Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Furora

Notki

Furora Wydarzenia ze świata Furora Moderowanie nowych tematów na tym forum zostało włączone. Proszę pilnie czekać na akceptację tematu. Moderowanie postów w niektórych tematach zostanie włączone.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-10-2009, 16:16   #16021
Dion
Użytkownik Forum

Dion's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2009

Stan: Zbanowany
Gildia: 997
Świat: Furora,Pandoria
Domyślny

No już odrazu padać...

Wiesz jak by ktoś pomyślał to mógł by wam porządnych problemów narobić
Pomyśł..jak przejdzie kilka teamów z np 3 serwerów , zrobią se jedna gildie ( wtedy i wy czyli duski vision itp będziecie musieli się połączyć bo wypowiedzą wojnę tylko jednej gildi żeby odrazu na polowe serwa sie nie kopać) i będą wypowiadać wam wojnę o 100k , 200k czy tam 300k?Nie przyjmiecie wyzwania - będą wam wbijać na exp , przyjmiecie - nawet jeśli jesteście lepsi to gówno wam to pomorze z tego względu gdyż ,aż ponieważ w war nie będzie skulli , pz itp wiec będą u*******ać wam po kilka osób i uciekać se wosolo do pz.I tak powstała by niekończąca się wojna,nawet jak by taki team który by się na furore przeniósł przegrał z wami war o 300k to huj nie strata pieniędzy ,tylko siedzieć ,na*******ać się i ściągać paymenty z osób które nie dają już se rady

Ostatnio edytowany przez Dion - 03-10-2009 o 16:19.
Dion jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-10-2009, 16:19   #16022
Lukasz'92
Użytkownik Forum

Lukasz'92's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2008
Lokacja: Grudziądz

Stan: Na Emeryturze
Świat: Elysia
Domyślny

chyba o to w tym wszystkim chodzi zeby sie przeniesc dla zabawy?
moze wam w to trudno uwierzyc ale niektorzy nie graja po to zeby miec 1000lvl tylko 4fun...

no ale w sumie znajac zycie to jakbyscie nie mogli wygrac, to byscie nie zaakceptowali wara i sobie dalej bocili. swoja droga ktos was chyba musial na duchu podnosic bo jeszcze nie dawno na calej furorze byl lament, ze was rozjebia heh
Lukasz'92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 16:24   #16023
Diablord
Użytkownik Forum

Diablord's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: okolice Poznania

Imię: Diabllord
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Duskiness
Świat: Furora
Poziom: 376
Skille: 115/97
Poziom mag.: 29
Domyślny

Ja mam nadzieje, ze jednak Szwedzi z Svenska Landslaget wbija do nas na furore w 80+ charow. Niklas wyraznie napisal, ze nie liczy na opanowanie servera, ale chce wbic 4fun. Jesli wbija do nas w ~100 charow to nie bedzie im sie chcialo tylko robic sneakow i uciekac do pz, tylko normalnie walczyc. Mozna wypowiadac wojne do 5 gildii wiec Duskiness i Vision wcale nie musi sie laczyc. Mam nadzieje ze wszyscy zaakceptuja wojne i bedziemy miec po 5+ openow tygodniowo, a na poczatku wojny to pewnie po 2 openy dziennie.

Pytanie tylko ile osob bedzie naprawde brac udzial w wojnie jesli bedzie ciezko? Moze czesc osob zmieni server albo dojdzie do neutralnych gildii.

"Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."
Mark Twain

Ostatnio edytowany przez Diablord - 03-10-2009 o 16:25.
Diablord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 16:32   #16024
Dion
Użytkownik Forum

Dion's Avatar

Domyślny

No tak wiem ,że będzie można wypowiedzieć wojnę 5 gildiom ale załóżmy ,że
gildia składająca się z osób które się przeniosły na furore zaakceptuje wojnę tylko z np . Vision?I co wtedy?Nie będziecie mieli wyjścia będziecie musieli się połączyć chyba ,ze czujecie się na tyle silni ,ze pokonacie ich sami

pS
zna się ktoś na kompach i umiał by mi sprawdzić logi z HijackThis?

Ostatnio edytowany przez Dion - 03-10-2009 o 16:37.
stary 03-10-2009, 17:08   #16025
Sienx
Użytkownik Forum

Sienx's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2008

Imię: TomizzZ
Poziom: 299
Domyślny

Czemu napisałeś ze muszą ? nic nie muszą, jeśli Niklas wbije z ekipą na furora mało prawdopodobne żeby walczył tylko jedną z Vision albo Dusskines, raczej nie pójdzie na łatwiznę po za tym nie jest taki głupi żeby się ośmieszyć.
Sienx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 17:13   #16026
Dion
Użytkownik Forum

Dion's Avatar

Domyślny

czy ja pisałem o tym twoim Niklasie?Nie
po prostu może być tak ,że kilka zaprzyjaźnionych gildi przeniesie się na furore , zbije się w jedna gildie i zaakceptuje wojnę tylko z jedna z panujących gildi po to aby np po wojnie do 300 fragow nie wylecieć z serwera albo po to aby sprawdzić swoje siły bądź może być tak ,ze będą chcieli zawalczyć o panowanie na serwerze ,a wykluczyć osobno jedna z panujących gildi jest łatwiej niż walczyć z 5 gildiami na raz

Ostatnio edytowany przez Dion - 03-10-2009 o 17:17.
stary 03-10-2009, 17:27   #16027
Sienx
Użytkownik Forum

Sienx's Avatar

Domyślny

Ale po co mieli niby to robić jeśli jakaś ekipa przychodzi na server to chyba po to żeby powalczyć bo jeśli jakieś 3 servery zjednoczyły by się i wpadli na furore i wypowiedzieli wojnę tylko Vision to wcale nie muszą się godzić walczyć bez Dusskines, wtedy ta ekipa będzie miała problem bo nie będą mieli z kim walczyć.
stary 03-10-2009, 17:34   #16028
Dion
Użytkownik Forum

Dion's Avatar

Domyślny

ale mi i problem..
jeśli Vision nie zaakceptowało by wojny wyszli by na tchórzy , debili którzy rozwalili inshon , dr ,a z głupimi transferami bali się walczyć bez pomocy Dusk
zresztą vision , dusk , sun walczyli by z niklasem i jego ziomami ,a oni w tym czasie mogli by się wyexpic , nazbierać kasy , ludzi itp żeby w przyszłości znowu wypowiedzieć wojnę
stary 03-10-2009, 17:46   #16029
Sienx
Użytkownik Forum

Sienx's Avatar

Domyślny

No tak tylko za pomniałeś ze nie tylko Vision pokonało Death Rose,Inshon.Po za tym ten team który by wpadł na furore tez by wyszedł na idiotów bojąc się walczyć z Vission i Dussk.Po za tym po upie będą bardziej się liczyć Team a nie gildie bo widzisz Vision i Dussk to dwie inne gildie ale mające ten sam team.
stary 03-10-2009, 17:57   #16030
Cz4rny
Użytkownik Forum

Cz4rny's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2008
Lokacja: Chełm

Imię: Gredert
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Vision
Poziom: 160
Poziom mag.: 74
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dion Pokaż post
ale mi i problem..
jeśli Vision nie zaakceptowało by wojny wyszli by na tchórzy , debili którzy rozwalili inshon , dr ,a z głupimi transferami bali się walczyć bez pomocy Dusk
zresztą vision , dusk , sun walczyli by z niklasem i jego ziomami ,a oni w tym czasie mogli by się wyexpic , nazbierać kasy , ludzi itp żeby w przyszłości znowu wypowiedzieć wojnę
póki co na debila to wychodzisz tylko ty ;s
Cz4rny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 17:58   #16031
Dion
Użytkownik Forum

Dion's Avatar

Domyślny

tak ale większym upokorzeniem w oczach innych jest odrzucenie wyzwania przez panującą gildie niż rzucenie wyzwania dla jednej z panujących gildii przez osoby które przeniosły się
co do teamów to masz racje ale zauważ pomijając już te upokorzenia itp ,że gdy jakaś gildia rzuci wyzwanie tylko dla Vision nie wnikając już z jakich przyczyn tylko im to dojdzie do podziału tego teamu i Vision wraz z innymi gildiami będą musieli się połączyć bądź niektóre osoby będą musiały przejść do Vision wiec raczej doszło by już do tego połączenia gildi niż przenoszenia osób z teamu i wybierania kto by się jeszcze nadawał do walki

up

won stad forum fajterze idź się na interie/onet/inne badziewie ponapinaj
btw sam jesteś debilem idź do szkoły i naucz się czytać z zrozumieniem

Ostatnio edytowany przez Dion - 03-10-2009 o 18:03.
stary 03-10-2009, 18:55   #16032
Voyphox
Użytkownik Forum

Voyphox's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Infamia
Poziom: 218
Poziom mag.: 82
Domyślny

Tu nie chodzi o nie przyjecie wyzwania, tylko raczej to ze do tego w ogole nie dojdzie. Nikt nie skreci takiej ekipy. W tej grze sa tacy co expia by walczyc, ale wiecej jest takich co walcza by expic, i nie potrzebuja kolejnych wojen, jak maja opanowany serwer, a przenoszenie sie jest tylko dodaktowym szukaniem wyzwan. Wydaje mi sie ze szukanie zabawy to logiczna sprawa, ale jeszcze trzeba wliczyc w to ze jak beda wpadac i wszyscy popadaja 2 lub 3 razy jednego dnia to odechce im sie takiego orania. Moim zdaniem nic tu nie bedzie.

ps. w koncu jakas dyskusja w miare "na poziomie"
stary 03-10-2009, 19:20   #16033
Fan_Dzidzi2
Użytkownik Forum

Fan_Dzidzi2's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2009
Lokacja: Warszawa

Profesja: Elite Knight
Domyślny

w dalszym ciagu nie zobaczycie na furorze bulpy z jego obecnym lvlem ;P
stary 03-10-2009, 19:20   #16034
Ratillt
Użytkownik Forum

Ratillt's Avatar

Data dołączenia: 03 12 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Ratillt
Poziom: 194
Skille: 104/84
Poziom mag.: 25
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voyphox Pokaż post
Tu nie chodzi o nie przyjecie wyzwania, tylko raczej to ze do tego w ogole nie dojdzie. Nikt nie skreci takiej ekipy. W tej grze sa tacy co expia by walczyc, ale wiecej jest takich co walcza by expic, i nie potrzebuja kolejnych wojen, jak maja opanowany serwer, a przenoszenie sie jest tylko dodaktowym szukaniem wyzwan. Wydaje mi sie ze szukanie zabawy to logiczna sprawa, ale jeszcze trzeba wliczyc w to ze jak beda wpadac i wszyscy popadaja 2 lub 3 razy jednego dnia to odechce im sie takiego orania. Moim zdaniem nic tu nie bedzie.

ps. w koncu jakas dyskusja w miare "na poziomie"
Watpie zeby ludziom ktorzy wydaliby po 20 ojro zeby przeniesc sie do nas obchodzilo ze padli na akcjach 2-3 razy i na tym koniec orania. Jak juz by tu byli to by walczyli do momentu az straca all hajs/nie bedzie aktywnych liderow/inne czynniki uniemozliwiajace prowadzenia dalejszej walki. Zgadzam sie tez ze nic tu nie bedzie.

p.s zmien rangi ci mowilem jakbys zapomnial

Ostatnio edytowany przez Ratillt - 03-10-2009 o 19:21. Powód: ta sama minuta postu yo \../
Ratillt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 19:38   #16035
Dion
Użytkownik Forum

Dion's Avatar

Domyślny

przeciez ten niklas napisal ,ze po patchu przeniesie na furore team zeby powalczyc 4fun wiec jesli nie wkrecal bedzie jakas wojna zreszta nigdy nic nie wiadomo moze ktos napalil sie na podbuj furory ,a moze ktos przeniesie sie powalczyc 4fun
co do tego padania po 2-3 razy dziennie to z tego co wiem w trybie wojny ma nie byc pz wiec o ile tak bedzie to osoby ktore przezyja openke uciekna do pz ,a taka wojna nie szybko by sie skonczyla

wow
fan dzidzi gdzie ty takiego lootbaga na tyle kk sklepales?

Ostatnio edytowany przez Dion - 03-10-2009 o 20:17.
stary 03-10-2009, 21:24   #16036
wrogonastawiony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006
Lokacja: miast0 FxP

Imię: Namsto
Domyślny

chce ktos deda ?

Ostatnio edytowany przez wrogonastawiony - 03-10-2009 o 21:25.
wrogonastawiony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 22:29   #16037
Dion
Użytkownik Forum

Dion's Avatar

Domyślny

No dobra piszecie ,ze zadnej wojny na furo nie bedzie i co zamierzacie przez kolejne 2 lata kopac frosty albo dl'e?czy moze sami zrobicie(o ile jeszcze nie macie) inne chary i przeniesiecie sie na jakis serwer powalczyc 4fun?
stary 04-10-2009, 11:22   #16038
Voyphox
Użytkownik Forum

Voyphox's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa

Imię: Infamia
Poziom: 218
Poziom mag.: 82
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dion Pokaż post
No dobra piszecie ,ze zadnej wojny na furo nie bedzie i co zamierzacie przez kolejne 2 lata kopac frosty albo dl'e?czy moze sami zrobicie(o ile jeszcze nie macie) inne chary i przeniesiecie sie na jakis serwer powalczyc 4fun?
>No dobra piszecie ,ze zadnej wojny na furo nie bedzie i co zamierzacie przez kolejne 2 lata kopac frosty albo dl'e?

To nie zalezy od nas, tylko od nich.

>czy moze sami zrobicie(o ile jeszcze nie macie) inne chary i przeniesiecie sie na jakis serwer powalczyc 4fun?

Byla taka propozycja, ale nie wydaje mi sie by wypalilo.
stary 04-10-2009, 11:56   #16039
Dion
Użytkownik Forum

Dion's Avatar

Domyślny

od nich czyli od kogo?skoro wiekszosc z was jest taka pewna ,ze wojny nie bedzie to to czy bedziecie walczyc czy tez nie zalezy tylko od tego czy bedziecie woleli expic/botowac po 12h dziennie ,az sie to nie znudzi czy bedziecie woleli przeniesc sie i powalczyc
stary 04-10-2009, 13:22   #16040
Sienx
Użytkownik Forum

Sienx's Avatar

Domyślny

@Dion

Voyphox napisał ze to nie od nich zależy tylko tych ludzi co przyjdą na Furore wiesz co to oznacza ? ze Vis i Dussk nigdzie się nie ruszają ewentualnie jak ktoś wpadnie na furore powalczyć to czemu nie ?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 9 (zarejestrowanych: 0, gości: 9)

Zasady postowania