Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Furora

Notki

Furora Wydarzenia ze świata Furora Moderowanie nowych tematów na tym forum zostało włączone. Proszę pilnie czekać na akceptację tematu. Moderowanie postów w niektórych tematach zostanie włączone.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-03-2010, 20:24   #17381
Furor001
Użytkownik Forum

Furor001's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2010
Lokacja: Polskka

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Furora
Skille: dobre
Domyślny

Jety czego mam zazdroscic? wymysl cos lepszego
Jarku'Gru nie pozadam chwaly nie chce byc uwazany za kogos kto kreuje sie na superbohatera Furory po prostu "walcze" o prawa innych i chce pokazac ze jesli sie chce to mozna sie postawic w najrozmaitszych sytuacjach
Niektorzy sami zdecyduja czy mialem racje wiadomo ze nic wiekszego nie zwojujemy na Furorze ale wbijajac fraga na ludziach ktorzy zawsze kozaczyli i stosowali PA wiem ze wykonalem swoja misje zemsty ale jeszcze czuje lekki niedosyt chce by kazdy mogl miec taka mozliwosc. I caly czas o to w tym wszystkim chodzi. Pozwolcie ze idac w slady Jarka'Gru tez napisze krotka historie z mojego zycia na Furorze:

5 lat temu idac przez kopalnie krasnoludow i przemierzajac bezdroza Furory wyszedlem na powierzchnie by zaczerpnac troche swiezego powietrza, po czym natrafilem na minotaury. Spotkalem tam innego podroznika ktory zmeczony walka z nimi zapytal sie mnie o jedzenie. Niestety nie mialem nic przy sobie. Po dluzszej rozmowie wspolnie postanowilismy stawic czola minotaurom. Ledwo uszlismy z zyciem ale swietnie sie dogadywalismy.
Postanowilismy ze zostaniemy przyjaciolmi. Pierwsze zdobywanie doswiadczenia w walce, pierwsze skarby, pierwsze porazki i wzloty.
Po dlugich zmaganiach moj nowo poznany kolega wbil poziom 20,
po czym udal sie na desert questa. Niestety zostal wrobiony przez bande zlodziei i zostal okradziony z poziomu i zbroi. Nie wiedzielismy co z tym dalej zrobic. Po dluzszej chwili spotkal on elitarnego rycerza na poziomie 90.
Poprosilismy go wiec o pomoc, a on ukaral bandytow oddajac koledze cenna zbroje. Powiedzial ze gdy zostaniemy napadnieci albo okradzeni wtedy niezwlocznie nam pomoze. I tak oto poznawalismy coraz to nowych ludzi ktorzy stali sie rowniez naszymi towarzyszami w podrozy po Furorze.
Zdobywalismy coraz to nowe poziomy i uczylismy sie na bledach.
Minely 2 lata. Nastaly czasy nowej wojny ktora zmusila nas do zaprzestania wspolnych polowan. Zawsze bylismy przeciwni stosowaniu przemocy w stosunku do innych podroznikow. Na Femor Hills walczac z goblinami zostalem napadniety przez zlego czlowieka. Moj kolega natychmiast przybiegl. Ten czlowiek prosil by go nie zabijac. I nie wiem czemu nie potrafilem mu odebrac zycia, a przeciez probowal mnie zabic. I tak to juz sobie pomagalismy.
Byl on dla mnie zawsze przykladem wojownika o dobrym sercu i determinacji.
Jakis czas temu zostalem upokorzony przez ludzi silniejszych od bandytow ktorzy napadali nas niegdys. Moj kolega powiedzial ze najlepiej bedzie jesli sam zdecyduje co mam zrobic. Postanowilem walczyc. On chodzil na smoki z innymi przyjaciolmi i dalej przemierza bezdroza Furory. Teraz gdy przypominam sobie jakich wspanialych ludzi poznalem ile przygod przezylem lza mi sie w oku kreci...ale prawdziwi rycerze nie placza?...

Dla Demonica Seby z Furory
Twoj przyjaciel Wojownik dobra.

Ostatnio edytowany przez Furor001 - 03-03-2010 o 20:48.
Furor001 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-03-2010, 20:33   #17382
Fan_Dzidzi2
Użytkownik Forum

Fan_Dzidzi2's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2009
Lokacja: Warszawa

Profesja: Elite Knight
Domyślny

mw2 > tibia
stary 03-03-2010, 22:49   #17383
Cz4rny
Użytkownik Forum

Cz4rny's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2008
Lokacja: Chełm

Stan: Na Emeryturze
Imię: Gredert
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Vision
Poziom: 160
Poziom mag.: 74
Domyślny

ktoś tam pisał, że furora to nie jest server do gry, według mnie po to jest tyle serverów w tej grze, żebyś mógł wybrać ten najlepszy dla siebie
do tego cipsoft wprowadził możliwość przeniesienia się, więc jeśli już wybrałeś zły server, również możesz go zmienić, więc posty typu ten server nie jest dla ludzi itd są bezsensowne

jeszcze coś widziałem ktoś pisał ile to on ludzi nie zfragował, nie ma czym sie chwalić, to nie tibia 7.6, teraz wystarczy kogoś z fista walnąć i frag gotowy, więc wypisywanie tych fragów z dumą również zbytniego sensu nie ma
Cz4rny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-03-2010, 22:57   #17384
Gesar
Użytkownik Forum

Gesar's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2009

Imię: Gesar
Świat: Thoria
Domyślny

Kazdy z nas zapewne mial podobne historie i przezycia jak Jarek i Seba. Jak zaczalem czytac Wasze opowiesci to szczerze mowiac chcialo mi sie smiac ze sposobu w jakim o tym mowicie. Patrzac na to z 2 strony biorac pod uwage slowa, jakich uzyliscie do opisania swoich przygod wskazuja na to ze kiedys ta gra posiadala prawdziwy klimat. Niestety bezpowrotnie go stracila.

Niemniej jednak mile wspomnienia pozostana na zawsze w naszych sercach xD a takze prawdziwi przyjaciele z ktorymi na pewno utrzymujecie nadal kontakt, mimo tego ze przestali grac
Gesar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2010, 08:25   #17385
Zoodix
Użytkownik Forum

Zoodix's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2008

Imię: Emerytnik
Gildia: ZUS
Świat: Chełm
Poziom: 738
Skille: 22
Domyślny

serwer nie powinien sie nazywac furora bo tam nikt bez znajomosci furory nie zrobi hmm wymyslcie jakas ciekawa nazwe moze hunteria czy cos ;d
Zoodix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2010, 09:22   #17386
Sanijoleczek
Użytkownik Forum

Sanijoleczek's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Furor001 Pokaż post
Pamietam jak Vision wygralo wojne z Duskiness.
Na servie bylo niewyobrazalne PA.
Kazdy z graczy nie bedacych w Vision nie mogl normalnie expic bo jak przylazil (z)Vis to natychmiastowo musial opuscic respa, a gdy chcial isc na expa musial odczekac 30 min. po czym mogl na niego wejsc. Wlasnie takie zasady byly jak Vision rzadzilo servem za starych czasow.
Latali i uwalali wszystkich. Wymuszali eq i paymenty.
Spaaw sie wyplacil i mial nalozone ogarniczenie lvlowe do 200+.
Czy nadal macie o nich takie same zdanie?
Ale teraz to i tak jeden pies gdy Vision jest polaczone z Duskami
Oczywiscie to Imargam i inni sieja najwieksze PA.
Pamietam jak ubil z jakims rpkiem Demonic Sebe przed ss'em z nudow, trapneli go i wymuszali eq.
Hunty za to ze widzieli Cie na ich respie nawet gdy nie bylo listu.
Hunty za to ze nie jestes z nimi.
Hunty za to ze nie chcesz zejsc z expa jakiemus 200+
Hunty za to ze nie zgodzisz sie na jakies ich zachcianki.

Ja mam najlepszego hunta bo gdy bieglem na boat w thais przedemna lecial Imciu i hitnal mnie z 3x. Ja sie pytam "za co" a on "zamknij sie i nie pisz nic bo mnie denerwujesz swoimi tekstami" <-- wersja cenzuralna.
To go pojechalem

Teraz maja kare bo sie postawilismy. I tacy ludzie wlasnie sa na Furorze.
Niektorzy sie nie postawia tylko zaplaca bo chca za wszelka cene expic.
Ale po co expic na Furorze gdzie all respy zajete? Gdzie biega od groma 200+ lvli. Gdzie liczy sie kasa i bot. Przynajmniej my mamy z tego pkowania swietna zabawe i mozliwosc odegrania sie za nasze hunty

Tak jest na każdym serwerze znawco wiec zamknij już ryj bo gadasz 3/3 w każdym swoim poście. Jestem w 100% pewny, że gdybyś z nimi wtedy walczył to robiłbyś to samo, aczkolwiek z mojego przypadku wiem, że problemy są tylko wtedy gdy pomimo o3mywania wiadomości od high-leveli~ nie wychodzisz dalej z respa. Imargama nazywasz PA? Może i czasem ściągał kase z ludzi, ale bardzo często pomagał ludziom których nie znał/ledwo znał jak np. mi.

I zebyś mi nie odpisał ze wchodze w dupe Visionom, odszedłem z furory 2 lata temu ze wzgledu na to, że moi znajomi z WRA zmienili serwer
Sanijoleczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2010, 14:50   #17387
Furor001
Użytkownik Forum

Furor001's Avatar

Domyślny

Wychodzilem z respow tylko wtedy gdy pisali czy bym ich wpuscil na 2-3h ale niektorzy odrazu sql odpalali. Juz mowilem ze jestem przeciwny PA i nigdy go nie uzywalem i nie bede uzywal wiec naucz sie czytac
Tak imargam uzywa/uzywal PA i to w nadmiarze a wielu to potwierdzi.
Stoi 100+ ze skullem w thais to podlatywal Ima z innymi i go uwalali bo im sie nudzilo "moze czasem i sciagal kase z ludzi" <-- to tylko jeden z jego grzechow.
Jak szedlem na boat w thais zaczal mnie lac to tylko sie zapytalem "za co" i odrazu hunt "bo sie zapytalem". I jak to wytlumaczysz? no jak?
I przez pewien czas bylo wiele takich sytuacji.
Servera nie zmienie bo zostaje na Furorze do konca i zawsze tu gralem o/

Marenfirius
Mar 03 2010, 23:38:30 CET Killed at Level 100 by Odius Hard, Shozena Shaeyalan, Szyychu and Zodie Lee.

Kolejny z Vision do kolekcji

Ostatnio edytowany przez Furor001 - 04-03-2010 o 15:01.
stary 04-03-2010, 15:17   #17388
Zoodix
Użytkownik Forum

Zoodix's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2008

Imię: Emerytnik
Gildia: ZUS
Świat: Chełm
Poziom: 738
Skille: 22
Domyślny

tez mowilem ze zawsze bd gra na furo xd no i niegram wgl teraz tylko otsy bo tam mozna sie pona*******ac bez lipy
Zoodix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2010, 16:19   #17389
millaa
Użytkownik Forum

millaa's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2008
Lokacja: Z Gdyni !

Imię: Millaa
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 114
Skille: 103/87
Poziom mag.: 24
Domyślny a

7 . Nie zabijaj
millaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2010, 16:33   #17390
Sienx
Użytkownik Forum

Sienx's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2008

Imię: TomizzZ
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 299
Domyślny

Ten 90 ek co wam pomógł to był Imargam
Sienx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-03-2010, 19:24   #17391
Sanijoleczek
Użytkownik Forum

Sanijoleczek's Avatar

Domyślny

Ja mam sie tłumaczyć? Hahaha,weź wyjdz i zamknij drzwi. Odpowiadam tylko za siebie,przedstawiam ci jak wygląda sytuacja bo nie jesteś obiektywny ale chociaż powiedziało ci to ponad 10~ osob nadal tego nie zauważasz
stary 04-03-2010, 20:43   #17392
Furor001
Użytkownik Forum

Furor001's Avatar

Domyślny

Ja Ci powiedzialem jak wyglada sytuacja na Furorze i przedstawilem dowody na to ze ludzie uzywaja PA. Nie mowilem ze Ty masz sie tlumaczyc tylko ze nie mozesz wytlumaczyc czemu oni tak robia i skoncz gadac bo przekrecasz zdania celowo omg...

Ostatnio edytowany przez Furor001 - 04-03-2010 o 20:45.
stary 04-03-2010, 21:26   #17393
Sanijoleczek
Użytkownik Forum

Sanijoleczek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Furor001 Pokaż post
Ja Ci powiedzialem jak wyglada sytuacja na Furorze i przedstawilem dowody na to ze ludzie uzywaja PA. Nie mowilem ze Ty masz sie tlumaczyc tylko ze nie mozesz wytlumaczyc czemu oni tak robia i skoncz gadac bo przekrecasz zdania celowo omg...
A co ty myslisz ze na innych światach nie ma PA? I oczywiście ze moge wytlumaczyc czemu -> z 2 powodów :
-Skonczyła sie wojna, zabijaja dla zabawy bo "expienie jest nudne"
-Dla pieniedzy, zabijanie 40-80 postaci lub po prostu ściaganie z nich rzeczy jest bardzo dochodowe
stary 04-03-2010, 23:23   #17394
dopalacz.Vis
Użytkownik Forum

dopalacz.Vis's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2008
Lokacja: In Your head

Profesja: Knight
Gildia: Upon my Lord
Świat: furora
Poziom: 170
Skille: 95/92
Poziom mag.: 08
Domyślny

seba nie dawaj sie tym forum fajterom. To że nie obejmiesz władzy nad furorą ze swoją ekipą jest raczej wiadome, ale przynajmniej pajace boją sie pojedyńczo po thais chodzic i dzięki wam jest chociaż o czym pisac na forum

stonki:
-linari_back , DION
-dzidzie2,yołeny,khazule
-bartonisko
-duch niespokojny JM na 100%
-mYchas
-bulbazaur i jego ziomy
-zodix/awangardowy/lukasz92
-sruror mega d381L
dopalacz.Vis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2010, 00:14   #17395
Gesar
Użytkownik Forum

Gesar's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2009

Imię: Gesar
Świat: Thoria
Domyślny

Hahahaha co prawda to prawda. Byla taka sytuacja, ze podstawiali sie noobem na pt. Wybieglem po czym zabilem nooba i od wschodniej strony miasta wybieglo we mnie conajmniej 10 osob z v/d/s 200+ lvle ale mialem szczescie i ucieklem swoim marnym 70 knightem do temple. Ale sie usmialem wtedy xD A co do tego ze sie boja pojedynczo chodzic to nie jest do konca prawda! 300 knightami nie maja wiekszych zachamowan
Gesar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2010, 01:09   #17396
thoro
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 04 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Kyra
Domyślny

Furor to jest taka gra i tego nie zmienisz. Mozesz sobie polatac z pk teamem, pogadac na forum, ale nie masz wiekszego wplywu na bieg zdarzen. Jestes jeszcze na takim etapie, ze tibia wydaje ci sie jakims kurcze drugim swiatem, w ktorym chcialbys byc kims waznym i znanym, ale tibia to jest tylko gra, i do tego jedna z gorszych mmo ;]
Ale pociesze cie, ze kazdy kiedys mial taki etap, ze sobie planowal co bedzie robil, ze sobie liczyl levele i expa, ze mial aspiracje kiedys cos tam fajnego zrobic... ale to przechodzi. W koncu patrzysz na tibie z innej perspektywy, czas leci a tam sie dzieje ciagle to samo, ciagle te same problemy, te same gadki... tylko ludzie sie zmieniaja (niestety coraz glupsze sie wydaje to towarzystwo).
stary 05-03-2010, 06:47   #17397
Partyzant_Felix
Zbanowany

Data dołączenia: 21 12 2008
Lokacja: Polska, Grudziądz Postów: 872

Gildia: Betrayed
Świat: Arcania
Poziom: 132
Skille: ^ był
Poziom mag.: 66
Partyzant_Felix ma numer GG 3458037
Domyślny

Dokładnie tak thoro napisał, kiedyś jak nie miałem pacca, przegrałem wojnę to pierwsze co myślałem to gdzie ja teraz będe grał (na arcani wypłacić się to ujma na honorze). A teraz? Żal mi kupic pacca za gp, co stwierdziłem, że skoro sprzedawca jeszcze na tym zarabia to te gp jest wymienialne na rl kasę i od kiedy je sprzedaje to mam facc. Btw polecam pokerstars.com
Partyzant_Felix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2010, 14:47   #17398
Furor001
Użytkownik Forum

Furor001's Avatar

Domyślny

Kazdy chyba chce byc wazny. Ale ja nie chce byc kims na Furorze fragujemy itd bo chcemy zemscic sie na naszych oprawcach i to sie nam udaje
Czyli zabijaja niewinnych graczy bo ciagle expienie jest nudne. Zabijaja niewinnych graczy dla paymentow i zyskow. Czyli stosuja przemoc zeby zarabiac no ale tez traca przez nas kase na blessy Na Furorze dla koalicji liczy sie tylko kasa ale teraz jak jest nowy system antybotowy to bedzie jeszcze wieksze kozactwo bo beda starali sie sciagac ja z ludzi...Vision NIE zasluguje na szacunek i zawsze tak bedzie

Ostatnio edytowany przez Furor001 - 05-03-2010 o 14:48.
stary 05-03-2010, 14:54   #17399
Lukasz'92
Użytkownik Forum

Lukasz'92's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2008
Lokacja: Grudziądz

Świat: Elysia
Domyślny

2x@up

unibet lepszy ;d
ale ja tam wole sobie w rl pograc, wieksza beka jest ;p

co do tematu, to dlatego wole sobie popekowac niz tylko expic i expic, bo z tego bynajmniej jakas frajda. a ze pieniedzy szkoda na pacc to wiadomo. no ale jakby nie patrzec jak mam jakies luzne pieniadze to i tak wydam je na alkohol, to co mi szkodzi od czasu do czasu oszczedzic sobie watrobe i kupic pacca ;d
Lukasz'92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2010, 15:21   #17400
spowalniacz
Użytkownik Forum

spowalniacz's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2008

Domyślny

ahahahahah zawsze to samo, najpierw jazda po sobie kto jest większą pizdą w tibi, potem kto jest większą pizdą na realu, potem zaczyna się gadka kto więcej wypije, kto więcej krech pociągnie a potem powrót do tibi i dalej popadanie z jednej skrajności w następną.

Wisła vs Arka 1 1,7 zl z handicapem
Legia vs Odra 2x 2,2 zl

Polecam ~!

Użytkowników czytających ten temat: 9 (zarejestrowanych: 0, gości: 9)

Zasady postowania