Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-07-2006, 10:03   #141
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

No fajnie zrobie knightem lvl. Tylko co mi ten lvl pozniej da? Skoro k**** bede walil w ludzi za 50 z broni? Tibia to shit jakich malo, w kazdej normalnej grze wojownik badz knight jest potezny wrecz i wali tak jak inne profesje z magii a tutaj k**** knight to dupek ktory za 100 w czlowieka nie moze walnac. -.-
Knight nie ma zadnej sily ognia, powtarzam, zadnej sily ognia. Bo k**** EO to za ile z broni w ludzi wali? Za 100? Takimi hitami nie zabije nawet miernego 20 lvla. A z czarow to za ile wali? Exori za mniej niz 500 a zabiera mu prawie cala mane. Beznadzieja. Wiecej niz ue mu zabiera a takie gowno w zamian. Z explo ile zabiera? Za 200 w czlowieka? 30 lvl sie takiego hitu nie przestraszy. A jak sorc i knight ma taki sam lvl to jakie ma szanse wygrac knight z sorciem? K**** takie jak moja matka zabic mnie pomidorem. Sorc ma utani gran hur, wlacza to i smieje sie z pieprznietej rycerskiej profesji. Knight k**** z dystansu gowno zrobi tym swoim mega explo co po 100 w ludzi zabiera. A jak ma podejsc do sorka zeby bic wrecz? No jak ma k**** podejsc do sorka skoro sork ma utani gran hur i na takim samym lvl zawsze jest szybszy? No wiec jak ma k**** knight szanse zabic sorka? Zadnych nie ma.
Knight to dupa do tibia w tej grze, moze i lvl szybciej robi niz sork ale g**** mu to k**** daje skoro nawet jak by juz podszedl do tego sorca to i tak za ile wali? 100 z melee to jak ma farta zakladajac porzadny eq ofiary, do tego z exori za kolejne 100 jak ma super farta i trafi exori w biegu. To k**** takie hity nie robia wrazenia nawet na 15 lvlu sorcu. Knight ma duzo hp? I co k**** z tego? No ma. Ma duzo hp. tylko ze sorc ma utani gran hura i smieje sie z glupiego knighta pykajac go z sd po drodze. A knight nawet jak podejdzie do sorca to wali za mniej hp niz ma sorc. Knight to jest dupa. Nim nawet lowlvla zabic nie mozna. I to ma byc wyrownanie profesji??

Ma duzo kasy knight. No ma najwiecej ze wszystkich profesji. I co k**** z tego? Nic. Nic. Nic. A konkretniej to z tego ze sorc bedzie na nigo polowal bo ma dobry eq i duzo uhow bo ma duzo capa. A knight co moze takiemu pk sorcowi zrobic? G**** mu moze zrobic. Jedyne co moze zrobic to zwiac do dp chociaz i to watpliwe ze sie uda. Sork ma moze i mniej kasy ale ma k**** UTANI GRAN HURA KTOREGO NIE MA KNIGHT wiec wlacza go i knight moze se pierdnac a sorca nie zabije bo z explo walnie za 75-100 a to nawet na 15 sorcu nie robi wrazenia. -.- Wiec knight to dupa do bicia, wystarczy ze sorc go zaatakuje i juz musi uciekac do dp bo sam g**** sorcowi zrobi a sork jego moze zabic. Nawet zeby knight mial 50 lvli wiecej to i tak g**** sorcowi zrobi. Utani gran hur i knight juz moze zaczac sie modlic zeby malo eq z niego wypadlo. Ma takie szanse dojsc do knighta jak k**** ja mam szanse zabic demona knifem. -.-

Najszybciej expi? No tak prawda. Tylko co mu to daje? Nic. Nic Nic. Dlaczego? Bo sorc ma utani gran hur i zeby mial duzo nizszy lvl to i tak knight mu g**** zrobi. Jedyne co moze to uciekac do dp. Tak wiec knight to dupa do bicia w tej grze. Byle noob sorc go zabije albo jak nie zabije to przynajmiej uniemozliwi expienie bo bedzie chodzil na gran hurze i sdekowal knighta az mu sie tracenie uh znudzi.

A mowicie ze knight ma wiecej uh niz sorc sd? No prawda. Ma. Rzeczywiscie ma. Tylko ze zauwazacie ze jak sie runy skoncza sorkowi to wlacza utani gran hura nawet jak ma troche nizszy lvl i spokojnie ucieknie knightowi. A knight co k**** zrobi? Nie ma zadnych szans zabic sorca. Zeby k**** sorc nawet nie mial nic na sobie ani zadnych run ani zeby k**** nawet backpacka nie mial to i tak go knight za *** nie zabije. Wlaczy utani gran hura i co mu knight zrobi? Loda mu zrobi? Nawet tego nie da rady bo sorc mu ucieknie. -.-

Przeczytajcie to co wyzej napisalem i zauwazcie wiec jaka dupą jest w tibii knight. Z walecznego, poteznego rycerza bijacego bardzo mocno mieczem badz toporem w tibii zrobilil knighta dupą do bicia. Denerwuje mnie to bo gram w wiele innych gier rpg. We wsszystkich normalnych grach innych niz ten shit tibia knight jest poteznym wojownikiem ktory potrafi podejsc swojego przeciwnika i zabic go wrecz! A tutaj ta dupa do bicia w tibii nawet nie ma szansy podejsc do przeciwnika bo byle sork ma utani gran hur i knight moze go z lornetki ogladac.

Knight SUX przez wielki S, wieksze U i jeszcze wieksze X. -.- -.- -.- -.-

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 19-07-2006 o 10:30.
noobowaty mistrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-07-2006, 12:23   #142
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Nie rozumiem.

Bez sensu, to ty koles albo jesteś nawiedzony albo ten twój kumpel. Knight i Boh to super sprawa, każdy Knight ma Bohy. Później zmieniają na Steel Bootsy, ale i tak po pewnym czasie kupuja Bohy znowu. Przeważnie na 60+ levlu każdy knight ma Bohy i Steel Bootsy. A co do szans to myśle ze Knight lajtowo może ich rozwalić.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2006, 12:30   #143
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Domyślny Koleś ośmieszasz się na cąłej lini.

Do Noobowaty Mistrz, człowieku ty jesteś jakiś niedorozwinięty w tej grze jest jeszcze coś takiego jak Skille i już na skillach 70/70 bijesz w człowieka po 100. A na skillach EO to bedziesz około 150-200, więc koleś jak sie nie znasz to zamknij się i nie odzywaj. A co do innych gier to właśnie to jest przewagą Tibii, że jest duuużo trudniejsza niż jakieś inne bez sensowne gry, gdzie tylko ulepszasz i to wszystko i juz bijesz hity po 300. I jaka z tego zabawa? W tibie trzeba umieć grać, w Tibi nie liczy się tylko ulepszanie, trzeba też troche zakasać rękawy i wbić mocne skille.

stary 19-07-2006, 12:47   #144
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Bez sensu, to ty koles albo jesteś nawiedzony albo ten twój kumpel. Knight i Boh to super sprawa, każdy Knight ma Bohy. Później zmieniają na Steel Bootsy, ale i tak po pewnym czasie kupuja Bohy znowu. Przeważnie na 60+ levlu każdy knight ma Bohy i Steel Bootsy. A co do szans to myśle ze Knight lajtowo może ich rozwalić.
No fajnie knight ma bohy. Wow super, ale szpan. Tylko ze sorc/drut ma bohy+utani gran hur i zwieje knightowi jak tylko bedzie chcial nawet majac duzo lvi mniej.
Cytuj:
Do Noobowaty Mistrz, człowieku ty jesteś jakiś niedorozwinięty w tej grze jest jeszcze coś takiego jak Skille i już na skillach 70/70 bijesz w człowieka po 100. A na skillach EO to bedziesz około 150-200, więc koleś jak sie nie znasz to zamknij się i nie odzywaj.
K**** liczylem na wiarygodnym kalkulatorze i wyszlo ze max hit EO z sca wynioslby 300 w potwora. (a ze on ma sova to jeszcze mniej). Na 70/70 walisz 100 w czlowieka? Buhahahahahahahaha. Na jakim otsie grasz? Ja grajac knightem na skillach 88/87 mialem best hita w czlowieka 106 i to w dodatku tyle walnalem w kolesia co nie mial eq w ogole bo zostawil w domku wiec sie k**** nie wypowiadaj.
Cytuj:
A co do innych gier to właśnie to jest przewagą Tibii, że jest duuużo trudniejsza niż jakieś inne bez sensowne gry, gdzie tylko ulepszasz i to wszystko i juz bijesz hity po 300. I jaka z tego zabawa? W tibie trzeba umieć grać, w Tibi nie liczy się tylko ulepszanie, trzeba też troche zakasać rękawy i wbić mocne skille.
No w innych grach bijesz po 300 ale potwory tez sa duzo silniejsze. Wychodzi na to samo, a grywalnosc w innych grach jest duzo wieksza. (lepszy realizm, postacie bardziej zbilansowane a nie to co w tibii ze 100 lvl knight nie moze 30-40 knighta zabic i 50 lvl nizszy lvl sorc/drut mu ucieknei bo kina nie ma utani gran hura). Na dodatek nie gra tyle polakow (=mniej noobow) , trzeba znac angielski (=mniej noobow), nie grajacy tacy jak ty (=mniej noobow), potwory respia sie na oczach graczy (=normalne expienie a nie czekanie az sie jaskinia zwolni), dodatkowe wlasciwosci roznych przedmiotow (a nie to co w tibii ze sie armem tylko rozni wiekszosc rzeczy), dodatkowe skille (=wieksza roznorodnosc). No i nie wiem co jeszcze bo tibia to taki shit ze praktycznie w kazdym elemencie odstaje i dlugo mozna by wymieniac. Aha no i lepsza grafika oczywiscie (to juz tak oczywsite ze az z zapomnialem o tym bo kazdy to wie)

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 19-07-2006 o 12:50.
stary 19-07-2006, 13:05   #145
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Domyślny Wiesz co śmieszny jesteś

@UP
To albo ty jesteś noob, albo ja nie wiem co kurde. Liczyles na kalkulatorze UHAHAHAHAHAHAHAHAH. Ja mam 54 lvl i skille 71/70 i mam best hita w potworka z GS'a 214 A TY MI MOWISZ, ŻE EO Z SOVA NIE WALNIE W POTWORA 300!!! uUAHAHAHHAHAHAHA ty jakiś noob jesteś. Co do Bohów to Sorek ucieknie i co z tego? I wiesz jeśli ty bijesz Sorka na pelnej manie, a nie tego co wraca z Expa to jesteś śmieszny. Bo bez many Sorek to jedno wielkie szajstwo. Knight w bohah wrzuci jeszcze Utani Hur. Pare szlagow i sorek lezy.
A jak Sork zabije Najta na tym samym levl'u to to będzie cud. Taki Sorek na 50 lvl'u walnie w niego z SD'a 150-250, a Najt jak do niego podejdzie to będzie mu siekał chocby po te 80. To temu sie runy skończą i co wtedy?
A najt ma Uhow ze 5 bp przynajmniej, wątpie, że Sorek, który nie jest na Expie ma w ogóle Sd'y czy Explo. Jak juz to HMM i GFB a z tego to on mniejsze obrażenia zadaje niż Knight wręcz.

stary 19-07-2006, 13:18   #146
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Wiesz co śmieszny jesteś
Widac nie masz odpowiedniego poczucia humoru i wiedzy o tibii.
Cytuj:
To albo ty jesteś noob, albo ja nie wiem co kurde.
Predzej to drugie.
Cytuj:
Liczyles na kalkulatorze UHAHAHAHAHAHAHAHAH. Ja mam 54 lvl i skille 71/70 i mam best hita w potworka z GS'a 214 A TY MI MOWISZ, ŻE EO Z SOVA NIE WALNIE W POTWORA 300!!!
Bo k**** pomiedzy skillem 70 a skillem 100 nie ma wiekszej roznicy w hicie niz 65-70hp.
Cytuj:
Co do Bohów to Sorek ucieknie i co z tego?
No i to z tego ze go nie zabijesz. Proste. A sork ciebie moze zabic zawsze i wszedzie, wystarczy ze na resp sie wbije i musisz uciekac bo i tak go nie dogonisz a on z wbudowanym aimbotem bedzie cie rżnął z sd co 2 sekundy.
Cytuj:
I wiesz jeśli ty bijesz Sorka na pelnej manie, a nie tego co wraca z Expa to jesteś śmieszny. Bo bez many Sorek to jedno wielkie szajstwo.
OMG Zaden normalny sorc nie chodzi bez many. A jesli porownujesz noobow to noob sorc moze zabic noob knighta w 2-4 turach. A normalny sorc jak nie mamy to ja uzupelnia manaskiem. Wystarczy 1 manas, utani gran hur i mozesz go przez lornetke ogladac.
Cytuj:
Knight w bohah wrzuci jeszcze Utani Hur. Pare szlagow i sorek lezy.
Sorc w bohach wrzuci jeszcze Utani Gran Hur. Pare sdekow i knight lezy.
Cytuj:
A jak Sork zabije Najta na tym samym levl'u to to będzie cud.
Moze i nie zabije, co nie zmienia faktu ze knight na 101% nawet z broni sorka nie trafi.
Cytuj:
Taki Sorek na 50 lvl'u walnie w niego z SD'a 150-250, a Najt jak do niego podejdzie to będzie mu siekał chocby po te 80. To temu sie runy skończą i co wtedy?
Sorcowi sie runy skonczy = wrzuca utani gran hur i mowi "bye".
Knightowi sie runy skoncza = dead na miejscu.
Cytuj:
A najt ma Uhow ze 5 bp przynajmniej, wątpie, że Sorek, który nie jest na Expie ma w ogóle Sd'y czy Explo. Jak juz to HMM i GFB a z tego to on mniejsze obrażenia zadaje niż Knight wręcz.
1. Knight wrecz w ogole sorkowi nie zadaje obrazen bo sork jest szybszy i od knighta ucieknie z latwoscia.
2. Jak ty sorka zaatakujesz a ten bedzie bez run to wlaczy utani gran hur i ucieknie do dp, wezmie sd i przyjdzie cie zarąbać. A ty wrecz go nie trafisz bo jest szybszy. Moze i sork knighta nie zabije, ale knight na 101% nie zrobi sorcowi kompletnie zadnych obrazen poza tym swoim explo z ktorego wali za 50-100.
stary 19-07-2006, 13:29   #147
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Domyślny Dobra rozejm heh :)

Ja myśle tak. Knight i Sorek to sa dwie profesje , które najtrudniej zabić. Knight duuużo HP, a Sorek duzo many. Druid w sumie ma tak samo jak Sork, ale nie ma SD. Ucieknie, ale nic nie zrobi Najtowi. Jestem jednak pewny, że EO bije ponad 300 bo widziałem z nim Screena. I walną w Vampire 359, więc to nie ulega wątpliwości. Fakt, że hity Najta w Człeka są slabe, ale na pewno można bić ponad 100 i to nawet dużo ponad 100. Na pewno masz racje z tym, że Knight ciężko ma dogonić Sorka, ale też nieulega wątpliwości, że dużo zależy od Neta i umiejętności. Jak Sorek ma laggi to i tak nie ucieknie i jak Knight potrafi dobrze skracać droge też może go dogonić.

stary 19-07-2006, 13:45   #148
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Dobra rozejm heh
Ja sie nigdy z nikim nie kloce. Co najwyzej wyrazam swoje zdanie.
Cytuj:
Druid w sumie ma tak samo jak Sork, ale nie ma SD.
LOL? Druid tak samo uzywa SD jak sork.
Cytuj:
Ucieknie, ale nic nie zrobi Najtowi.
Wystarczy ze bedzie go sdekowal.
Cytuj:
Jestem jednak pewny, że EO bije ponad 300 bo widziałem z nim Screena.
A ja widzialem screena jak koles na rooku zdobywa spike sworda.
Cytuj:
I walną w Vampire 359, więc to nie ulega wątpliwości.
ROTFL
Cytuj:
Fakt, że hity Najta w Człeka są slabe, ale na pewno można bić ponad 100 i to nawet dużo ponad 100.
Po 1 nie ma bata zeby knight dogonil sorka badz druta.
Po 2 zakladajac ze sork badz druta maja dobre eq (takie jak nosza ludzie na 100+) to wiekszego hitu niz 110 nie mozna sie spodziewac. (srednio beda wchodzily po 50-75)
Cytuj:
Na pewno masz racje z tym, że Knight ciężko ma dogonić Sorka, ale też nieulega wątpliwości, że dużo zależy od Neta i umiejętności.
Po 1 knight w ogole nie ma szans na dogonienie sorka lub druta
Po 2 nie zalezy to od neta bo wystarczy ze sork lub drut kliknie sobie jakis punkt na mapie i juz postac sama do niego idzie
Po 3 nie zalezy to od umiejetnosci bo nawet jak knight wezmie follow na sorca lub druta i bedzie sie leczyl hotkeyami tak jak to bedzie po nastepnym update to i tak nie ma bata zeby doszedl sorka bedacego na utani gran hurze.
Cytuj:
Jak Sorek ma laggi to i tak nie ucieknie i jak Knight potrafi dobrze skracać droge też może go dogonić.
LOL. Wystarczy kliknac 1 pkt na mapie i postac sama ucieka. Lagi tu nie maja nic do rzeczy. A sork tak samo moze skracac droge jak knight (rowniez tak samo moze korzystac z roznych pomocnych itemow do blokowania przeciwnika, a nawet jeszcze lepiej bo ma magic walle ktorych nie moze uzywac knight)
stary 19-07-2006, 13:49   #149
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

1) MS ma lekkie lagi-nie ucieknie. MS ma freeza-traci mane, dead na miejscu.
2) EK ma lekkie lagi-ucieka jakby nic sie nie stalo(bo przeciez i tak MS jest szybszy). EK ma freeza-jak zdazy sie uhnac to przezyje.
3) Mowiac o porownywaniu profesji w pvp trzeba zaznaczyc ze chodzi o hight levelowe postacie a nie jakies piedziesiatki (na wyzszym lvlu zawsze sie ma zapas run, t-ringa i oczywiscie wykupione czary)

4) Sorc bez PACC-latwy cel dla kazdego! Knight bez PACC-to samo co z oplaconyk kontem tylko nie w kolorach(bez tytulu "Elite" i wygladu przypakowanego samuraja)

5 Tibia to nie tylko pvp-mi osobiscie zdazylo sie narazie zostac napadnietym/zaatakowac tylko kilka razy podczas mojej kilku letniej kariery "pikselkowicza". Jedyne miejsce gdzie ucze sie walki (teraz to kazdy noob posiadajacy hajs z okradnietego konta na runy bendzie mistrzem pvp) to oteki e-pvp.

Ostatnio edytowany przez Stożek - 19-07-2006 o 13:51.
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2006, 14:05   #150
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
1) MS ma lekkie lagi-nie ucieknie.
1) MS ma lekkie lagi-kliknie w dowolny punkt na mapie i postac sama ucieknie bo jest szybszy od EK
Cytuj:
MS ma freeza-traci mane, dead na miejscu.
Jesli nawet EK dojdzie do MS, to zakladajac ze MS nie ma wlaczonego magic shielda, stoi w miejscu i sie w ogole nie leczy, to i tak EK wali na tyle slabe hity ze potrzebuje przynajmniej 3 tur zeby takiego sorca zabic.
Cytuj:
2) EK ma lekkie lagi-ucieka jakby nic sie nie stalo(bo przeciez i tak MS jest szybszy).
MS ucieka szybciej niz EK bo jest szybszy i jak obydwaj zaznacza dowolny punkt na mapie to duzo szybciej MS do niego dojdzie.
Cytuj:
EK ma freeza-jak zdazy sie uhnac to przezyje.
Na freezie nawet jak klikasz na siebie uhem to nie zawsze ma to odzwierciedlenie w grze. I sork moze szybciej zabic knighta niz knight sorka (mimo ze knight ma duzo wiecej hp) bo jego potencjal w ataku jest nieporownywalny. (nawet 2 tury moga wystarczyc zakladajac ze EK ma freeza)
Cytuj:
3) Mowiac o porownywaniu profesji w pvp trzeba zaznaczyc ze chodzi o hight levelowe postacie a nie jakies piedziesiatki (na wyzszym lvlu zawsze sie ma zapas run, t-ringa i oczywiscie wykupione czary)
No wlasnie tak caly czas porownuje. I nie ma bata zeby jakiekolwiek porownanie wyszlo na korzysc knighta (no chyba ze z rookstayerem porownujesz)
Cytuj:
4) Sorc bez PACC-latwy cel dla kazdego! Knight bez PACC-to samo co z oplaconyk kontem tylko nie w kolorach(bez tytulu "Elite" i wygladu przypakowanego samuraja)
Knight bez utani hura to jeszcze wiekszy frajer niz EK. Takiego knighta co nawet utani hura nie ma to moze zabic sork na lvlu o 70 nizszym. (a jak nie zabic to przynajmniej uniemozliwic mu normalne expienie poprzez wbijanie sie na resp i sdekowanie)
Cytuj:
5 Tibia to nie tylko pvp-mi osobiscie zdazylo sie narazie zostac napadnietym/zaatakowac tylko kilka razy podczas mojej kilku letniej kariery "pikselkowicza". Jedyne miejsce gdzie ucze sie walki (teraz to kazdy noob posiadajacy hajs z okradnietego konta na runy bendzie mistrzem pvp) to oteki e-pvp.
Tibia to nie tylko pvp, ale pvp to glowny czynnik wplywajacy na rozwoj postaci na serwerach pvp. (bo ciagle trwaja porachunki pomiedzy czlonkami gildii, sami do ktorejs z nich nalezymy i nie ma bata zeby caly czas tylko expic nie narazajac swojego zycia, sam gralem przewaznie na pvp to wiem ze duzo sie dzieje i jak masz wyzszy lvl to sobie potajemnie nie poexpisz)
PVP ma czesto bardzo wielki wplyw na rozwoj postaci bo w tibii straty po dedzie sa kolosalne.
stary 19-07-2006, 15:24   #151
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@up:czy moglbys uprzejmie nie cytowac kazdego zdania z kazdego posta piszac caly czas to samo ?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow
To albo ty jesteś noob, albo ja nie wiem co kurde. Liczyles na kalkulatorze UHAHAHAHAHAHAHAHAH. Ja mam 54 lvl i skille 71/70 i mam best hita w potworka z GS'a 214 A TY MI MOWISZ, ŻE EO Z SOVA NIE WALNIE W POTWORA 300!!!
wyciagnij sobie srednia hitow z hunta ( jesli przekroczysz 120 to bedzie baardzo dziwne ), podziel przez 2 i masz mniej wiecej wyobrazenie jak uderzalbys w czlowieka ze slabym eq i skillami.
stary 19-07-2006, 15:44   #152
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
@up:czy moglbys uprzejmie nie cytowac kazdego zdania z kazdego posta piszac caly czas to samo ?
No chyba rzeczywiscie przesadzam. Ale update mnie wkurzyl na maxa. Trudno mi sie pogodzic z tym udupieniem knighta bo bardzo lubie grac ta profesja w wielu grach rpg. Wszedzie knight jest poteznym wojownikiem ktory dochodzi i zabija swoich przeciwnikow wrecz. A w tibii knight jest chlopkiem roztropkiem ktory nawet postaci na duuuzo mniejszym lvlu od siebie nie jest w stanie zabic.
stary 19-07-2006, 17:38   #153
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz
Ale update mnie wkurzyl na maxa. Trudno mi sie pogodzic z tym udupieniem knighta bo bardzo lubie grac ta profesja w wielu grach rpg. Wszedzie knight jest poteznym wojownikiem ktory dochodzi i zabija swoich przeciwnikow wrecz. A w tibii knight jest chlopkiem roztropkiem ktory nawet postaci na duuuzo mniejszym lvlu od siebie nie jest w stanie zabic.
Rycerze w Tibii z zalozenia nie mieli byc potezni-juz kilka lat temu CIP soft zalozyl, ze Knight bendzie postacia nudna, stworzona dla graczy bez temperamentu, ktorym zalezy tylko na powiekszaniu swoich statystyk. Dopiero od roku zaczeto wprowadzac niektore pomysly sprzed lat.

Czarodzieje w Tibii maja byc potezni, swiadczy to o tym, ze CIP soft stwierdzil-"Sily ciemnosci powinny byc gora!" i wladajacy smiercia sorc narazie jest gora, i zapowiada sie ze bendzie.

Udupienie Knighta-Blad czy jednka dobra decyzja CIPow?
-Teraz Knight bez PACC bendzie jeszce gorszy niz byl (nawet w t-ringu nie bendzie sie dalo uciec)
-Sorc(a bendzie ich wiencej!) musi miec PACC bo bez niego jest niczym (expienie z wandem na guardach to wielkie nieporozumienie)
Wiec teraz cip soft stawia jednak na graczy zaczynajacych grac od nowa, a nie naburmuszonych najtow ze starszych swiatow.

Zobaczymy jak uloza sie losy swiata Tibii: moze Ferumbras bendzie odporny na czary smiercionosne(SD), moze Demony teraz benda miekkie jak ser i solowanie ich najtem bendzie bardziej oplacalne. Moze na nowych terenach znajdzie sie expowisko "sry.. najtz only" gdzie rycerze o niskich skilach benda w stanie wbijac potezne ilosci expa, a magiczne postacie benda mogly sie wypachac?
Moze wreszcie zmiany w pvp benda udupialy sorca? Pomyslal ktos o limicie trafien- jedna na kilka run trafia reszta to chmurki (moze to byc zalezna od niepotrzebneg dzis mlvla).
stary 19-07-2006, 20:44   #154
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stożek
-Sorc(a bendzie ich wiencej!) musi miec PACC bo bez niego jest niczym (expienie z wandem na guardach to wielkie nieporozumienie)
Wiec teraz cip soft stawia jednak na graczy zaczynajacych grac od nowa, a nie naburmuszonych najtow ze starszych swiatow.
po 1, sorc z aimbotem nie musi miec pacca, bo i bez tego bedzie swobodnie wyrzucal kogo potrzeba z expowisk.

po 2, gracze grajacy od nowa beda mieli nie lada problem, jak zatrzymac brazylijczykow i polaczkow wykorzystujacych ( matematycznie ) stamine na maxa, zeby sorcererami w jak najszybszym tempie wbic odpowiedni mlvl i level do robienia tego co napisalem powyzej.

po 3, od kiedy Cipsoft zatrudnil Giertycha w dziale poronionych pomyslow ?
stary 20-07-2006, 10:38   #155
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Z samym wandem rzeczywiscie nienajlepiej sie expi bo chociaz exp jest szybki i guardy niewiele hp zabieraja to jednak bardzo szybko schodza manasy i kasa sie nie zwraca. Ale jak ktos expi z monkiem+rozdzka to juz expi sie duzo lepiej i z samej kasy sie zwraca za manasy (a co dopiero jak zbieramy loot).
Cytuj:
po 2, gracze grajacy od nowa beda mieli nie lada problem, jak zatrzymac brazylijczykow i polaczkow wykorzystujacych ( matematycznie ) stamine na maxa, zeby sorcererami w jak najszybszym tempie wbic odpowiedni mlvl i level do robienia tego co napisalem powyzej.
Ja mysle ze nie tylko pl i br. 8 godzin dziennie to naprawde nie jest az tak duzo i wielu jest w stanie tyle grac.
stary 20-07-2006, 17:09   #156
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

Juz sie klucicie o aim bota wbudowanego w gre a przeciez jeszce daleko do update'a a tibia 7.8 jest w fazie testowej. Wiadomo-mozna strzelac celnie z sd=mozna sie uhac, teraz walki benda wygladaly tak jak w tej chwili tylko przedluza sie i to znacznie(na tescie podobno aby zabic EK z 20lvlem trzeba bylo go bic ~0.5h)
stary 20-07-2006, 17:30   #157
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Juz sie klucicie o aim bota wbudowanego w gre a przeciez jeszce daleko do update'a a tibia 7.8 jest w fazie testowej.
Ale bedzie aimbot bo jeszcze nie zdarzylo zeby cipsoft sie wycofal ze swojego pomyslu.
Cytuj:
Wiadomo-mozna strzelac celnie z sd=mozna sie uhac,
Do tej pory uhnac sie celnie bylo duzo latwiej niz trafic celnie z sd w innego gracza.
Cytuj:
na tescie podobno aby zabic EK z 20lvlem trzeba bylo go bic ~0.5h
Wszystko zalezy od tego kto bije. Ale z kolei 100 ek nie ma obecnie szans na zabicie 20 ek a 20 druta i sorca moze zabic ale z trudem jak trafi exori. A 100 lvl ek nie zabije 20 lvl ek bo 20 lvl ek wiecej wyciaga z uha niz 100 lvl ek zabiera swoim combo exori+melee a na dodatek z exori sie czesto nie trafia w biegu a jak exori zostanie zastapione przez explo to jest jeszcze gorzej bo exori bije hity 3 razy gorsze od explo na 100 lvlu knightem.
stary 20-07-2006, 18:34   #158
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Great haste dziala cale 15 sekund i pomijajac otwarte tereny raczej ciezko dobrze je wykozystac, a juz po podziemiach na podobnych lvl latwo sie dogonic nawet jak przeciwnik uzyje great haste a my mamy tylko haste.
Ja mialem na mysli wlasnie walke raczej na otwartym terenie a nie w jakis jaskiniach.
Cytuj:
A MS potrzebuje ~6 tur zeby zabic rycerza z SD... wiec w czym problem?
W tym ze ms ma wieksze szanse zabic rycerza niz rycerz msa. (bo rycerz nie ma zadnych a sork ma minimalne)
Cytuj:
Nie prawda, nawet 2 UE nie zabija rycerza na tym samym lvl.
Ale wieksza szansa jest ze ms zabije ek niz ze ek zabije ms.
Cytuj:
Jest bat i jest nawet trzcinka, pojedynczy sorc NIE DA RADY zabic pojedynczego rycerza... chyba ze cos niezwyklego sie zdarzy.
Rycerz jesli mu sie uda zablokowac sorca ma spore szanse wziasc sorca na przetrzymanie... albo nawet zaskoczyc exori.
Sork ma cien szansy zabic knighta, a knight nie ma zadnej szansy zabic sorka.
Cytuj:
Zabicie rycerza o 70 lvl wyzszego to chyba sobie zartujesz, on ma 1500hp a ty go bedziesz bil po 100 z SD?
Pozatym mozesz sobie okladac te skaraby z SDkow bo na smokach i w gore to znowu cie bloknie i zobaczysz co moze zrobyc rycerz o 70 lvl mocniejszy od ciebie.
Nie zabije ale sam nie da sie zabic. Nie bije scarabow z sd. A knight nie bloknie na dragach bo sorc ma utamo vite i utani gran hura.
Cytuj:
Exp z summonami sux i taka prawda i nie ma co sie klucic, taki sam exp mozesz miec na larwach/rotach biegajac tam z warhammerem/wandem
Tylko ze na faccu nie ma gdzie expic wiec nawet te 10k/h to sporo.
Cytuj:
Ja mysle jednak ze nie ma zbyt wielu osob ktore sa w stanie grac tak dzien w dzien
Ja i 20 albo i wiecej moich kumpli gramy czesto w wakacje ~10 godzin w rozne gry mmorpg. Ale w tibie rzeczywiscie nie wiecej jak 2 godziny dziennie gram bo to shit.

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 20-07-2006 o 18:42.
stary 20-07-2006, 22:42   #159
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Walki beda wygladac dokladnie tak samo bo teraz tez wszyscy uzywaja
aimbotow a 20 lvl knighta to sie zdejmuje 1 SDkiem
1) Ja nie uzywam aim-bota, uh-bota ani macro.
2) Aby zabic najta na 20lvlu 1 sd to trzeba miec druta 2 x lepszego nic twoj
3) Walki benda tak samo wygladac, tylko wystapi w nich mniej bledow(i benda dluzsze)

P.S Nie znalazlby sie jakis paragraf w regulaminie dla noobowatego mistrza?
stary 20-07-2006, 22:47   #160
Kubulek of guardia
Guest

Pergamin nie da sie tak latwo odpowiedziec

a to zalezy jakie ma skile knight i jakom ma tez obrone i zalezy tez od mlv sorcera i druida oraz skili dystansu palladyna
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania