|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#121 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 40+
Skille: xx/22
Poziom mag.: 40
|
![]() Witam. Otóz jak sie domyslacie shakowali mi konto ( PLEJT ARMORA
![]() ![]() ![]()
|
![]() |
#122 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2007
Lokacja: Świdnik
|
![]() Słuchajcie mam problem.Mam postać na 28 lvl Knight i dziś rano loguje się na tibia.com wszystko było ok przychodze ze szkoły a tu dupa..dostałem te konto od kumpla i nie wiem czy ma rec-key'a i nie znam e-mailu.Da się to konto odzyskać jeśli zostało zhakowane a jeśli nie to dlaczego nie moge się zalogować?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Guest
|
![]() Witam
Cały artykuł nawet miły i miejmy nadzieję że kogoś uchroni przed stratą postaci. Należałoby napisać coś o * popularnym Phishingu, * Fake mailach które budzą zdziwienie - "jak to dostałem maila od [email protected]", * można jeszcze napomknąć że nie zawsze oficjalny Fun site jest do końca bezpieczny, * oprócz keyloggera istnieje coś bardziej poręcznego jak cookis * może jeszcze że wejście na jakąś stronę dziś może zemścić się za tydzień, * o tym że jeśli twój komputer jest w LANie to jesteś w grupie podwyższonego ryzyka, - można tak jeszcze trochę wymienić bo sposobów ataków jest mnóstwo i dlatego jeśli ktoś będzie chciał to i tak zabierze Ci to konto a Ty możesz mu w tym tylko przeszkadzać. Dlaczego cały czas mowa o hackingu skoro keyloggery mają z tym niewiele wspólnego. Przecież konta są głównie kradzione przez dzieciaków które o komputerze wiedzą tyle co nic. A że niedoświadczeni użytkownicy się nabierają to już inna sprawa Może warto by zrobić na głównej stronie link do strony o security ?? |
![]() |
![]() |
#124 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 02 2007
Lokacja: Venore
Imię: Devalo...
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Poziom: 53
Skille: 76/77
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Guest
|
![]() Zrobilem wszystko na tibia.com aby oszyskac konto ale czekam i czekam az to chaslo przyjdzie
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 03 2007
|
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez InfernoDevil - 25-03-2007 o 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Guest
|
![]() A więc tak miałem konto i chciałem zmienić e-mail nio i nie fortunie zmieniłem ten e-mail na taki którego nie mam i nie da sie takiego mieć pownieważ ma kropke po pl ([email protected].. to przykład tego co zrobiłem) oczywiście nie znam r-keya czy mam jakieś szanse na odzyskanie postaci ??
Ostatnio edytowany przez Vasco - 26-03-2007 o 22:34. |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2007
Lokacja: Mysłowice
Imię: Peligland
Profesja: Knight
Poziom: 15
|
![]() Cześć.W tym poście zamieszcze ,,Jak uniknąć haka":
1.Sprawdzić koniecznie czy macie na komputerze Key-Logera: a)Jak wysłali linki np.na gg i je otwieraliście je bez anty virusa może istnieć możliwość, że macie Key-Logera. 2.Nie dawać nikomu pass-ów nawet przyjacielowi po co mu to. 3.PAMIĘTAJCIE WIĘKSZOŚĆ HAKóW JEST PRZEZ WASZA WINE! Teraz to na tyle Cya All ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Guest
|
![]() B.Dobry poradnik !
szkoda, że wcześniej do nie przeczytałem =/ Dzisiaj "hacked" ;/ Denerwują mnie tacy hakerzy ... Ehhh jak ja bym chciał ich zniszczyć jakoś ... Ale co tam ... nie można się użalać ^^ |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: na południu polski
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Świat: Gułardja :B
![]() |
![]() Prosze o pomoc
zostalem hakniety i wzialem na tibia com lost account 1 wpisuje nick 2 zaznaczam opcje 3 wpisuje numer i mail na ktorym bylo zalozone konto 4 i klikam COnfirm i PISZE ERROR INCORRECT NUMBER OR E MAIL prosze o pomoc a podaje wszystko dobrze ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Guest
|
![]() Dzięki za poradnik napewno sie przyda kiedyś mnie hakneli i teraz bede widział co zrobić
|
![]() |
![]() |
#132 |
Guest
|
![]() aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Stan: Niegrający
Świat: Aurora
|
![]() @Autorzy poradników
Macie wielkiego + za świetne porady, tipy etc,..
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 05 2007
Imię: Meerol
Świat: Harmonia
Poziom: 20
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() witam. Mam duży problem. Dostałem od kolegi postac, 27 knight na tych samych pasach byl tez 21 druid i 19 pall. Ktoś mnie schakował i żeby odzyskać hasło musze wysłać je na maila kolegi a kolega niezna tego maila juz. I co mam zrobić zeby dostac haslo nowe ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() Wyślij maila do Customer Support i opisz im dokładnie sytuację. Ewentualnie możesz zapytać na Help Channel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 05 2007
Lokacja: konopiska
Imię: retorer
Profesja: Paladin
Świat: furora
Poziom: 17
Skille: 62/46
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() mam takie pytanko bo ja zostalem shakowany jakies pare dni temu
![]() a wiec weszlem na stronie (jak pisalo w poradniku),kliknolem lost account,wpisalem swoj nick, zaznaczylem ,,My account has been hacked."(moje konto zostalo shakowane) pozniej zaznaczylem ,,send it by email" wpisalem e-mail oraz moj numer.I przyszlo mi na moj e-mail confirmation key: ************** oraz haslo:******** a kiedy wchodze w link ktory mi przyslano w ktorym mam wpisac cofirmation key,wpisuje go i pisze mi ,, Error Please enter a valid account number". a kiedy wpisuje chaslop ktore mi przyslanoi numer zeby sie zalogowac na tibi pisze mi ,, Account disabled for five minutes. Please wait." Prosze powiedzcie mi co ja robie zle. postarajcie mi odpisac ja najszybcie plz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 05 2007
Lokacja: konopiska
Imię: retorer
Profesja: Paladin
Świat: furora
Poziom: 17
Skille: 62/46
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() mam takie pytanko bo ja zostalem shakowany jakies pare dni temu .
a wiec weszlem na stronie (jak pisalo w poradniku),kliknolem lost account,wpisalem swoj nick, zaznaczylem ,,My account has been hacked."(moje konto zostalo shakowane) pozniej zaznaczylem ,,send it by email" wpisalem e-mail oraz moj numer.I przyszlo mi na moj e-mail confirmation key: ************** oraz haslo:******** a kiedy wchodze w link ktory mi przyslano w ktorym mam wpisac cofirmation key,wpisuje go i pisze mi ,, Error Please enter a valid account number". a kiedy wpisuje chaslop ktore mi przyslanoi numer zeby sie zalogowac na tibi pisze mi ,, Account disabled for five minutes. Please wait." Prosze powiedzcie mi co ja robie zle. postarajcie mi odpisac ja najszybcie plz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 05 2007
Imię: Meerol
Świat: Harmonia
Poziom: 20
Poziom mag.: 15