Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-10-2004, 22:51   #141
Koszyczek
Użytkownik Forum

Koszyczek's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2004
Lokacja: Szczecin

Koszyczek ma numer GG 6793528
Domyślny

Sorrka za gramatyke ale nie pisze polskich znakow i staram sie nie lukac na klawe jak pisze )

Tibia ROX
Koszyczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-10-2004, 19:58   #142
dap-galothij
Użytkownik Forum

dap-galothij's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2004

dap-galothij ma numer GG 1502311
Domyślny

A może staty: 33/28? Tak, żeby była lepsza od fire sworda, ale nie najlepszaw grze(i dosyć powszechna).
Co do grafiki nic nie mówię bo się nie znam.
I jeszcze co do potworów: w tym mailu(jeśli do niego dojdzie w co wątpie)można by jeszcze uwzględnić potwory: tygrys 32 expa i 70 hp
samuraj(skoro jest hunter, hero itd.)

statystykitak żeby był między BK a hero)
loot:katana(bardzo rzadko), bow, 5-20 arrows, 2-6 poison arrows, 10-78gp, co wam się jeszcze podoba
występowanie: orient place

a czemu właściwie na ten update. jak na ten to może CIP-y nie zdążą i spartaczą
dap-galothij jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2004, 21:40   #143
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez roland
Skwituję to słowem LOL
właśnie o tym jest ten temat, 100 postów o tym mówi, wszcy to wiedzą, tylko co z tym zrobić?? Trzeba zrobić katanę i wysłać CIPsoftom, i tyle... Tylko czyja katana to miała by być?? Mam propozycję:
Składajcie tu swoje prace katan, a potem zrobimy sondę, która jest najlepsza po czym wyślemy ją cipom ok??
Może być?

Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2004, 18:30   #144
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny Taak

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Może być?

It can, but some users should take part in choosing good katana, not only me...(jest dobra, ale jacyś użytkownicy oprócz mnie powinni też wziąść udział w wybieraniu dobrej katany, nie tylko ja(bogiem nie jestem, no może...))
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-02-2005, 09:54   #145
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez limenu
szczerze, to wytrenowany samuraj pokonał by każdego europejskiego wojownika, czy to ciężkozbrojnego rycerza czy jakiegoś wieśniaka z pałką albo czym tam innym.(no, z łucznikami to by se nie poradził, tak samo jak z kawalerjią, ale to 2 nie jest takie pewne)

*Samuraj w lekkim pancerzu, który badź co bąć chornił, może nie idealnie oale chronił (przed otarciami albo czym takim XD)

Najpierw porównajmy rycerza i samuraja...rycerz wygląda jak bezmózgi robot(przynajmiej ja tak sądze ) a samuraj w tej swojej masce jak jakiś kurde potwór.(chociaż jak bym miał wybrać straszniejszego to bym chyba sam się zabił XD)

Cięcie rycerza było potężne, ale powolne. Wogule to rycerze nie zastanawiali się zbytnio jak machać tymi swoimi ciężkimi i nieporęcznymi mieczami. No, ale też nie walili na oślep(nie zawsze ;P)

A taki samuraj, w swoim lekkim pancerzu, szybki zwinny z całą gamą ciosów i postaw bez trudu by obrzedł rycerza i znalazł jakąś szpare w którą by trafił. Nawet jak rycerz by miał tarcze to wiecznie by się za nią nie mógł chować.
A gdyby taki samuraj biegał by na około rycerza(hihi) to ciekawe jak by długo rycek ustał?na pewno by musiał podąrzać wzrokiem za samurajem, co by go z równowagi wywaliło.

Podsumowując, może rycerz miał silniejsze i potężniejsze cięcie, to samuraj był bardziej precyzyjny i szybszy, przez co nie musiał parować na sam pancerz tylko celować w miej osłonione miejsca, kolczugą albo krocze(jeźdźcy w tym miejscu nie mieli zbroi [W książce krzyżacy jest o tum mowa, ajk mu ktoś włucznią przyrodzenie "usuną"])

to są moje argumenty za tym, że samuraj miał więkrze szanse XD

::edit::
o kurde..ale błędów
*tutaj wątek zgubiłem i zaczołem o czym innym picać..zdarza mi się
Szczerze? Taki typowy rycerz to nie bezmogi chlop ktoremu dalo sie bron i wypuscilo na pole walki. Rycerzem mogl byc tylko dostojny szlachcic ktory posiadal spora sumke kasy, byl niezle wytrenowany i nadawal sie do tego. Na rycerza nie pasowano byle kogo(gdyby tak bylo, okreslenie w naszych czasach kogos "rycerzem" nie mialo by takiego prestizu). Uczestnicze w zyciu bractwa rycerskiego i w czasie walki, rycerz nie jest kupa zelastwa machajaca mieczem. Jest wiele ciosow, unikow, szuteczk ktorymi mozna zaskoczyc przeciwnika. Rowniez rycerze nie walczyli tylko mieczami 2recznymi. Miecz 1reczy moze okazac sie bardzo szybka i zabojcza bronia, a w polaczeniu tego z zbroja daje istna machine do zabijania.

Cytuj:
[W książce krzyżacy jest o tum mowa, ajk mu ktoś włucznią przyrodzenie "usuną"]
Zborje w "czasach krzyzakow" nie chronily calego ciala, zaslanialy tylko przednie czesci. Ale z czasem(tak jak bron japonska) zmienialy sie one az do momentu gdzie wszystko bylo zakryte. Rowniez samuraj nie mogl by z taka latwoscia odciac glowy czy innej czesci cala rycerza poniewaz pod pancerzem znajdowala sie zazwyczaj kolczuga ktora chronila wlasnie przed takimi wypadkami.

Wedlog mnie, samuraj mial by marne szanse zeby wygrac pojedynek z rycerzem, no chyba ze mial by bardzo duzo szczescia...
Gewof jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-02-2005, 15:05   #146
kangur
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 01 2005

Świat: Czekam na nowe
Strzałka Wiele mieczy nie wygląda tak jakbyśmy tego chcieli

Niestety wiele mieczów nie wygląda tak jakbyśmy chcieli. Ale to CIPowie wymyślali broń a nie my.
Szkoda tylko ze CIPowie nie wymyślą konkursu w któym ludzie bedą robić bronie i wygrana broń zostanie wcielona w życie Tibi.

See You in Tibia
kangur jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2005, 20:12   #147
WoJaAnn
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 12 2004

Domyślny

SZczerze to jak nie wiedzialem dokadlnei jakie sa bronei w Tibii, ale wiedzialem ze jest cos takiego jak katana to myslalem ze jak nei jest najlepsza to ejdna z najlepszych i tez sie niemile rozczarowalem wygladem i statami, ale neistety nic z tym nie zrobimy

BTW... Jako fan SW proponuje zeby stworzyc bron "Lightsaber"
WoJaAnn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2005, 14:30   #148
RybcoQ
Użytkownik Forum

RybcoQ's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2004

RybcoQ ma numer GG 7301151
Cool

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Może być?

Dla mnie są dobre(ten z lewej lepszy) , ale mogłbyś trochę skrócić rękojeść w obu, żeby samo ostrze było dłuższe.

Moja ukochana Eleonorka
RybcoQ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2005, 17:42   #149
ZappO
Użytkownik forum

ZappO's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2004

ZappO ma numer GG 1868144
Domyślny

Racja - Katana powinna byc silniejsza... to taka szlachetna bron....
ZappO jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2005, 18:17   #150
Bucik
Użytkownik Forum

Bucik's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny ....

Mi także nie podobają się pomysły Cipów...
po 1) stone cutter- heh i ile mi się zdaje to STONE oznacza KAMIEŃ a więc jest to topór z kamienia więc on powinien być taki jak np. ice rapier bo przecierz nim w rzeczywistości w pare rzeczy walnął i by się posypał
po 2) fire axe czy fire sword- powinny spalać potwory albo conajmniej żeby się pokazywał płomień
po 3) wedłóg mnie HAND AXE(ładnie wyprofilowane ostrze) wygląda bardziej efektownie niż HATCHET (kawałek blachy na trzonku)
po 4) już chyba niemam do czego się przyczepić...

ja mam pytanie. Z KĄD SIĘ WZIĄŁ ten mieczyk Pharao Sword

gram na arcanii i niestać mnie na pacca...
Bucik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-02-2005, 08:57   #151
MatuS
Użytkownik Forum

MatuS's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pihorinio
Khan za dużo Dragon ball-a czy innej bajeczki wpływającej na dzięcięcy czesto mózg! Juz nie raz widziałem ja małe brzdące chodza i sie nawalaja z jakies kame... cos tam albo za dużo anime czy coś tam... żenada
A ty niby ile masz lat ... ? 11 lat masz chlopczyku ; )
I zaloze sie ze tez latales z jakims tam kijem i sie biles ....
Świat : azura
Wogule niegram w tibie tylko forum odwiedzam
MatuS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-02-2005, 17:30   #152
Assamita
Guest

Domyślny

Witam , popieram Khana całkowicie , sam ćwicze ken-jutsu i też mnie boli że katana jest tak zchrzaniona , poza tym miasto orientalne + może tanto i wakizashi by sie przydało , mam nadzieje ze szybko CIPowie to zmienią , jak chodzi o temat to pomysł był genialny ! pozdro
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2005, 17:43   #153
JaJcoK
Guest

Oczko the end

uwazam ze wszystko co bylo do powiedzenia zostalo powiedziane i juz nie ma sensu 30 raz powtarzac, ze cipowie to i tamto - a co do samurajow to ostro odbiegliscie od tematu
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2005, 18:56   #154
Sebuś
Użytkownik Forum

Sebuś's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Imię: Seba neo
Profesja: Knight
Świat: Azura
Poziom: 52
Skille: 77/74
Poziom mag.: 6
Domyślny

Katana też jest moim ulubionym mieczem i jak weszłem na main to 10 minut próbowałem wmuwić że jak daje na to look to tam nie pisze katana. Mam w domu kilka katan jakiś badziewnych bo na oryginał oczywiście mnie nie stać jak pewnie większości z was. No cóż Cipy poprostu nie mają szacunku do historii i to tego miecza :/.
stary 17-02-2005, 20:10   #155
Grenni
Użytkownik Forum

Grenni's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2005
Lokacja: Bielsk Podlaski

Imię: Crazefang
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 97
Poziom mag.: 59
Grenni ma numer GG 2569357
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez JaJcoK
uwazam ze wszystko co bylo do powiedzenia zostalo powiedziane
A co z tą "petycją" do CipSoft'u. Szczerze mówiąc nie widze dużej szansy na powodzenie ale spróbować nigdy nie zaszkodzi
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pewien poirytowany Niemiec
Damn Cip you make us germans looking stupid.
@ the players:
Please dont think that every german is stupid like that, it's only those damn Bavarians!
Grenni jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 18:23   #156
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bucik
Mi także nie podobają się pomysły Cipów...
po 1) stone cutter- heh i ile mi się zdaje to STONE oznacza KAMIEŃ a więc jest to topór z kamienia więc on powinien być taki jak np. ice rapier bo przecierz nim w rzeczywistości w pare rzeczy walnął i by się posypał
Po 1 chciałbym się przywitać
Po 2 "Stone Cutter Axe" oznacza "Topór Przecinający Kamienie" a nie "Topór Z Kamienia"
On topic:
To co zrobili z kataną to przechodzi ludzkie pojęcie... Ja bym zmienił nazwe tej katany co jest na "Rotworm Sword" albo coś w ten deseń, a dodał broń "Katana" o statsach 38 a 15 d (atak mocny def kiepski ale i tak niezła broń) i lepszym wyglądzie.
Mar Cin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-02-2005, 17:00   #157
Xan Arcanist
Użytkownik Forum

Xan Arcanist's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...

Profesja: Sorcerer
Xan Arcanist ma numer GG 7442973
Domyślny

Kude nie popłacz sie . Co Cie obchodzi jak wygląda, ile kosztuje czy się wala po ziemi czy jest ubóstwiana. Ja mam to w dupie. A
Xan Arcanist jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-02-2005, 17:34   #158
Louner
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Tam, gdzie ludzie widują smoki...

Stan: Niegrający
Louner ma numer GG 4554224
Domyślny

Xan Arcanist, widać, że nie masz duszy artysty.
stary 25-02-2005, 22:15   #159
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny Katana- miecz honoru

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Król Pchel
@Topic
Ehh...niewiem o co ci chodzi Tibia to tylko gra, a nie Rl life.Więc co cię obchodzi jakaś tam Katana?
O to, że nawet w grach na samą nazwę Katana naszym przeciwnikom gną się kolana... Autor postu ma rację. Jednak moim zdaniem mimo, ze katana jets lekka powinna być dwuręczna, ponieważ styl walki samurajów był jednym z najlepszych a ich honorem była walka bez tarczy, więc w szacunku dla ich kultu Katana powinna być dwuręczna. Atak katany powinien być o wiele wyższy około 25-30 a opis powinien brzmieć: "You see Katana. It's a holy weapon of mistic warriors Samurays who fight for Honor." Jeżeli popełniłem błąd, poprawcie Katana jak Katana, powinna być lekko zagięta i mieć bardziej srebrny kolor niż szary. Myślę, że zamiast z rotworma powinna wypadać z black knighta, lub być dostępna w jakimś queście i przede wszystkim nie moze być dostępna na rooku!
Przypominam, że katana jest bardzo ostra, czasem żeby zabić wystarczy drasnąć... co niektórzy to tu chyba słyszeli o tym mieczu w kreskówkach i bezczelnie wyśmiewają autora postu... no cóż, wieś się szerzy...

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 25-02-2005 o 22:23.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2005, 23:12   #160
Wordi
Zbanowany

Wordi's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Antica Pacera

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Od A do P ...
Poziom: 87
Skille: .......
Poziom mag.: ..
Wordi ma numer GG 7044855
Żarówka

Co do wersji Katany w Tibi.
Ta katane co znacie z Filmow oraz opowiesci czy tez gaze o Samurajach to jest najczesciej ukazana tam ostateczna wersja Katany - cudownego miecza smierci.
Czytalem kiedy(jak znajde link to podam)ze ksztalt Katany zostal uksztaltowany przez wieki az zostal dopracowany do Idealu.
Zgadzam sie ze powinna byc wyzej na polce z bronmi i byc 2 reczna zabawka tak jak w rl.
Wordi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania