Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Furora

Notki

Furora Wydarzenia ze świata Furora Moderowanie nowych tematów na tym forum zostało włączone. Proszę pilnie czekać na akceptację tematu. Moderowanie postów w niektórych tematach zostanie włączone.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-03-2010, 17:06   #17441
thoro
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 04 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Kyra
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AllyHarit Pokaż post
Parę dni temu, po pewnej rozmowie ze znajomymi, wiedziona ciekawością zajrzałam do tego tematu.
Chciałabym dowiedzieć się od użytkowników tegoż forum: Czy nie dzieje się na furorze nic ciekawszego poza, rzec by można "wypadami terrorystycznymi" rozżalonych swoją sytuacją graczy?
Przecież wiadomym jest, że zawsze takie osoby będą istnieć, tak to już w tibii jest, wygrani i przegrani - to jej nieodłączna część.
Chciałabym też dowiedzieć się czy ta grupka ludzi bawiących się w "sprawiedliwych" biorą pod uwagę, że są w znienawidzonych przez nich gildiach, ludzie, którzy odkąd grają w tą grę to w miarę swoich możliwości starają się zwalczać PA czy zabijanie bez powodu? Czy mam rozumieć, że uznajecie "odpowiedzialność zbiorową" czyli nie ważne co robią jednostki, przecież należą do danej gildii? (Przypomina mi to historie z życia pewnej rodziny, gdy podczas wojny, przykładowy Jan z Polesia zawinił coś Moskwie, a ze względu na jego nieuchwytność, skazano na zsyłkę jego brata wraz z rodzina).
Masz wybór gdzie należysz. Pani Janowa nie miała wyboru, była jego żoną i nic nie mogła z tym zrobić.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-03-2010, 17:16   #17442
AllyHarit
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 03 2010

Imię: Ally Harit
Świat: Furora
Domyślny

Brat Jana też nie miał wyboru, rodziny się nie wybiera.
Co do gildii. Mam prawo należeć do gildii do jakiej chce. To jednak nie znaczy, że ktoś zupełnie dla mnie obcy i nic o mnie nie wiedzący, ma prawo wsadzać mnie do jednego wora z innymi ludźmi będącymi w danej gildii. Takie uogólnianie powodują między innymi stereotypy. Czy Polacy dobrze się czują z mianem złodzieja i pijaka? Niby tez maja wybór, mogą zmienić obywatelstwo, ale czy to sprawiedliwe?
AllyHarit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 17:39   #17443
bulbazaur
Użytkownik Forum

bulbazaur's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2008

Stan: Niegrający
Domyślny

Amerykanie znani sa z tego ze wychodzac tam na ulice musza sie liczyc z tym ze ktos zacznie do nich strzelac, podobnie z polakami... wychodzisz z domu i musisz brac poprawke na to ze ktos cie okradnie, napadnie.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Winged Helmet na Furorze!
bulbazaur jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 17:45   #17444
AllyHarit
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bulbazaur Pokaż post
Amerykanie znani sa z tego ze wychodzac tam na ulice musza sie liczyc z tym ze ktos zacznie do nich strzelac, podobnie z polakami... wychodzisz z domu i musisz brac poprawke na to ze ktos cie okradnie, napadnie.
No dobrze, tak samo można przyjąć, że idąc ulicą dostaniesz cegła w głowę bo akurat się obluzowała z jakiegoś niewinnie wyglądającego budynku.
Chodziło mi o to, że tak się szczycą tym, że karzą "tych złych", a nie sądzę aby pomyśleli jednostkowo. Bo przecież najłatwiej jest uogólniać, no nie?
stary 07-03-2010, 17:59   #17445
psyduck
Użytkownik Forum

psyduck's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2008
Lokacja: Alabastia

Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Gildia: Wodny Swiat
Poziom: 200
Skille: 100
Poziom mag.: 9
Domyślny

90% ludzi z tego tematu i tak nie zrozumie twojej wypowiedzi... ludzie tu maja iloraz inteligencji chomika !
psyduck jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 18:08   #17446
Fan_Dzidzi2
Użytkownik Forum

Fan_Dzidzi2's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2009
Lokacja: Warszawa

Profesja: Elite Knight
Domyślny

i pisza z 15 kont naraz
stary 07-03-2010, 18:14   #17447
Jarek'Gru
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 01 2010

Domyślny

I maja w avatarze Pokemony.
Jarek'Gru jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 18:17   #17448
dopalacz.Vis
Użytkownik Forum

dopalacz.Vis's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2008
Lokacja: In Your head

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Gildia: Upon my Lord
Świat: furora
Poziom: 170
Skille: 95/92
Poziom mag.: 08
Domyślny

wielki inteligent psyduck powiedzial co wiedzial razem ze swoimi bajeranckimi kontami reszty pokemonów.

stonki:
-linari_back , DION
-dzidzie2,yołeny,khazule
-bartonisko
-duch niespokojny JM na 100%
-mYchas
-bulbazaur i jego ziomy
-zodix/awangardowy/lukasz92
-sruror mega d381L
dopalacz.Vis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 18:22   #17449
MarianKalina
Użytkownik forum

Domyślny

Nie musisz nalezec do gildi jesli nie chcesz. Bycie w grupie oznacza bycie grupa. To jest forum o tibii wiec piszemy o tibii, a jesli podoba ci sie jan z polesia to jedz do polesia.
I nie udawaj madrego/madrej, bo wyglada to smiesznie.

Przezywasz ta gre bardziej niz furor seba, a to spore osiagniecie
MarianKalina jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 18:30   #17450
AllyHarit
Użytkownik forum

Domyślny

Szczerze to poruszając powyższy temat nie chciałam prowokować kolejnej bezsensownej kłótni typu: ten jest głupszy od tamtego.
Chciałam abyście się zastanowili nad tym co było wcześniej tu napisane o sprawiedliwości i tych "dobrych" i "złych".
Wcale nie twierdze, że macie nie rozmawiać o tibii. Po pierwsze pytałam się czy nie macie ciekawszych tematów z furory, po drugie skierowałam pytanie do ludzi zabijających w imię sprawiedliwości czy uważają, że zabijanie ludzi którzy nic im nie zrobili jest zgodne z ich postulatami.
Co do mojego stylu pisania, jeśli Ci się nie podoba to zawsze możesz pominąć mojego posta i go zwyczajnie nie czytać
stary 07-03-2010, 18:42   #17451
MarianKalina
Użytkownik forum

Domyślny

A co sie innego ciekawszego niby na furorze dzieje? piszemy o tym co najciekawsze - o jedynych obecnie akcjach czyli thais.

Jakiej sprawiedliwosci, o czym ty gadasz to jest gra, pvp, tu sie gra po to zeby zabijac. chcesz sprawiedliwosci to sciagnij sobie jakis odcinek anna maria wesolowska
MarianKalina jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 18:44   #17452
Dedoctor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 08 2004

Domyślny

Owszem, masz prawo należeć do gildi, a gildia ma swoja historie i swoje nastawienie. Bedąc hetero nie pchasz się na parade lesbijek, a bedąc czarnym nie wstępujesz do KKK. Dokładnie ta sama sytuacja co tutaj... osobiście, nie miałbym nic przeciwko zabijaniu członków jakiejś gildi, którzy nic mi nie zrobili, jeśli cała gildia jest huntowana..geez.
Dedoctor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 18:55   #17453
AllyHarit
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dedoctor Pokaż post
Owszem, masz prawo należeć do gildi, a gildia ma swoja historie i swoje nastawienie. Bedąc hetero nie pchasz się na parade lesbijek, a bedąc czarnym nie wstępujesz do KKK. Dokładnie ta sama sytuacja co tutaj... osobiście, nie miałbym nic przeciwko zabijaniu członków jakiejś gildi, którzy nic mi nie zrobili, jeśli cała gildia jest huntowana..geez.
Spoko, ja rozumiem coś takiego jak huntowanie całej gildii, tylko jest tu drobna różnica w pojęciach. Oni twierdzą, że zabijają ludzi, którzy wyrządzali im i innym im podobnym, wielkie krzywdy. Więc jak to w końcu jest, huntują sobie po prostu całe gildie, które maja na furorze jakąś władzę czy faktycznie uważają się za buntowników w słusznej sprawie?
P.S. Parady lesbijek i gejów są naprawdę zabawne i można na nie pójść będąc hetero
stary 07-03-2010, 18:58   #17454
Dedoctor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 08 2004

Domyślny

Czemu miałoby to kogokolwiek obchodzić? Mogą sobie postrzegać te gre jakkolwiek zechcą, i jezeli uważają się za buntowników, to niech giną jak buntownicy, jeżeli pekują dla zabawy, to niech w imie tej zabawy padaja. Nie rozumiem, dlaczego strona zabijająca, miałaby robic jakiekolwiek rozróżnienie, czy zabijając ludzi, zabijają pekerów czy rewolucjonistów. przeciez to i tak jeden pies, i jedna cholera.
Dedoctor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 19:12   #17455
AllyHarit
Użytkownik forum

Domyślny

W porządku, dalej jednak nie rozumiesz co mam na myśli. Nie mam do nich pretensji ze pkują, że bawi ich zabijanie innych graczy. Mają do tego prawo skoro jest to serwer pvp. Mi wyłącznie chodzi o to, żeby nie siali propagandy, jakoby są tacy wspaniali i jak to walczą o to żeby na furorze było lepiej, że wszyscy ludzie z Vision, Duskiness i Sunblade i pewnie jeszcze paru innych, są tacy źli i tyle złego zrobili pozostałym graczom. W tym momencie sami stali się podobni do tych z którymi chcieli walczyć jeśli nie rozróżniają tych, którzy faktycznie wyrządzili im krzywdę
stary 07-03-2010, 19:14   #17456
Zoodix
Użytkownik Forum

Zoodix's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2008
Lokacja: Chełm

Stan: Na Emeryturze
Imię: Emerytnik
Gildia: ZUS
Świat: Chełm
Poziom: 738
Skille: 22
Domyślny

co do tej zoltej kaczki zwanej psajdakiem to ty sie jakos nie popisujesz inteligencja. co do uogulniania to tez sadze ze to jest pojebane xd. dobra teraz jak musicie to juz mozecie na mnie wjechac i opierdolic mnie za interpunkcje i ortografie bo niktorzy tak maja ze musza a wiec niehamujcie sie
Zoodix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 19:34   #17457
Furor001
Użytkownik Forum

Furor001's Avatar

Lokacja: Polskka

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Skille: dobre
Domyślny

Nie chcemy byc tacy jak ludzie z Vision bo wtedy wielu by nas nienawidzilo.
Spojrzcie na inne gildie z innych serverow, napewno sa jeszcze takie ktore nie naduzywaja swej mocy i nie kozacza a wrecz pomagaja innym graczom a nie jak na Furorze "ma hunta bo go widzialem na respie"

:

Varionak
Mar 07 2010, 17:22:31 CET Crushed at Level 126 by Cinnku, Elder Tyros, Elen Garon, Eluqe, Furor seba, Lady Marysq, Magerr, Nynyy, Skolimov, Sowa Of Furora, Tinki linki and Zana Zidus.

Lady Skulia
Mar 07 2010, 17:48:31 CET Slain at Level 110 by Cinnku, Elen Garon, Eluqe, Magerr, Nynyy, Shozena Shaeyalan, Skolimov and Szyychu.

o.0 Arbelo
Mar 07 2010, 19:01:31 CET Killed at Level 187 by Arbelo and fire.
Mar 07 2010, 19:24:28 CET Died at Level 185 by fire.

\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/ Hip Hip?! Hurray!

Ostatnio edytowany przez Furor001 - 07-03-2010 o 19:44.
Furor001 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2010, 19:50   #17458
AllyHarit
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Furor001 Pokaż post
Nie chcemy byc tacy jak ludzie z Vision bo wtedy wielu by nas nienawidzilo.
Spojrzcie na inne gildie z innych serverow, napewno sa jeszcze takie ktore nie naduzywaja swej mocy i nie kozacza a wrecz pomagaja innym graczom a nie jak na Furorze "ma hunta bo go widzialem na respie"

:

Varionak
Mar 07 2010, 17:22:31 CET Crushed at Level 126 by Cinnku, Elder Tyros, Elen Garon, Eluqe, Furor seba, Lady Marysq, Magerr, Nynyy, Skolimov, Sowa Of Furora, Tinki linki and Zana Zidus.

Lady Skulia
Mar 07 2010, 17:48:31 CET Slain at Level 110 by Cinnku, Elen Garon, Eluqe, Magerr, Nynyy, Shozena Shaeyalan, Skolimov and Szyychu.

o.0 Arbelo
Mar 07 2010, 19:01:31 CET Killed at Level 187 by Arbelo and fire.
Mar 07 2010, 19:24:28 CET Died at Level 185 by fire.

\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/ Hip Hip?! Hurray!

No więc jak to z Wami jest Furor Sebo? Stosujecie rozróżnienie wśród własnych wrogów, zabijacie faktycznie tych co wyrządzili Wam krzywdę, czy Twoje słowa są puste i nic nie znaczą gdy piszesz, że nie chcecie być jak Vision?
stary 07-03-2010, 20:18   #17459
spowalniacz
Użytkownik Forum

spowalniacz's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2008

Domyślny

Prawda jest taka ze te pedały zabijają wszystkich jak leci i swoim fragom przyklejają łątkę VISION, nawet jak zabijają typów którzy cierpią hunty tak jak oni...

hahahahahaha
stary 07-03-2010, 20:20   #17460
Furor001
Użytkownik Forum

Furor001's Avatar

Lokacja: Polskka

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Skille: dobre
Domyślny

Otoz odpowiem Ci w ten sposob:
Vision ma swoich pionkow ja o tym wiem fragujemy okreslone cele tych ich pionkow tez. Nasze dzialania nie sa bezpodstawne. Najbardziej zabawna sytuacja byla niedawno gdy przyszedl Zwidek do thais i mowi do Koraza "ubij mykone" Koraz na to "dla Ciebie wszystko" i ubil mi 25 knighta na unjusta. to jest pionek numer 1 na Furorze a w dodatku kozaczy bo mysli ze ma szacunek wsrod swoich kumpli i uwaza sie za bóstwo bo kupuje gp od spawa.
I wlasnie wszyscy tacy ludzie jak on powinni otrzymac kare a takich jest peeelno.
Furor001 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania