Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-05-2006, 00:23   #1721
Arut
Użytkownik Forum

Arut's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005
Lokacja: Arkadia

Stan: Początkujący
Arut ma numer GG 5617877
Domyślny

Def broni sie NIE LICZY. Ile razy to trzeba powtarzac?

A i ten na gorze, takie testy z gsem nic nie dadza, poniewaz gs ma bardzo zroznicowane hity, raz walnie za 5 a raz za 250 wiec to nie ma roznicy.
Arut jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-05-2006, 00:24   #1722
Geralt ze Spychowa
Użytkownik Forum

Geralt ze Spychowa's Avatar

Data dołączenia: 08 05 2005
Lokacja: War Saw

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 49
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

tez gdzies czytalem, ze w walce brany pod uwage jest jedynie jeden defens tzn. przedmiot w ktorym jest jego wiecej. Wiec praktycznie zawsze wykorzystywana jest tarcza. Ale (zastrzegam sobie prawo ) nie pamietam gdzie to wyczytalem (mozliwe ze gdzies tu na tibia.pl) a sam tego nie testowalem.

edit:
@up - no wiec wlasnie, chyba ktos dobrze prawil

http://www.jkd-warszawa.pl/

Ostatnio edytowany przez Geralt ze Spychowa - 03-05-2006 o 00:25.
Geralt ze Spychowa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2006, 10:07   #1723
bosiak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 12 2005

Domyślny heh

no powiedz mi SKAD WIESZ ZE DEF BRONI SIE NIE LICZY???!!?!?!?!?!? prosze o link. i nie chcem linq do jakiegos poradnika napisanego przez gracza tylko cos od cipsoftu
bosiak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2006, 11:56   #1724
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arut

A i ten na gorze, takie testy z gsem nic nie dadza, poniewaz gs ma bardzo zroznicowane hity, raz walnie za 5 a raz za 250 wiec to nie ma roznicy.
Zatem na jakiej podstawie twierdzicie ze macie racje, skoro przez zroznicowane hity nie mozna tego jednoznacznie stwierdzic ? Zablokujcie 2x gsa, raz z fa, raz z bs. Czy obrazenia beda takie same/ zblizone/ wieksze dla fa/ wieksze dla bs ? Czy jest to wogoloe w jakims stopniu miarodajne ?

Konkluzja jest taka, zeby sie nie przejmowac i brac to co sie bardziej podoba, wiekszy def broni moze, ale nie musi wplywac na cokolwiek, wiec wybierajac swordy praktycznie nic nie tracimy, a jesli zyskujemy to i tak niewiele.
stary 03-05-2006, 12:02   #1725
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arut
Idz na dwarf guardy z demon shield + speary, a potem z demon shield + bs. Kiedy bedziesz otrzymywal SREDNIO mniej obrazen?
stary 03-05-2006, 13:48   #1726
Dragonit
Użytkownik Forum

Dragonit's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
Domyślny

Po prostu def shielda liczy się bodajże x2 a def broni x1 i sie podlicza.Def broni 2 recznej jest wyjątkiem.
14:58 x [22]: jakiego zoka?
14:58 x [22]: orca bersercera?
14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac
14:58 y [32]: ktura
14:58 x [22]: aha
14:58 y [32]: jest bersererkiem
14:58 y [32]: orkiem
14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna

15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw
15:03 x[22]: ile masz lat?
15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud?
Dragonit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2006, 16:07   #1727
Zygfryd
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 07 2004
Lokacja: Gdzieś w Otchłani..

Domyślny

Moze jeszcze powiecie, ze mam isc testowac na demonach albo behe/wrl? Bez przesady.. Przeciez na potworach ktore bija naprawde roznie nie da sie tego ocenic -.^
Poza tym.. zrobilem wprost genialny w swojej prostocie test. Poszedlem na slimy. Majac v shielda i f axe - zadko obrywalem za niewielka ilosc hp, tak samo po zdjeciu f axe. A gdy zdjalem shielda i zostawilem f axe.. Obrywalem troche czesciej i za podobna, moze troche wieksza ilosc hp. Wniosek? liczy sie zarowno def broni jak i tarczy, ale tylko ten wiekszy..

Cytuj:
Po prostu def shielda liczy się bodajże x2 a def broni x1 i sie podlicza.Def broni 2 recznej jest wyjątkiem.
W takie cos nigdy nie uwierze Za proste na Cipsoft.. zreszta i tak nie prawdziwe wg mnie.

Ostatnio edytowany przez Zygfryd - 03-05-2006 o 16:09.
Zygfryd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2006, 19:18   #1728
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zygfryd
Wniosek? liczy sie zarowno def broni jak i tarczy, ale tylko ten wiekszy..
Zle. Przy blokowaniu bronia jednoreczna nie pomaga ci shielding.

Dwarven shieldem i knifem blokuje sie nieco lepiej niz samym bs pomimo ze ma mniej defa.
stary 03-05-2006, 20:58   #1729
JUNIR
Zbanowany

JUNIR's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Jak najdalej od ciebie

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 150
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
Domyślny

hmm czyli do blokowania bardziej liczy sie tarcza i eq niż broń? (ja tam nie wiem robie knighta pierwszy raz ^^ )

Mam 15lv skille 65/65 mlv 4 ^^

I mam też małe pytanie jak już będe miał skille 70/70 to gdzie moge expić żeby jak najszybciej zarobić?

Na ghulkach? Czy na soldach zbierać bp kusz i je na fibule sprzedawać? (mam już prawie 2bp ale to jeszcze jak druidem grałem heh)
JUNIR jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2006, 21:38   #1730
Zygfryd
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Zle. Przy blokowaniu bronia jednoreczna nie pomaga ci shielding.

Dwarven shieldem i knifem blokuje sie nieco lepiej niz samym bs pomimo ze ma mniej defa.
Byc moze masz racje, nie potwierdze tego bo nie wiem.. Mi to i tak zwisa i powiewa ze sie tak wyraze.. Wystarczy dobra tarcza i dobre skille

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez JUNIR
hmm czyli do blokowania bardziej liczy sie tarcza i eq niż broń?
No chiba myslac logicznie dochodzi sie do wniosku, ze tarcza jest od blokowania ciosow, nieprawdaz?
Hit najpierw idzie na tarcze, jak tarcza go zatrzyma masz 'chmurke', a jak nie to ze tak powiem idzie dalej.. Wtedy dziala cala reszta twojego sprzetu, jak sie uda to masz te zolte kreski a jak nie, obrywasz za jakas tam ilosc hp

Cytuj:
I mam też małe pytanie jak już będe miał skille 70/70 to gdzie moge expić żeby jak najszybciej zarobić?
To jest szeroki temat.. Przede wszystkim zalezy jakie masz eq I skoro juz chcesz robic 70/70 to nie bij czegos, co mozesz bic z powodzeniem na nizszych skillach, bo to bezsens -.^

Ostatnio edytowany przez Zygfryd - 03-05-2006 o 21:41.
stary 03-05-2006, 22:31   #1731
JUNIR
Zbanowany

JUNIR's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To jest szeroki temat.. Przede wszystkim zalezy jakie masz eq I skoro juz chcesz robic 70/70 to nie bij czegos, co mozesz bic z powodzeniem na nizszych skillach, bo to bezsens -.^a
No tak ale mi chodzi o to żeby jak najwięcej zarobić w jak najkrótszym czasie i z jak najmniejszymi stratami(na ghulkach z takimi skillami raczej nie bede musiał uhow tracić no nie? )

Moje eq wygląda tak:

Devil helmet//Noble armor//Guardian Shield//Fire Sword(niedługo BS)//Plate Legs//Buciki ^^ (mam jesce 25k ale narazie nie kupie nic lepszego bo teraz tylko skilluje wiec po co? ale 25k jest więc jakby co to na co je przeznaczyć? No i desert quest nie wykonany knightem i noob charem ^ czyli kolejne 20k)

To gdzie moge jak najszybciej zarobić? (wiem wiem głupie pyt. ale knightem gram pierwszy raz....)

Ostatnio edytowany przez JUNIR - 03-05-2006 o 22:35.
stary 03-05-2006, 22:59   #1732
Ateyah
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 04 2006

Domyślny

Cytuj:
(mam jesce 25k ale narazie nie kupie nic lepszego bo teraz tylko skilluje wiec po co? ale 25k jest więc jakby co to na co je przeznaczyć? No i desert quest nie wykonany knightem i noob charem ^ czyli kolejne 20k)
Wykonuj deserta,kupuj GSa i przy skilu 70 sobie expisz
BS narazie niejest priorytetem bo FS niema takich zlych statoi a z dwureczna bronia naprawde sie lvle szybko wbija
Ateyah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-05-2006, 23:14   #1733
JUNIR
Zbanowany

JUNIR's Avatar

Domyślny

hehe ale uhy ide na dwuręcznej ^^

No i mi nie o lv chodzi bo i tak na lv 20-25 skilluje do 75/75
stary 04-05-2006, 00:00   #1734
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Podziel sie jeszcze pomyslem na czym chcesz z ta dwureczna expic na 70/70 zeby bylo szybciej niz z jednoreczna ?
stary 04-05-2006, 10:55   #1735
Zygfryd
Użytkownik Forum

Domyślny

@JUNIR
Jak masz pacca to proponuje scaraby i to chiba z gsem wlasnie.. Nie expilem tam ryckiem ale slyszalem, ze sie nienajgorzej zarabia..
A bez pacca.. proponuje huncic cos, co wywala duzo smieci, ktore da sie sprzedac.. ja wiem.. minosy? (na poludnie od kopalni dwarfow w dziurze, bo chiba jestes za slaby na mintwallin) Moze te soldiery.. Nie mam specjalnie pomyslu, bo ja zazwyczaj chce expic jak najszybciej, a nie zbierac kase

@Vil
Nie wiem jak dajesz rade mowic kazdemu w tym temacie ciagle, ze trzeba huncic efektywnie na danych skillach, a nie trenowac do upadlego bez rezultatow w expieniu..
stary 04-05-2006, 11:02   #1736
JUNIR
Zbanowany

JUNIR's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jak masz pacca to proponuje scaraby i to chiba z gsem wlasnie.. Nie expilem tam ryckiem ale slyszalem, ze sie nienajgorzej zarabia..
A bez pacca.. proponuje huncic cos, co wywala duzo smieci, ktore da sie sprzedac.. ja wiem.. minosy? (na poludnie od kopalni dwarfow w dziurze, bo chiba jestes za slaby na mintwallin) Moze te soldiery.. Nie mam specjalnie pomyslu, bo ja zazwyczaj chce expic jak najszybciej, a nie zbierac kase
Pacc niestety nie mam bo mysle że sie nie opłaca kupiować pacc przed 40lv
(bo hp też jest potrzebne)

Cytuj:
@Vil
Nie wiem jak dajesz rade mowic kazdemu w tym temacie ciagle, ze trzeba huncic efektywnie na danych skillach, a nie trenowac do upadlego bez rezultatow w expieniu..
Ja to wiem i sie z tym zgadzam ale najpierw chcę troche zarobić i wole teraz trenować niż później(bo każdy knight ternować i tak będzie musiał)

Jeszcze jedno pytanie na które zwsze chciałem znać odp ale zawsze zapominam zapytać

Na jakich skillach i lv można solować GS? I tak samo smoki?
stary 04-05-2006, 11:39   #1737
Zygfryd
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Ja to wiem i sie z tym zgadzam ale najpierw chcę troche zarobić i wole teraz trenować niż później(bo każdy knight ternować i tak będzie musiał)

Jeszcze jedno pytanie na które zwsze chciałem znać odp ale zawsze zapominam zapytać

Na jakich skillach i lv można solować GS? I tak samo smoki?
Nie mowie akurat o tobie.. chociaz tez warto pomyslec

Co do solowania gsow to nie jestem zbytnio zorientowany, ale strzelalbym, ze 40+ lvl i 80/80+ z 2 handed bronia ofc i ringiem, byc moze +explo badz hmmy.

A dragi.. tak zeby tylko zabic 1 draga to starczy 20 lvl i skille 60/60~ z 1 reczna bronia + hmmy.. (nie mowic, ze sie nie da, bo kiedys tak zrobilem ), a tak zeby nie stracic prawie bp uhow (tylko pol bp ^_^ )wystarczy 2 reczna bron i skille 65/65~
stary 04-05-2006, 11:59   #1738
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

drag:

-dobra miejscowka
-65/65
-dwureczna bron

GS

-zalecam min. 75/75, na upartego mozna z nizszymi ale koszty ida w gore niesamowicie
-koniecznie dwureczna bron.
stary 04-05-2006, 13:57   #1739
Ateyah
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 04 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Podziel sie jeszcze pomyslem na czym chcesz z ta dwureczna expic na 70/70 zeby bylo szybciej niz z jednoreczna ?
Minosy,soldy,orki i wiele wiecej
Mozna i na cycach ale 1uh idzie na jakies 10 cycow a to niezawsze sie zwraca
Ateyah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-05-2006, 14:06   #1740
JUNIR
Zbanowany

JUNIR's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie mowie akurat o tobie.. chociaz tez warto pomyslec

heh spoko ale ja sobie postawiłem taki cel żeby mieć jak najwyższe skille na jak najniższym lv ^^

Cytuj:
Co do solowania gsow to nie jestem zbytnio zorientowany, ale strzelalbym, ze 40+ lvl i 80/80+ z 2 handed bronia ofc i ringiem, byc moze +explo badz hmmy.

A dragi.. tak zeby tylko zabic 1 draga to starczy 20 lvl i skille 60/60~ z 1 reczna bronia + hmmy.. (nie mowic, ze sie nie da, bo kiedys tak zrobilem ), a tak zeby nie stracic prawie bp uhow (tylko pol bp ^_^ )wystarczy 2 reczna bron i skille 65/65~
aha a do blokowania?(ja skilluje z 3-4 kumplami którzy mają troche mniejsze skille niż ja ale też duże jak na lv jeden ma chyba 57/56 drugi 55/55 a trezci 54/53 jakoś tak)
jest też 2 sorców z lv 18 i 19 chyba co może z taka ekipą robić(lol)
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 3 (zarejestrowanych: 0, gości: 3)

Zasady postowania