Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-08-2008, 20:09   #1641
Rayza
Użytkownik Forum

Rayza's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2006

Domyślny

znalazłem na tubie pewne anime....obejrzałem 1 odc. i wiem jedno to nie jest normalne anime..

@illia
ciekawie wygląda to anime z tego zdjęcia...
Przekonajcie się sami.
Rayza jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-08-2008, 20:17   #1642
Illya_von_Einzbern
Użytkownik Forum

Illya_von_Einzbern's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2008

Domyślny

Ja w Fate game to grałem tylko w Warcraft 3 :

http://www.youtube.com/watch?v=44OV9e2W_kc

Cytuj:
A co do Flyffa to graliśmy trochę z Tompiorem, ale się w końcu znudziło Mimo to całkiem ciekawa gierka. Ja obecnie: Tibia, Silkroad
Hmm skoro gracie w tibie , tzn że w czasach kiedy graliście w flyffa niemieliście raczej z kim gadać etc~ , np pojechałem na tydzień do lasu to kolega prawie wogule niegrał , wróciłem to odrazu mu się zachciało , wkońcu friends no nie , z kumplem zawsze git. A jak jeszcze Kasa jest to wogule <3
Illya_von_Einzbern jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2008, 20:20   #1643
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Jak mówicie o Final Fantasy to ja mówię.. Chrono Trigger ; ) FF mogą mu lache zrobić,o! Aha. Lineage2 to też manga ponoć,ale mi tylko krasnoludzice tam mangowo wyglądają ; p

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2008, 21:12   #1644
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Wow, jak melancholy of haruhi suzumiya się fajnie skończyło . Jak ja lubię happy endy... Jednak szkoda mi trochę. Wie ktoś coś o ewentualnej kontynuacji?

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2008, 21:19   #1645
Rayza
Użytkownik Forum

Rayza's Avatar

Domyślny

Październik 1 ep. 2 serii Haruhi zainspirowany 'bambo leaf rapsody'..
będzie sie nazywał 'zniknięcie Haruhi Suzumiyi' czy jakoś tak,jest już forum o haruhi ;p
Btw: Jak narazie najlepszy był 17 ep. Clannada xD , Rotfl'n'lol
Przekonajcie się sami.

Ostatnio edytowany przez Rayza - 07-08-2008 o 21:20.
stary 07-08-2008, 21:54   #1646
Mazur199
Użytkownik Forum

Mazur199's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2005
Lokacja: krk

Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Adres Jabbera do Mazur199
Domyślny

mozecie mnie zbesztac i po mnie jezdzic ale w ogole nie czaje co jest w tych "pseudo bajkach" fajne?co tam takiego w ogole jest? jakas załosna,japonska naparzana jak w pokemonach?
stary 07-08-2008, 22:00   #1647
Rayza
Użytkownik Forum

Rayza's Avatar

Domyślny

TOMPIOR KILL HIM PLAX XD proszeee!!
nah,jednak nie umiem tego wytłumaczyć Gomenasai T-T

Ostatnio edytowany przez Rayza - 07-08-2008 o 22:03.
stary 07-08-2008, 22:22   #1648
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
mozecie mnie zbesztac i po mnie jezdzic ale w ogole nie czaje co jest w tych "pseudo bajkach" fajne?co tam takiego w ogole jest? jakas załosna,japonska naparzana jak w pokemonach?
Najlepiej to powinieneś zobaczyć jakieś poważne anime z górnej pólki by to zrozumieć.
A pokemony to typowe anime przeznaczone dla dzieci (do lat 12). Opierać się na tym przy ocenie anime to jak opierać się na Ntej części <cośtam> żywych trupów przy ocenie kinematografii.
Poza tym nie pasuje tutaj określenie bajka. Jest to typowo Polski tekst, gdzie wszystko co animowane to ludziom nie w temacie kojarzy się z bajką. Ale bajka jest dla dzieci, a większa część anime nie.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2008, 22:25   #1649
Rayza
Użytkownik Forum

Rayza's Avatar

Domyślny

i tu nie dziwi ze w pewnych anime jest przemoc,krew,realizm,etc.
i oczywiście all w jap. dubbingu [oryginalnym] z danymi napisami....
Przekonajcie się sami.
stary 07-08-2008, 22:36   #1650
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Co do ZnT, to imo 4 odc był pierwszym odcinkiem serii, który był na poziomie serii 1 i 2. Fajnie!

@Mazur199

Właściwie to miałem całkiem podobne pojęcie o anime, ale uwierz, to naprawde nie są bajki. Większość anime na poziome reprezentuje sobą wyższy poziom niż całe dzisiejsze kino akcji etc, a niemal każde wyższy niż to co ogląda w Polsce przeciętny człowiek*.

*-czytaj. seriale czy telenowele.

Mam pytanie, ma ktoś info o stronce z prowadzonym na bierząco tłumaczeniem mangi Naruto? Po polsku było by super, ale z angielskim też dam radę. Szukałem :S

Edit:

@flyff

Imo jeśli ktoś ma zamiar grać bez zamiaru zostania dzieckiem cash-shop`a, powinnien zabrać się do grania profesją tańszą, np. knightem. W żadnym wypadku nie bierzcie blade`a, no chyba, że macie:

a) kolegów (bogatych ;])
b) zamiar wydawać rl kasę na flyffa
c) zamiar szukać bossów całymi dniami, w nadzieji, że padnie coś wartościowego (opcja tylko dla tych, którzy lubią przez 10 minut napierdzielać moba, używając non stop kilku hotkey`ów. Ew. siedząc na mc. bawiąc się w leczenie rmem <3)
d) biegać w shitowym secie itd.

Dla kompletnie początkujących polecam RM`a (taki tibijski druid), który może dorobić się level`a buffując i lecząc kompana z wyższym lvl`em w party.

Mi osobiście, po wbiciu 72 lvla Blade`m oraz wydaniu fortunę na GP, gra się znudziła. Expienie jest dużo nudniejsze niż w (!) Tibii. Boli też żenujący poziom pvp, który jest gorszy od tego reprezentowanego przez (!) Tibię. Mimo to, gra może się spodobać i bawić. Polecam grać wraz z przyjaciółmi.

P.S.: Jeśli nie chcecie stać się bezmózgimi zombie, odrazu po instalacji wyłączcie muzyke.

Ostatnio edytowany przez Argen - 07-08-2008 o 22:49.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2008, 22:36   #1651
Mr.Pszczola
Zbanowany

Data dołączenia: 21 06 2008
Wpisy bloga: 15

Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Gildia: Szczurkersi
Świat: Azura
Poziom: 5
Skille: 10/13
Mr.Pszczola ma numer GG 13843006
Domyślny

@Mazur199
Wiem, że anime kojarzy ci się pewnie z DBZ, P0k3monami czy jakąś inną bajka dla dzieci.
Anime to dla japończyków spory kawałek życia i jest ono adresowane do każdego(inne serie dla dorosłych inne dla dzieci itp.). Nie jeden animiec starał się poruszyć tematy filozoficzne czy tez psychologiczne. Istnieje też pare tytułów, które bezpośrednio rozwinęły animacje, poprzez eksperymenty ze światłem itp.
Jeśli pytasz co ciekawego jest w anime nie ma jednolitej odpowiedzi, innym się podoba nawalania, innym zawiła fabuła, innym wątki erotyczne, innym staranna grafika, jeszcze innym głębokie przesłanie. Wiele zależy od potencjalnego odbiorcy.
U nas w Polsce głównie wydaje się anime dla dzieci i młodzieży, myślę że to przez stereotyp że osobom dorosłym nie przystoi oglądanie kreskówek.

Oooo kurna, sam się dziwie co napisałem
Mr.Pszczola jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2008, 22:41   #1652
Illya_von_Einzbern
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Niektórzy lubia grać w szachy.
Niektórzy lubia uważać na wage i cholesterol a czasem umierają i tak wcześniej niż ci którzy się obżerają , naprzykładowo w wypadku motolotnia nad wulkanem.
A niektórzy tacy jak my lubimy Anime ponieważ naprzykładowo Ja , nie cierpie seriali ew. Klan , Złotopolscy itp bo niedość że wszystko tam jest zmyślone i nieprawdziwe ( niektórzy potrafią płakać na takich... omg ... ) to ja w pewnym sensie akceptuje to że fabuła w anime może i jest zmyślona ale postacie żyja własnym życiem tak jak w teatrze , pozatym podoba mi się styl + oglądałem dużo kreskówek jak byłem mały ( tak zresztą zapoczątkowałem sobie znajomość j.angielskiego gdyż miałem angielski cartoon network ). Ponadto przestrzeć możliwości jaką można wykorzystać do "effektów specialnych" w anime jest nieskończona. W prawdziwych filmach raczej nie widuje się takich walk jak np fate , a nawet jeśli w filmach jest to komputerowo zrobione ... oh please ... oni niepotrafią zrobić czegoś idealnego jeśli oto chodzi. Streszczając moją wypowiedź , wszystko w anime "wyjątkowsze". Moge dodać że co mnie też bardzo uwodzi to np mimika twarzy , w anime jest niebywała i zawsze widać oco chodzi , ogladasz taki klan , jakiś dramat się stał a tu niewiadomo oco chodzi , co on myśli , ucieszył się Zdzichu umarł w wypadku czy nie , wyglada na to że tak ale... przecierz Zdzichu to odwieczny rywal miłosny jego do Magdalenki , wspomniałem już że taka historia "niby Real" jest zmyślona? D:

No kto by się spodziewał takiej wypowiedzi po mnie...
stary 07-08-2008, 23:08   #1653
Rayza
Użytkownik Forum

Rayza's Avatar

Domyślny

zamiast the strongest child daj ''longer post' i marry [man] na write

a jednak nie chce mi sie xD...napisałem się w poprzednim poście

http://pl.youtube.com/watch?v=k5phmenEeC0
widział ktoś anime z tej piosenki wie ile ma to odc?
Przekonajcie się sami.

Ostatnio edytowany przez Rayza - 07-08-2008 o 23:10.
stary 07-08-2008, 23:11   #1654
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Cytuj:
Mam pytanie, ma ktoś info o stronce z prowadzonym na bierząco tłumaczeniem mangi Naruto? Po polsku było by super, ale z angielskim też dam radę. Szukałem :S
Dużo się osób o to pyta, a ja mogę podpowiedzieć, oczywiście w celach edukacyjnych, że szukanie na takich znanych serwisach jak mangashare.com nie boli. Żeby mieć pewność językową wybierz język "polish". Oczywiście strona nie jest hostowana na polskim serverze co oznacza to, że JPF ma do tego tyle, co nic. Kiedyś była jakaś ukrytawioska, chowająca się przed kropką na serverze wordpress.com, ale zamknęli, choć mam nadzieję, że otworzą.

Tak na marginesie Illya:
Cytuj:
a nawet jeśli w filmach jest to komputerowo zrobione
Że to w anime grają aktorzy o ponadnaturalnych umiejętnościach?

Ostatnio edytowany przez Nari - 07-08-2008 o 23:14.
Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2008, 23:16   #1655
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
narutofan.com
trzeba założyć konto.
Darmowe
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-08-2008, 00:49   #1656
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam

Domyślny

Cytuj:
Też tak myślałem do czasu kiedy zacząłem oglądać Death Note Manga była równie dobra co anime.

Cytuj:
Dla mnie Naruto to kiepski twór. Nie jestem więc w temacie i nie wiem co dla ciebie znaczy "na bieżąco". Ja korzystam z onemanga (http://www.onemanga.com/) bez zakładania jakiegokolwiek konta.
stary 08-08-2008, 01:00   #1657
Illya_von_Einzbern
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
@flyff

Imo jeśli ktoś ma zamiar grać bez zamiaru zostania dzieckiem cash-shop`a, powinnien zabrać się do grania profesją tańszą, np. knightem. W żadnym wypadku nie bierzcie blade`a, no chyba, że macie:

a) kolegów (bogatych ;])
b) zamiar wydawać rl kasę na flyffa
c) zamiar szukać bossów całymi dniami, w nadzieji, że padnie coś wartościowego (opcja tylko dla tych, którzy lubią przez 10 minut napierdzielać moba, używając non stop kilku hotkey`ów. Ew. siedząc na mc. bawiąc się w leczenie rmem <3)
d) biegać w shitowym secie itd.

Dla kompletnie początkujących polecam RM`a (taki tibijski druid), który może dorobić się level`a buffując i lecząc kompana z wyższym lvl`em w party.

Mi osobiście, po wbiciu 72 lvla Blade`m oraz wydaniu fortunę na GP, gra się znudziła. Expienie jest dużo nudniejsze niż w (!) Tibii. Boli też żenujący poziom pvp, który jest gorszy od tego reprezentowanego przez (!) Tibię. Mimo to, gra może się spodobać i bawić. Polecam grać wraz z przyjaciółmi.

P.S.: Jeśli nie chcecie stać się bezmózgimi zombie, odrazu po instalacji wyłączcie muzyke.
b) never w żadnej grze. D:
c) tylko od 90+ lvl / CW.
d) a kto byłby aż takim masochistą...

RM'a first? Chyba tylko poto żeby pomagał innym klassom ( w sensie własnym klassom , ew kolegom , ew dla siebie jak sie ma 2 kompy tak jak ja ) jakie się robi w przyszłości bo RMy to tak własciwie z loota nic nie dostają , praktycznie to samo lvlupowanie , a wiadomo że w takich grach to zarabianie mostly kasy i show off , eventualnie kupienie co ci się podoba nie patrząc czy cena jest odpowiednia czy wyższa o 5m... 5m ... co to tam jest ^^

Fortuna na GP ? looser.

A PvP jest wrecz spoko w DM i na Siege , ja nie narzekam.

Co do muzyki to akurat się zgadzam.

A tak na nawiasię to nie tak trudno zarobić w flyffie , wystarczy znaleść ten magiczny sposób który ja znalazłem i zarabiam + - 50-100m/day (4-8h) [ nie wliczając czasu który zlatuje na robienie shop , ale ma się 2 kompy to np. ^^ ]

Ostatnio edytowany przez Illya_von_Einzbern - 08-08-2008 o 02:01.
stary 08-08-2008, 09:48   #1658
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vaqumen Pokaż post
Na animowane.net dodają kreskówki których nigdzie nie ma a także będą dodawać Anime. Wszystkich zachęcam do odwiedzania tej strony dzięki czemu pozwoli to na rozwiniecie się jej. Czym bardziej strona się rozwinie, tym większa szansa, że obejrzysz na niej Kreskówkę/Anime które zawsze chciałeś obejrzeć, lecz nie miałeś jak.

Tak więc wszystkich zachęcam do odwiedzania strony www.animowane.net
Tak szczerze to ta strona jest bardzo biedna oraz ... (inne brzydkie wyrazy)

@@@@@@@@@ EDIT
Postanowlilem wam pokazac jak w realu by wygladaly postacie z anime ;]

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

Ostatnio edytowany przez ..::QRAS::.. - 08-08-2008 o 10:23.
..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-08-2008, 10:59   #1659
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Nie powiem, niektóre są całkiem, całkiem.

Tutaj chociaż modelki są odpowiednio dobrane do postaci i nie wyglądają tak komicznie jak w niektórych amatorskich cosplayach.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-08-2008, 11:39   #1660
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

http://www.joemonster.org/art/9611/J..._mangi_w_realu
Tu jest tego troszkę więcej.

EDIT:
Podam jeszcze to, znalazłem w komentarzach na JM: http://www.morbidoptimism.com/asc.html
Padłem.

Ostatnio edytowany przez Thero - 08-08-2008 o 11:42.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 4 (zarejestrowanych: 0, gości: 4)

Zasady postowania