Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-03-2006, 15:59   #121
wizu
Użytkownik Forum

wizu's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Sanok

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 55
Poziom mag.: 51
Domyślny

mam jedno pytanie. Nad sklepem toma są 2 pokoje i w jednym jest krata. Czy widzieliście gdzieś na minie taką kratę. Nie wime bo na manie nie gram za często. Dzięki za odp.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-03-2006, 08:47   #122
Arcydemon
Użytkownik Forum

Arcydemon's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 31
Skille: 62/60
Poziom mag.: 5
Domyślny

Już nie pamiętam czy ktoś zwrócił uwage na to, bo temat dawno czytałem. Ale czy tylko mi się wydaje, czy pod fire fieldem w mino hell jest dziura ? tzn. taki kopiec co można rozkopać. Jeśli tak, to czy jest możliwość zgaszenia ognia w jakiś inny sposób niż DF ? wiem, że wodą się nie da :/ może tak bedziejakiś tunel, a na końcu np. skrzynia z brass armorem, albo butami do chodzenia po wodzie.
17:13 aaa: a juz mialem bohy kupowac :/
17:14 bbb: nie radze
17:14 aaa: czemu?
17:14 bbb: nie widac ruznicy
17:14 aaa: o to nowosc
17:14 bbb: jak kupilem to myslalem ze sa zepsute
---
Cytuj:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Tak, jest jeden nowy super item na roku. Nazywa siem slownik. Naprafde, jest super ekstra! Muwie Ci, zaizyj do njego!
Błędy celowe.
A gdzie on jest i do czego słóży? To jakiś qest? pliz msg me
Arcydemon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2006, 14:57   #123
Lebu
Użytkownik Forum

Lebu's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006

Profesja: Elite Knight
Domyślny

duzo jest takich krat.
jedna z nich jest na cycach kolo thais z dwoch stron wejscia...
a pomiedzy nimi jest wejscie na gore-mozna sie po nmi ropnac
tam moze jest jakis klest...
Lebu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-03-2006, 16:42   #124
Seru
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 02 2005

Seru ma numer GG 1264034 Seru ma login Tlenu seru14
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arcydemon
Już nie pamiętam czy ktoś zwrócił uwage na to, bo temat dawno czytałem. Ale czy tylko mi się wydaje, czy pod fire fieldem w mino hell jest dziura ? tzn. taki kopiec co można rozkopać. Jeśli tak, to czy jest możliwość zgaszenia ognia w jakiś inny sposób niż DF ? wiem, że wodą się nie da :/ może tak bedziejakiś tunel, a na końcu np. skrzynia z brass armorem, albo butami do chodzenia po wodzie.
Weź sobie przegladnij mapke i zobacz co jest pod tą nimby-dziurą.
Podpowiem- zonk Nic nie ma
stary 07-03-2006, 18:55   #125
Rolas el'Baq
Użytkownik Forum

Rolas el'Baq's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 80+
Skille: 85/-
Poziom mag.: 17
Rolas el'Baq ma numer GG 5125626
Domyślny

Witam
Dzis przepowdzilem rozmowe z moim niemickim kolegą czyby wiedział coś wiecej od nas?
18:34 Nero Blood: on what lvl you can kill them ?
18:34 Rolas el'baq: It;s legend i dont know where is tp to they or door
18:34 Nero Blood: k
18:36 Nero Blood: tp go to ghoul, is a door
18:36 Rolas el'baq: It's legend nobody kill ghoul
18:37 Nero Blood: :/
18:38 Nero Blood: i have some informations about ghouls in rook
18:38 Nero Blood: you want ?
18:38 Rolas el'baq: Yes
18:39 Nero Blood: Rookgaard ghoul room This key spawns in a dead skeleton at the north end of theRotworm cave past the poison field under the graveyard. This room is located in the Rotworm caveafter the poison fields. There is a Rotworm and two skeletons in this room wh
18:39 Rolas el'baq: O.O
18:39 Rolas el'baq: wHERE FORM you have this info~~?
18:39 Nero Blood: ere a Katana and a Viking helmet spawns.
18:39 Nero Blood: internet page
18:39 Rolas el'baq: site?...
18:40 Nero Blood: the is has the number 4603
18:40 Nero Blood: www.tibiajon.tk
Rolas el'Baq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2006, 19:36   #126
Matjas
Użytkownik forum

Matjas's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2006
Lokacja: Szprotawa

Stan: Aktywny gracz
Świat: Galana
Poziom: :D
Domyślny jezeli to quest

te kraty moze mozna bylo by kiedys rozbic spike swordem.
Matjas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2006, 19:45   #127
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rolas el'Baq
Witam
Dzis przepowdzilem rozmowe z moim niemickim kolegą czyby wiedział coś wiecej od nas?
18:34 Nero Blood: on what lvl you can kill them ?
18:34 Rolas el'baq: It;s legend i dont know where is tp to they or door
18:34 Nero Blood: k
18:36 Nero Blood: tp go to ghoul, is a door
18:36 Rolas el'baq: It's legend nobody kill ghoul
18:37 Nero Blood: :/
18:38 Nero Blood: i have some informations about ghouls in rook
18:38 Nero Blood: you want ?
18:38 Rolas el'baq: Yes
18:39 Nero Blood: Rookgaard ghoul room This key spawns in a dead skeleton at the north end of theRotworm cave past the poison field under the graveyard. This room is located in the Rotworm caveafter the poison fields. There is a Rotworm and two skeletons in this room wh
18:39 Rolas el'baq: O.O
18:39 Rolas el'baq: wHERE FORM you have this info~~?
18:39 Nero Blood: ere a Katana and a Viking helmet spawns.
18:39 Nero Blood: internet page
18:39 Rolas el'baq: site?...
18:40 Nero Blood: the is has the number 4603
18:40 Nero Blood: www.tibiajon.tk
Wie tyle samo co polowa ludzi tutaj. On podal ci droge do pokoju na quest z katana. Nie do ghoula. Kolo tego jest Ghoul ale ten klucz nie otwiera do niego drogi.

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2006, 20:18   #128
Kajt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 10 2005
Lokacja: Lubań

Stan: Na emeryturze
Kajt ma numer GG 4921629
Domyślny

Po pirwsze nie piszcie o rzeczach oczywistych jak to jak dośc na katana quest(pozatym to QS).
Po drugie nie piszcie "a ponoć jest tunel z roka na main jak zdobedziesz 70level dostaniesz SOF ale musisz zabic mino maga i 3 ds'y" bo tak sie tworza ploty i mity.
Po trzecie nie piszcie "ja widziałem mino maga , ghoula i SOF tak one naprawde są na rooku".
Po czwarte klocek , first doom i inni mega rookstayerzy niewiem czy uda wam sie utrzymać ten dział w porządku od dawna rzeczywiście nikt nie pisał tu nic godnego uwagi , za to jest pałne postów bez sensu. (
Nic nowego prócz waszych poszukiwań (
stary 09-03-2006, 20:50   #129
ADRIANECZEK
Użytkownik forum

ADRIANECZEK's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2006

Domyślny Minotaur na skale...

Trzeba mieć pudelka i tam wejść
ADRIANECZEK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2006, 21:54   #130
Rolas el'Baq
Użytkownik Forum

Rolas el'Baq's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 80+
Skille: 85/-
Poziom mag.: 17
Rolas el'Baq ma numer GG 5125626
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ADRIANECZEK
Trzeba mieć pudelka i tam wejść
No co ty?
Kurde nie wiedziałem :/
Jak do tego doszedłeś?
Hmm no fakt to jest tajmnica i podjarzana rzecz.
Wyjdz
Rolas el'Baq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2006, 01:15   #131
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajt
Po czwarte klocek , first doom i inni mega rookstayerzy niewiem czy uda wam sie utrzymać ten dział w porządku od dawna rzeczywiście nikt nie pisał tu nic godnego uwagi , za to jest pałne postów bez sensu. (
Nic nowego prócz waszych poszukiwań (
A skad wiesz czy czegos nie znalezlismy?? Moze cos wiem, ale czy naprawde sadzisz ze bede zdradzal informacje ktore zdobywalem przez na prawde szmat czasu ludziom ktorzy tu pisza?? Masz racje ten temat juz dawno nie jest kontrolowany. Pelno tu noobow ktorzy nie wnosza nic nowego. Same plotki, domysly, historie wyssane z palca. Moze jestem samolubny ale nigdy w zyciu nie zdradze takim osoba jakichkolwiek tajemnic! Juz od dawna nie zagladam do tego forum i nic w nim nie pisze, bo jak czytam posty jakie tu przechodza to mnie skreca!
Przyjrzyj sie jaki poziom reprezentuja tutejsze tematy, ten poziom tworza ludzie. Moze dlatego nikt nie pisze tu nic nowego.
(nie wspomne o poziomie prywatnych wiadomosci ktore dostaje od niektorych ludzi. Jezeli nie odpowiedzialem na jakas wiadomosc to znaczy, ze osoba ktora to napisala musi poczekac az dorosnie, zastanowic sie jeszcze raz i ewentualnie napisac)

Pozdrowienia dla nielicznej grupki prawdziwych rookstayerow.
(Przepraszam za ton tej wypowiedzi, ale powoli mi nerwy puszczaja)

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 10-03-2006 o 01:20.
Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2006, 13:11   #132
Kajt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 10 2005
Lokacja: Lubań

Stan: Na emeryturze
Kajt ma numer GG 4921629
Domyślny

W pełni sie z tobą zgadzam Klocek i sam chyba też bym się nie dzielił jakbym odkryl jak dojsc do mino maga np. Ale tym prawdziwym rookstayerom można powiedziec ( przyklad wg mnie prawdziwego rookstayera : instynkt , klocek , first doom itd , a nie osoba która niewie nawet jak dojsc do katana questa.)
stary 11-03-2006, 00:07   #133
Zito
Użytkownik Forum

Zito's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2005

Imię: Zito
Domyślny

< deleted >

Ostatnio edytowany przez Zito - 06-04-2008 o 08:35.
Zito jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2006, 11:08   #134
heir of evil
Guest

Domyślny A Ja CoŚ Wiem Na Temat Spike Sworda

Ostatnio grałem swoja postacią na antice i ide szukac Sunrisa.Znalazłem oczywiście expił na spider hel.ostro zatruty przedrłem sie do niego i powiedzialem tylko to "I died for you"no i umarłem.Jestem znowu w światyni i napisał Sunrise do mnie.Najpierw gadalismy o *******ach, az w koncu zapytałem o Spike i o tej pogłosce ze trzeba zabic minotaura na przeciwko na skalce z fista.On odpowiedziałze ta pogłaska nadal istnieje?i poradzil mi zebym nabil skile 20 fista i zabil minosa.Dalej juz nic nie udalo mi sie wyciagnac.Jezeli was to interesuje to sunrise gra od 1 do 3 w nocy i mowi po niemiecku i poangilesku.powiedzial mi ze jest Nemcem.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2006, 11:50   #135
Gobii
Zbanowany

Gobii's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006

Imię: Kardes
Świat: Xantera
Poziom: 17
Skille: 18/22
Gobii ma numer GG 3681649 Send a message via Skype™ to Gobii
Problem

UP@
Srały muchy bedzie wiosna.
Gobii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2006, 18:01   #136
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

@heir of evil
Wiesz co to jest ironia? Za ubicie jakimś rodzajem broni jakiegoś potwora nie ma dodatkowych itemów. A nie wypada z niego żaden klucz bo dzisiaj go ubiłem. A jeżeli mi nie wierzysz to idź i go ubij z fista. Albo idź ubij np. rota z clubem i wooden shieldem. Może wypadnie ci MPA?
@Pan Klocek
Podpisuję się pod tobą.
@topic
Trzeba się tym zająć naprawdę, bo jak słyszę teksty typu: "Ja mam spike sowrd ale niepokarze bo nie i niepowiem drogi bo to tajemnica bo cipsoft mi kazał niemuwić hyba rze dasz mi 100k to pogadamy" to aż mnie mdli. Tak więc:
1. Za ubicie mino na skale nie ma klucza do minomaga
2. Nie ma dziury w Mino Hell do wykopania pickiem. Szukałem.
3. Nie ma tunelu z maina na rook.To by było bez sensu.
4. W Rotworm Hell nie ma dziury do ghoula.
5. W żadnym z Poison Spider Nestów nie ma klucza/dziury/dźwigni/czegoś tam jeszcze prowadzącego do minomaga, ghoula itp.
6. Przy Mino na Skale(TM) nie ma tunelu
7. Nie istnieją żadne Boots of WaterWalking
8. Latająca miotła też nie.
9. Do pokoju Toma nie znaleziono klucza.
I wreszcie
10. NIE MA, powtarzam, NIE MA klucza do młyna Willy'ego ani tunelu na Paccland.

Wszystko powyżej zostało sprawdzone i/lub potwierdzone, więc nie piszcie bzdur takich jak koleś 2 posty wyżej.
@Kshaq
Oj koleś koleś, wcale nie mówiłem że klucz do Mino Maga musi tam być. Tylko mówiłem że nie ma tam dziury. Czytaj uważnie. Tunelu z maina na rook na pewno nie ma, bo każdy mógłby wrócić na rook i sprzedawać mainowe śmieci za kosmiczne ceny. Podobno był kiedyś taki bug, ale pewny nie jestem. O miotłę chodziło mi w Tibii, a szczerze wątpię żebyś ty miał takową w domu. Tak jak te buty: Wielu graczy szukało na rooku tego latami, na mainie nawet tego nie ma (też szukali latami i nie znaleźli), więc nie gadaj bzdur. Mino na skale: potrenuję fista i pójdę go ubiję. Raz na zawsze skończą się bzdury.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)

Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 11-03-2006 o 23:01. Powód: Post niżej.
Dark Alphadron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2006, 21:01   #137
Kshaq
Prezes Supportu

Kshaq's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005

Domyślny

@Alphadron
EJ spoko powymieniałeś chyba wszystko co było tu juz pisane lub nie, ale co z tego, że to napisałeś...
Czy akurat klucz do Mino Maga musi być w Mino Hel... Nawet w quescie na katane klucz nie jest w pomieszczeniu z nagrodą czyli w przypadku do Mino Maga wcale nie musi być go w Mino Hel... Ale zaraz kto powiedział, że tam musi być klucz... CipSoft powiedział takie zdanie ""Wszystki klucze zostały zniszczone"" i co to oznacza (2+2=4) Oznacza to, że tam nie ma już klucza i może istnieć inny sposób otworzenia drzwi...
Z Mino Magiem na skale to sie zgodze, że po jego zabiciu nie wypada żaden klucz, ale kto powiedział, że coś musi wypaść... Może trzeba go zabić i z kimś na ten teamt porozmawiać... Ale czy próbowałeś zabić tego Mino z fista...?? Chyba nie, a mimo tych opowieści 6-latków jest prawdziwy dowód (znaczy był) na forum tibi.com... Filmik pierwszej osoby, która zdobyła Spike Sworda na Rooku... Sam nie oglądałem tego filmiku, bo nie wiedziałem jak używać programu do odtwarzani filmików z tibi (na drugi dzień post został skasowany) Moj jeden kolega to widział, ale w to nie wierzył (nie mówcie, że kolega, kolegi itd.) Jednak zamiast pisać, że coś nie jest prawdą trzeba próbować wszytskich rozwiazań...
Co do tunelu na Maina to masz absolutną 1000000% pewność, że go nie ma-nie nie masz jej możesz tylko tak uważać, bo taką pewność na tylko CipSOft i GMy... Nie trzeba więc pisać, że cos jest bezsensu, bo to tylko twoje zdanie może akurat dla CipSoftu to ma sens...
A co do Boots of Waterwalking to tak samo jak z tunelem na Maina nie masz pewnoście więc nie mów, że czegoś nie ma lub nie istnieje...
A co jeśli mam taką mitłe w domu... Czy to nie problem zmontować slinik antygrawitacyjny, który nie jest podatny na ziemska grawitacje... Nie to nie jest trudne jednak ludzie nie sa na tyle mądrzy pod innym względem, że dla nas proste rzeczy są trudne, a trudne wydają się banalne...
Pokoik Toma.... O tak o nim juz dużo mówiono... Ale, ale zaraz czy to napewno jest pokoik Toma... Na Rooku jest dość dużo NPC i czy wszyscy mają gdzie mieszkać np: Dalheim ten na moście to co on pod mostem mieszka... Nikt klucza nie znalazł, bo taki może nie istnieć natomiast może istnieć inny sposób otworzenia tych drzwi...
A co do tego pokoiku Willy'ego to tak samo jak z pokojem Toma... A pacc za free ooo to już coś kiedyś podobno był jakiś bug, że był on mozliwy do otrzymania w tibi za darmo, ale wicie kiedyś to było wszystko...

@Do wszystkich

Zanim tu coś napiszecie to pamiętacie o jednym: Tibi jest tylko grą. Grą, w której Wszystko jest możliwe i nic nie ma ograniczeń....
Kshaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2006, 18:12   #138
Gobii
Zbanowany

Gobii's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006

Imię: Kardes
Poziom: 17
Skille: 18/22
Gobii ma numer GG 3681649 Send a message via Skype™ to Gobii
Żarówka

Dzisiaj jak przechodzilem obok mino na skale zobaczylem ze lezy na niej jakas ksiazka wiec postanowilem to sprawdzic i o to co w niej bylo:

Czy ktos moze to przetlumaczyc??
TO co jest w tej ksiedze.
Gobii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2006, 18:43   #139
Milan ognia
Użytkownik Forum

Milan ognia's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.

Świat: Antica
Poziom: 43
Milan ognia ma numer GG Dam na Pw... może.
Domyślny Taaa...

Do tego gostka co pisał o Sunrise. Że jest Niemcem wiadomo od... sam nie wiem kiedy... Wystarczy zagadać, popytać ludzi, poszukać na Tibia.de .
On naprawdę jest "bardzo żartobliwy". Jakiemuś Rookstayerowi wciskał, że jak na 20lvl wyjdziesz na maina to wrucisz normalnie. (łał... nawet użył runki, że niby uh albo coś -.-")
Na temat: Według mnie coraz więcej ludzi pisze to, co inny powiedzieli albo bzdety w stylu: Mi Mum GM. Mi Dad Sunrise. Oni mi powiedzieli, że sralalala...
ROTFL, Twoje posty są głupsze niż ustawa przewiduje, gratulacje.
Ogólnie to spadaj, nikt nie wierzy w te spedalone bajki, poza tym, jak takiś eko, to wyłącz komputer, bo energia elektryczna u nas pochodzi w większości z węgla .
Milan ognia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-03-2006, 16:46   #140
Raverphy
Użytkownik forum

Raverphy's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006

Stan: Rookstayer
Imię: Raverphy
Profesja: Brak (Rookgaard)
Poziom: 9
Skille: 22/22
Domyślny

Chętnie przeczytałbym te wszystkie książki w bibliotece Seymoura, niestety przez mój angielski (a właściwie jego brak ) nie mam co się za nie zabierać . Wiem że większość z nich to tutoriale, ale są też takie, których treść wygląda na jakąś legendę... Może ktoś czytał i zrozumiał więcej ode mnie ? . Jak dla mnie to ciekawe zagadnienie.
Raverphy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania