![]() |
#1762 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Dzięki za olśnienie :O Wiem, ale chciałem dokończyć przynajmniej 1szą serię.
@Down :< Okej senseju! Ostatnio edytowany przez Grocix - 16-08-2008 o 12:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1763 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2008
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1764 |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
|
![]() Tak, tak, tak! Przepiekna seria! :3
Przy okazji Wolf's Rain... ostatnimi czasy zauważylam niesamowitą tendencję wsród dzieciaczków, do zachwytu nad animacjami o zwierzątkach. Wolf's Rain wraz z filmami Disney'a stały sie niedoscignionym wzorem i zaczely powstawać rzeczy typu: http://wolf-wataha.blog.onet.pl/ W całym tym zamieszaniu pare osób pogłówkowało i dostrzegło prosta rzecz - dzieci lubią pieski! I w ten sposób narodziła się, moim zdaniem, najbardziej żałosna seria w historii animacji. Ginga Legend Weed zwane tez Ginga Densetsu Wiido Animka o pieskach z klatami, których nie powstydziłby sie sam pan Pudzianowski. http://pl.youtube.com/watch?v=sl8IU3yku3w Czy tylko mnie ogarnia pusty śmiech jak to widze? ![]()
![]() |
#1765 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Nie. Jak tylko to zobaczyłem to zaliczyłem pięknego, klasycznego ROTFL & LOL.
U mnie na razie brak jakiegokolwiek postępu w oglądaniu anime, zacząłem zbyt wiele na raz po trochu i nie chcę jeszcze bardziej sobie tego komplikować. Czekam więc, aż Anime-Planet znów ruszy i będę mógł sobie jakoś to sensownie rozpisać.
![]() |
#1766 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() No cóż w tym anime o pieskach troszkę przegieli z klatami.... ale czy anime ocenia się po klacie postaci ;p Ja serii nie oceniem póki jej nie obejrzę. Ale biorąc pod uwagę historię z innych anime skierowanych raczej dla dzieci ( naruto, shaman king itp ) to Ginga Densetsu Wiido pod względem animacji i kreski wypada całkiem nieźle. O fabule i postaciach się nie wypowiem bo nie widzialem.
Ja w każdym razie nie mam zamiaru tak krytycznie się nastawiać bo może się okazać że wcale nie jest tak źle jak się wydaje. PS. Tana widziałaś to anime, czytałaś gdzieś o nim? Bo jak tak to zwracam honor. PS2. Omg.... miałem ściągać a brakło mi miejsca na dysku.... 320Gb dysk i brakuję miejsca... żal normalnie. PS3. Widzę że znowu wraca życie do topicu ;p Nie pozwolimy chyba żeby torg miał lepszy temat o Mandze&Anime co? Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1767 | |
The Witch
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#1768 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() To szkoda trochę... liczyłem że to będzie jakieś w miare anime które miało pecha dostać śmieszną oprawę... tak to nie będę tracił czasu na oglądanie tego.
PS. Rayza spamerze nie pisz 15 postów/1 strona topicu... ;p Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1769 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() @Corgar - P.S'y
rotfl'n'lol czy ty nie kasujesz tego co ścigasz [ odc. anime/serie] po obejrzeniu co do Torga...gadaliśmy o tym ; >...i tak wygrywam[y]... @Corgar czemu nazywasz SK i naruto anime dla dzieci? to normalne anime stworzone z gat. shonen dla ludzi...które tylko zostały 'znalezione' przez stacje typu 'jetix' 'CN' , które wykupiły licencje na nie i ocenzurowały je...tak samo można nazwać dowolną serie anime na którą mają licencje stacje dla dzieci... Ostatnio edytowany przez Rayza - 16-08-2008 o 18:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1770 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No nie usuwam anime z dysku... to coś dziwnego? Nawet gdybym chciał je usunąć nie potrafiłbym... przywiązany jestem do mojej kolekcji i już.
A wiesz jakoś tak się utarło że naruto i Shaman king są shounenami raczej dla dzieci/młodzieży. A zresztą targetem Shounenów raczej są dzieci i młodsza młodzież (masło maślane). Więc gdy mowię że Naruto jest dla dzieci chyba nikogo nie krzywdzę.... nee? Bo dla takiego starego pryka jak ty to chyba trochę poważniejsze serie są ;p Edit. W sumie czego sie spodziewam jak ty ogladasz shouneny, a jak obejrzysz inny rodzaj anime to obowiązkowo hentaja z nim. Corgar Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 16-08-2008 o 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1771 | ||
The Witch
|
![]() Cytuj:
Jestem wielką fanką naruto, ale musze przyznać jedno - o ile manga jest urocza (i czytam na bieżąco co tydzien ![]() ![]() To samo dotyczy Bleach'a i wielu innych shounenow. Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#1772 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmmm....grupą do celową shonen wcale nie są dzieci...jeśli już to młodziez ale starsni tez mogą je lubić....bo jak wyjaśnić np: te 40 os. w wieku gdzieś 20+ na panelu o SK na animatsuri? [nie,oni oglądali oryginał słychać to było bo tym jak gadali o tym anime] a N. przyjeło sie za dziecinne po z ' jetix'owaniu ' ...
(Oj tam że nie ma takiego słowa, Shakespeare też bawił się w Neologizmy!) Ostatnia notka jest o czymś w miarę... no właśnie, w miarę jaka? Przekonajcie się sami. Ostatnio edytowany przez Rayza - 16-08-2008 o 18:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1773 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ojej Rayza... wiesz o co mi chodzi. W Polsce wszystko jest inaczej....
A pozatym mówiąc dzieci miałem na myśli 12-13 latków... a młodzież to 15-16 lat. Ale ty się do starych pryków wyjątkowo kwalifikujesz. A kto nie robi się dziecinny? I mówiąc że naruto jest dziecinne nie miałem na myśli związków z dżetiksową wersją bo to imho nawet dla małych dzieci się nie nadaje.... Bardziej mi chodziło o przesłanie anime, historię którą chce opowiedzieć. Bo w porównaniu z Byousoku 5 centimeter, Air , a nawet D.Note naruto i Shaman jednak wypadają dość dziecinnie. Ale kto chce oglądać tylko poważne anime? A co do konwentu... o poważnych anime sie myśli, a rozrywkowych gada i cosplayuje ;p Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1774 | |||||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Jasne Cytuj:
Cytuj:
Jest tak samo jak z twoją wypowiedzią. Cytuj:
Podpisuję się pod tym. Tak jak pod info o chapterach xD BTW - Tana. Zawsze chapterki N i B były w piątek rano publikowane. Teraz same przerwy lub nieregularnie. Co się kurczaki dzieje, nie wiesz? :/ Cytuj:
![]() Cytuj:
Bo zaraz skończy się na tym, że green green jest dziecinny bo niepoważny xD
![]() |
![]() |
![]() |
#1775 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Gah... i zostałem pojechany. Napisałem przecie
"A pozatym mówiąc dzieci miałem na myśli 12-13 latków... a młodzież to 15-16 lat." W takim razie porównaj Naruto do D.Gray Man czy Claymore... te same gatunki (przy Claymore można się trochi kłocić) Oba te anime są sporo mroczniejsze. I klimat mają całkiem inny. Ale co by nie mówić naruto jest trochę dziecinne. A to że wszyscy naruto lubią to inna sprawa. EDIT. A co tak dokładniej z moją wypowidzią jest nie tak? Ze nazwałem naruto dziecinnym anime ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu ) czy napisałem że targetem Shōnen'ów jest młodsza część widownii? O ile o naruto można się kłócić, to przy shōnen mam całkowitą rację. Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 16-08-2008 o 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Właśnie zasysam NHK in Youkoso!, widział ktoś? Bo słyszałem, że niezłe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1777 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Przecież wiemy wszyscy, że to bardzo dobry chwyt na dwunastolatków. Chyba nie zaprzeczysz?
![]() Cytuj:
Moim zdaniem - zamienić "dziecinne" na "wyjątkowo niewymagające" i już mamy consensus. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1778 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Eerion
1.WSJ ma tydzień urlopu 2.chyba maja jakies problemy z rawami tłumacze :3 3, popieram w 99%...o ten 1% nie pytać.. @tana tak...manga jest cute ale aktualny story-line sie DB'wuje na stronę Saska a Lisiak zabije Pein a sasek zniszczy konohe i sie potwierdzi to co powiedziałem :3 @down 1 byłem ; o
(Oj tam że nie ma takiego słowa, Shakespeare też bawił się w Neologizmy!) Ostatnia notka jest o czymś w miarę... no właśnie, w miarę jaka? Przekonajcie się sami. Ostatnio edytowany przez Rayza - 16-08-2008 o 19:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Huh, Wasz ulubiony Naruto i Bleach (ogólnie shounen jump ; P) w tym tygodniu nie wyszedł. No cóż- możemy mieć nadzieje, że twórcy nas zaskoczą za tydzień.
![]() |
#1780 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ufff... przy moim charakterze osoby takie jak Thero bardzo się przydają. Bo niewiem czemu, ale gdy ktoś ma zdanie przeciwne do mojego, a ja uważam że mam rację to mi żyłka strzela. Nevermind
Rayza.. co ty masz do Saska? Zrobił się fajniejszy gdy zabił brata, a następnie do czerwonego księżyca/brzasku dołaczył. Teraz nawet całkiem normalny jest. Corgar Frizz |
![]() |
![]() |