![]() |
#141 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Cytuj:
A tak pozatym to jest tak jak myslalem. O radiu wspomnialem tylko dlatego, ze byla mowa o radiu maryja. Chcialem sprawdzic, czy jest tak jak uwazalem przedtem, czyt. wypowiadasz sie o tym, o czym gowno wiesz. Nie chce Cie oswiecac, ale zapewne Radio Maryja nie pozwolilo Ci na tyle poszerzyc horyzontow bys wiedzial cokolwiek o LaVey'u i o zalozeniach normalnego satanizmu (nie szatanizmu jak to ladnie nazwales). Satanizm LaVey'a, czyli ten najliczniejszy, nijak ma sie do sekt, ani do pseudosatanistow. To jest poprostu odmienne spojrzenie na swiat i na czlowieka. Tutaj racje maja Lexing, Rylek i Yassek, ktorzy Lexinga zle zrozumieli (on mowil chyba o pseudo~). Kolejna rzecz, ktora mnie irytuje. RM Kosciol katolicki i inne ostrzegaja przed satanizmem, gowno wiedzac o tym czym on jest. A potem dzieci bez wlasnego rozumu, opierajac sie na slowach innych chrzania glupoty na forum. To sie ma bezposredni do tematu nacjonalizmu jak widze. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#142 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
![]() "Czy nazizm był dobry??"- nazbył systemzbrodniczym, nie był w żadnym wypadku dobry.
"W kraju nazistowskim?"- Nie, w kraju Narodowym, tłumaczyłem na czym polega różnica. "Bo nie wydaje mi sie, zeby idiota byl wierny zasadom."- Teraz już wiem że nie masz żadnych zasad... "czekam na twoje definicje frazy "Bóg, Honor...""- Bóg jako największe dobro dla człowieka (jedna z charakterystycznych cech Nacjonalizmu Polskiego). Honor jako wyznacznik postępowania. Druga najważniejsza rzecz po Bogu. "Co do waszych nacjonalistyczno-nazistowskich idei - krzyczcie dalej, wszyscy ludzie mają was głęboko, nie stanowicie realnego zagrożenia, ot rozrywka dla ludzi którym życie nie idzie." - my też ciebie tam mamy... "kazdy dobrze wie ,ze mw to organizacja faszystowska i uprzedzona wobec homoseksualistow i kogo tam jeszcze Radze poczytac newsweek o neonazistach tam macie o nich wszystko napisane u nas na osiedlu pojawily sie plakaty wlasnie tych o ktorych zjac opowiadal znaczy sie o tych ktorych logiem jest"szczerbiec " powiesili plakaty "zakaz pedalowania" i to nazistowskie nie jest?"- nie, "zakaz pedałowania" to wyrażenie opinii większości społeczeństwa. I dopuki w polsce jest wolność słowa takie plakaty są dozwolone. Uprzedze następne pytanie: Nacjonalizm JEST ZA wolnością słowa. "a mnie wkurzaja ludzie ,ktorzy nic nie wiedza o ludziach ,a ich oceniaja negatywnie jzu napisalem skad te "poglady" bo jak dla mnie to jest faszystowski belkot"- wyobraź sobie że i mnie coś takiego wkuża, czyli wychodzi że większość forum to faszyści!!! No pięknie!! Nigdy bym nie przypuszczał!!!! "Ksenofobia tez jest domena nacjonalizmu"- Ksenofobia NIE JEST domeną Nacjonalizmu! "I ze niby nie jest podobny do nazizmu? Nacjonalizm ma wiecej wspolnego z nazizmem niz jakikolwiek inny ustroj. Jak ktos nie wierzy, niech zrobi sobie tabele porownawcza;]" -nie!! narodowy sobjalizm jest najbardziej podobny do socjalizmu- jak ktos nie wierzy, niech zrobi sobie tabele porownawcza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzeslaw on Berylia
Profesja: Knight
Świat: Berylia
![]() |
![]() Nie możesz sięgnąć po Słownik języka polskiego, zamiast po artykuły jakichś "mędrców"? Cała dyskusja wzięła się z tego, że nie rozróżniacie tych dwóch pojęć, lub rozróżniacie je błędnie. Tak samo mówiąc, że skini są fajni macie na myśli punków.
![]() |
#144 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Fimmyr Zeron
Profesja: Sorcerer
Gildia: rock
Świat: Arcania
Poziom: 26
Skille: po co?
Poziom mag.: 25
|
![]() a racja to nie rasizm tylko homofobia
Homofobia (od słów "homoseksualizm" i "fobia") - lęk przed zetknięciem się z, niechęć, potępienie bądź nienawiść wobec osób o orientacji homoseksualnej. Termin pojawił się w języku angielskim w roku 1969. wiec ty sie boisz homoseksualistow bo nie wiesz kima naprawde sa ,a ledwo jest ich 3-5% wiec nie wiem skad te obawy wobec nich i przy okazji kim dal ciebie jest partiota ?skoro duzo ksiazek czytasz to mi powiedzjakie zbrodnie robili za jakie zarzuty zostali oskarzeni w Norymberdze niemieccy przywodcy oraz dalczego przywodcow z komuny nazywasz zdrajcami narodu jakbys myslal to ci "zdrajcy "byli pod naciskiem kremla ,ale to szczegol
jezeli masz uwagi co do moich postow lub cie wkurzylem to wstaw notke Ostatnio edytowany przez Hydro - 01-07-2006 o 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Użytkownik forum
|
![]() "Homofobia (od słów "homoseksualizm" i "fobia") - lęk przed zetknięciem się z, niechęć, potępienie bądź nienawiść wobec osób o orientacji homoseksualnej." -Hetreofobia (od słów "heteroseksualizm" i "fobia")- lęk przed osobami o oriętacji heteroseksualnej bądź nienawiść wobec tychże osób...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@down: No i? Jak to sie ma do tematu? Ostatnio edytowany przez styku - 01-07-2006 o 21:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Użytkownik forum
|
![]() Wg: Wikipedii: "Hetreofobia (od słów "heteroseksualizm" i "fobia")- choroca objawiająca się lękiem przed osobami o oriętacji heteroseksualnej bądź nienawiścią wobec tychże osób. Objawy heterofobii można zaobserwować wśród osób o oriętacji homoseksualnej."
Ostatnio edytowany przez Morgrim22 - 01-07-2006 o 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Dwa Ostatnie Posty Morgrima I co ma to do tematu? I czy ty znasz takie opcje menu kontekstowego jak "kopiuj" i "wklej"? Bo to jest NAPRAWDĘ przejaw kretynizmu, żeby przepisywać ze strony i przepisać jeszcze ŹLE. Cytuj:
"Młodzież Wszechpolska na to by się nie zgodziła" - bo wy macie dużo do gadania w tej sprawie... Chyba, że... Aaa, wychodzi szydło z wora - a jednak macie zamiar "naprawić" Polskę na swój własny rozum i dyktować innym, co mogą robić, co nie?
*+10 punktów do lansu Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 01-07-2006 o 22:16. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A tak na marginesie, w tym jednym poscie Ghosta bylo zawarte wiecej sensu, niz w Twoich dziesieciu, wiec nie oskarzaj go o nabijanie postow. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#151 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Btw. świętujesz pogromy żydowskie? Jak tak to jesteś ub4h kretynem. Kod:
Nie traktuj ludzi tak jakby byli gorsi od ciebie bo rzeczywistość może być albo jest inna. Ostatnio edytowany przez Yassek - 01-07-2006 o 22:52. |
|
![]() |
![]() |
#152 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
My nie popieramy faszyzmu , nazizmu ani komunizmu jesteśmy temu przeciwni. MY czerpiemy wiedzę i siłe narodową z takich książek tu macie kilka tytułów jak : Roman Dmowski - Myśli nowoczesnego Polaka Roman Dmowski - Nasz Patriotyzm Karol Wojtyła - Miłość i odpowiedzialność Roman Giertych - Kontrewolucja Młodych Roman Dmowski - Kościół, Naród, Państwo tu macie do pobrania te książki i wiele innych http://www.mwslask.boo.pl/download.p...action=display A nie z książki Adolfa Hitlera - Mein Kampf (Moja walka) Więc nie opowiadaj głupot. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |||||
Guest
|
![]() Cytuj:
Kod:
Roman Dmowski - Myśli nowoczesnego Polaka Roman Dmowski - Nasz Patriotyzm Roman Dmowski - Kościół, Naród, Państwo Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Yassek - 01-07-2006 o 23:23. |
|||||
![]() |
![]() |
#154 |
Użytkownik forum
|
![]() Yassek- "Btw. świętujesz pogromy żydowskie? Jak tak to jesteś ub4h kretynem." -powiedz mi ilu ludzi na sumieniu mają twoi obrzezani bracia?? Izrale ponad wszystko?? Daj sobie sokuj... Żal mi ciebie...
Każdy Nacjonalista (jak i normalny człowiek) wywyższa swój (wg ciebie) kretyński kraj... Mój kraj jest dla mnie najlepszy... Tak jak dla żyda najlepszy jest izrael... |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
A żydzi nie są moimi braćmi, lecz współlokatorami. Ostatnio edytowany przez Yassek - 01-07-2006 o 23:32. |
|
![]() |
![]() |
#156 |
Użytkownik forum
|
![]() Faktycznie, wybacz, zapomniałem że prawdziwy żyd to wieczny tułacz. Gdy żyd ma swe państwo to przestaje być żydem. Życie osiadłe nie leży w jego naturze. Czy tak??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
|
![]() Cytuj:
http://www.slownik-online.pl/kopalin...9D005B4C7A.php nacjonalizm ideologia i polityka podporządkowująca wszystko interesom własnego narodu, żądająca dla niego specjalnych przywilejów, dyskryminująca inne narody (a. mniejszości narodowe), często w sposób agresywny; (por. szowinizm; jingo; partykularyzm; izolacjonalizm; patriotyzm; internacjonalizm). http://encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=88836 NACJONALIZM postawa i ideologia głoszące, że naród jest wartością nadrzędną, a sama więź narodowa jest czymś obiektywnym i niezależnym od subiektywnej woli jednostki; n. uważa, że interes i dobro własnego narodu stanowią kryteria oceny działań politycznych; z n. wiąże się zasada, że jednostki polityczne (państwa) powinny pokrywać się z granicami etnicznymi. A tutaj masz cos o patriotyzmie Patriotyzm (łac. patria = ojczyzna) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia dla niej ofiar. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobistymi, a często także gotowością do poświęcenia własnego zdrowia lub życia. Często twierdzi się, że od skrajnego nacjonalizmu i szowinizmu odróżnia go otwartość na inne narody i tolerancja wobec nich. Co więcej patriotyzm zazwyczaj opiera się na pojęciu obywatela, podczas gdy nacjonalizm związany jest zazwyczaj z dominującą w danym państwie grupą etniczną. Jednocześnie osoby i organizacje głoszące poglądy nacjonalistyczne i szowinistyczne uważają się często za "prawdziwie patriotyczne". Zwroc uwage na ostatnie zdanie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zbanowany
|
![]() już przestało mnie wkurzać to ,że nienawidzicie innych ludzi ale to,że mieszacie do tego Jp||...qrcze jeśli był dla was tak wielki to pewnie wiecie ,że uczył aby miłować a nie nienawidzić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
|
![]() Cytuj:
Powiedz mi teraz o czym tutaj toczy sie dyskusja, o wartosciach narodowych czy o poprawnosci pisowni? Czy teraz dostrzegasz ta subtelna roznice? |
|
![]() |
![]() |