![]() |
#141 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 12 2004
|
![]() ej jest taki budyneczek jak idziesz od Thais do dwarf bridge gdzie jakis typ sprzedaje mapki(rare mapki) i w jego domku respi sie dog moze on cos wiec o bazilisku? moze ma mape terenu -9? bo jak szlem tem jakies 20 min po restarcie serwa powiedzial ze juz sprzedal... moze tu jest czesc questu?
myslmy dalej! moze kiedys polacy z Tibii.pl znajda rozwiazanie i wyladuja w gronie bogow! moze... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#142 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na emeryturze
Imię: Elvan Darkito
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 32
Skille: 20/24
Poziom mag.: 34
|
![]() Widze że są wątpliwości do tego że quest jest aktualny.
Ja nie wiem czy istnieje czy nie ale taki gm to raczej wie. Zagadajcie do jakiegoś gm'a czy quest jest aktualny a jak jest to o wskazówke poproście. pozdro all |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Użytkownik Forum
|
![]() A da się wogule wejść do tego bazyliszka?? Jeśli tak to może do zabicia go służy lusterko (to małe,z czerwoną ramką i rączką). Da się przecież wziąć nim "Usw with". Może tak, może nie... Kiedyś może uda się roziwązać tego QUESTA (oczywiście jeśli to QUEST).
![]() |
#144 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Gostynin (\m/)
![]() |
![]() ta..,.mi właśnie o to chodziło, że najprostrze rozwiązania często są najskuteczniejsze, bo ten który je układa może pomyslec:
"a, ja bede se taki sprytny i zrobie coś prostego, a tamci niech se szukaja po całej mapie....." mozna topoi sprawdzić z drogą do thais
![]() |
#145 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: CrimCity
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#147 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() ja by proponował przeszukać więźienie może w więźieniu jest jakaś podpowiedź/item/NPC który nam pomoże albo teleport gdzieś daleko chociaż tak jak ktoś kiedyś tu powiedział może to jest jak postman quest że trzeba iść na jakieś zadupie wziąść coś pokazać komuś i wtedy kamienie się rozwalą i droga wolna
p.s co do tego napisu że jest się za młodym zauważcie że na rooko przed 8 lvlem oracle mówi podobne " children come back when you grow up" więc może właśnie do podpowiedzi potrzebny jest jakiś lvl i dlatego nie dali bramki lvlowej
![]() Ostatnio edytowany przez Knight Simon Dark lord - 20-03-2005 o 11:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Somewhere, where I smoking ganja
![]() |
![]() Cytuj:
BOSHE JEDYNY, grasz na titani ?!!??!!??!?!?!?!!?!? ![]() To niesamowite, sam gram na titani ------> Sir Zex 25 lvl kngit na PACCU ODEZWIJ SIE DO MNIE, JA I MOJGA GILDIA Z CHECIA CI POMOZEMY (nie w zdobyciu nagrody zeby odrazu 50 osob ja mialo, tylko ty nam powiesz o jaka zagadke chodzi a my sprubuje znalezc dpowiedz i wystarczy ze jak dasz screena z skarbca to dopiszesz ze Blood Academy (gildia ) pomagala ) Ach te marzenia............... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up:
To jest bardzo prawdopodobne. Trzeba czekac, az tym questem zajma sie najwyzsze lvl'e w Tibii. @Topic: Wedlug mnie ten quest istnieje i jest aktywny. Napewno da sie jakos go rozwiazac. Ale trzeba przeszukac WSZYSTKO i WSZYSTKICH. @Offtop: Ostatnio coraz bardziej zaczynam czuc klimat Tibii.. nie tak dawno Tibia to bylo dla mnie expienie i tyle. A teraz zaczynam czuc ten ogrom swiata i ta ilosc NPC, ktorzy moga powiedziec bardzo wazne rzeczy. Niestety dla mnie wiekszosc rzeczy nie jest dostepna, bo nie mam PACCa i mam dosyc niski lvl ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ehzzzzzzzz....
ta.......mozliwe ze trza mieć +100lvl, albo i wyższy.....:| ale kto wie......
![]() |
#151 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: WuWua
Imię: Xarturo
Świat: Thoria
Poziom: 130
|
![]() czemu nie wypowiedzial sie ktos kto moglby zrobic tego questa? zauwazylem ze srednia wieku postujacych w tym temacie wychodzi kolo czternastki co widac rowniez po sensie ich wypowiedzi. Tak mozecie mnie zjechac wali mnie to. za tego questa powinien sie wziasc ktos powazny a nie ktos kto sie pyta czy z 20lvl moze sie dostac w poblize skarbca -.-. Przypuszczam ze syscy widzieli szkriny z pharao sword i ancient helmet questa i widzieli co tam bylo do pokonania wiec nie mowcie mi ze zeby zdobyc dsl wystarczy use with i ~210 many na niewidke -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Cytuj:
Miałem chwile wolnego czasu i poszedłem do biblioteki i znalazłem calkiem sporo ksiązek o nim. Warto pszeszukać bibliotekę krasnoludów dokładniej.
![]() |
![]() |
#153 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
mówisz że trza mieć ~20lat żeby dobrze mysleć?????!!!! że sam masz ~20, to nieznaczy że jesteś mądrzejszy.... a, z kąd wiesz że nie mam np. 80 eld. druida? ... weź sie sam zastanów.... tu wiek nie ma nic do rzeczy. narqs.
![]() |
![]() |
#155 |
Guest
|
![]() "14:49 Lirrah Wayline: basilisk quest"
"14:49 Isimov: You are too young for quests, jawoll." No, więc ja mam pewne domysły co do tego dialogu bo podbna rzecz jest na rooku z legion helmet quest. Dla npc trzeba przynieść pewną rzecz a on ci ją zamieni na legion helmet, lecz trzeba mieć odpowiedni lvl żeby ją dostać bo jeżeli dasz mu tą rzecz z mniejszym lvl niż wymagany, to coś ci powie, zwróci ci tą rzecz i zostaniesz bez legion helmet. Może tutaj tak samo musisz mieć hmmmm... 150lvl+ (moje przypuszczenie, że coś koło tego lvl) i wtedy dopiero podpowie ci coś na temat tego questa. EDIT: Jakby co z tym legion helmet, to nie chodzi mi o ten quest z ciałem draga (no quest spolling plx ;p ) Ostatnio edytowany przez Mibal - 20-03-2005 o 18:08. |
![]() |
![]() |
#156 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Hm... Po przeczytaniu tych 16 stron wnioskuję, ze za przeproszeniem nadal gówno wiemy o tym quescie xDDDDDDD
![]() |
#157 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Postanowilem sie wybrac do biblioteki w kazz i poszukac tam czegos co moze miec zwiazek z bazyliszkiem. Znalazlem 2 ksiazki ktorych tresc jest z nim najprawdopodobniej zwiazana.
Ksiazka nr1. Miner's Entry What it was I cannot say! But its horrible! Horrible! We heard rumors of such things before but we just ignored them ...Im the only survivor ..that...THING...they couldn't move...they were helpless...oh why ...what....what is that..something is coming...my feet....stone... Tlumaczenie (moze nic byc zbyt dobre): Nie moge powiedziec co to bylo! Ale to okropne! Okropne! Slyszelismy rumor wielu podobnych rzeczy wczesniej, ale go zignorowalismy. Jestem jedynym ktory przetrwal... to...COS... oni sie nie ruszali... byli bezradni .... oh czemu....co.... co to jest... cos sie zbliza ....moja stopa... kamien. Ksiazka nr.2 (Tu juz nie jestem pewien zwiazku z bazyliszkiem) (most pages of that book are unreadable, stained with blood and parts are burned) Horrible screams ..blinding light....pain...happening???....No one ....The light ...closer.....brighter...no visibility....Farewell... Tlumaczenie: (wiekszosc kartek tej ksiazki jest nieczytelna, poplamiona krwia, a czesciowo spalona) Straszne krzyki....oslepiajace swiatlo...bol... (happening??? - nie wiem o co tutaj chodzi ![]() Udalo mi sie znalezc kolejne ksiazki: "INTERESTING FACTS ABOUT KAZORDOON issue 1 Author: John Barrel Once upon a time there came a horrible snakelike beeing to the deeper mines. It killed many miners, because that 'snake' was a bassilsk horrible beeing with a gaze that could turn living beeings into stone. Many heroes tried to kill it but none suceeded, some fled, most died. One day a wise man which name is forgotten. (I did many studies but i looks like for some reason none wrote down his name) He had some knowledge about theese horrible creatures. He advised the miners to cover the minewalls with torches and lamps. Scared by the dispised bright light the basilisk retreated deeper and deeper into the mines until the mines managed to create a cave in behind him. If the miners I talked to did not make fun of me we have to assume that the bassilsk is still there..." Miners Journal (title) We've dug that deep, that even we dwarves can hardly see. Fruzek told us stories of a monster making odd sounds from below the earth.These frightening tales of the basilisk have halted our mining schedule, forcing us to double the guards protecting the miners. A Tired Miner Melc Tlumaczeniem zajme sie pozniej. Cytuj:
Aha, jeszcze jedno. Wraz z kumplem odkrylem, ze w sali z bazyliszkiem jest jeszcze kilka posagow. Edit: Niech ktos sprobuje tam wejsc i pokopac kilofem.... Moze sie cos znajdzie. Wyglada mi to podejrzanie. Edit2: Poszedlem na most dwarfow i znalazlem kilof. Niestety nie ma tam zadnej dziury ukrytej... Ostatnio edytowany przez Arthus Drag'Tail - 21-03-2005 o 14:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Profesja: Knight
Świat: Askara
Poziom: 72
Skille: 83/81
Poziom mag.: 7
|
![]() 23:09 Zizevolo: hi
23:09 Talphion: HIHOOOO Zizevolo! <waves his hands> 23:09 Zizevolo: basilisk quest 23:09 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD! 23:10 Zizevolo: quest 23:10 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD! 23:10 Talphion: HEY! CAREFUL WHERE YOU STEP! a i gdzie jest tomiejsce gdzie mozna zobaczyc bazyliszka chce sobie ssa walnac |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Rybnik
![]() ![]() |
![]() Moglibyscie mi powiedziec w jakim miescie znajduje sie NPC Kuruk?
![]() ![]()
![]() |
#160 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Odnosnie Kurika....
Szukalem go w Kazz, ale chyba go tam nie ma. Pytalem sie takze kilku NPC o ten screwdriver, lecz nikt nic nie wiedzial (?). |
![]() |
![]() |