Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-11-2006, 07:42   #141
Adner
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 02 2006

Domyślny

Hihi, nie wiem, czy ktoś zrozumiał, ale naszemu ministrowi chodziło o maksymalne usprawiedliwienie 5 dni nieobecności NA RAZ, czyli jak nie ma cię w szkole tydzień, to może ci rodzic usprawiedliwić, a jak nie ma cię dwa, to już nie.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-11-2006, 14:06   #142
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Khazar, odnośnie mundurków - nie chcę, aby KTOKOLWIEK dyktował mi, jak mam się ubierać, dopóki nikogo innego mój ubiór nie obraża. Oczywiste jest, że nie pójdę do szkoły w bikini. Ale NIE CHCĘ chodzić do szkoły w mundurku. A co do wystających z przykrótkiej miniówy stringów tuż pod odsłoniętym na 30 cm brzuchem - przecież można zakazać TEGO, nie zakazując CAŁKOWICIE różnorodności.

Już słyszałem opinie typu 'jak nam każą chodzić w mundurkach to ja sobie spódnicę o 15 cm skrócę'... więc to (mundurki) nic nie da (bądź da niewiele).

Swoją drogą dziś Giertych jest chyba w Opolu. Mogłem się na Oleską przejść i posłuchać go, a następnie dorwać gdzieś w ciemnej uliczce i przedstawić mu moje na jego temat poglądy...

@Joey - Wesoły Romek chce osiągnąć poparcie wśród staruszek, które szkoła POWINNA obchodzić tyle, co zeszłoroczny, ba, sprzed dwóch lat, śnieg. I tłumów innych kretynów.
stary 09-11-2006, 14:10   #143
kamosblue
pr0-poster

kamosblue's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów

Imię: Stavan
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
kamosblue ma numer GG 4139914
Domyślny

@up
takich staruszek?

http://www.youtube.com/watch?v=R2sKmtwDvBg

;-)
stary 09-11-2006, 14:31   #144
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

@up: DOKŁADNIE takich! Ale widziałem już to
stary 09-11-2006, 14:42   #145
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Teraz tylko czekać na to obowiązkowe wstąpienie do młodzieży wszechpolskiej i ściganie gejów i lesbijek kijami od baseballa.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 09-11-2006 o 14:53.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-11-2006, 15:45   #146
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

Lasooch, nie wiem jak Wy, ale ja chodziłem do takiego gimnazjum, gdzie zabronione było farbowanie włosów przez panienki, niszenie włosów na żelu przez chłopaków, noszenie za krótkich miniówek/bluzek, noszenie zbyt dużych kolczyków - kółek itp. I jakoś dało się to przetrwać. Kto się nie chciał podporządkować - rozmowa z dyrektorem, rodzicami, itp itd. Po prostu taki był regulamin i już.

Jeżeli jestes w liceum i nie podporządkujesz się mundurkom, będziesz musiał szkołę zmienić. Jak już mówiłem - liceum nie jest obiwiązkowe. W Polsce jeszcze tego nie ma, ale w USA na przykład młodzież chodzi do szkoły high schools, bo chce i faktycznie karą dla nich jest zawieszenie w prawach ucznia na dajmy na to tydzień. Uczęszczając do danego liceum akceptujesz jego statut i regulaminy, które tam obowiązują. To jest tak jak z forum i zasadami forum. Jesteś tutaj pod warunkiem, że będziesz tych zasad przestrzegał. Łamanie ich to kolejne ostrzeżenia, tymczasowe bany bądź w ostatecznośći ban "na wieczność" i blokada IP. Nikt Cię na tym forum na siłę nie trzyma, tak samo jak nikt nie trzyma was na siłę w liceum. Zrozumcie to. Oczywiście sprawa ma się inaczej w gimnazjach, gdzie chodzić musicie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Już słyszałem opinie typu 'jak nam każą chodzić w mundurkach to ja sobie spódnicę o 15 cm skrócę[...]
Skróci i będzie to widać, a jeżeli ktoś to zauważy, wyciągnie wobec niej konsekwencje i będzie musiała kupić sobie nową lub zostanie ukarana. Wydaje się wam, że taki wielki bunt będzie przeciwko tym mundurkom, bo każdy to komentuje w zaciszu własnego pokoju sprzed monitora. Jeżeli zostaniecie postawieni wobec faktu dokonanego to 99% wszystkich z was, którzy teraz tak cały czas manifestują wolność ubioru itp, pójdzie pokornie w mundurkach do szkoły i nie piśnie słówka, a nawet jeżeli coś będzie mówić na pcozątku, to po miesiącu już będzie mu to zwisać i powiewać. Taka jest prawda.

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 19:47   #147
Rooker666
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 06 2006

Domyślny

Nowe pomysły romana czyli znowu godzina policyjna do 23
http://media.wp.pl/kat,12351,wid,862...5&ticaid=42c83
Rooker666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 20:17   #148
VeLvet
Użytkownik Forum

VeLvet's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2006
Lokacja: Zabrze

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Pandoria
Poziom: 11
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 4
VeLvet ma numer GG 758304 Send a message via Skype™ to VeLvet
Domyślny

Romku, Romku...co ty masz do nas normalnych uczniów...wez się za tych mniej normalnych!

Romku zrozum że nie każdy jest jak to określasz ,,wandalem'' są także normalni ludzie

Liczę że twoja MW ma się dobrze

Jak tam po imprezce neonazistowskiej ?
stary 01-12-2006, 20:17   #149
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

@up
Moglby taka godzike zrobic do 16 lat i po 23.

Co do mundorkow... Lepszy od mundurku edzie garniturek XD. Kazdy go ma (chyba) i ikogo nie razi.

P.S.
Maifestacje wobec Giertycha sooo qullllll!!! lol Niech lepiej szybciej wprowadzi swoje "dobre" pomysly (oczywiscie dobre dla mie) bo nastepne osoby zaczna sie wieszac... ;/

@edit to up
Ale prawa obowiazuja kazdego ;p.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 22:59   #150
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar Pokaż post
Lasooch, nie wiem jak Wy, ale ja chodziłem do takiego gimnazjum, gdzie zabronione było farbowanie włosów przez panienki, niszenie włosów na żelu przez chłopaków, noszenie za krótkich miniówek/bluzek, noszenie zbyt dużych kolczyków - kółek itp. I jakoś dało się to przetrwać. Kto się nie chciał podporządkować - rozmowa z dyrektorem, rodzicami, itp itd. Po prostu taki był regulamin i już.

Jeżeli jestes w liceum i nie podporządkujesz się mundurkom, będziesz musiał

a kolesie mogli mieć zafarbowane włosy?żel na włosach jest aż taki zły i ochydny i komuś przeszkadza?chodziłeś do szkoły wojkowej?KLAWO.ale ja nie zamierzam i mam nadzieję,że u mnie w liceum będzie tak jak jest czyli normalnie,każdy ubiera się jak chce i nikomuto nie przeszkadza
Godzina policyjna:żal.pl
to rodzic powinien decydować o które jego dziecko ma być w domu, problem w zasadzie mnie nie dotyczy,mnóstwo znajomych,kolegów,przyjaciół powyżej 18stki,ale gdyby jednak zdarzyło mi się iść z samymi niepełnoletnimi itp.to raczej nie widze przeszkody aby uciec zajadaczom pączków tzn policjii
swoją drogą nie zawsze człowiek wracający z imprezy ma ochotę na adrenalinkę w takiej postaci,a najlepsze jest to ,że ten poroniony pomysł dotknie normalną młodzież,bo złodzieje i huligani i tak to oleją
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 23:43   #151
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
a kolesie mogli mieć zafarbowane włosy?żel na włosach jest aż taki zły i ochydny i komuś przeszkadza?
Jest ohydny.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 00:10   #152
Bedlin
Użytkownik Forum

Bedlin's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Katowice

Imię: Werim
Bedlin ma numer GG 1668835
Domyślny

ten post zostawię bez komentarza, czyli negatywy same o tym świadczą ;'d
Bedlin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 00:36   #153
PLague
Użytkownik Forum

PLague's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary

Domyślny

PiXik, chyba w każdym NORMALNYM gimnazjum nawet na średnim poziomie jest jakiś regulamin zabraniający strojenia się. Aż strach pomyśleć, gdzie ty chciałbyś chodzić...

Chyba każdemu normalnemu człowiekowi przeszkadza, jak na korytarzu chodzi taka gówniara, dajmy na to, z drugiej gimnazjum, na szpilkach, w mini, i z wielkim kolczychem w uchu... Mnie to wpienia jak takie buce myślą, że jak wystroją się jak do cyrku, lub panie lekkich obyczajów, to wszyscy zwrócą na nich uwagę i będą podziwiać... Ech...

I nie wiem co ludzie widzą podniecającego, że postawią sobie włosy na żel (chłopaki) lub przyjdą w mini i kloczykach wpiętych gdzie się da (dziewczyny). Czy to naprawdę takie niezbędne do egzystencji?

Szkoła słży do zdobywania wiedzy, a nie żeby poszpanować szmatkami okrywającymi tylko te miejsca ciała i z kolczykami wielkości podków w uszach/pępkach...

Ma być zakaz... Czy naprawdę tak trudno pójść do szkoły w normalnym ubraniu? Oto moje zdanie.
stary 02-12-2006, 00:48   #154
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek Pokaż post
Jest ohydny.
dziękuje za poprawkę

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PLague Pokaż post
PiXik, chyba w każdym NORMALNYM gimnazjum nawet na średnim poziomie jest jakiś regulamin zabraniający strojenia się. Aż strach pomyśleć, gdzie ty chciałbyś chodzić...

Chyba każdemu normalnemu człowiekowi przeszkadza, jak na korytarzu chodzi taka gówniara, dajmy na to, z drugiej gimnazjum, na szpilkach, w mini, i z wielkim kolczychem w uchu... Mnie to wpienia jak takie buce myślą, że jak wystroją się jak do cyrku, lub panie lekkich obyczajów, to wszyscy zwrócą na nich uwagę i będą podziwiać... Ech...

I nie wiem co ludzie widzą podniecającego, że postawią sobie włosy na żel (chłopaki) lub przyjdą w mini i kloczykach wpiętych gdzie się da (dziewczyny). Czy to naprawdę takie niezbędne do egzystencji?

Szkoła słży do zdobywania wiedzy, a nie żeby poszpanować szmatkami okrywającymi tylko te miejsca ciała i z kolczykami wielkości podków w uszach/pępkach...

Ma być zakaz... Czy naprawdę tak trudno pójść do szkoły w normalnym ubraniu? Oto moje zdanie.
każdy normalny człowiek ma w dupie jak ubrała się ta gówniara,to świadczy tylko o niej ,nie widze nic podniecającego we włosach na żelu;|szkoła to nie pokaz mody ale!szkoła to także nie wojsko;]Pomiędzy normalnym ubraniem a mundurkiem istnieje taka mała subtelna różnica
idąc Twoim tropem myślenia:co widzisz podniecającego w włosach bez żelu,tudzież długich na 2 metry u faceta>?<tak można bez końca,ale to bez sensu,niech każdy ubiera się jak chce,oczywiście bez przesady w jedną i drugą strone
stary 02-12-2006, 03:15   #155
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
dziękuje za poprawkę

każdy normalny człowiek ma w dupie jak ubrała się ta gówniara,to świadczy tylko o niej ,nie widze nic podniecającego we włosach na żelu;|szkoła to nie pokaz mody ale!szkoła to także nie wojsko;]Pomiędzy normalnym ubraniem a mundurkiem istnieje taka mała subtelna różnica
idąc Twoim tropem myślenia:co widzisz podniecającego w włosach bez żelu,tudzież długich na 2 metry u faceta>?<tak można bez końca,ale to bez sensu,niech każdy ubiera się jak chce,oczywiście bez przesady w jedną i drugą strone
Nie, właśnie, że normalny człowiek nie ma w dupie twgo, że 13'stki latają jak ku!@# poubierane... ok, to świadczy o nich, ale i o nas, jako o całym narodzie!...
A co do "tropu myślenia"... yeap, genialna odzywka, hardkorowa ilustracja, żebyś zakapował: gej i hetero, rozmowa:
Hetero: A ty co takiego widzisz podniecającego w chłopakach, że na nich lecisz...
Gej: A ty co takiego widzisz podniecającego w dziewczynach?...
zakapowałeś? nie wasz mi się napisać "nie", bo zwątpię w inteligencję młodzieży....

Niech każdy się ubiera jak chce ale...? Ke? Niby taki free a tu "ale"?!... czyli jak, w samych stringach - źle, w garniaku, spodenki na kant, krawacik, biała koszula, aktówka zamiast plecaka - też źle... no więc? Dobrze będzie "po twojemu"?... -.-'' I trzeba obalić tezę Kopernika... jednak świat się kręci w okół PiXika...
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 11:16   #156
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Nie, właśnie, że normalny człowiek nie ma w dupie twgo, że 13'stki latają jak ku!@# poubierane... ok, to świadczy o nich, ale i o nas, jako o całym narodzie!...
A co do "tropu myślenia"... yeap, genialna odzywka, hardkorowa ilustracja, żebyś zakapował: gej i hetero, rozmowa:
Hetero: A ty co takiego widzisz podniecającego w chłopakach, że na nich lecisz...
Gej: A ty co takiego widzisz podniecającego w dziewczynach?...
zakapowałeś? nie wasz mi się napisać "nie", bo zwątpię w inteligencję młodzieży....

Niech każdy się ubiera jak chce ale...? Ke? Niby taki free a tu "ale"?!... czyli jak, w samych stringach - źle, w garniaku, spodenki na kant, krawacik, biała koszula, aktówka zamiast plecaka - też źle... no więc? Dobrze będzie "po twojemu"?... -.-'' I trzeba obalić tezę Kopernika... jednak świat się kręci w okół PiXika...
ad1.o o Polsce inne narody mają raczej średnio dobre zdanie,niektóre złe,ale ich bardziej interesuje to kto rządzi,czy nawet jakiej jakości mamy mięso niż to jak ubierają się Polscy uczniowie,przez lata nikomu to nie przeszkadzało i niech tak zostanie.Natomiast opinia polaków o swoim ojczystym narodzie?często niepochlebna jak widzi się w wiadomościach czy w tv,jak np. we Włoskie obozy pracy Polacy wrabiali Polaków,takich przykładów jest mnóstwo.
ad2.
Wg mojej opinii każdy może chodzić ubrany jak chce...nie interesuje mnie to
ale,żeby nie było zgorszenia społecznego jak dziś czasem jest,możnaby wprowadzić normalne zasady,niekonieczne mundurki
ktoś pisał o przebieralni jeśli ktoś po lekcjach chciałby gdzieś iść
pomarz o takim czymś w wielu szkołach,dodatkowe utrudnienie
stary 02-12-2006, 15:42   #157
Hemp Gru
Użytkownik Forum

Hemp Gru's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2005

Domyślny

Co do godziny policyjnej, sama policja przyznaje że będzie to kolejne martwe prawo tak jak było to w Radomiu - nikt tego nie przestrzegał i zostało to zniesione, czy będzie czy nie i tak ja tego przestrzegać nie będe.
Hemp Gru jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania