![]() |
#1381 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() @Up
Jeśli przy przekleństwie będzie rzeczownik to używasz "epitet" w dobrym tego słowa znaczeniu (epitet to związek przymiotnika z rzeczownikiem). Cytuj:
Cytuj:
Z definicji wynika, że personifikacja to nadawanie przedmiotiom martwym cech ludzkich (czajnik zakochał się w joey'ju), a animizacja to nadawanie przedmiotom martwym cech zwierząt (czajnik poszedł wpizdu), które nie posiadają cech typowo ludzkich. Rozumiesz już różnicę? EDIT: Wybacz, kurwa, że chciałem pomóc. Ostatni raz Ci wytłumaczę i milknę: Zadałeś pytanie "Nadawanie cech ludzkich/istot żywych słowu "lepsze" to personifikacja czy animizacja?" Zatem, nadawanie słowu "lepsze" cech ludzkich to personifikacja, a nadawanie temu słowu cech istot żywych (nie typowo ludzkich) to animizacja. Podałem definicję tych dwóch słów i w definicji (tej co podałem) jest napisane "przedmiotom". Jak ze słówka "lepsze" zrobisz przedmiot chciałem się dowiedzieć pisząc "A spróbuj nadać słowu "lepsze" cechę ludzką.". Ktoś tu jest głupi czy to tylko moja pochopna opinia po przeczytaniu Twojego posta? Ostatnio edytowany przez Thero - 04-03-2007 o 10:51. Powód: dla jaj |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1382 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Nie mów mi co to animizacja a co to personifikacja. Ja się tylko zastanawiam, czy w ogóle można spersonifikować słowo "lepsze" uznając je jako nazwę osoby/przedmiotu. Kit z tym, offtop się zrobi. @Mamba, Epitet to określenie rzeczownika (bodajże tylko) przymiotnikiem. Np. niebieskie niebo. Przekleństwa to zazwyczaj po prostu rzeczowniki :-P |
![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() Omg po jakiego grzyba sie tak klocic ? Radze zajrzec na 1 strone tego tematu...
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Master Alucard
|
![]() Ireeth - wanna date?!?!?!?!
![]()
![]() |
![]() |
#1387 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Zła jesteś.
![]()
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Zbanowany
|
![]() [quote=Thero;1299935EDIT:
Wybacz, kurwa, że chciałem pomóc. Spokojnie, nie miałem niczego złego na myśli ![]() @Raul, Możesz przestać? Ostatnio edytowany przez Korektor - 04-03-2007 o 15:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Użytkownik Forum
|
![]() Echhh z dupy ;/ Wy chyba niemacie co robic, ze tak sie klocicie, wyzywacie, grozicie i jakies chamskie teksty tu walicie ;/
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Stan: Na Emeryturze
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Cytuj:
Nie uważajcie mnie za niedorozwoja, wiem co to epitet <ya, rly!>, ale powtarzam, słowa "epitet" używam także wobec przekleństw. I wcale nie jest ważne, czy jest to niebieska dziwka, czy sama dziwka, ja i tak z przyzwyczajenia mówię na to epitet. ;> @down Dziękuję.
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Czarna_Mamba - 04-03-2007 o 21:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() W kwestii epitetu, za SJP:
epitet 1. «wyraz pełniący wobec rzeczownika funkcję określającą» 2. pot. «wyzwisko» Wypadaloby sprawdzic, Koruś, zanim palniesz cos glupiego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
![]() |
![]() @Shin
HUHAuAHUAHUAhUAhUAhUAhUAhUA @Chesterka~ Welcome on our forum young lady ![]()
![]() |
#1393 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2006
Lokacja: Polska
|
![]() @Pani K.
Masz jakieś kompleksy ? Odpindol się odemnie ,że tak powiem ![]() I NIE CHODZĘ DO SOLARIUM ! @Raul Zgadzam się z Tobą w 100 % ![]()
![]() |
![]() |
#1394 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Stan: Na Emeryturze
Imię: pani destrukcji
Świat: kraina czarów
|
![]() A ja raz poszłam do solarium i wyglądałam jak czerwona małpa.
![]() |
#1395 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ahahaha a ja nigdy nie pojde do solarium bo sie spale tak jak te idiotki w oszukac przeznaczenie 3 xd
@pastersky ladne masz oczy ^_^
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 04-03-2007 o 23:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2007
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Pandoria
![]() |
![]() @UP
Dzieki. @Luthi Ja tez chce miec takie wlosy! Juz zapuszczam 5 miesiecy, ale takich nie mam.
![]() |
#1397 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Ja mam taką karnację, że też mnie często lud pyta czy chodzę na solarium. Dodać do tego regularne spożywanie soku marchwiowego i gotowe.
Przykro mi, ale nie zajarzyłem. Można jaśniej?
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 | |
Master Alucard
|
![]() Dziewczeca zazdrosc jest momentami zalosna. Zaraz pewnie poleca teksty "Nie ejstem zazdrosna!!1111"
Cytuj:
Sugestie telewizji.... ehh...
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Guest
|
![]() Ale ja serio pytałam, nie dla żartu czy naśmiewania się z kogoś :p Sama jestem blada i pytam się z ciekawości, ale no dobrze, Carotta, jeśli poczułaś się obrażona, to przepraszam.
Chociaż teraz jak to czytam, może źle sformułowałam pytanie, fakt. |
![]() |
![]() |
#1400 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2007
|
![]() Uspokojcie sie mamy piekne polskie dziewczyny a wy sie klucicie o dupe maryne
![]() |
![]() |