Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-05-2008, 11:04   #141
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sesef Pokaż post
Mam takie pytanie czy idzie się odwołać po fakcie, że miało się źle wydrukowany arkusz?? W pierwszym zadaniu ten wykres wielomianu przechodził mi tylko przez 1 z 3 punktów zamiast przez wszystkie, przez to po jakiś 15 minutach rozmyśleń doszedłem do wniosku że z 1 miejscem zerowym i f(0) = 90 nie jestem w stanie zrobić tego zadania (znaczy doszedłem do wniosku że nie potrafię) dopiero jak wyszedłem to dowiedziałem się od kumpli jak zadanie było banalne jeżeli wykres przechodził przez wszystkie m.zerowe 5 linijek roboty i miałbym 8% do przodu.
Nie tylko ty miales ten problem, chyba dotyczy on wszystkich arkuszow.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos....html?skad=rss

Zastanawiam sie, co z tym zrobia. Jest on prawie niemozliwy do wykrycia na samym poczatku, gdzie poszukujemy bledow w druku, nie zas bledow w zadaniu.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-05-2008, 11:12   #142
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

U mnie normalnie byly na wykresie 3 miejsca zerowe ;p
stary 15-05-2008, 12:37   #143
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

@Slythia: Nie o to chodzi, jak dobrze zrozumiałem, Sesefowi chodziło o to, że u jego wykres był "obcięty", było widać tylko 1 z 3 miejsc zerowych...
Zresztą ten problem opisany wyżej dla mnie jest wielkim naciąganiem... Wystarczy odrobina logiki i skojarzeń, że skoro na pokazanym fragmencie są 3 miejsca zerowe a dalej wykres ostro ucieka to nie będzie ich więcej, co prawda może istnieć funkcja o takim samym fragmencie ale np 5 miejscach ale czy na prawdę trudno było się domyślić? (p.s. nie mówię tak, dla tego, że zrobiłem zadanie się wycwaniłem, nie zrobiłem zadania, ale po prostu domyśliłem się, że więcej miejsc raczej nie będzie...)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream Pokaż post
nie zgloszenie komisji uszkodzonego arkusza jest jednoznaczne z uznaniem go za odpowiedni do pracy z nim : ][...]
Rozumiem, gdyby była mowa o tym, że np coś było słabo wydrukowane, brakująca strona itp, ale gdy jest to usterka taka, że np: wykres jest ładnie ucięty i WYGLĄDA na poprawnie wydrukowany to co?... Oczywiście nie wiem jak wyglądała ta usterka u Sesefa

p.s. Rozszerzona fiza to jakiś banał tym bardziej zadane z temperaturami

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 15-05-2008 o 12:38.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-05-2008, 13:19   #144
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
@Slythia: Nie o to chodzi, jak dobrze zrozumiałem, Sesefowi chodziło o to, że u jego wykres był "obcięty", było widać tylko 1 z 3 miejsc zerowych...
Zresztą ten problem opisany wyżej dla mnie jest wielkim naciąganiem... Wystarczy odrobina logiki i skojarzeń, że skoro na pokazanym fragmencie są 3 miejsca zerowe a dalej wykres ostro ucieka to nie będzie ich więcej, co prawda może istnieć funkcja o takim samym fragmencie ale np 5 miejscach ale czy na prawdę trudno było się domyślić? (p.s. nie mówię tak, dla tego, że zrobiłem zadanie się wycwaniłem, nie zrobiłem zadania, ale po prostu domyśliłem się, że więcej miejsc raczej nie będzie...)
Zapewne masz racje. Nie widzialam tego arkusza i nie zamierzam go ogladac. Nie chce juz wiecej myslec o maturze, raz w zyciu starczy.
stary 15-05-2008, 23:03   #145
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream Pokaż post
nie zgloszenie komisji uszkodzonego arkusza jest jednoznaczne z uznaniem go za odpowiedni do pracy z nim : ] teraz reklamacji napewno juz nikt ci nie przyjmie. Przeciez gdy by tak bylo, uszkodzony arkusz byl by prawdziwym losem na loteri, przegladam, widze ze za trudne, i decyduje nie zglaszac komisji uszkodzenia w nadzieji na przyjecie reklamacji w nadzieji na to ze przyjma moja reklamacje pozniej : ]
Czyli w tych 20 sekundach kiedy kodowałem prace mam się domyślić ze wykres był przesunięty itp bez czytania zadania.

Co do usterki wykres miałem w całości ładnie narysowany (dobrze odbity) tylko że ta krzywa nie przechodziła przez miejsca zerowe -3 i tam chyba - 6 przechodziła tylko przez to środkowe -5. Niestety mnie uczono że jak nie przechodzi to nie przechodzi i nie można tego traktować że przechodzi bo często są takie haczyki właśnie na maturze itp.

Co do fizyki prosta była, ale niestety kilka poważniejszych i głupich błędów się wkradło, miałem tylko śmiech z osób co wychodziły z podstawy (cyklotron, termodynamika, siatka dyfrakcyjna, zadanie z tramwajem)

No i dziś zakończyłem matury 2008

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG

Ostatnio edytowany przez Sesef - 15-05-2008 o 23:05.
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2008, 02:04   #146
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Bylo wspomniane o problemach terytorialnych, trudnych stosunkach z sasiadami, ukladem z Polska, wymuszonym wstepie do koalicji hitlerowskiej, partyzantce na terenie Wegier, wejsciu armii czerwonej, Imre Nagy'm i rewolucji '56. Niestety, nie przypomnialem sobie w ogole tego i dlatego wybralem temat nr 1. Wg mnie byl "mozliwy do napisania". Szkoda, ze w tescie zrobilem takie durne bledy i mam poprawnie jakies 20-22 na 30 mozliwych. Ale to przedmiot dodatkowy, ciekawe jak mi wypr. zalicza
Historia wojenna, uklady miedzynarodowe ( koalicja hitlerowska itp ) + koalicja powojenna - jak najbardziej. Ale okresu miedzywojennego nigdzie opisanego dokladnie nie widzialem ( kto rzadzil, ustroj, itepe ) - a byla to stosunkowo znaczaca czesc tego tematu.
stary 16-05-2008, 10:41   #147
Matilus
Użytkownik Forum

Matilus's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Poznań

Imię: Tefurius
Matilus ma numer GG 6843986
Domyślny

No i po angielskim, 17/20 \o/
Teraz jeszcze trzeba napisać pracę z polaka i w końcu luz! xD
Matilus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania