![]() |
#141 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem
Stan: Niegrający
|
![]() Chcialem w tym momencie wkleic jakas definicje kradziezy, zlodzieja, ale same lakoniczne definicje mi infobot wywala. W kazdym razie powtorze sie w tym poscie po raz ostatni - wg. polskiego prawa ktos, kto sciaga (tylko sciaga) te nieszczesne gry z internetu nie jest zlodziejem, nie popelnia przestepstwa. Jak chcesz ukrasc komus cos, czego ten ktos nie posiada? Impossible.
![]() |
|
![]() |
#142 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Ale nie kradniesz temu, kto nielegalnie to na stronach zamieszcza, bo to ciągle własność twórcy. To jemu to odbierasz. A ten posiada to, rozprowazone po świecie za określone ceny. Posiadają to w postaci multimedialnej.
![]() |
#143 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Po czesci mnie masz, nie pomyslalem o tym w tym kontekscie. Ale nawet w tym przypadku nie popelniam przestepstwa a jedynie wykroczenie.
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() To jest fakt, ściągając i nie rozpowszechniając nie jest się złodziejem.
Jednak czegoś nie rozumiem, w większości ludzkich przypadków jeśli coś mi się podoba, doceniam coś to jestem w stanie 'wynagrodzić'/'wspomóc' twórców. Biorą twój tok myślenia i idąc od tyłu ściągasz byle gówno bo jest darmowe. To tak jak w samochodach, kupujesz kradzione porsche bo jest dużo tańsze, jednak mimo tego, że masz porsche to wstyd się takim czymś pokazać znawcom/kolekcjonerom. @up: Polskie prawo dopuszcza kopie danego pliku na wypadek uszkodzenia oryginału. Niestety, ciężko jest udowodnić, że posiadałeś/nie posiadałeś oryginału. Sad but true. A jeśli wpadną na chatę i zobaczą stosy płyt i dwa komputery non toper ściągające i wypalające płyty to na pewno zabulisz Ostatnio edytowany przez Voon - 29-12-2008 o 19:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Użytkownik Forum
|
![]() Prawo łamiesz, po kiego dalej pyskujesz ?
![]() |
#147 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Polecam przeczytać te nartukuł, wyszukane kilkanaście minut temu w goglach
http://news.torrent.pl/old/prawo/pir...sy_prawne.html Nie chce mi się tego streszczać. To co o tym sądze już pisałem: W większości krajów to wszystko jest zabronione. Im więcej luk dot. poractwa w prawie danego państwa, tym bardziej produkty dostępne dla społeczności. A to bezsprzecznie jest strata dla twórców, wkońcu nie bez powodu wołają do walki z piractwem, największe firmy. Na konsole powstaje wiele więcej gier, z roku na rok, dlaczego, wiadomo, piractwo jest trudniejsze, to też twórcy zarabiają więcej kasy. Czyli szkodzi. Polecam przestudiować artukuł z linku. @Down: Nom.
My Blue Heart beat for Chelsea FC. Life's Ours. We Live it Our way. Legenda Ducha Prypeci Ostatnio edytowany przez MatiCFC - 29-12-2008 o 19:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Mam tylko jednego oryginała na jakieś 100 gier pirackich. Naprawdę ciężko 14-latkowi znaleźć kasę na super wypasioną grę za 150zł, która nawet na starego kompa nie wejdzie bo kupił go na komunię. Dlatego ściągam z neta stare gierki, tych nowych nie - i tak nie pójdą. JESTEM PRZESTĘPCĄ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Nie tym tonem, prawo lamie, ale nie popelniam przestepstwa a wykroczenie. To spora roznica w znaczeniu czynu i ewentualnej kary.
Cytuj:
Cytuj:
#down Zacznijmy od tego, ze trudno ocenic samemu gre jesli sie w nia nie gralo. Czasem nawet po demowkach. Inna sprawa to ta, ze ja w swojej dotychczasowej 'karierze' albo gralem w gry z gazet, albo w kupione. Te sciagniete z internetu moge policzyc na palcach jednej reki.
Ostatnio edytowany przez Wielki MarIuSzzo - 29-12-2008 o 20:09. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No to wtakim razie po co ściągasz coś, co poprostu jest słabą grą? Bo jakby zasłużyła, to byś kupił, jak wyżej napisałeś. Coś jest krapem, to tego nie tykam.
![]() |
#151 | |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Cytuj:
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale prawo łamiesz, przestępcą jesteś. Raz jeszcze - po kiego pyskujesz ?
![]() |
#153 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Pozdrawiam, ten_co_pyskuje, lol.
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Użytkownik Forum
|
![]() kiedy wjedziesz mu na chate? Yoh ma racje. Lamiesz prawo i tyle. Nie wazne w jaki sposob.
![]() |
#156 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A teraz pozwolisz, ze sie pozegnam, mam jeszcze pare spraw do zalatwienia przed snem, inna sprawa jest to, ze w moim mniemaniu temat ktory poruszylem zostal wyczerpany.
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#158 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Całę te wasze flejmy o piractwo są gówno warte, piraci byli byli , są , i będa i chwała za to Bogu. Nie będe płacil 2x tyle co u sąsiadów w którą pogram 2 dni.
![]() |
![]() |
#159 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() idąc Twoim głupim tokiem rozumowania, to co, bez gier, jak nie masz kasy na kupno, a nie ukradniesz, to umrzesz czy jak ?
![]()
![]() |
#160 |
Użytkownik Forum
|
![]() Rotfl. Jedzenie to sposób na spędzanie czasu ? Subtelna różnica. Gra nie jest towarem niezbędnym do przeżycia, jedzenie - i owszem. Gdy ktoś zdycha z głodu i kradnie bochen chleba, bo go nań nie stać, można go jakoś tam usprawiedliwić. Ale gdy gówniarz ściąga grę i mówi "bo tylko frajerzy płacą, a mnie nie stać", to trzeba go po prostu wykastrować.