![]() |
#1701 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1702 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2007
Lokacja: Nie traficie
Stan: Niegrający
Imię: Godne podziwu
Profesja: Sorcerer
Gildia: Zachwycająca
Świat: Harmonia
Poziom: 21
Skille: 22szild
Poziom mag.: 14
|
![]() No tamtego DirectX-a i kodeki już ściągnąłem troche temu, to było tak na przykład tylko do tego mikrofonu potrzebowałem, zaraz zczaje nazwe i zobaczymy co z tym mikrofonem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2007
Lokacja: Nie traficie
Stan: Niegrający
Imię: Godne podziwu
Profesja: Sorcerer
Gildia: Zachwycająca
Świat: Harmonia
Poziom: 21
Skille: 22szild
Poziom mag.: 14
|
![]() Eee... mam rozumieć że jak wchodze: My Computer>PPM>Właściwości>Sprzęt>Menadżer Urządzeń, to karta dżw. to to samo co sieciowa? bo pod tego mojego realteka (bo to jest karta sieciowa) to nie moge znaleźć.
@EDIT już znalazłem, i jeszcze musiałem podpiąc bezpośrednio do karty dźw. Ostatnio edytowany przez SmOoTHas - 20-12-2009 o 17:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 10 2009
|
![]() Siema. Mam taki problem , niedawno kupilem laptopa Asus 50KJ czy jakoś tak ;d z oprogramowaniem - Windows 7 64bit. Zadowolony wróciłem do domu z laptopem pod pachą. Podłączam go i chce zainstalować na nim sterowniki do modemu ADSL Siemens A-100 , internet mam z Orange. Niby lapek znajduje modem wszystko okej obie diody się świecą , ale gdy próbuje ręcznie podłączyć bez instalowania oprogramowania Orange to się nie da =/ Próbowałem z oprogramowania Orange to podczas 'synchronizacji' wyskakuje mi że nie mam zainstalowanych sterowników. Choć obie diody się świeciły to procesu synchronizacji nie da sie przejść. Proszę o pomoc , próbowałem sterowniki tego modemu dla visty 64x ale nie działa.
Help xd |
![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() Eyyy mój komp nie ogarnia stron internetowych :| Używam Firefoxa i tak sie wszytko tnie i wiesza, że aż głowa boli. Włączam IE to samo - albo i gorzej. Chrome - wogole mi sie nie odpala, Safari potrzebuje SP2, który mi nei pójdzie. Nie próbowałem jeszcze Opery ale podejrzewam, że będzie to samo. Kiedyś tak nie było, wszystko śmigało elegancko - net 2mb czyli to nie tu jest problem. Mam zainstalwanego Avasta, ale jak go wyłączyłem to nic się nei zmieniło, także ktoś wie o co może chodzić?
@down a nie wystarczyła informacja, że wcześniej wszystko normalnie chodziło? celeron 1.7, 512 ram, 64mb geforce4, +mysz i klawiatura :> aa i jak chce poprawić błąd w firefoxie to zanim ta lista się rozwinie to też wieki mijają @edyt no dobra spróbuje z tym Cleanerem. Nic co zżera dużo pamięci włączone nie mam, formata robiłem około miesiąc temu, także w miarę świeży system. Ten komp stoi w domu także on jest po to żeby był :> wracam a tu nic zrobić nie idzie :>
Rzetelnie o La Liga Ostatnio edytowany przez Pan i Wladca - 23-12-2009 o 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Niby skąd, jak nie podałeś nawet informacji o tym jaki masz komputer?
Cytuj:
No to tak: na dobry początek pościągaj sobie programy typu *Cleaner, które usuwają niepotrzebne pliki z komputera, pliki tymczasowe, śmieci przeglądarkowe itp. Bardzo możliwe, że w tle działa jakaś aplikacja, która zżera za dużo procesora. Mi firefox zamula, kiedy np kopiuje coś z dysku na dysk, albo rozpakowuje jakieś większe coś (a komp mam hajtowy ![]() btw: kiedy ostatnio robiłeś formata? Ostatnio edytowany przez Rybzor - 23-12-2009 o 13:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam eee... dziwny problem, mianowicie:
Podczas grania ( akurat przy Mass Effect, innych gier nie sprawdzałem ), po jakimś czasie ( kilka godzin ), gra się minimalizuje i pojawia się okno "Realtek HD Audio" informujące o tym, że zostały podłączone głośniki ( pyta się jaki sprzęt został podłączony, a w oknie z wejściami widać że głośniki migają ). Po jakimś czasie komp się zacina/resetuje, ale nie wiem czy to jest związane... Oprócz głośników mam tam podłączony dźwięk od karty telewizyjnej, który o dziwo nie miga ( tzn. zdaje mi się, że jeśli byłoby to coś wewnątrz komputera, to ten kabel też powinien się rozłączać ) Sprawdzałem na kilku wejściach. @edit: Jutro robię formata, może coś pomoże... ( nawet jak nie, to najwyższy czas na formata ;f ). @edit: Nvm, problem z kartą dźwiękową ustał, gdy zmieniłem w Mass Effect ustawienia dźwięku ( coś ze sprzętem, nie pamiętam ;\ ). Komp nadal zacinał się po kilku godzinach gry, aż do dziś, kiedy to sam się wyłączył, na wieki wiekuff... Tzn. jest w naprawie. @edit: Argh! Najważniejsza płytka od ME została w środku...
Ostatnio edytowany przez X-Zero - 30-12-2009 o 16:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2007
Lokacja: pl
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Morgana
Poziom: +90
|
![]() Zauwazylem ostatnio ze moj komp wolno chodzi. Mniej wiecej zaczelo go mulic kiedy i w tibii pojawily mi sie lagi a nigdy wczesniej ich nie mialem.
Nie sciagalem nic ostatnio na kompa. Zaczolem sprawdzac wydajnosc prosesora, zuzycie pamieci, wykorzystanie internetu przez programy i zauwazylem cos dziwnego: kiedy wlaczam tibie uzycie procesora wzrasta od ~2% do ~50%, a kiedy wlacze jescze MC to pokazuje mia 90%. Czy mi sie wydaje czy to nienormalne? Procesor mam intel core 2 duo 2.66ghz pamiec 4gb ogolnie komp dosc nowy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2007
Lokacja: pl
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Morgana
Poziom: +90
|
![]() Pytalem przed chwila kumpla, jemu, chociaz ze ma starszy komp, przy wlaczonej tibii pokazuje zuzycie 3%.
EDIT: OK, dzieki, musze zrzucic troche fps. Jak dalem na minimum to przy 3 tibiach wlaczonych mam uzycie 7%. Dzieki Ostatnio edytowany przez Donatz - 03-01-2010 o 16:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1711 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2008
|
![]() Dzisiaj u siebie na kompie przez przypadek zauważyłem coś takiego
![]() usunąłem, wywaliłem z kosza otwieram dysk a tam znowu te dwa pliki. Nie dośc, że wyglądają chujowo bo ikonka różni się od innych to pewnie jest to jakieś gówno :/ . |
![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Amor Patriae Nostra Lex
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Jaworzno
Profesja: Elite Knight
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 289
Poziom mag.: 10
|
![]() Jest to plik z rozszerzeniem .bat. Nie wiem dlaczego ma nazwę Ghost, może sciągnąłeś niedawno program do robienia obrazu dysku "Ghost"?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2009
|
![]() Prosiłbym o podanie strony na której móglbym poprosić o pomoc w sprawie internetu.
Albo Jak zrobić żeby internet działał po odłączeniu routera? Wcześniej miałem Modem -> Router -> Komp chce zrobić : Modem -> Komp Ale samo przełączenie kabelków nie daje dostępu do internetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Amor Patriae Nostra Lex
|
![]() Na Elektrodzie czasami piszą takie cuda, ze głowa boli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Amor Patriae Nostra Lex
|
![]() Ale głównie przy sieciach spotkałem się z ciekawymi rzeczami. Wprowadzają nowe topologie i rozwiązania tam ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
|
![]() Tak chyba zawsze jest. Pomoc via net przy konfigurowaniu routerów to jedno z najtrudniejszych zadań. Raz, że biorą się za to zwykle laicy i ciężko ich poprowadzić, a dwa to w niektórych przypadkach nawet osobisty kontakt ze sprzętem osoby potrzebującej pomocy mógłby okazać się trudny do naprawienia usterki, a co dopiero pomoc na forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2010
|
![]() Chcialbym ulepszyc komputer, ale nie wiem co dokupic:
256 RAM, AMD 1, 99 ghz, Karta ATI Radeon 9250 128 mb Ram Co dokupic? Na zakup sprzetu bd mial 250 zl, wiec troche malo. Co poradzicie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 01 2010
Imię: Frodo Hobbit
Profesja: Knight
Świat: Unitera
![]() |
![]() Hmm... według mnie przydałoby się wszystko wymienić. Jednak masz na to za mało pieniędzy. Na procesor i dobrą kartę grafiki nie starczy. Najlepiej, żebyś na dobry początek dokupił ze 2, może 3 gb RAM.
|
![]() |
![]() |