Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-02-2008, 21:42   #141
Smoly
Użytkownik Forum

Smoly's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2007
Lokacja: Jedzie pociąg z daleka

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Hmm , mam mieszane odczucia co do Twoich "pomysłów" przede wszystkim :

Po co zabezpieczenia przed hackiem ? Po czorta to ? Wystarczy mieć mądrą głowę + zabezpieczenie komputera i już nikt Ci nic nie zrobi , nie wchodzić na żadne podejrzane strony, nie ściągać wspomagaczy, nie wchodzić na strony "gdzie są odpowiedzi na tutora".Ponadto jakiś antywirus + spyware i NIC Ci się nie wbije

PRIMO : Moim zdaniem, powinno być w Tibi takie coś, jak w realnym życiu, czyli w BANKU potrzebny jest nam KOD PIN.Gracz wymyślałby taki kod na stronie domowej tibii logując się wcześniej do swojego konta.I już po hacku itemów, chociaż ta kasa by była

Drugą sprawą , dotyczącą utani gran hura : Widać, że padłeś od Sorcerera/Druida , który dogonił cię z e-hura . Gdyby Sorc/Druid nie mieli tego , to praktycznie w PvP byliby nikli..Każdy Knight/Pall by ich doganiał, co wiąże się z trapem w 5 sekund i szybką śmiercią.Mówię tutaj o wojnie, lub większym "dymie".

Cytuj:
- odebranie magicznym najmocniejszych summonów które dają im znaczną przewagę w low lv pvp
Od summonów też padłeś ? . Co z tego, że dają przewagę ? To może dajmy Knightom mniej życia, bo to też im daje przewagę w trapach/ucieczkach ? Tak można by wymieniać, jeżeli summony byłyby zabrane Sorcom/Drutom to coś musiałoby być zabrane Knightom/Pallom.

Cytuj:
- zabezpieczenie przed wysłaniem wielu itemów w krótkim czasie
Tutaj to już w ogóle owned..Czyli taki lootbag 80k capa z (załóżmy) gdzie mam rubbishów na sell od groma , musiałbym wysyłać z tydzień, bo jest zabezpieczenie ? To ja dziękuję za taką grę.Tak samo run itp do innego miasta (jako przygotowanie na hunt) ,też nie mógłbym wysyłać..Phi.

Więcej mi się nie chce, bo trochę za dużo pisania by było >,,<

Enjoy ";..;"

Tylko jeden klik,a jak pomocny (;

OWNED

Signed

Ostatnio edytowany przez Smoly - 20-02-2008 o 21:48.
Smoly jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-02-2008, 01:31   #142
mezowski86
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Domyślny

Smoły: ten pin to dobra sprawa. Przy zabezpieczeniu przed wysłaniem wielu itemów na raz miałem na myśli inne rozwiązanie. Resztę tego co napisałeś jest kompletnie bez sensu. Pomyśl logicznie, sorc 30lv jak zrobi 2fe to ubija knajta/pala 30lv zanim zdążą się wyleczyć, a sorca i druta 30lv jak mu wejdzie to nawet na 1 turę. Kompletnie bez sensu to jest. Kwestia utari gran hur, dlaczego sorc/druid bez tego byliby nikim? Jak to by ich każdy pal/knajt doganiał? Przecież wtedy wszystkie profesje miałby taką samą prędkość na danym lvlu. Nie rozumiem cię, możesz to wyjaśnić?

Ostatnio edytowany przez mezowski86 - 21-02-2008 o 01:33.
mezowski86 jest offline  
stary 21-02-2008, 23:24   #143
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

PIN tak samo latwo przechwycic jak acc number i haslo.. lmao.
stary 22-02-2008, 18:35   #144
Rohas
Użytkownik Forum

Rohas's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka

Stan: Na Emeryturze
Rohas ma numer GG 3027418
Domyślny

Najlepiej niech zrobia te gre calkowicie platna. Kolejki 100+ to juz normalka na n-pvp, a i n44bow by duzo odeszlo ;-)
Rohas jest offline  
stary 22-02-2008, 18:59   #145
Etoric-.-
Guest

Domyślny

moze niech zrobia?;d dla nobow pvp enfo:!:! 1//1 pasy oen!?

stary 22-02-2008, 23:58   #146
TheaTron
Zbanowany

Data dołączenia: 25 01 2008
Lokacja: Szczecin

Stan: Początkujący
Imię: CZE
Świat: Calmera
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
TheaTron ma numer GG 5157895
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Etoric-.- Pokaż post
moze niech zrobia?;d dla nobow pvp enfo:!:! 1//1 pasy oen!?
...

moja propozycja-tibia 7.6 tyle ze z hitami meele takimi jak sa teraz
TheaTron jest offline  
stary 24-02-2008, 02:35   #147
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smoly Pokaż post
PRIMO : Moim zdaniem, powinno być w Tibi takie coś, jak w realnym życiu, czyli w BANKU potrzebny jest nam KOD PIN.Gracz wymyślałby taki kod na stronie domowej tibii logując się wcześniej do swojego konta.I już po hacku itemów, chociaż ta kasa by była
Najlepiej by było, gdyby dla lepszej weryfikacji konta i szybszej procedury logowania, wprowadzić zamiast ACCNUMBER i hasła NIP oraz numer dowodu osobistego. hahahahaha

Nie wygłupiajcie się tak ludzie...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smoly Pokaż post
Od summonów też padłeś ? . Co z tego, że dają przewagę ? To może dajmy Knightom mniej życia, bo to też im daje przewagę w trapach/ucieczkach ? Tak można by wymieniać, jeżeli summony byłyby zabrane Sorcom/Drutom to coś musiałoby być zabrane Knightom/Pallom.
Myślę, że duża ilość hp u knighta nie ma teraz dużego znaczenia i wystarczy 2 sorców z tym samym lvl co knight i pozamiatane, knight nie zdoła się wyleczyć, natomiast sorc na zbliżonym levelu co knight wali granhura i po sprawie... jest już bezpieczny.

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee

Ostatnio edytowany przez Rafals from hell - 24-02-2008 o 02:38.
Rafals from hell jest offline  
stary 26-02-2008, 23:18   #148
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mezowski86 Pokaż post
Kwestia utari gran hur, dlaczego sorc/druid bez tego byliby nikim? Jak to by ich każdy pal/knajt doganiał? Przecież wtedy wszystkie profesje miałby taką samą prędkość na danym lvlu. Nie rozumiem cię, możesz to wyjaśnić?
powiedz mi, ktora profesja powinna byc szybsza, ta która na 100 lvlu ma 600+ hp, czy ta ktora ma ~1500?
stary 26-02-2008, 23:56   #149
Kanaretto
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
powiedz mi, ktora profesja powinna byc szybsza, ta która na 100 lvlu ma 600+ hp, czy ta ktora ma ~1500?
Ale na otwartym polu w dzisiejszych czasach nic ci nie da ugh bo dostaniesz paralyze i koniec , a zadlugo on trwa (3 sek to naprawde dlugo jak cie 15 osob na takim ank leje) zebys mogl uciec. Ale co nie zmienia faktu ze masz racje , sorc/druid musza miec taki czar.

stary 27-02-2008, 01:42   #150
Harpun
Użytkownik Forum

Harpun's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2007

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Poziom: 121
Skille: 94/66
Domyślny

Ja bym pomyślał o lepszym szyfrowaniu pakietów i przesyle danych, przykładowo free proxy i log packets są w stanie wszystko odczytać, co idzie do serwera i z powrotem...
A to już może posłużyć do napisania prostego macra.

Ciekawe wypowiedzi niektórych osób, przeczytam jeszcze parę stron i może się do niektórych postów odniosę.

Ostatnio edytowany przez Harpun - 27-02-2008 o 01:45.
Harpun jest offline  
stary 03-03-2008, 11:18   #151
R3T
Zbanowany

Data dołączenia: 15 09 2007
Lokacja: Sweden

Imię: Thoremos
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Niup Pokaż post
- Przy każdym logowaniu na serwerach zapisuje się IP i hardware fingerprint klienta. Skończyłoby się MCkowanie oraz można by było wytropić hakiera za pomocą zapisanego IP/fingerprinta.
Powinienes wiedziec ze napisanie programu maskujacego badz zmieniajacego te dane to nie problem dla daniela i napewno dolozyl by go nam gratis do blackd

Cytuj:
Ta, i jak chcesz zrobic ta poprawe? 200ms to normalny ping przy polaczeniach z serverami miedzynarodowymi.
A ja myslalem ze dla niemieckich 50ms a dla amerykanskich 150 ms

@Topic
Przywrocic uhy i sile sorca sprzed 7.6

Ostatnio edytowany przez R3T - 03-03-2008 o 11:24.
R3T jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania