Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-07-2006, 09:12   #1581
Adval
Użytkownik Forum

Adval's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Advalek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mysliciel
a ty popilku draza sorki teraz urbexxa gowno wiesz !!!!! co Shatan zostal wyzucony sam odeszedl bo tego chcial a co shanoz to samo wiedz nie gadal glopot

z tego co wiem shanoz odszedl z wanted bo zabil jakiegos kolesia ktory mial pro~ u draza chyba.

_________
Hail Dof

Ostatnio edytowany przez Adval - 06-07-2006 o 18:33.
Adval jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-07-2006, 10:50   #1582
Mysliciel
Zbanowany

Mysliciel's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2006
Lokacja: Bogatynia

Stan: Aktywny gracz
Gildia: :P
Świat: Azura
Mysliciel ma numer GG 8587512
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adval
z tego co wiem shanoz odszedl z wanted bo zabil jakiegos kolesia ktory mial pro~ i draza chyba.

_________
Hail Dof
No wlasnie odeszedl zabil goscia bo juz mial dosc tego j e b.... wanted ktore psuje cala gre na tym servie ale dzieki bogu juz niedlugo beda nowe servery
Mysliciel jest offline  
stary 06-07-2006, 10:57   #1583
Ise~
Użytkownik Forum

Ise~'s Avatar

Data dołączenia: 06 04 2006

Stan: Usunięty
Imię: Weraxin
Gildia: Wanted
Domyślny

Cytuj:
No wlasnie odeszedl zabil goscia bo juz mial dosc tego j e b.... wanted ktore psuje cala gre na tym servie ale dzieki bogu juz niedlugo beda nowe servery
I dzięki Bogu wszyscy idioci Twojego pokroju pójdą tam grać i przestaną pieprzyć jakie to Wanted jest złe, nie zwracając uwagi na to co wyprawia teraz DoF ..

Jeżeli Wanted robi PA, to jest wielki szum, bo są źli, trzeba ich z servera wykopać .. ale jak ktoś zrobi temat, że okradł go ktoś z DoF, to jak to tłumaczą ? "war is war, no law !" ..

Pozdrawiam ..

20:20 Sir Pinio: sandra mokra ma, gdy heg jej buzi da

Obraźliwa to jest Twoja morda. : )
Ise~ jest offline  
stary 06-07-2006, 11:46   #1584
Raul de Azura
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Sulechów

Profesja: Elder Druid
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ise~
I dzięki Bogu wszyscy idioci Twojego pokroju pójdą tam grać i przestaną pieprzyć jakie to Wanted jest złe, nie zwracając uwagi na to co wyprawia teraz DoF ..

Jeżeli Wanted robi PA, to jest wielki szum, bo są źli, trzeba ich z servera wykopać .. ale jak ktoś zrobi temat, że okradł go ktoś z DoF, to jak to tłumaczą ? "war is war, no law !" ..

Pozdrawiam ..
dzieciaku to juz nie chodzi o to kto jest dobry, kto zly, kto robi PA, a kto nie.... DoF jest dla Ciebie zly? to walcz przeciwko nam, ktos Ci zabrania?, gadasz na forum jakies bzdety a nawet nie bierzesz udzialu w war. Teraz chodzi tylko o to, by zniszczyc Wanted. Gdybym mial okazje to Ciebie tez bym okradl i hajs przeznaczyl na sd, ktore by lecialy w ekipe Draza, upps sory Urba.
stary 06-07-2006, 11:55   #1585
Góral_666
Użytkownik forum

Góral_666's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 69
Skille: 80/80
Poziom mag.: 7
Smutny ehh...

Ehh... wakacje sa a wy sie kłucicie kto z kim, gdzie, jak, ile jest w wojnie. Bierzcie przykład ze mnie i idzcie na basen/pograc w piłe a z tibia to dzis zrobiłem
ctrl+alt+delete - Was to nie nudzi??
Marnujecie sobie wakacje/urlop

No to pa :*

Góral_666 jest offline  
stary 06-07-2006, 12:12   #1586
Mrok
Użytkownik Forum

Mrok's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2006

Świat: azura
Mrok ma numer GG 2564706
Domyślny

@UP Isecross.
Tu masz racje,zgadzam sie z tobą.
Tym bardziej,że same zodzieje do DoF przystapiło typu Tegax.Juz nawet w DoFie nie ma nadzieji,chyba już lepiej jak Wanted rzadzi.
stary 06-07-2006, 12:48   #1587
Najwyzsza prawda
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 02 2006

Domyślny

Raul znowy blysnal.Mowisz do Isse~~ ze nie bierze udzialu w war,a ty bierzesz?? Jak narazie to nawet sie nie logujesz albo siedzisz po pzecie jak Nosso co najwiecej z toba na forum krzyczy.Jak wy siedzenie po pzetach i wypisywanie glupot na forum nazywacie wojna to gratuluje taktyki.
Najwyzsza prawda jest offline  
stary 06-07-2006, 14:19   #1588
DetiVo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 06 2006

Stan: Niegrający
DetiVo ma numer GG 8484666
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Najwyzsza prawda
Raul znowy blysnal.Mowisz do Isse~~ ze nie bierze udzialu w war,a ty bierzesz?? Jak narazie to nawet sie nie logujesz albo siedzisz po pzecie jak Nosso co najwiecej z toba na forum krzyczy.Jak wy siedzenie po pzetach i wypisywanie glupot na forum nazywacie wojna to gratuluje taktyki.
UWAGA TU SIĘ ODEZWAŁ NAJWIĘKSZY BOHATER WOJENNY!

JAK śmiesz komuś wypominać że siedzi w PZ, albo na forum ty j***ny krzykaczu/śmieciarzu. Kto tu na forum siedzi i pisze jakieś bzdety z podstawówki kryjąc się za nickiem noob chara. Typowy frajer...
Gdybyś chcociaż coś zrobił w tej wojnie poza podlizywaniem się Wanted, to by było cudownie, niestety nie zrobiłeś nic więc stul dziobek, i nic więcej tu nie pisz, bo jesteś kompletnym zerem rozumiesz?
Skąd możesz wiedzieć czy ja siedze w pzcie czy ja biegam, od miasta do miasta, czy ja expie?

Powiem Ci jedno śmieciarzu, S.T.F.U
stary 06-07-2006, 15:18   #1589
Najwyzsza prawda
Użytkownik Forum

Domyślny

Post powyzej to kolejny post siwadczacy o wyskoim IQ kolegi Nossa.
Nie denerwuj sie tak bo ci zylka peknie forumowy fighterze.
Wedlug kolegi Nossa kto sie ujawni na forum prawdziwym nickiem ten jest bohaterem wojennym,w przeciwienstwie do ciebie buraku jestem na kazdej bitwie nie tak jak ty.Nicku nie podaje z prostej przyczyny bo wstyd mi tu pisac posty ale czasem nie moge sie powstrzymac jak czytam ciebie albo kolejnego wielkiego wojownika (szkoda ze tylko na forum) Raula.Wiec jak pisze jak podalbym swoj nick z aury to niektorzy ludzie by sie ze mnie nabijali ze wchodze w polemike z takimi glabami jak wy, a nie dlatego ze sie ciebie boje ty zakochany w sobie bufonie.
APEL PO RAZ KOLEJNY DO NOSSA,RAULA,FEA I RESZCIE TYM WIELKIM BOHATEROM WOJENNYM SKONCZCIE PISAC TE SMUTY I ZACHECAM DO WALKI NA AZURZE A NIE NA FORUM.KONCZE TA CHORA POLEMIKE Z WAMI TYM POSTEM OD TERAZ TRAKTOWANI JESTESCIE JAK BANDA TCHORZY I BAZARKOWYCH PANIENEK KTORA DUZO GADA ALE MALO ROBI.
stary 06-07-2006, 15:33   #1590
Jacyna
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 09 2005

Imię: Jacyna
Profesja: Elite Knight
Poziom: 75
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DetiVo
UWAGA TU SIĘ ODEZWAŁ NAJWIĘKSZY BOHATER WOJENNY!

JAK śmiesz komuś wypominać że siedzi w PZ, albo na forum ty j***ny krzykaczu/śmieciarzu. Kto tu na forum siedzi i pisze jakieś bzdety z podstawówki kryjąc się za nickiem noob chara. Typowy frajer...
Gdybyś chcociaż coś zrobił w tej wojnie poza podlizywaniem się Wanted, to by było cudownie, niestety nie zrobiłeś nic więc stul dziobek, i nic więcej tu nie pisz, bo jesteś kompletnym zerem rozumiesz?
Skąd możesz wiedzieć czy ja siedze w pzcie czy ja biegam, od miasta do miasta, czy ja expie?

Powiem Ci jedno śmieciarzu, S.T.F.U
Nosso jeżeli Ci nie pasuje to co on pisze to poprostu to ignoruj a nie zachowujesz się jak dziecko i wydzierasz się jakim on jest 0.

Pozdrawiam
Jacek
Jacyna jest offline  
stary 06-07-2006, 17:10   #1591
Raul de Azura
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Wedlug kolegi Nossa kto sie ujawni na forum prawdziwym nickiem ten jest bohaterem wojennym,w przeciwienstwie do ciebie buraku jestem na kazdej bitwie nie tak jak ty.Nicku nie podaje z prostej przyczyny bo wstyd mi tu pisac posty ale czasem nie moge sie powstrzymac jak czytam ciebie albo kolejnego wielkiego wojownika (szkoda ze tylko na forum) Raula.Wiec jak pisze jak podalbym swoj nick z aury to niektorzy ludzie by sie ze mnie nabijali ze wchodze w polemike z takimi glabami jak wy, a nie dlatego ze sie ciebie boje ty zakochany w sobie bufonie.
APEL PO RAZ KOLEJNY DO NOSSA,RAULA,FEA I RESZCIE TYM WIELKIM BOHATEROM WOJENNYM SKONCZCIE PISAC TE SMUTY I ZACHECAM DO WALKI NA AZURZE A NIE NA FORUM.KONCZE TA CHORA POLEMIKE Z WAMI TYM POSTEM OD TERAZ TRAKTOWANI JESTESCIE JAK BANDA TCHORZY I BAZARKOWYCH PANIENEK KTORA DUZO GADA ALE MALO ROBI.
haha, gowno wiesz, dlatego wole czytac bravo girl niz Twoje wypociny.
ZALOSNY jestes, a tak btw to dales se nick "najwyzsza prawda" i co ty myslisz ze bogiem jestes, powiedzialem ci ze gowno wiesz wiec 3m ryj.... nara

powiedz jeszcze co ty robisz....bo ja wlasnie widze jak lizesz odbyt Wanted

aha ktos powiedzial ze juz lepiej jak Wanted rzadzi.... zalezy dla kogo, pomysl osle

Ostatnio edytowany przez Raul de Azura - 06-07-2006 o 17:14.
Raul de Azura jest offline  
stary 06-07-2006, 17:39   #1592
Mysliciel
Zbanowany

Mysliciel's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ise~

Pozdrawiam ..
ty wiesz gdzie mnie pocaluj w .... przynajmniej nie bede sie urzeral i bal ze ktos mi zabierze bochy lub cale eq jak bede expil. ty nie uwazasz ze to jest k...u...r...w...a chore?? ty sie czlowieku zastanow!! Jak bys sie nie podlizywal tak od urbexxa lub do draharma to byl plakal i zmienial serva. a ja nie jestem takim c...i...o...t...a jak ty i sie nie bede im lizal dupy.
Mysliciel jest offline  
stary 06-07-2006, 17:43   #1593
Mysliciel
Zbanowany

Mysliciel's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul de Azura
haha, gowno wiesz, dlatego wole czytac bravo girl niz Twoje wypociny.
ZALOSNY jestes, a tak btw to dales se nick "najwyzsza prawda" i co ty myslisz ze bogiem jestes, powiedzialem ci ze gowno wiesz wiec 3m ryj.... nara

powiedz jeszcze co ty robisz....bo ja wlasnie widze jak lizesz odbyt Wanted

aha ktos powiedzial ze juz lepiej jak Wanted rzadzi.... zalezy dla kogo, pomysl osle

i tu masz absolutna racje. jestes chyba jedynym czlowiekiem co nie lize dupy wanted i sie nie boi tego powiedziec otwarcie tego na forum. a nie jak kilku palantow juz zaczelo sie podlizywac do wanted i ich chwalic. TO JEST ZALOSNE
Mysliciel jest offline  
stary 06-07-2006, 18:06   #1594
Mrok
Użytkownik Forum

Mrok's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2006

Świat: azura
Mrok ma numer GG 2564706
Domyślny

Raul de Azura
O lol a jak myslisz jak ja to napisalem to dla kogo mialobyc lepiej?.Dla mnie.Oj czytaj ze zrozumieniem,a pozniej wyzywaj od oslow i jescze od kogo chcesz.

Ostatnio edytowany przez Mrok - 06-07-2006 o 18:08.
Mrok jest offline  
stary 06-07-2006, 19:22   #1595
Raul de Azura
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mrok
@UP Isecross.
Tu masz racje,zgadzam sie z tobą.
Tym bardziej,że same zodzieje do DoF przystapiło typu Tegax.Juz nawet w DoFie nie ma nadzieji,chyba już lepiej jak Wanted rzadzi.
niestety z owego tekstu nie mozna wywnioskowac, ze to jest tylko i wylacznie Twoje przemyslenie. Wiec od mojego czytania ze zrozumieniem sie odczep.

@up
ja tylko chce byc obiektywny, nie raz zdazylo sie tak, ze zgadzalem sie z postami Draza czy tez kogos innego z Wanted. To nie chodzi o to, ze sie uparlem i jade ludzi za gildie (wanted). Prawda zawsze jest po obu stronach i ja tego nie kryje, ale jestem po stronie DoFu i zawsze bede. I ze mna nie jest tak, jak z niektorymi, ze staja po stronach zwyciezcow, zaleznie tego jak sytuacja sie potoczy. Mowie tu na przyklad o Abu Loppezie, ktorego zawsze szanowalem. Jego sytuacja jest ewidentna. Gdy DoF byl u gory, byl z nami, dziesiatki wspolnych huntow na hydrach a na koniec tekst. "Abu - I Ty Brutusie przeciwko mnie". Gdy Wanted przejelo inicjatywe Abu od razu dolaczyl sie do Wanted. Takich przykladow jest wiecej. Ja od zawsze bylem po stronie DoFu, bedac w DoF Aca. cierpliwie czekalem na nominacje do DoFu. Doczekalem sie, poznalem wielu ludzi, szanuje ich i zawsze bede z nimi, nawet nie majac mozliwosci expienia tu. Zreszta wie o tym duzo ludzi, szczegolnie Draz, ktory wiele, wiele czasu poswiecil nagabywajac mnie do wejscia do Wanted (wtedy, gdy robilismy z bratem 1-2 levele dziennie). Zreszta jak juz mowilem dla mnie przynaleznosc do gildii nie jest najwazniejsza. Gdy zaczynala sie wojna ja i Yavi bylismy po roznych stronach, gadalismy w ch*j czasu o tym.... Wtedy DoF mial wieksze szanse i Yavi do mnie mowil, ze bede go musial lac jak bedzie akcja a ja mu taki tekst: ze nikt! mnie nie zmusi by uderzyc przyjaciela. Tibia dla mnie to byla nie gra, tylko mozliwosc poznania kogos nowego, dlatego tyle czasu jej poswiecalem. dobra ch*j juz nic nie pisze

Ostatnio edytowany przez Raul de Azura - 06-07-2006 o 20:00.
Raul de Azura jest offline  
stary 06-07-2006, 19:32   #1596
Ise~
Użytkownik Forum

Ise~'s Avatar

Data dołączenia: 06 04 2006

Stan: Usunięty
Imię: Weraxin
Gildia: Wanted
Domyślny

Cytuj:
ty wiesz gdzie mnie pocaluj w .... przynajmniej nie bede sie urzeral i bal ze ktos mi zabierze bochy lub cale eq jak bede expil. ty nie uwazasz ze to jest k...u...r...w...a chore?? ty sie czlowieku zastanow!! Jak bys sie nie podlizywal tak od urbexxa lub do draharma to byl plakal i zmienial serva. a ja nie jestem takim c...i...o...t...a jak ty i sie nie bede im lizal dupy.
Wybacz, ja nie "liże nikomu dupy" .. jak chcesz, to zapytaj Draza/Urba czy kogo tam sobie chcesz .. Pewnie Ci odpowiedzą, że sami by mnie najchętniej zabili .. i jak to Raul powiedzial .. nie jest ważne kto jest dobry, kto robi PA a kto nie .. chodzi mi o to, że DoF jeszcze nie tak dawno szczycił się faktem iż jest najstarszą gilldią na Azurze i że mają dobrą reputację .. a teraz przyjmują złodzieji i sami wszystkich okradają .. Jak to mój kolega ujął "nie ma racji jednej story i 2giej strony .. jest tylko racja Nossa", i to jest prawdziwe .. Bo mi mówi, że na wojnie nic nie robię .. O.K., przyznaje się, nic w tej wojnie nie zrobiłem, nie licząc tego, że raz padłem .. Ale Nosso, Twój udział w tej wojnie też ogranicza się do tego, że raz padłeś .. więc nie mówi mi, że ja jestem "forumowym fighterem" bo ja tu nawet nic nie piszę (to jest drugi post od dość dawna), za to Ty piszesz tu chyba najwięcej .. i się tylko ośmieszasz swoimi textami typu "ja go ingnoruję, róbicie to co ja, nie warto czytać takie bzdury", ale i tak na każdy post tej osoby odpowiadasz .. oO

No to by było chyba na tyle .. zastanówcie się nad tym co piszecie .. teraz prawdopodobnie zostanę pojechany, zmiesznay z błotem .. ale liczę się z tym od kiedy postanowiłem to napisać .. Ponieważ rację na tylko Nosso. ^.-

Aha, i nie wiem jak Ty Myślicielu, ale ja nie martwie się, że ktoś mi ukradnie "bochy", bardziej martwię się o swoje bohy.

Pozdrawiam ..

20:20 Sir Pinio: sandra mokra ma, gdy heg jej buzi da

Obraźliwa to jest Twoja morda. : )
Ise~ jest offline  
stary 06-07-2006, 21:06   #1597
DetiVo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 06 2006

Stan: Niegrający
DetiVo ma numer GG 8484666
Domyślny

Cytuj:
Miło że już cię tu nie zobaczymy!
Jednego idiote mniej , aha a co do twojej walecznnosci bohaterze to mozna jeszcze dlugo spekulowac. jestes na kazdej bitwie, jestes online ale z pzta boisz sie wyjsc. z reszta... skad mozemy wiedziec ze jestes taki waleczny jak nie wiemy kim jestes? daje ci 11 lat i 20 lvl i sklonnosc podlizywania sie drazharmowi. normalka wsrod dzieciaków forumowy fighterze. pamietaj ze ja tez sie bije w tej wojnie i wiesz.. nie widzialem zadnego chara "najwyzsza prawda" na wojnie... NIGDY

Od tego czasu twoje posty zostana ignorowane, a poziomem IQ to ty mnie w zyciu nie doscigniesz, smieciarzu ;*
stary 06-07-2006, 21:44   #1598
Najwyzsza prawda
Użytkownik Forum

Domyślny

Jednak ten post bedzie ostatni, Raul urzekla mnie twoja historia wiec napisze ten post naprawde chlopie wzruszyles mnie.
Chlopaki czy to nie dziwne ze na FORUM ODPOWIADACIE gora 15 minut po poscie ktory stawia was w niekorzystnej sytuacji.
Wniosek siedzicie na stronce non stop i na tibii pewnie na noobach "planujecie te wasze wielkie akcje".Wiec skonczcie pitolic tutaj kto moze sie odzywac a kto nie co ja wiem a czego nie a smieciarz to se glabie do taty mow jak ci pozwala, Raul a co do ciebie to wiem co nieco bo na kazdej bitqwie prawie jestem w przeciwienstwie do ciebie i Nossa wiec nie mow mi co ja wiem a czego nie bo mam wieksze pojecie niz ty co sie dzieje na azurze.Btw. po co mialbym sie podlizywac Wanted skoro i tak nikt nie zna mojego nicku-daremne stwierdzenie.
Wiec rada dziewczyny skonczcie czytac forum i pisac tu posty zrobcie jakas akcje i niech was forumowicze zobacza ze nie jestescie tylko mocni na forum. Teraz jak napiszecie znowu ze gowno wiem ze jestem debil smieciarz i wogole lize dupe to jestescie pustaki kompletne bo ja w przeciwienstwie do was pisze rzeczowo i na temat.
Umowmy sie jak w przeciagu 3 dni nie wyjdziecie na bitwe o normalnej porze a nie o 3 rano albo przed savem to jestescie bandom szczurow i frajerow krzyczacych tylko na forum.
stary 06-07-2006, 22:28   #1599
Jacyna
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 09 2005

Imię: Jacyna
Profesja: Elite Knight
Poziom: 75
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DetiVo
Miło że już cię tu nie zobaczymy!
Jednego idiote mniej , aha a co do twojej walecznnosci bohaterze to mozna jeszcze dlugo spekulowac. jestes na kazdej bitwie, jestes online ale z pzta boisz sie wyjsc. z reszta... skad mozemy wiedziec ze jestes taki waleczny jak nie wiemy kim jestes? daje ci 11 lat i 20 lvl i sklonnosc podlizywania sie drazharmowi. normalka wsrod dzieciaków forumowy fighterze. pamietaj ze ja tez sie bije w tej wojnie i wiesz.. nie widzialem zadnego chara "najwyzsza prawda" na wojnie... NIGDY

Od tego czasu twoje posty zostana ignorowane, a poziomem IQ to ty mnie w zyciu nie doscigniesz, smieciarzu ;*
Ehh a ten dalej zamiast ignorowac ubliża. Nie jestem ani za DoFem ani za Wanted. Neutralny zupełnie ale nie rozumiem dlaczego sie wyzywacie! Czy trzeba wam uswiadomć że to tylko gra?! Że nie musicie wyzywac osób których nie lubicie bez potrzeby?! Zachowanie ludzi z przedszkola

Pozdrawiam
Jacek
Jacyna jest offline  
stary 06-07-2006, 23:05   #1600
Misiek Even
Użytkownik forum

Misiek Even's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2006

Profesja: Knight
Poziom: 40
Skille: 83/84
Domyślny

Mysliciel ty jestes z Bogatyni i przeciwko wanted?Nie wiedzialem,ze tu ktos taki jest xD Oczywiscie ja neutralny jestem,zeby nie bylo,ze jestem za wanted..nie jestem za wanted bo juz 2x padlem przez nich:raz bohy,rh i c-legi mi polecialy za drugim razem aol jeszcze dawniej mialem 45 lvl i zostalem przez wanted zjechany do 29 a skile zmienily sie z 76/75 na 59/58..za Dofem tez nie jestem bo wiem,ze jak bym wlazl do gildii dofu dlugo bym sie nie nacieszyl lvlem

hail Neutral player
Misiek Even jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania