|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#121 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() @Belvedor
Jeżeli za slang uważasz słowo pies, to gratuluje. Sorry, ale watpie, aby ktos lubil jak go sie psem nazywa.
![]() Miasto, które przeżyło własną śmierć! Regulamin Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk Ostatnio edytowany przez Parys - 17-09-2005 o 17:34. |
![]() |
|
![]() |
#122 | ||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Najgorsi są tacy jak ty którym się tłumaczy, a oni nic... ehhhh. Nie wiem co powiedzieć w tym temacie. Jedyna elita jaka była to była pewna grupa, lecz została ona rozwiązana bo sprawiała problemy, za dużo ludzi chciało się tam dostać. Sytuacja zaczęła się robić chora więc grupe skasowano. Potem nie było elity. Owszem - jest grupa znajomych którzy lubią ze sobą pogadać - ale co ja mówie wszystko już było wcześniej więc nie będę się tutaj rozpisywał. Co do agresji - owszem często jest agresja tutaj, ale nie wszystkiego da się uniknąć. o IRCu nic nie mówie- często wylatywałem, banowali mnie - czasami byłem winny czasami dla jaj - ale ban nigdy nie był dłuższy niż 10 minut, a i nikt nie spisał mnie na straty. I tak może być z każdym, tylko po prostu trzeba się zachowywać normalnie ^^ I jeszcze jedna rzecz... Noob nie rozumie jak się mówi miło- albo sie go zablokuje albo sie będzie rzucał. Tego się nie da zmienić Poza tym za dużo ludzi doszło, ja dobrze pamiętam stare czasy - gdy nawet moim tematem z odejściem (btw - razy 2 ![]() Ale wtedy forum było inne, miało klimat, a ludzie zachowywali się inaczej - nie było duzo noobów na forum (bądźmy szczerzy - ja byłem jednym z największych) ale było miło przyjemnie i w ogóle fajnie. Spam można było zignorować czasmai bo go nie było tak dużo. Była czasmia kupa śmiechu Cytuj:
Ale tak musi być, a nowe forum = nowe zasady - i tutaj czasmi agresja może wejść, bo z doświadczenia moderatorskiego wiem że żeby utrzymać dużo ludzi + noobków na forum potrzeba mocnej ręki - co się im nie podoba i narzekają czego wynikiem jest ten temat. JEŚLI KOMUŚ SIĘ NIE PODOBAJĄ PANUJĄCE ZASADY TO ZNAJDŹCIE INNE FORUM ALBO ZAŁÓŻCIE WŁASNE!! MODERATORZY NIE ZMIENIĄ DLA WAS ZASAD ANI SWOJEGO ZACHOWANIA! BO TO CO TERAZ ROBIĄ JEST PRAWIDŁOWE (każdy popełnia błędy ale ogólnie jest ok ![]() STFU Zachowujcie się jak ludzie, albo nie narzekajcie na "nieludzkie" konsekwencje i zachowanie wobec was Ostatnio edytowany przez eerion - 17-09-2005 o 16:23. |
||||
![]() |
![]() |
#123 | |
Guest
|
![]() Niewiem jak wy ale ja jako poraz pierwszy wszedlem na irca to przywitalem sie i nikt nie chcial mnie wywalaci i jeszcze mnie nie wyrzucono za nic, czasami Kald sie o cos przyczepi ale to juz normalka =P. Od tamtej pory wchodze codziennie chociazby zeby sie przywitac. Wystarczy sie normalnie zachowywac a nie udawac niewiadomo kogo zeby dobrze wypasc...
A naprzyklad ,przychodzi taki Tibijczyk666 (no albo Roland =P) i zaczyna spamowac polskimi literami (ś,ć,ą,ę) i widzimy <Tibijczyk666> Cze$35^2 @#%2 A przeciez jest jak BYK: Cytuj:
|
|
![]() |
#124 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Główne powody kicków:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przeglądając logi z ostatnich paru(chyba) dni znalazłem 1 kicka bez powodu (by kald ;p). Cała reszta pasuke do przedstawionych tu schematów. Ostatnio edytowany przez Gniew Mroku - 17-09-2005 o 17:16. |
|||||
![]() |
![]() |
#125 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Czy Wy nie zrozumiecie tego, że tu nie chodzi o to, że dość często wchodzą jacyś spamujący idioci i oczywiste jest wtedy i kicknięcie i zbanowanie danego osobnika. Tu chodzi o wyśmiewanie, kickowanie/banowanie bez potrzeby użytkowników, którzy na to nie zasłużyli. I nie mówcie mi, że tak poprostu jest. Na przykład Kalda, lub Ghosta czasem poniosą nerwy (co pewnie sami mogą przyznać) i kickną/zbanują osobę, która całkiem na to nie zasłużyła i w innych okolicznościach nic takiego by nie zaszło. Więc dajcie sobie spokój z wklejaniem rozmów ze skończonymi idiotami, bo co tu ukrywać takich jest dużo i wiem jak wygląda normalny dzień na #tibia.pl.
Poprostu bardzo ciężko jest nowemu użytkownikowi "wkręcić" się w dane towarzystwo (zbyt ciężko). Czasami sami ich prowokujecie swoimi tekstami. Na przykład wchodzi ktoś o nicku Diabeł666 i odrazu pada pytanie z pogardą "O jaki l33t nick, ile nad nim siedziałeś? 6 godzin?". Jestem ciekaw co byście zrobili nowemu, który by takie coś powiedział do starego, "elitarnego" użytkownika. Rozumiem to, że jesteście rozpoznawalni, macie szacunek u innych rozpoznawalnych użytkowników w jakiś sposób na to wpływa. Ale czasami przesadzacie. Oczywiście nie mówię, że sam nigdy nie robiłem takiego czegoś, ale próbuję nad tym panować.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! Ostatnio edytowany przez Raul - 17-09-2005 o 17:58. |
![]() |
![]() |
#126 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() @Raul
A wiesz co mnie śmieszy? To, że jeszcze dwa tygodnie temu, to Ci zupełnie nie przeszkadzało i robiłeś to samo. A teraz nagle odezwał się w Tobie obrońca uciśnionych. Nie ma żadnej zamkniętej grupy, ani 'elyty'. I bynajmniej nie jest ciężko zaaklimatyzować się na ircu. Trzeba być po prostu chociaż w miarę inteligentnym i nie przejmować się świrowaniem reszty userów. Bo po takim czasie wysłuchiwania idiotów, a potem czytania, jacy to my źli i niedobrzy, każdy zeświruje.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Forum zeszło na psy. To wszystko co mam do powiedzenia. Z tego powodu, przestałem tutaj bywać
![]()
![]() |
#129 | |
Fallen Angel
|
![]() Cytuj:
![]() @obroncy ludzi z Irca: Ludzie, co wy mozecie wiedziec? Jak sami przyznajecie na kanale nie pojawiacie sie bo wam nie pozwalamy...Wiec skad cholera wiecie jak jest? Przyklad Wikta wam nie wystarczyl, widze musze isc dalej. A wiec, moze nie uwierzycie, ale niejaki Belvador wszedl dzis na irc, przedstawil swoje zdanie(notabene bladzil gdzies po manowcach) ale nie wylecial. Dlaczego? Bo mimo ze gadal glupoty formuowal poprawnie zdania. Kiedy wychodzil zostal normalnie pozegnany. Tacy evul jestesmy? Nie wiem ktory user pisal ze stalismy sie dzis jakos uprzejmi z powodu tego topicu. Smiem twierdzic ze to gowno prawda. Przez ten jeden dzien nic sie mysle nie zmienilismy. Mnie osobiscie ten topic utwierdzil w przekonaniu ze Kald i reszta ma racje(przynajmniej w sprawie kanalu, bo widze ze forum zostalo pominiete w dyskusji).
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() @pawelekthedruid (czy jak mu tam)
Chlopie, byles zapewne przez 5 minut dzisiaj na ircu i juz myslisz ze pozjadales rozumy? A ile razy wczesniej byles na ircu? Dobra jestesmy ivul bo zbanowalismy goscia ktory pomimo moich usilnych staran nawet nie staral sie nawiazac normalnej dyskusji. A teraz cwany bo moze sobie ulzyc i "udawac cholernego reportera" ktory chce poznac doglebnie sprawe. Jak chcesz to zrobic to posiedz przynajmniej 2-3 dni ok?
#131 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Jeszcze jedno, czytaj z uwaga, bo powiedzialem, ze tylko do kumpli(ktorzy wyrazili zgode) mowie, a raczej zegnam sie z nimi zdaniem "nara psy". Nie uwazam Ciebie za kolege, wiec "spokojna twoja rozczochrana"...
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() Ja siedze na tym forum już dwa lata, wiec mam niejakie pojęcie co sie tu dzieje. Piszecie że niektórzy moderatorzy hamsko odpowiadają na niektóre posty ale w sumie to sie temu nie ma co dziwić każdemu bowiem mogą puścić nerwy gdy widzi sie po raz 20 temat z tym samym głupawym pytaniem lub postem łamiącym kilka zasad nie tylko forum tibia.pl ale również dobrego smaku i kultury o ortografii nie wspominając. Elita być może i istnieje ale na forum nie odczuwa sie tego zbytnio, z resztą na IRCu na którym siedze sporadycznie tylko kiedy mi sie narawde nudzi też nie dostrzegałem jakiegoś hamstwa w stosunku do mojej osoby mimo że na ircu jestem kompletnym nowicjuszem. Nie widzialem nigdy by wyżucono bądź zbanowano kulturalnego nienachalnego użytkownika, zazwyczaj widziałem jak banowano idiotów którzy sie naprzykszali do granic możnliwośći i w końcu któremuś modowi puszczały nerwy.
co do wyścigu szczórów wśród zwykłych użytkownikow to sie zgodze, to wygląda tak, jest grupa ludzi ktora tylko czeka na nowe tematy żeby w nich napisać i zbluzgać ewentualnego nieswiadomego ze sie pyta o banalne rzeczy, jest to związane zdaje mi sie z checią popisania sie przed innymi użytkownikami i pokazanie swej wielkiej wiedzy i męskości. Najgorsze jest to że potrafią zbluzgać jakiegoś gościa za zakładanie tematu o smokach ale żaden z nich nie potrafi skorzystać z opcji report bad post. ps. pozdrawiam mame tate i kolaży jadących w 62 tour de pologne
"Czemu nas tam nie ma gdzie za darmo wszystko dają...." "płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie" ![]() Ostatnio edytowany przez Pacek - 18-09-2005 o 20:32. |
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pierwszą sprawą jest to że irc a forum to dwie inne sprawy na ircu napiszesz wszystko co chcesz na forum niezabardzo.Jest na ircu kilka osób które znają sie rozmawiają na rózne tematy i to nie jest elita to są poprostu zwykli ludzie którzy też mają własne problemy i własne życie dlatego niemożemy nikogo bluzgać za błędy bo każdy człowiek popełnia błędy.A jeśli ma ktoś jakieś pytanie to niech najpierw poszuka na forum a póżniej dopiero napisze na mircu do kogoś prv.
Niewiem dlaczego wszyscy uczepili się na Kalda zwykły człowiek który spędza troche czasu na mircu ma uprawnienia opa ,ale rzadko je wykorzystuje śwadczy o tym fakt iż zawsze przy logowaniu unopuje się bo niechce się wyrózniać @
#135 |
Użytkownik Forum
|
![]() pawelek, na #tibia.pl byłeś raptem dwa razy - i wychodziłeś po 3 sekundach za każdym razem, więc STFU.
Akuratnie każdy może klnąć - byle z jakimś umiarem (raczej nie siarczyste przeklenstwo co drugi wyraz), i byle nie na innych. Opowie nie wyzywaja userow od @#$%!, dlatego nie chrzań z łaski swojej.
#137 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() taaaaaa.
Widze że nierzadko padają bluzgi, ale to czy za cluzg można dostać kopa to zależy - nie od tego czy op/nie op ale od tego czy ta bluzga była w powietrze, czy miała na celu obrażenia tą osobę, kontekst. A czasami po prostu się bluzga każdy z każdym lub każdy z każdym kopie ^^ |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |
![]() Na #tibia.pl byłem, zobaczyłem, przeraziłem się... To złe szatany są, nie wchodźcie tam. A poza tym, to ok. Elity nie ma, są przydupasy. Tyle.
#139 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Moze sobie odpuścicie pisanie bezsensownych postów w tym, jakże niepotrzebnym temacie? Jest to kolejny temat, który wywłuje tytułową "Agresję na forum.
![]() |
#140 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
A celem topicu jest tylko uswiadomienie kilku osobom, ze nie sa specjalnie wazne i powinny troche wyluzowac. I temat niepotrzebnie zszedl na sprawy IRCa. Chodzilo mi glownie o zachowanie niektorych osob z IRCa na forum. Problemy IRCowe zalatwiajmy na IRCu.