![]() |
#1721 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 30 08 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Niegrający
Imię: ګګ۞۞۞
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Iridia
Skille: ۞
|
![]() Cytuj:
Według mnie najlepsze jest to x) Cytuj:
Kod:
Człowiek jest skazany na kłamstwo. Jego aparat poznawczy – niedoskonały, wadliwy – fałszuje rzeczywistość. Chcąc ująć świat w słowa, trwale się go zniekształca. Ponadto ludzie nie są w stanie spojrzeć prawdzie w oczy, nie chcą znać prawdy o sobie samych, nie chcą nic wiedzieć o swojej ułomności, błędach. Żyjemy tedy w świece ułudy. Niektórzy twierdzą, że musimy się z tym pogodzić. „Trzeba nauczyć się żyć z kłamstwem” – mówią. „Kłammy tak, aby nikogo nie oszukiwać” – czyli kreujmy własną rzeczywistość, w której będziemy się czuć dobrze. Taką wizję świata można by uznać za idealistyczno-agnostyczną. Człowiek nie może, według niej, przebić się do realnego bytu, świat poznaje jedynie poprzez samego siebie, będąc przy tym medium trwale i nieusuwalnie zniekształcającym rzeczywistość, daje więc sobie przyzwolenie na kłamstwo. Mówi: „wszyscy kłamiemy”, bo sądzi, że prawda, jeśli istnieje, zniewala, ogranicza twórcze działanie człowieka. Kod:
Popularność kłamstwa jest zadziwiająca. Badania psychologów pokazują, że kłamiemy średnio 2 razy dziennie, a mimo to wymagamy prawdy i szczerości od innych, potępiamy fałszywych polityków i oszustów. Największa słabość ludzkiej natury polega na tym, że stosunkowo łatwo nas okłamać. Wydaje się więc, że miejsce kłamstwa w komunikowaniu jest trwałe i konieczne. Należy się zastanowić dlaczego ludzie tak chętnie uciekają się do kłamstwa ? Bo kłamstwa są bardziej pomysłowe, sprawiają, że świat wydaje się być przyjemniejszy, są mniej kłopotliwe niż prawda i mniej zniechęcające, dają doraźne korzyści. Kłamię, ponieważ chcę cię przechytrzyć i wykorzystać. Kłamię, bo nie jesteś dla mnie partnerem i w ten sposób wyrażam swoją dla ciebie pogardę. Albo kłamię, bo się ciebie boję. Kłamstwo niemal zawsze sygnalizuje i umacnia istnienie w stosunkach międzyludzkich jakiejś przemocy, chęci wykorzystania, pogardy lub strachu. Kiedy zaś w takim nieludzkim świecie już się zakorzenię, kłamię również dlatego, że kłamstwo weszło w moją naturę. Wmontowaliśmy kłamstwo w życie jako jego element składowy. Nie walczymy z kłamstwem przy pomocy prawdy, lecz na kłamstwo odpowiadamy kłamstwem. Niestety... w tej dziedzinie osiągnęliśmy szczyty wyrafinowania. Co więcej, w dziedzinach takich jak dyplomacja, polityka, handel, reklama, księgowość prawda jest tylko zawadą. Prawda jest taka, że prawda powoli wychodzi z mody. Jest pełna dziwnych zakamarków i pęknięć, tak jak wiele staromodnych rzeczy; niektórzy ludzie uważają je za fascynujące, ale dla większości są one jak ból w kręgosłupie. Znajdować radość w obcowaniu z prawdą jest pięknym zamiłowaniem, ale większość z nas w dzisiejszym społeczeństwie nie ma czasu na takie rzeczy. Nie od parady też symbolem łączonym z kłamstwem jest rozdwojony język węża. Prawdopodobnie na miano takiego symbolu zasłużył sobie ów wąż z raju, który nakłonił do grzechu naszych pierworodnych rodziców. Ten symbol jest o tyle groźny, że powszechnie z obrazem węża kojarzy się jego inny atrybut – jadowitość i zdolność niesienia śmierci. |
||
![]() |
|
![]() |
#1722 |
Guest
|
![]() Ahahahah jestem dyslektykiem i nie mam weny pisac z wordem ale jak juz mowilem bendziecie bronici yamahatiego bo jestescie jego kolegami albo sie boicie wypowiedziec na tym forum na jego temat.Ale ja sie tego nie boje i dlatego pomnie jezdzicie moge zejsc z jego mordy ale i tak z niego jest PA
![]() |
![]() |
#1723 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
dzieks /Miniek |
|
![]() |
![]() |
#1724 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 05 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() Mowisz ze nabilem rs na 20 lvlach? wysile sie i wkleje Ci moje uj Feb 04 2007, 12:12:27 CET Killed Lykontorna Orxosa at Level 104 unjustified Feb 02 2007, 12:58:51 CET Killed Vason the Kret at Level 45 unjustified Widac gdzies tu 20lvl? eh. Fakt ze Twoja morda nie nadaje sie do wypuszczania Cie z domu nie swiadczy o tym ze inni tez tak maja. Wiem ze prawda boli sram na Twoje posty placz sobie na forum bo tylko do tego sie nadajesz. Jak chcesz mi cos powiedziec chetnie podam Ci moj adres w rl wtedy mozemy sobie porozmawiac, eMa |
|
![]() |
![]() |
#1725 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2005
Lokacja: Nisko
Stan: Na emeryturze
Imię: Evuller
Profesja: Knight
Skille: 70
|
![]() Kisia boje sie wypowiedzieć na Twoj temat na tym forum
![]()
CO NIE TAK BYŁO Z MOIM AVATARKIEM? Jeden mach Jestem w snach Słodkich tak, że chciałbym tu zostać Łatwo jak piach jest je rozwiać Jeśli tylko prawde chcesz poznać... _________________________ 01:08 Everanor [110]: bo Ty jestes taki relikt iridii 01:08 Evuller [8]: ![]() 01:08 Everanor [110]: Mistrz Yoda 01:09 Everanor [110]: maly levelem duzy duchem 01:09 Everanor [110]: xD |
![]() |
![]() |
#1726 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
|
![]() @up - Powiem tyle ze ostro sie zrobilo
![]() Next Char z Pk teamu poskromiony [ loth joven ] ![]() ![]() Nie no Yama nie ma az tak brzydkiej twarzy ;/ Stanowczo przesadzasz ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1730 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1731 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2005
Lokacja: Nisko
Stan: Na emeryturze
Imię: Evuller
Profesja: Knight
Skille: 70
|
![]() Cytuj:
zapytaj Gaby jaki Kisia jest ona wie więcej od nas!!!!!!!! ![]() Ciekawe skad mu się wział kolor różowy? strange ![]()
CO NIE TAK BYŁO Z MOIM AVATARKIEM? Jeden mach Jestem w snach Słodkich tak, że chciałbym tu zostać Łatwo jak piach jest je rozwiać Jeśli tylko prawde chcesz poznać... _________________________ 01:08 Everanor [110]: bo Ty jestes taki relikt iridii 01:08 Evuller [8]: ![]() 01:08 Everanor [110]: Mistrz Yoda 01:09 Everanor [110]: maly levelem duzy duchem 01:09 Everanor [110]: xD |
|
![]() |
![]() |
#1732 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2005
Lokacja: Kraków
Imię: Anas Kiro
Profesja: Elite Knight
Gildia: ................
Poziom: 194
Poziom mag.: 9
|
![]() Uwielbiam te bystre posty...
|
![]() |
![]() |
#1733 | |
Guest
|
![]() @Yama
Za dużo HH słuchasz, POZNAŃSKIEGO HH hrhrhrhrhhr @Minas Morgul Nawet jeśli masz dysortografie i dysmózgie, gówno mnie obchodzą twoje posty - chcesz tu pisać to wrzucaj tekst w worda - to nic nie kosztuje a umilisz życie innym. @bezuch <3333333 EDIT# Cytuj:
Ostatnio edytowany przez White_Power - 06-02-2007 o 22:57. Powód: br? |
|
![]() |
#1734 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
Lokacja: B3
Gildia: Power-Rangers
|
![]() Minas_Morgul - zakomplekśiony 12-latek ? staryy powiedz mamie żeby cie czasem wyprowadzała na podwórko ok ?
![]()
Ostatnio edytowany przez Hasis - 06-02-2007 o 23:13. |
||
![]() |
![]() |
#1735 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#1736 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
Lokacja: B3
Gildia: Power-Rangers
|
![]() Nom niestedy hacked ale to tylko gra
![]()
||
![]() |
![]() |
#1737 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2005
Stan: Usunięty
Świat: Danubia/Iridia
Poziom: 108
Skille: 99/81
|
![]() next czlowiek pk teamu poskromiony! you made my day
![]() to tylko gra, odpoczac musze a potem sie zobaczy co i jak ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
|
![]() Rozowy kolor bo ktos juz dawal posta na temat yama ze to jest " Rozowa Kurwa"
ktora pomaga swe czy jakos tak i dlatego mu sie to skojazylo a 12 lat to on nie ma ![]() Minas popraw ortografie ![]() Bo juz mi sie ciezko czyta jak tyle bledow ^^ Loth teraz to przynajmniej bedziesz mial czas na Lesny Dzban ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Guest
|
![]() Leśny Dzban i Wino (tanie ofc) DARK BOKSER FTW !
|
![]() |
#1740 |
Zbanowany
|
![]() Tez mnie to zastanawialo :d i dziwi mnie tez ktos kto wypowiada sie na temat mojego wyglądu nigdy mnie nie widząc w rl, ale tak to jest jak komus tata wchodzi do wanny jak sie kąpie a mama nosi tak krótkie miniówki, że aż jej jaja wystają.
|
![]() |