krew z nich szuka ujścia, wypływa mi rękami... Krwawią mi oczy, krwawią mi dłonie, we krwi brodzę jak dziecko w wodzie... W czarnym jak noc pokoju patrzę na me ręce, unurzane we krwi i śmiać mi się chce, bo któż to widział - czarną krew...

Powszedni ból już mnie przywraca, wracam
Ogniem i głodem pali raj, powracam
Powracam, by jak co dzień w beznadziei trwać
By jęczeć i przeklinać wszystkich, cały świat
A każdy dzień oddala chwile, kiedy żyłem
I chociaż tak mogę trwać, to świat mnie mija
I z każdym dniem ja szybciej znikam
Resztkami wspomnień trzymam się życia

I choć nie wierzę, to żądam, abyś Ty
Odmienił świat, przywrócił moje dni
A ja nie wierzę, nie będę robił nic
Czekam na cud... A c***! Jad we mnie!

Pali mnie, trawi mnie
Pali mnie, niszczy mnie
Pali mnie, niszczy mnie
Lecz nie zabija

To nie zostawi mnie
Nie opuści mnie
Nie osieroci mnie

Czołem znaczę mój dom
Łzami znaczę i krwią
Zawsze poznam go
Zawsze tu trafię

I chociaż głosy mówią 'wstań'
I choć wspomnienia do mnie mówią 'tak,
Potrafisz ciągle jeszcze wstać'
Zasypiam... Ja nie wierzę

Ja ginę, nie mam wiary
Ja ginę, chociaż czekam
Ja ginę, a gdybym nie chciał
Ja ginę, za słaby jestem

Każdy mój dzień jest zawsze taki sam
Jak gdyby to był film, który zapętlił się
Nawet wolę myśleć, że od zawsze to tak miało być
Pielęgnuję jad, nie muszę nic robić

To ja i to jest wiara ma
Czemu się budzę?
Jestem sam...

In nomine Patri et Fili et Spiritu Sancti
Wiesz co w tych piosenkach jest, a czego nie ma w hh? Przesłanie. Porządne rymy. Coś, co można nazwać poezją, a nie wciskaniem **** na siłę.
A w muzyce? Jest coś, co aby stworzyć, trzeba się na tym znać. Nie wystarczy stanąć przed mikrofonem i zacząć rymować.
Cytuj:
Wy nawet nie wiecie jak mam na imię , a mówicie że nie umiem dyskutować.
Ten i poprzedni post potwierdzają moją tezę że NIE UMIESZ DYSKUTOWAĆ.
Cytuj:
Co do tego postu że mam słuchać peji.Nie , ja nie mówie że ja go słucham , tylko mowie że jeden z jego utworów jest o prawdziwym życiu.
Jego utwór jest pier.doleniem nowobogackiego, który uważa się za boga, który naprowadza ludzi na 'właściwą drogę'. To, o czym on pieprzy, widzę dookoła siebie, nie muszę jeszcze o tym słuchać.
Cytuj:
A o czym jest blacha ?? tzn metal ??
O czym kto mi powie ??
O różnych sprawach. O śmierci, o fantasy, o walce, o nadziei, o baśniach, o świecie, o wojnach, o zakłamaniu, o fałszywości, o absurdzie systemu...Wymieniać dalej?
Cytuj:
Nie obrażajcie się , ale mało razy mozna zauważyć gościa który idzie na czarno ubrany , z taką obrożą na szyji , i sie cieszy.
Nie obrażaj się, ale mało razy można zauważyć gościa który ma krok w kolanach i zachowuje się jak inteligentny człowiek. Większość raczej stara się o etykietkę dresa i wandala, tudzież człowieka lekko niezrównoważonego psychicznie.
Cytuj:
Wnioskując z tego , każdy kto gra w tibie słucha metalu ??
Nie. Wnioskując z tego, większość graczy słucha hh, ponieważ duża część tych, co tutaj bronili metalu, w tibię nie gra od dłuższego czasu.
Cytuj:
ratz wyboru.HH uczy o życiu , uczy i prawi o tym co się dźieje na świecie.
Pier.doli o tym, jak to łatwo można się nachapać fortuny, mówiąc do mikrofonu i rymując o tym, co każdy dobrze zauważa.
Cytuj:
Jak mnie przekonacie do żelazka to może i sie przeżuce.
Błagam, nie. NIe przeRZucaj się, bo to będzie profanacja...

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline  
stary 02-03-2005, 15:47   #137
Dryb
Użytkownik Forum

Dryb's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005

Domyślny

HH - Nawet ostatecznie może być
Drechy - Brzydzę się

Znane teksty z ulicy są na pewno gorsze niż sam HH.

Nienawidzę takich ciot, co śpiewają w takim stylu:
"Jestem biedny, matka piła i biła, ojciec padł jak byłem mały, wychowałem się na ulicy i rap jest moim schronieniem".
Z kolei ci, którzy chcą się bardziej upodobnić do np. 50 CENT'a robią takie beznadziejne ruchy rękoma, robią teledyski z dziwkami itd.

Nienawidzę skrótu HWDP.
1. Zła ortografia
2. Policja jest lekko teges, ale po co robić z siebie większych debili niż oni

Bardzo chcę pozbyć się drechów z mojej okolicy, więc w internecie szukam obrazków na których drechy kogoś napadają i rozklejam w szkole.
Mam nadzieję, że moja delikatna wypowiedź w ankiecie do kuratorium zostanie wzięta pod uwagę. Oto i ona:
"Czy czujesz się w swojej szkole bezpieczny?" TAK NIE
Jeśli NIE, to dlaczego? Ponieważ w szkole jest dużo tzw. "blokersów", którzy wywołują we mnie strach.

To prawda. Nawet gdy wracam ze szkoły i widzę na swoim przejściu tych debili zwanych drechami wolę iść dookoła.
A co do wypowiedzi kogoś, kto powiedział, że metal jest beznadziejny, dlatego że ktoś wychodzi na scenę i drze japę przez 4 minuty itd...
Nie mogłem cię zignorować. Powiedz w czym pod względem wychodzenia na scenę i robienia tego i tamtego jest drech. Czekam -.-

@down chodzi mi, że na tych teledyskach te dziewczyny się ****ią.

Ostatnio edytowany przez Dryb - 02-03-2005 o 16:31.
Dryb jest offline  
stary 02-03-2005, 16:10   #138
Uncle Warrior
Użytkownik Forum

Uncle Warrior's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!

Domyślny

Cytuj:
Wiesz co w tych piosenkach jest, a czego nie ma w hh? Przesłanie.
Nie wiem jak jest z polskim HH, ale w amerykańkim rapie, w niektórych kawałkach jest przesłanie :P nawet ktoś tu przytargał tekst kawałka 'Mosh' ;P
Cytuj:
Z kolei ci, którzy chcą się bardziej upodobnić do np. 50 CENT'a robią takie beznadziejne ruchy rękoma, robią teledyski z dziwkami itd.
W sumie kłóciłbym się o te dziwki, wątpie żeby do teledysków wynajmowali dziwki... ale często można się dopatrzeć modelek ;] A co do ruszania łapami, wykonawcy metalu (broń Boże, nie twierdze, że wszyscy) machają głową, a wykonawcy rapu machają rękoma (wbrew pozorom ludzie mają ręce i nogi ;d).
Nie widze nic złego w jednym i drugim, głupio by to wyglądało kiedy wykonawca stałby na scenie nie wykonując żadnych gestów ;/

Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 02-03-2005 o 16:16.
Uncle Warrior jest offline  
stary 02-03-2005, 16:23   #139
Brave
Użytkownik Forum

Brave's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa

Brave ma numer GG 1472401
Domyślny

Po przeczytaniu posta Rootiona, aż się we mnie gotowało, już chciałem pisać, ale naszczęście Baron mnie wyręczył . Thnx
Od siebie dodam, że takie posty tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że młodzi poprzez słuchanie hh nie koniecznie robią się od tego bardziej inteligentni, a dokładnie na odwrót .
I jeszcze jedno: potrafię zrozumieć takich raperów jak np. Snoop Dogg, którzy śpiewają sobie o niczym, tak dla śmiechu i nie próbują nikogo przekonać o tym, że ich muzyka ma jakieś przesłanie, tacy są ok.
Ale jak wyłażą takie Peje, Tede i inne g*wna, ściskają dupę, żeby coś bez sensu zrymować i jeszcze mówią, że ich muzyka ma przesłanie to mnie skręca!

Rock i wszelkie jego odmiany to muzyka ponadczasowa i nigdy żadna chwilowa moda (czyt. moda na hh) go nie przewyższy.
Słuchajcie sobie hip hopu, ba, nawet go twórzcie jak chcecie, tylko błagam, nie mówcie, że to ma jakieś przesłanie (może w nielicznych przypadkach) i że przewyższa Rock, Metal, bo to poprostu śmieszne. Jak nie potraficie odróżnić sztuki od rymowanek to już niestety wasz problem, bo nikt wam chyba nie powie, że recytowanie do mikrofonu to sztuka.

I na koniec: Powtarzam po raz enty (idiotów nie brakuje i ciągle nie rozumieją (czyt. ludzie aka Rootion) - metal to NIE darcie, a w każdym razie nie tylko, należy rozróżnić poszczególne rodzaje metalu, a jak się nie umie to się nie odzywa i nie pieprzy, że metal to darcie (poza Death i Black Metalem, gdzie rzeczywiście się 'drą' istnieje jeszcze wiele innych odłam Metalu)!

...Growing darkness, taking down
I was me but now he's gone...

Brave jest offline  
stary 02-03-2005, 16:38   #140
Jackiew
Użytkownik Forum

Jackiew's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: a gdzie mieszkaja krasnoludki?.. hopsa-sasa ! hop-sasa!

Stan: Na emeryturze
Jackiew ma numer GG 4837606
Domyślny

wedBug MNIE hh to jedno wielkie gówno (pl ofkorz) nie no przynajmniej ja tak uwarzam ka|dy ma swoje zdanie i nie mam nic do tego ... Ale co macie do LP?

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania